Interviuri
INTERVIU Ioan Domonco : Dl.Iliescu să candideze pe colegiul Darabani-Săveni
Ioan Domonco este o figură pe cât de nouă pe atât de pitorească în politica botoşăneană. Suspendat de două ori din PSD, s-a făcut cunoscut în 2010, când la congresul social-democraţilor a candidat împotriva preşedintelui şi favoritului de atunci Mircea Geoană. Aceasta este însă doar una dintre funcţiile la care dorohoianul a expirat, printre altele încercând să ajungă prim ministru sau preşedintele PSD Botoşani. Într-un final a ajuns şef la UNPR, unde a reuşit să candideze şi să câştige sub atenta supraveghere tocami a fostului lider social-democrat Constantin Conţac. Domonco este abssolvent al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, este directorul unei şcoli de şofer, a fost lider de sindicat la Autobaza Dorohoi, de unde a fost dat afară de şase ori în şase luni. În trecut a mai fost membru PCR.
„D-le preşedinte, dvs. nu mai sunteţi bun nici de primar”

-    Cum aţi ajuns membru UNPR, a fost năzuinţa dvs. politică, v-a pus o pilă dl.Conţac?
-    Din 2002 am fost în PSD şi nu am fost de acord cu unele metode de lucru ale şefilor, nu cu partidul. I-am criticat pe şefii mei şi nici într-un caz nu am adus prejudicii imaginii partidului, dar colegii mei au luat această iniţiativă a mea ca un prejudiciu de imagine şi atunci am fost suspendat de mai multe ori. În 2004 şi 2008 am avut contribuţii importante la alegerea primarilor PSD. De fapt, din 2003, când era dl.Gherasim preşedintele partidului (Vasile Gherasim fost primar şi preşedinte PSD la Dorohoi) am fost primul membru care mi-am exprimat indignarea faţă de modul în care a condus dl.Gherasim Primăria Dorohoi şi atunci, de faţă cu cei de la Bucureşti i-am spus „d-le preşedinte, dvs. nu mai sunteţi bun nici de primar, nici de preşedinte al organizaţiei Dorohoi”.

-    Şi în UNPR cum aţi intrat?
-    Eu sunt de stânga, sunt de centru stânga şi UNPR-ul este partidul care corespunde sentimentelor mele, acolo am găsit oameni deschişi, proveniţi tot din PSD şi m-au primit extraordinar de bine.

„Chiar şi în perioada în care dl. preşedinte Conţac era preşedinte, eu am criticat şi unele metode de ale d-lui”
-    Cât a contat relaţia pe care o aveţi cu dl. Conţac în promovarea dvs. în această funcţie?
-    Vedeţi dvs., chiar şi în perioada în care dl. preşedinte Conţac era preşedinte, eu am criticat şi unele metode de ale d-lui. Faptul că nu mi-a purtat pică şi că a luat ca atare acele propuneri ale mele pentru îmbunătăţirea imaginii partidului a contat foarte mult. De fapt, eu mi-am exprimat dorinţa că aş dori să vin în UNPR, el a zis „foarte bine, încearcă să organizăm o conferinţă şi acolo te voi propune celor de la Bucureşti, de la biroul permanent al partidului, vei susţine acolo un interviu şi dacă corespunzi…”. Bine, în afară de mine au mai fost câţiva.

-    La interviu?
-    La interviu!

-    Şi cine a mai fost?
-    Câteva persoane de aici din judeţ.

-    Erau deja membri UNPR sau nu?
-    Nu, nu erau membri UNPR, dar erau persoane cunoscute politic. Şi atunci, chiar dacă dau dovadă de lipsă de modestie, am fost ales eu.

-    Dar aţi fost câte persoane, trei, cinci?
-    Şapte persoane au fost.

-    Deci a fost concurenţă mare pe postul acesta. Au fost şi persoane cunoscute politic?
-    Deja cunoscute, da.

