Interviuri
INTERVIU Federovici: Femeile au acel iz al demnităţii care lipseşte unor bărbaţi
Doina Elena Federovici este în prezent preşedintele Organizaţiei Femeilor Sociale Democrate Botoşani. O prezenţă extrem de plăcută ea, este unul dintre personajele vieţii politice locale, fiind devotată apărării doctrinei partidului dar şi cu o implicare continuă în diverse activităţi derulate atît pe plan social sau cultural, cît şi pe cel politic, alături de celelalte reprezentante ale sexului frumos din PSD Botoşani. Este de părere că femeile pot face politică la fel de bine cum o fac şi bărbaţii, însă au nevoie de foarte multă determinare pentru a se putea impune în acest domeniu, uneori considerat ca fiind destinat exclusiv bărbaţilor.
Cînd aţi intrat în politică şi ce anume v-a determinat să faceţi acest pas?
Sunt ani buni de atunci. Am intrat în politică pentru că am avut şansa de a lucra cu persoane implicate în politică, care pentru mine au fost modele şi de la care am învăţat foarte multe. Omul politic Viorica Afrăsinei a fost determinant pentru cariera mea politică. Pe de altă parte aici am găsit echipa  împreună cu care pot să las în urma mea nişte lucruri care pot să se vadă. Din punctul meu de vedere politica, nu cred că este o zonă foarte simplă şi prea uşor de asumat. Nu este atât de liniară ca o carieră pe care poţi să o faci într-un alt domeniu din viaţa publică. Şi de aceea pentru a schimba ceea ce nu-ţi place trebuie să te implici nu să stai deoparte şi să critici.
Am 17 ani de când activez în acest partid, când partidul s-a poziţionat şi la putere şi în opoziţie. În toată această perioadă nu am căutat rampe de lansare în alte partide, nu mi-am negociat niciodată sprijinul politic sau poziţia în partid. M-am format însă cu răbdare şi seriozitate cu respect şi încredere în oamenii valoroşi din jurul meu. Am avut decenţa şi răbdarea să învăţ, să mă implic şi să dovedesc mai întâi.
Intrarea femeilor în politică nu este stînjenită de bărbaţi
Vă place să faceţi politică?
Categoric da. Cine nu are disponibilităţi de abordare a altor probleme decât propriile lui probleme, atunci nu are ce căuta în politică. Pentru că în politică trebuie să pui întotdeauna înainte problemele celorlalţi si daca ştii să faci acest lucru atunci ai toate şansele sa fii ancorat în realităţile vremurilor pe care  le trăim. De aceea, în politică trebuie să ştii să treci peste înfrângeri, să-ţi refaci potenţialul, ca să-ţi poţi urma drumul  şi lucrul acesta nu-l poţi învăţa decât uitându-te la ce s-a întâmplat în jurul tău, sau trăind tu asemenea experienţe.
Este politica un domeniu destinat exclusiv bărbaţilor sau poate fi dusă şi de reprezentantele sexului frumos?
Nu este un domeniu  destinat exclusiv bărbaţilor. Femeile din politică au însă acel ceva ce le lipseşte multor bărbaţi. Acel iz al demnităţii, al clasei, al eleganţei.
Intrarea femeilor in politica nu este stânjenită de bărbaţi, ci mai curând de propria lor reticenţă de a-şi stabili un astfel de obiectiv. Este o opţiune personală, şi ea depinde de mulţi factori. Este adevărat că, din motive care ţin de acea mentalitate păcătoasă a românilor în ceea ce le priveşte pe femei, prea puţine dintre ele îşi propun sa facă o carieră în politică, şi o planifică în cele mai mici amănunte,
De aceea încurajarea şi promovarea implicării femeilor în politică şi în viaţa publică, respectarea şi punerea în practică a principiului egalităţii de şanse, reprezentarea mai bună a femeilor în structurile de conducere şi de decizie ale partidelor trebuie să fie prioritare.
În altă ordine de idei o femeie  nu trebuie sa imite bărbaţii din politică, nu trebuie sa dea dovadă de aceeaşi aroganţă şi agresivitate ca bărbaţii. Trebuie să se vadă diferenţa, altminteri oamenii vor alege originalul, nu copia.
Deşi femeile sunt majoritare în totalul populaţiei, ele sunt slab reprezentate în toate domeniile
Sunt femeile importante într-un partid, sau contează doar imaginea, iar deciziile importante sunt luate doar de bărbaţi?
