Interviuri
INTERVIU Florin Aioniţoaie : „Sunt produsul sufletului meu şi a minţii mele”
Florin Aioniţoaie este pentru următorii trei ani de zile director al Teatrului de Copii şi Tineret Vasilache. Pe 22 decembrie 2010 va fi validat prin votul consilierilor municipali pe această funcţie. Cu o activitate vastă de actor şi o prezenţă insistentă în viaţa culturală botoşăneană, el este şi iniţiatorul mai multor proiecte sociale, ajugînd inclusiv să se implice în proiectul „Bărăncuţa” privind amenajarea unei ferme de capre destinate creării unor locuri de muncă pentru romi. Pentru viitor, din scaunul de director al Teatrului Vasilache, Florin Aioniţoaie şi-a creionat o listă cu obiective, primul dintre acestea fiind înregistrarea unor poveşti audio pentru copiii botoşăneni.
- A fost greu examenul la concursul pentru funcţia de director la Teatrul Vasilache?
- A fost un concurs de proiecte obişnuit. Nu a fost nici mai greu nici mai complicat decît celelalte proiecte pe care le-am scris pînă acum şi am scris un număr de proiecte, ştiţi probabil că am scris mai multe proiecte. A fost o acţiune obişnuită în ceea ce mă priveşte.

„Este cea mai performantă instituţie de cultură din judeţ”

- Referitor la proiectele pe care spuneţi că le-aţi scris, ştiu că v-aţi dorit mult şi funcţia de director la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, cu ce vă identificaţi mai bine mult, cu Şcoala de Arte sau cu Teatrul Vasilache?
- În toate proiectele pe care le-am scris, în toate mă identific. Şi la proiectul cu biroul de consiliere pentru cetăţeni şi în proiectul pe care l-am scris şi pe care l-a preluat fără să mă întrebe Consiliul Judeţean cu centrul de informare turistică şi la Festivalul Luceafărul şi la proiectul cu caprele de la Baranca şi la Şcoala Populară de Arte, toate sunt produsul sufletului meu şi a minţii mele şi a pregătirii mele.

- Îmi puteţi spune în linii mari care au fost principalele idei din proiectul dvs. de management pentru Teatrul Vasilache?
- Analizînd situaţia de acolo pe ce ni s-a dat, propunerea de proiect de management se bazează pe următoarele considerente identificate din caietul de obiective: activitatea de acolo din ultimii trei ani, este o activitate excepţională atît la nivel financiar cît şi la nivel artistic. Datele sunt de excepţie, cred că este cea mai performantă instituţie de cultură din judeţ. Obiectivul meu în primul rînd este ca să stau la nivelul acela al performanţelor, urmînd ca după aceea, dacă resursele, mai ales resursele umane, dar şi cele financiare îmi vor permite, să depăşesc acele rezultate, mai ales rezultatele artistice. Pentru că o instituţie de cultură în afară de activitatea culturală propriu zisă pe care o propune, ea trebuie mai ales în judeţul Botoşani să fie şi un vector de promovare a judeţului. Ori pe mine asta mă interesează, să fie şi o punte de legătură între judeţul Botoşani şi alte entităţi administrative din România sau din afară.
„Actualul director şi-a dat demisia din motive personale”
- V-aţi propus o strategie pentru îmbunătăţirea activităţii? Ştiu că anul trecut, din cauza lipsei banilor, ei au ratat şi anumite turnee internaţionale. Intenţionaţi să faceţi demersuri la Primărie pentru a vă debloca o parte dintre posturi, pentru a angaja personal sau pentru a atrage mai multe fonduri?
- Situaţia personalului este critică, instituţia din punct de vedere al personalului artistic funcţionează la limita de avarie, actorii de acolo sunt extraordinar de uzaţi pentru că numărul lor este mic şi trebuie să acopere întreaga paletă şi gamă de goluri şi de necesităţi spectaculare de acolo. Actuala conducere a făcut nişte demersuri în vederea deblocării unor posturi, este concurs pe data de 22 decembrie pentru ocuparea unui post de actor. Asta probabil va îmbunătăţi activitatea artistică la nivel de consum energetic, consum fizic la nivelul actorului şi sperăm ca începînd cu anul viitor, cînd lucrurile din punct de vedere financiar, mă refer la nivel naţional, par a se îmbunătăţi, să începem să ne îndeplinim al doilea obiectiv din proiect şi din misiunea instituţiei, acela de a participa la concursuri, festivaluri, gale, prezentări sau recitaluri.
Aionitoaie
- Este suficient un singur post de actor în condiţiile în care acolo era necesar şi personal tehnic, regizor de scenă, lumini….
- Schema aprobată de Consiliul Local are 40 de persoane. Ce este în momentul de faţă acolo, sunt vreo 34, numai că legea nu mai permite, dar în situaţia în care trebuie să stabilesc ce angajez, au plecat mai mult de şapte, nu angajez un post de contabil de nu ştiu care. Nevoia principală este nevoia productivă, actorul, aşa a gîndit şi actuala conducere şi aşa gîndesc şi eu. Trebuie menţionat pe undeva că actualul director şi-a dat demisia din motive personale, el ştie şi postul a fost la concurs că el şi-a dat demisia nu că el nu ar fi făcut ceva.