-    Şi membri ai altor partide?
-    Membri ai altor partide, desigur.

-    De la putere sau din opoziţie?
-    Mă abţin aici.

„Am fost contracandidatul d-lui Geoană, nu în ideea ca să câştig funcţia de prim-ministru”

-    Dar vă place să candidaţi. Aţi candidat în PSD la mai toate funcţiile sau aţi încercat să candidaţi la mai toate funcţiile care existau în partid.
-    Eu l-am sprijinit foarte mult pe Alexandrescu (Dorin Alexandrescu, actual primar de Dorohoi – n.r.) în 2008. Dacă doream neapărat o candidatură eram contracandidatul d-lui, dar în momentul în care am observat că PSD face anumite greşeli şi se îndepărtează de doctrina social-democrată, atunci am luat atitudine pentru că mi-a fost încălcat dreptul la libertate, aşa am considerat, şi atunci am fost contracandidatul d-lui Geoană, nu în ideea ca să câştig funcţia de prim-ministru, ci pentru a-i spune d-lui Ion Iliescu să candideze în colegiul Darabani-Săveni pentru funcţia de senator. De ce am făcut acest lucru?
Domonco 2
-    Să candideze cine, dl. Iliescu ?!?
-    Da, sigur că da. Deci, înaintea alegerilor parlamentare, eu am fost la Bucureşti şi am făcut o notă informativă în care am arătat în ce colegii vom pierde. Deci, dacă până în 2008 am avut din nouă parlamentari, şase sau şapte au fost ai PSD-ului, eu am preconizat că vor fi doar trei şi am şi arătat în ce colegii vom pierde. Pentru îmbunătăţirea situaţiei am propus ca dl. Iliescu să candideze pentru colegiul Darabani-Săveni.
„Dacă ar fi venit dl. Ion Iliescu să candideze în colegiul acesta alta ar fi fost situaţia”
-    Şi aţi primit şi vreun răspuns la această propunere?
-    Dar această propunere a mea nu puteam să o fac cunoscută colegilor mei pentru că  dl. Iliescu era în divergenţe cu dl. Geoană şi atunci, pentru a ajunge la Bucureşti şi pentru a-i propune în cadrul congresului d-lui Iliescu, am făcut cerere pentru a candida înpotriva d-lui Geoană pentru funcţia de prim-ministru, deci asta a fost intenţia mea, ca dl. Ion Iliescu să candideze la funcţia de senator în colegiul Darabani-Săveni pentru că acolo am ştiut că vom pierde şi bineînţeles că a câştigat dl. Câmpanu. Dacă ar fi venit dl. Ion Iliescu să candideze în colegiul acesta alta ar fi fost situaţia judeţului Botoşani.

-    Dar a aflat dl. Iliescu de propunerea aceasta a dvs.?
-    A aflat, a aflat. Păi, înainte de a fi suspendat, o persoană din anturajul d-lui, a ştiut ceea ce am vrut să fac eu. Că nu mi s-a dat voie să ajung acolo a fost altceva.

-    Şi nu a încercat să vă ajute, să blocheze suspendarea dvs.?
-    Păi suspendarea, vedeţi dvs. … pe data de 26 septembrie 2008 trebuia să ajung la Bucureşti şi pe 25 seara am fost chemat la şedinţă şi mi s-a spus că sunt suspendat dacă nu îmi retrag cererea de înscriere pentru funcţia de prim-ministru.

„Am luat acest partid de la zero”

-    Câţi membri are UNPR-ul la Botoşani? Că se vorbea că au plecat 300, 400, 500, că au demisionat când a plecat Liviu Câmpanu.
-    Păi vedeţi, din punct de vedere organizatoric, am luat acest partid de la zero. În ce constă aceasta? Pentru că a trebuit să vin şi să vedem care membri au mai rămas pentru că nu mai aveam nici o evidenţă a acestor membri şi atunci am luat-o din om în om, am început să discut cu ei, să organizez din nou acele filiale în comune şi am reuşit acum să avem în comune 14 filiale, deci în 14 comune există filiale ale UNPR-ului.