Categoric imaginea unei femei în politică şi nu numai, este foarte importantă şi contează, însă  buna pregătire, performanţa, fermitatea în atitudini au un cuvânt greu de spus. Pe de altă parte ideal ar fi atunci când judecăm performanţa cuiva angajat în politică, sexul sa nu aibă ce căuta printre criteriile de judecată. În fond, bărbaţi şi femei, tineri sau bătrâni, suntem în primul rând cetăţeni cu drepturi şi obligaţii egale, iar sistemul politic actual interzice orice fel de discriminare pe criterii de sex.
Strict statistic  vorbind, deşi femeile sunt majoritare în totalul  populaţiei, ele sunt slab reprezentate nu doar în politică, ci şi în alte domenii ale vieţii economice şi sociale. Este o realitate care spune multe despre noi şi despre felul nostru de a gândi. Nu poţi ignora sau subaprecia cel mai mare segment social, femeile, doar pentru că sunt femei şi trebuie „tratate” ca atare. În consecinţă femeile sunt importante în politică. Deciziile importante  se iau inclusiv cu voturile femeilor dintr-o structură de conducere. În Biroul Per,anent judeţean al PSD o treime dintre vicepreşedinţi sunt femei care au candidat cot la cot cu colegii bărbaţi. La nivelul partidului  reprezentarea femeilor  în organele de conducere de la toate nivelurile nu trebuie să fie mai mică de 30%.
 
Dar se poate impune, prin idei sau concepţii o femeie la fel de bine precum o face un bărbat, de exemplu?
De ce nu? Trebuie  să fim determinate şi hotărâte să facem paşii necesari, prin implicare. Cine doreşte să-şi asume această responsabilitate trebuie însă să facă acest lucru cu mult curaj. Promovarea dialogului deschis, confruntarea de idei, comunicarea şi informarea, planificarea riguroasă a activităţilor şi a sistemului de lucru determină de la sine impunerea. Trebuie sa conştientizăm faptul ca nu este suficient sa avem mai multe femei în politică, ci trebuie sa avem femei bine pregătite, capabile să-şi asume poziţii cheie în toate structurile de conducere şi de decizie la nivelul partidelor dar si in viata publica.
V-am văzut implicându-vă într-o serie de acţiuni sociale, aceasta este politica PSD sau o faceţi pentru că aşa vă stă în caracter, pentru a vă ajuta semenii aflaţi în impas?
Acţiunile pe care le promovăm la nivelul organizaţiei noastre nu privesc doar partea socială. Proiectele iniţiate au avut şi au ca preocupare problematica femeii, a copilului, a violenţei şi discriminării, a principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Proiectele nostre nu se opresc însă aici. În aceeaşi măsură femeile din organizaţia noastră participă la toate acţiunile care se realizează în cadrul departamentelor  din cadrul partidului, învăţământ, sănătate, economic,  social, etc.
Acţiunile sociale însă, continuă buna practică dobândită de către organizaţiile noastre de femei în ce priveşte acţiunile caritabile, de solidaritate cu persoanele care trec prin anumite dificultăţi materiale. Nu poţi însă să faci asemenea acţiuni dacă nu eşti o persoană sensibilă. Dumneavoastră aţi relatat pe larg aceste acţiuni ale noastre în care au fost implicate multe doamne din organizaţie.
Politica în general nu este agresivă, există oameni politici agresivi
De politică se vorbeşte şi se va vorbi mereu, politica există dintotdeauna, chiar şi Moromete făcea politică, credeţi că a evoluat politica în România să zicem de două decenii încoace? În ce sens?
Revoluţia din 1989  a schimbat radical politica în ţara noastră. Este un alt fel de politică, cu deschidere către structurile internaţionale. Sunt multe însă de spus despre politica ultimilor 20 de ani. Depinde din ce punct de vedere privim această evoluţie.
Însă spre dezamăgirea  mea, ceea ce se întâmplă acum dacă privim prin prisma măsurilor politice care au fost luate în ultima perioadă de actualii guvernanţi nu, nu a evoluat. Din contră ne-am întors la practicile de înainte de 1989. Cei mai mulţi dintre români consideră societatea în care trăiesc ca fiind incorectă, funcţionând fără respectarea unui set de reguli indispensabile şi intangibile. În România de azi inegalităţile nu sunt doar financiare. Nu avem doar săraci şi bogaţi. Avem oameni izolaţi, oameni fără şanse, oameni fără respect şi fără perspectivă. Şansele, statutul, respectul şi recunoaşterea vin pe criterii incorecte.
