Interviuri
INTERVIU Marius Oroşanu- Conducerea Impact ar trebui să îşi depună mandatul
La numai cîteva luni de la organizarea alegerilor pentru noua structură de conducere a celui mai mare sindicat din judeţ, spiritele s-au încins între cel care a predat ştafeta, respectiv fostul lider Marius Oroşanu şi actuala conducere. Motivul îl constituie finalitatea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă de la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Marius Oroşanu, preşedintele Cartel Alfa a criticat în termeni extremi de duri modul în care au gestionat aceste negocieri cei din actuala conducere a Sindicatului Impact. Mai mult, nu este exclusă posibilitatea înfiinţării unui nou sindicat la nivel de DGASPC, variantă de altfel susţinută de fostul lider, Marius Oroşanu.

După cîteva luni de negocieri într-un final conflictul de muncă creat la Direcţia Copilului a fost stins. Cum comentaţi decizia comisiei de arbitraj şi finalitatea acestor negocieri?
Din punctul meu de vedere, cred că totuşi a fost o decizie greşită a comisiei de arbitraj şi cu riscul pe care mi-l asum apreciez că , cei peste 1.000 de salariaţi ai DGASPC plătesc acum şi unele greşeli a echipei de negocieri din conducerea Sindicatului Impact. Cînd spun asta mă gîndesc cel puţin la două trei momente de pe parcursul acestor negocieri, respectiv momentul în care s-au consultat salariaţii dacă doresc să intre în grevă sau să urmeze procedura medierii şi a arbitrajului, nu a fost o consultare reală, la modul în care salariaţilor să li se spună foarte clar ce s-a obţinut pînă atunci şi ce nu s-a obţinut şi salariaţii au fost oarecum greşit informaţi că ar exista anumite drepturi obţinute. După aceea mă gîndesc la momentul în care s-a ajuns la arbitraj, asta o văd ca principala greşeală a echipei de negociere şi a conducerii Sindicatului Impact cînd s-a ajuns la arbitraj, după ce Ministerul Muncii a confirmat că arbitrul desemnat iniţial, doamna Gabriela Mihai este compatibilă şi poate să fie arbitru. Nu trebuia sub nici o formă Sindicatul Impact să accepte modificarea comisiei de arbitraj şi schimbarea acestui arbitru. Era legal să fie arbitru doamna Gabriela Mihai ştia foarte bine problema de pe parcursul concilierii şi nu trebuia să accepte Sindicatul Impact schimbarea acestui arbitru. Din punctul meu de vedere a fost o greşeală impardonabilă iar asta arată fie lipsa de experienţă a celor de la Impact, fie orice alte interese, dar vreau să cred că a fost doar o lipsă de experienţă şi o greşeală.
Bănuiesc că aţi urmărit îndeaproape negocierile care s-au întins pe o perioadă mai lungă, practic ce au cîştigat cei de la Sindicatul Impact în noul CCM?
O să vă surprindă ce spun, dar aş putea să spun că nu am urmărit foarte îndeaproape, din interiorul lor….Vă întreb pentru că aţi condus sindicatul timp de 10 ani şi bănuiesc că v-a interesat soarta angajaţilor…..