-    Dar la municipiul Botoşani aveţi filială?
-    La Botoşani, după ce obţinem spaţiul, ţinem acum o adunare să vedem într-adevăr ce membri mai sunt.

-    Şi aveţi vreun aspirant la funcţia de preşedinte pe municipiul Botoşani?
-    Păi vedeţi, situaţia se schimbă prin venirea d-lui Câmpanu pentru că, dvs. nu ştiţi, atunci la conferinţă când l-aţi întrebat pe dl. preşedinte Oprea „cu dl. Bahrin ce s-a întâmplat, nu a fost contactat?” vă contrazic acum, puteam să o fac atunci. În momentul în care eu am fost numit preşedinte interimar al UNPR-ului, deci după câteva zile, am stat personal de vorbă cu dl. Bahrin.

„Aceste sarcini erau de pe timpul comuniştilor”

Domonco 3-    Dar aţi reuşit să îl găsiţi că nu îl găsea mai nimeni în perioada respectivă?
-    Eu am reuşit să-l găsesc, deci acest aspect puteţi să îl discutaţi cu d-lui dacă credeţi că eu mint. Deci i-am propus ca în cadrul conferinţei să vină şi el cu oamenii cei care şi-au dat demisia, să vină să fie contracandidatul meu. D-lui a spus că are ceva probleme personale şi nu a venit, dar a afirmat că mă sprijină, sprijinul referindu-se la discuţiile cu ceilalţi colegi din partid.

-    Să trecem de la alegerile din partid, la cele din exteriorul partidului. La anul va fi scrutinul la locale, care este ţelul dvs. la Botoşani?
-    Nu vorbim de un ţel. Intenţiile mele nu le pot spune clar sub aspectul acesta „ne propune să”. Aceste sarcini erau de pe timpul comuniştilor, „ne propunem să obţinem patru posturi de, cinci-şapte de nu ştiu ce”.

-    Ei, dar un plan de bătaie trebuie să aveţi.
-    Adaptăm şi adoptăm cele mai multe metode pentru a învinge.

-    Dar o să aveţi, de exemplu, candidat la Consiliul Judeţean sau candidaţi împreună cu PDL pe listă comună?
-    Situaţia politică este atât de schimbătoare încât orice alternativă sau orice propunere de acest fel deocamdată nu-şi are rostul.
-    Dar în plan personal dvs. vă doriţi sau vă gândiţi la un mandat de consilier local, de parlamentar, doriţi să candidaţi la Primărie?
-    Deocamdată să vedem organizaţiile din comune, nu mi-am propus un ţel precis.

„Atunci mi-i greu să mă descurc şi atunci solicit ajutorul d-lui Conţac”

-    Vă sfătuiţi des cu Constantin Conţac?
-    Da, cât se poate.

-    Vă este folositoare prietenia, relaţia cu d-lui?
-    Bineînţeles, e un om capabil, am avut şi am foarte mult de învăţat. Eu văd altfel politica, o văd ca o colaborare între membrii tuturor partidelor, indiferent de stânga sau dreapta, adică toţi dorim binele cetăţenilor. Mie greu să mă strecor printre aceste obstacole pentru că felul meu de a lupta este fair-play, dar alţii mă atacă pe la spate şi atunci mi-i greu să mă descurc şi atunci solicit ajutorul d-lui Conţac.
-    UNPR în sondaje este dat cu 1%. Sau e doar o afirmaţie asta?
-    Păi e o afirmaţie tendenţioasă.

-    Ei, nu e tendenţioasă, e rezultatul unui sondaj de opinie.
-    Decât membri mulţi, mai bine puţini şi de calitate, eu merg pe acest principiu.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Spuneti simplu sofer. Poate avea 100de titluri tot sofer ramane
5 martie 2011, 22:09
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.