Putem vorbi la ora actuală despre o politică mai agresivă, dusă uneori la extrem?
Politica în general nu este agresivă. Putem vorbi  mai degrabă de  persoane sau oameni  politici agresivi cu ghilimelele de rigoare şi avem suficiente exemple în acest sens, pe care le putem vedea în dezbaterile publice sau chiar în dezbaterile din plenul parlamentului.
M-am regăsit în PSD pentru că aici sunt oameni la fel de determinaţi ca şi mine
De ce v-aţi regăsit în PSD, de ce nu PDL sau PNL?
Solidaritatea, empatia sunt valori ale social democraţiei. Pe mine ca şi structură umană mă caracterizează aceste valori fiind ataşată de ele. M-am regăsit în PSD pentru că aici sunt oameni la fel de hotărâţi ca şi mine, care vor să facă mai mult, pentru că aici pot să lupt pentru ideile în care cred, pentru că dreapta nu va rezolva niciodată problemele societăţii româneşti, problemele sociale pot fi rezolvate de oameni cu vederi social democrate.
V-aţi aflat şi la conducerea unei instituţii publice, Direcţia de Statistică, credeţi că vi se potrivea această funcţie, avînd în vedere că astfel de numiri sunt făcute de cele mai multe ori politic….
Conducerea acestei instituţii pot spune că a fost  o provocare pentru mine. Statistica este un domeniu fascinant din toate punctele de vedere. Numire politică sau nu am demonstrat profesionalism şi performanţă. Şi nu o spun eu ci au spus-o la vremea respectivă factorii în domeniu. Pentru mine important nu a fost să  realizez ceva o singură dată ci să realizez ceva în fiecare zi, să las o urmă pe unde am trecut, şi mai ales important pentru mine nu a fost să am succes, important a fost să am valoare, iar dacă veţi trece prin această instituţie vi se va confirma acest lucru.

Dacă ar fi să aveţi posibilitatea de a mai conduce vreo instituţie publică botoşăneană, ce anume v-ar tenta, să zicem că ar fi o provocare pentru dv., ce instituţie aţi prelua? (ex: Prestaţii Sociale, Agenţia Forţelor de Muncă, Direcţia Agricolă, Inspectoratul de Muncă, Arhive, etc)
Pregătirea pe care o am cred că îmi permite să conduc  la fel de bine o altă instituţie deconcentrată a judeţului aşa cum am făcut-o la Direcţia Judeţeană de Statistică.  A nominaliza acum  o instituţie sau alta nu cred că are sens.
În cazul în care aţi avea oportunitatea de a prelua o funcţie mai importantă, unde v-aţi regăsi, să zicem în Senat sau Camera Deputaţilor, sau la nivel local în conducerea Filialei Judeţene?
Mai sunt aproximativ doi ani până atunci. Lucrurile se pot schimba de la o zi la alta şi a spune acum unde mă voi regăsi atunci este mult. Categoric fiecare om politic are o ţintă. Important este să  ai susţinerea şi aprecierea colegilor pentru a fi nominalizat pentru o anumită funcţie ţinând cont atât de profesionalism, performanţă şi notorietate.
Ce aţi schimba la politica dusă de actuala guvernare în cazul în care aţi fi un factor decizional?
România, condusă de actualii guvernanţi a ajuns într-o situaţie gravă, fără precedent, din punct de vedere economic, financiar şi social, dar şi ca imagine în Europa şi în lume. În ultimii ani au explodat inegalităţile de tot felul, a crescut numărul cetăţenilor fără şanse şi fără perspectivă. Tot mai mulţi români, cu o situaţie defavorizată, tineri, vârstnici, femei, copii, bolnavi sunt umiliţi şi trataţi ca asistaţi sociali.
Ce aş schimba? Multe aş spune.