Da, am condus 10 ani de zile, este un sindicat din cadrul Cartel Alfa dar pe parcursul acestor negocieri şi pe parcursul concilierii, medierii şi arbitrajului, echipa de negociere a sindicatului a considerat că are abilităţile, cunoştinţele suficiente şi nu au apelat la, eu ştiu, sfatul nostru de la Cartel Alfa, nu au apelat la ajutorul nostru sau la sprijinul nostru, astfel încît nu cunosc amănunte ce ţin de negocieri, inclusiv nu ni s-a prezentat nici nouă la nivel de Cartel Alfa nici la nivelul membrilor de sindicat nu s-a prezentat ceea ce s-a negociat şi ceea ce s-a obţinut. Deci nu  aş putea spune în acest moment ce s-a obţinut, dar din informaţii, eu ştiu, aşa culese din preajma echipei de negociere, sau din preajma patronatului pot să spun că, administraţia, patronatul este foarte fericit în acest moment. Ori dacă patronatul este foarte fericit este clar că, probabil ei şi-au îndeplinit scopul, pentru dînşii este un succes, în clipa în care vom vedea forma semnată, vom vedea într-adevăr dacă s-a obţinut ceva sau era mai bine să nu se accepte nici o clauză, rămînînd astfel posibilitatea deschisă pentru un eventual conflict pe parcursul anului. Semnarea unui  contract chel, gol, fără nici un drept pentru salariaţi nu face altceva decît să blocheze orice posibilitate timp de un an şi jumătate de a solicita drepturi pentru salariaţii pe care îi reprezinţi.
Din 2000 nu a mai existat un CCM atît de gol de drepturi
Tot aud de criza financiară, de lipsa resurselor financiare, de restructurări anunţate în rîndul bugetarilor. În aceste condiţii, în contextul crizei, s-ar fi putut scoate mai mult în urma acestor negocieri pentru angajaţi? Dv. aţi fi putut scoate mai mult pentru angajaţi?
Ştiţi cum, pe de o parte dacă spun că da, imediat cineva ar putea să spună că după  război mulţi viteji se arată, e greu de spus acum dacă da sau nu.
Bine, atunci să reformulez. În cei 10 ani cît aţi fost la conducerea Sindicatului Impact aţi mai avut un CCM cu atît de puţine beneficii financiare pentru salariaţi?
Nu, niciodată, deci din 2000 pînă în prezent nu a existat un CCM atît de gol de drepturi şi nu mă refer doar la drepturile financiare, aici este iar un lucru important, dacă nu ar exista drepturi financiare să spunem, dacă ar exista în schimb o prezenţă a sindicatului în tot ce înseamnă act de decizie a angajatorului, deci o prezenţă efectivă a sindicatului, un acord, să existe acorduri între sindicat şi administraţie atunci priveşte modificarea raportului de muncă şi toate celelalte, nu simple consultări sau simple avize formale. Măcar acestea dacă ar fi existat salariaţii s-ar fi simţit oarecum protejaţi. Din păcate, din informaţiile pe care le am şi aşteptăm să vedem, tot ce a fost pînă în prezent în decurs de ani de zile, implicarea sindicatului la mod de participare în actul de decizie alături de angajator, a fost anulat acum şi a fost transformat pe simplă consultare sau pe simple avize formale. Ori aici este dacă vreţi o greşeală de strategie, decît să fac sindicatul să fie un partener pur formal în dialogul social, mai bine nu îl fac deloc şi păstrez tot timpul posibilitatea de a reacţiona prin conflicte de muncă pentru a pune presiune asupra angajatorului. Rămîne de văzut, repet, rămîne de văzut contractul, dar am impresia că este cel mai slab CCM la nivel acestei instituţii, ori ştiţi cum e, cine învinge are laurii respectivi pe cap, cine este învins, va trebui să îşi asume responsabilitatea ca atare şi părerea mea, pentru binele acestui sindicat şi pentru a menţine la nivelul care este din punctul de vedere al numărului de membri, va trebui ca, cel puţin echipa de negociere dacă nu întreaga conducere a sindicatului să analizeze în perioada imediat următoare foarte clar rezultatul acestor negocieri, să îşi asume responsabilitatea eşecului acestor negocieri şi să îşi depună mandatul organizînd alegeri pentru a vedea dacă mai au sau nu mai au sprijinul salariaţilor pe care îi reprezintă. Practic principalul obiectiv al acestei conduceri a sindicatului pentru anul acesta a fost negocierea CCM. Dacă nu şi l-au îndeplinit la nivel dorit de membri ar trebui atunci să ceară acest vot de încredere al membrilor prin organizarea unor alegeri. Dacă se vor plafona de funcţie sau dacă vor refuza să îşi asume eşecul acestor negocieri există riscul ca fie sindicatul să se dezbine, fie pur şi simplu salariaţii să îţi piardă încrederea în sindicat şi nu neapărat să meargă la altul, ci pur şi simplu să prefere statutul de salariat nesindicalizat.