„Nu voi regiza, eu nu voi dramatiza, nu voi scrie şi nu voi juca în nici un spectacol”
- Nimeni nu i-a contestat actualului director activitatea din cadrul instituţiei. Vroiam să vă întreb, apropos de actuala conducere, veţi merge cu aceeaşi echipă sau aţi dori să mai aduceţi modificări?
- Este o structură aprobată de Consiliul Local, doar Consiliul Local poate schimba această structură, nu managerul. O echipă indiferent de unde, din ce domeniu de activitate care a dat rezultate bune şi a performat, o perioadă înseamnă că nu trebuie schimbată. Dacă este vreo problemă… dar în momentul de faţă lucrurile stau foarte bine în acea instituţie. De la 1 ianuarie sper să stea mai bine, dacă voi constata că nu vor fi îndeplinite nu ştiu ce lucruri, că se vor întîmpla alte lucruri decît am scris eu în acest proiect, pentru că din momentul acela proiectul de management este conducătorul instituţiei, în momentul acela voi opera schimbări în aşa fel încît să îmi îndeplinesc obiectivele. Dar deocamdată nu e nici un fel de problemă.
- Este „grea” trecerea de la teatrul clasic, pentru adulţi, la cel de copii pentru copii şi tineret?
- Arta actorului este aceeaşi, fie că e arta actorului la Teatrul Mihai Eminescu, arta actorului la Teatrul de Copii şi Tineret, arta actorului de film, arta actorului de radio, televiziune, este aceeaşi. Mijloacele diferă. În ceea ce priveşte managementul, înseamnă cu totul altceva, înseamnă utilizarea judicioasă a resurselor umane, financiare şi logistice pentru îndeplinirea misiunii instituţiei. Aionitoaie 3Înseamnă să le pui în acord pe acestea, nu înseamnă că tu trebuie să te apuci să fii mare specialist acolo. Eu spun acum că eu nu voi regiza, eu nu voi dramatiza, nu voi scrie şi nu voi juca în nici un spectacol de la Teatrul Vasilache. Singurele lucruri pe care le voi face acolo va fi faptul că îmi voi împrumuta vocea, pentru că toată suflarea cu valenţe artistice va trebui să participe acolo mai mult sau mai puţin la spectacolele unde va fi nevoie de bandă şi unde regizorul îmi va solicita, îmi voi pune vocea pe bandă, doar atît. Dacă voi face ceva, voi face un lucru pe care eu mi l-am propus în proiectul de management să îl fac, să produc poveşti. Poveşti înregistrate pentru copii. Pentru că acolo există resursa umană, există resursa tehnică, urmează să existe resursa regizorală. Aceasta va fi preocuparea pe care mi-o voi asuma eu, în situaţia în care nu voi găsi şi pe altul să facă treaba asta. Dacă nu, eu mi-am propus trei poveşti, dacă nu va fi nici unul să facă treaba asta, mi-o voi asuma eu şi voi face eu această chestiune fără bani. Şi ca să vedeţi că nu glumesc îmi propun să fac un site, iar pe site-ul acela pe un link, iar un lucru pe care l-am propus, pe un link să pun execuţia bugetară a instituţiei, cum e ea trimestrială, lunară, semestrială, să pun execuţia bugetară unde veţi vedea cine a luat bani, cît a luat şi pentru ce a luat bani.

„Sunt foarte, foarte multe premii şi din păcate comunitatea nu le cunoaşte”

- Partea cu poveştile ar fi un debut pentru Botoşani, pentru teatrul Vasilache?
- Nu un debut pentru Teatrul Vasilache, este un debut naţional. În România nici un teatru de acest tip nu desfăşoară o astfel de activitate.

- Cînd urmează să vă instalaţi la Teatrul Vasilache?
- Conform calendarului caietului de obiective, prima zi de muncă ar trebui să fie pe 1 ianuarie.

- Aţi trecut deja pe acolo, aţi purtat discuţii cu colectivul, să îi cunoaşteţi…
- Bineînţeles că noi ne cunoaştem, dar nu mă duc acolo pînă cînd nu voi fi instalat. Mă voi duce probabil pe data de 22 decembrie după şedinţa de Consiliu Local dacă mă va valida Consiliul Local, mă voi duce.

- Pe data de 1 ianuarie cînd veţi merge acolo oficial, care va fi primul lucru pe care îl veţi face din scaunul de director?
- Primul lucru va fi o adunare cu toată instituţia, administratorul sau cel care are cheile de la instituţie va trebui să îmi arate toată instituţia de la un capăt la altul şi să îmi explice de ce şi cum şi prima decizie pe care o voi lua va fi ca fiecare spectacol care a luat un premiu de undeva să beneficieze de un ştraif pe care să scrie premiul şi locul unde a fost obţinut acel premiu. Pentru că sunt foarte, foarte multe premii şi din păcate comunitatea nu le cunoaşte. Ori eu am spus că acesta va trebui să fie unul din primele lucruri pe care va trebui să le fac acolo.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
Loading...
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
a venit si ziua cea mare cind intradevar ai ocazia sa demonstrezi ca meriti acest post
22 decembrie 2010, 09:47
Felicitari Florine! Multa putere de munca si sanatate!
19 decembrie 2010, 08:16
Felicitari, un suflet mare nu ramane nerasplatit!
18 decembrie 2010, 08:16
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La momentul ăsta, e trist ce se întâmplă la Dinamo. Eu vedeam echipa din nou în play-off, îmi doream derby-urile de altădată. Din păcate, Dinamo nu e simplu de vândut, se vehiculează sume, dar evident că este o ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8432 lei
USD
Dolarul SUA
4.4053 lei
CHF
Francul elveţian
4.5436 lei
GBP
Lira sterlină
5.4302 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0912 lei
XAU
Gramul de aur
241.7272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3877 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9363 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2060 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.