Cred că este imperios necesar să se revină la situaţia dinaintea măsurilor antipopulare luate de actualul Guvern. Să nu uităm că PSD susţine rolul social al statului în care fiecare cetăţean să fie protejat şi sprijinit în spiritul egalităţii şanselor şi al solidarităţii sociale. Trebuie să fie o prioritate susţinerea şi protecţia familiei, a mamelor şi copiilor, a tuturor persoanelor aflate în dificultate. Tocmai de aceea mă regăsesc în PSD şi militez pentru măsurile prevăzute în programul partidului printre care prioritare în domeniu sunt: revenirea la acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, la perioada de 2 ani cu valoarea de 85% din nivelul veniturilor din ultimii 2 ani, acordarea de deduceri fiscale pentru părinţii cu copii mici în vederea plăţii unor îngrijitori maternali,  înfiinţarea de creşe şi grădiniţe simultan cu o politică socială atractivă pentru persoanele care lucrează în acest domeniu, reacordarea ajutorului de 200 de euro pentru tinerii care îşi întemeiază o familie şi a trusoului la naşterea unui copil, program naţional pentru tinerele mame bazat pe Fondul Social Economic, pentru încurajarea desfăşurării de activităţi economice independente, creşterea alocaţiei complementare, pentru familiile cu mai mulţi copii.

Viaţa ne poate rezerva tot felul de surprize
Credeţi că aţi atins apogeul carierei dv politice şi dacă da, cînd, dacă nu, ce ar urma să faceţi?
În decursul timpul am deţinut  diferite funcţii în partid atât la nivel local cât şi la nivel naţional, am început ca simplu membru,  apoi în 1997 am înfiinţat organizaţia de tineret la nivel de judeţ fiind preşedinte un număr bun de ani, Am fost aleasă ulterior vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Tineret. Am deţinut funcţiile de vicepreşedinte şi secretar la nivelul organizaţiei judeţene PSD Botoşani, , iar din toamna anului trecut conduc Organizaţia Femeilor Social Democrate din Judeţ. Nu ştiu dacă am atins apogeul în cariera politică. Viaţa însă ne poate rezerva tot felul de surprize.
Cum vă vedeţi apusul carierei politice?
Sunt o persoană tânără şi este mult prea devreme să mă gândesc la aşa ceva în acest  moment. Cred cu tărie că pot spune însă multe în viaţa politiă. Sunt un om care nu se întoarce în trecut dar care priveşte cu speranţă spre viitor.

INTERVIU realizat de Gabriela ERDIC

Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Felicitari,oamenii de calitate te vor aprecia si te vor sustine pentru ca esti un om de calitate si un exemplu pentru toti sau toate.Succes!
18 ianuarie 2011, 17:56
Sunt un salaraiat al Directiei de Statistica. Nu am nici cel mai mic interes sa o laud pe doamna Federovici. Pentru cei care nu stiu vreau sa va spun ca este probabil unicul director din acest judet care in momentul in care s-a pus problema disponibilizarilor in institutia noastra si-a pus in joc functia de director refuzind sa nominalizeze salariatii care ar fi trebuit sa fie dati afara. A spus-o clar la vremea respectiva tuturor salariatilor ca prefera sa plece ea decit sa lase niste oameni fara piine. A fost o adevarata doamna. S-a comportant extraordinar de frumos cu toti salariatii. De aceea este regretata si acum. A adus un suflu nou in institutie. Felicitari pentru interviu si va asteptam sa va intoarceti la noi.
17 ianuarie 2011, 17:49
Domnule sau doamna TUTU, Se pare ca ai o problema. Si inca una mare de tot. Daca nu-ti place ceva spune deschis nu prin intermediul unui comentariu. Asta da dovada de multa lasitate. In ce priveste interviul doamnei Federovici, bravo ei. De mult nu am vazut un interviu atit de bun. Are clasa, are diplomatie, are bun simt. Aceasta doamna se pare ca isi stie foarte bine limitele si competentele. Nu pot sa nu o felicit. Pacat ca nu sunt mai multe femei in politica ca domnia sa. Felicitari si va doresc mult succes in activitate.
17 ianuarie 2011, 17:16
Tutu , ori esti prost , ori te faci. Eu cred ca esti.Federovici este un adevarat politician.Asa ca mucles...
17 ianuarie 2011, 03:42
da ne si intrebam,cum de nu v-ati laudat inca intre voi ,ca am vazut ca la PSD e o moda cum dai in tr-o .... sar celelalte si se lauuuuuda intre ele,ca na.. ce sa faca mamucile
16 ianuarie 2011, 18:12
Succes in cariera politica Doina Elena Federovici !
16 ianuarie 2011, 06:14
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.