Au crezut că acoperă prin entuziasm lipsa abilităţilor
În acest punct, vă pare rău că aţi renunţat la conducerea Sindicatului Impact?
Nu pot să spun, rău îmi pare că am renunţat, dar nu aveam la momentul respectiv nici o alternativă, deci renunţarea era bine determinată, motivele erau bine determinate. Îmi pare rău că nu a existat acea continuitate pe care mi-am dorit-o la momentul ianuarie 2010, că nu a existat o consultare permanentă între sindicat şi Filiala Cartel Alfa, că, cei din cadrul Sindicatului Impact, deşi cu experienţă foarte mică au crezut că vor reuşi prin entuziasm să acopere lipsa abilităţilor sau lipsa experienţei şi ce este şi mai trist şi mai trist este că practic au făcut experimente de negociere, de şedinţe de negociere pe spinarea membrilor de sindicat şi a salariaţilor. Deci practic, ar fi trebuit să îşi lase orgoliile la o parte, cei din echipa de negociere, chiar dacă ar fi existat anumite conflicte între conducerea Sindicatului Impact şi eventual reprezentanţii Cartel Alfa, ar fi trebuit să se gîndească că ei au în spate 1.000 şi ceva de salariaţi pe care îi reprezintă şi să îşi calce pe orgolii şi să solicite sprijin şi eu ştiu, consultanţă de specialitate pentru această procedură. Categoric, noi de la Cartel Alfa nu vrem să intervenim în organizarea unui sindicat din cadrul Filialei decît la solicitarea acestuia. Au crezut că se descurcă, din păcate s-a dovedit că nu s-au descurcat cel puţin în această privinţă.
Există membri de sindicat care v-ar fi abordat deja nemulţumiţi de actuala conducere a sindicatului şi cu dorinţa de se alătura unei alte organizaţii?

Sunt membri de sindicat din cadrul Impact care au contactat conducerea Cartel Alfa în vederea exprimării nemulţumirii pe care o au faţă de modalitatea în care această conducere a Impactului îşi desfăşoară activitatea. Ca şi reprezentant al Filialei nu pot să fac altceva decît să îmi păstrez membrii în cadrul Filialei. De aceea fac un apel la conducerea Sindicatului Impact, de urgenţă să-şi asume responsabilitatea şi să organizeze nişte alegeri pentru a vedea în ce măsură mai au sau nu mai au încrederea membrilor de sindicat. În situaţia în care va exista un comitet de iniţiativă care să dorească să înfiinţeze un alt  sindicat în cadrul DGASPC, voi avea discuţii cu respectivii şi vom alege ceea ce este mai bine pentru Cartel Alfa. În final, deci eu sunt pus aici să reprezint interesele Cartelului Alfa şi voi face ceea ce este mai bine pentru Cartel Alfa şi pentru Cartel Alfa este mai bine să nu piardă nici un membru. Dacă un sindicat de bază îşi poate permite să piardă sau nu membri, Cartel Alfa nu-şi permite să piardă nici un membru de sindicat. Deci voi încuraja orice este în interesul Cartel Alfa şi a membrilor de sindicat din bază. Eu sper să nu se ajungă în situaţia înfiinţării unui alt sindicat ci sper să aibă suficientă maturitate cei de la actuala conducere de a rezolva problema.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC


Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
E clar ca fostul lider de sindicat Impact doreste scindarea acestuia cind , nu demult aproape ca ruga noua conducere adus a si prin aportul sau, san u scindeze sindicatul .Oricum ca sugestie pentru numele noului sidicat cred ca ar fi mai potrivit numele de “Marius Orosanu SRL”. Astfel s-ar vedea inca odata daca mai e nevoie ca cel care conduce e EL sin u o asa-zisa echipa pentru ac e strain de acest terme pentru ca nu are incredere in ea. Pacat ca noilor recruit ai acestui sidicat ce se plamadeste in zilelel acestea nu li se spune si cit vor plati pentru reprezentare in instanta, ei cred ca totul e pe gratis. Foarte gresit , la “Marius Orosanu SRL” nimic nu-I pe gratis.
9 august 2010, 20:48
@doctor whoTu ai incercat sa pari inteligent si mai ales in pas cu "adolescentii" in cazul prescurtarilor respective? Ca sa fiu sincer si sa ti spun parerea mea, nu ai facut nimic, decat sa arati ca ai cu 2 clase mai mult decat trenul(sau poate nici alea). Daca tot esti asa revoltat, de ce nu iti scrii numele si adaugi comentarii cu un pseudonim.Si asa ca pentru cultura ta generala(nu ca m-as justifica in fata ta, ca oricum dupa limbajul tau, nu meriti) am fost acest nick pentru ca nu sunt din domeniu sau din sistem, dar prefer sa citesc comentariile persoanelor ca tine, pentru ca ma amuza bagatorii in seama...
9 august 2010, 19:22
Codificat mesaj, dar in eventualitatea in care prin MO te-ai referit la subsemnatul, atunci trebuie sa stii cateva aspecte: in primul rand nici eu si nici ceilalti repreyentanti ai Cartel ALFA nu am fost cuprinsi in echipa de negociere! In prima sedinta a sindicatului (procesul verbal exista si poate fi verificat) actuala conducere au stabilit atat echipa de negociere, cat si membrii in comisia paritara sau in comisia de disciplina. S-au numit ei intre ei, dupa cum s-au considerat competenti in problema respectiva. Nimic despre mine sau ceilalti din Cartel ALFA. A fost optiunea lor si le-am respectat-o, desi prin orgoliul (sau inconstienta) lor au afectat interesele a peste 1000 de membri. Ulterior, timp de aproape doua luni, de cate ori presedintele sau prim-vicepresedintele IMPACT au apelat la sfatul meu l-au primit. La sediul Cartel ALFA sau la IMPACT, de la caz la caz. Pot confirma, sper, acest adevar. La un moment dat insa Biroul Executiv al IMPACT a VOTAT indepartarea de Cartel ALFA. Presedintele sindicatului a fost santajat cu 4 demisii si a fost pus sa aleaga intre sprijinul filialei si cei 4 din Biroul executiv. Cine erau cei 4? Sa ii spuna el, daca are un minim de responsabilitate. Sau sa spuna public cei 4, vinovatii morali, alaturi de presedintele care a dat dovada de slabiciune, de esecul negocierilor. Intrebarea pe care si-o pun membrii, atunci cand discuta cu mine este alta: nu au putut, nu au stiut sau nu au vrut sa negocieze? Cum se poate traduce sa mergi in timpul conflictului de munca cu directorul la vizionat meciuri de fotbal si la servit un intaritor la barul de langa Casa Tineretului? Prostie? Umilinta? Inconstienta? Slugarnicie? Greu de spus! Ar fi multe de spus! Inclusiv despre sume forfetare, despre dorinta conducerii IMPACT de a pleca din Cartel ALFA catre alta structura sindicala si despre altele! Am toleranta fata de nestiutori sau fata de incepatori! Dar nu si fata de parsivi si de tradatori! Pe curand!
7 august 2010, 21:38
De ce WTF nu a participat si MO la negocieri, ca statutul ii da voie, daca se crede asa potent? A, nu mai putea sa ciripeasca acum.In cazul asta STFU.
7 august 2010, 16:34
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.