Interviuri
INTERVIU Daniel Moruzi : „Dl.prefect a fost foarte suspicios în ceea ce mă priveşte”
După o perioadă de aproape un an de zile, cît timp a ocupat scaunul de subprefect al judeţului, Daniel Moruzi îşi face ieşirea din administraţia publică locală, prin demisie, într-un mod la fel de neaşteptat în care şi-a făcut şi intrarea, atunci cînd Uniunea Naţională pentru Progresul României l-a susţinut pentru această funcţie. Mandatul său nu poate fi catalogat ca fiind unul liniştit mai ales prin prisma relaţiei aproape inexistente cu prefectul Cristian Roman, iar singurele regrete pe care la are la final, ar fi că nu a reuşit să ducă la bun sfîrşit unele proiecte pe care şi le-a propus. Daniel Moruzi va reveni pe un post de comisar în cadrul Gărzii Financiare unde, susţine el, se va simţi mult mai „util”.
„Am întîlnit oameni de la care nu am avut ce să învăţ”

- Vă pare rău că v-aţi dat demisia din funcţia de subprefect?
- Îmi pare rău într-o oarecare măsură pentru că am avut proiecte pe care am vrut să le duc la bun sfîrşit. Din anumite puncte de vedere, nu îmi pare rău pentru că a fost decizia mea şi tot timpul fac ceea ce cred eu că e mai bine să fac.
- Puteţi spune că aţi învăţat ceva în această perioadă de un an de zile cît aţi stat în această funcţie, ceva care va fi folositor pe viitor?
- Sunt convins că am învăţat multe lucruri, îmi place să cred că am întîlnit oameni de la care am învăţat cîte ceva. Din păcate am întîlnit oameni de la care nu am avut ce să învăţ, dar aşa e în viaţă, de la unii înveţi mai multe, de la alţii nu înveţi nimic. De la unii înveţi să nu te porţi ca ei. Sunt convins că din punct de vedere profesional îmi va ajuta perioada asta şi mă ajută să mă dezvolt pe viitor în cariera mea.

„Am vrut să am şi eu doza mea de importanţă”
- Care ar fi motivul pentru care nu aţi reuşit totuşi să legaţi o relaţie mai strînsă de colaborare cu prefectul?
- Am mai spus că avem personalităţi diferite şi probabil că dl.prefect a fost foarte suspicios în ceea ce mă priveşte şi m-a interpretat greşit şi probabil că, de fapt, sigur nu m-am identificat cu situaţia în care trebuia să stau într-un birou şi am vrut să am şi eu doza mea de importanţă, să am şi eu doza mea de implicare şi atunci d-lui probabil că a interpretat greşit şi din momentul acela au apărut probleme. Dar din punctul meu de vedere chiar este că şi acele probleme au fost constructive şi sunt convins că şi d-lui a înţeles că sunt oameni care vor să facă ceva şi care trebuie lăsaţi să îşi facă treaba la urma urmei. Este o instituţie a cetăţenilor, ei trebuie să beneficieze de serviciile angajaţilor din Prefectură, de serviciile persoanelor din conducerea Prefecturii şi nu altcineva. Sunt convins că a înţeles lucrul acesta. Şi mai cred că se va comporta diferit cu ceilalţi subprefecţi care vor urma.
- Va avea o atitudine mai deschisă?
- Mi-ar plăcea să cred că va avea o atitudine mult mai deschisă pentru că fiecare vrea să se  simtă util acolo unde e şi vrea să îşi lase amprenta în ceea ce face.

prefect, subprefect

„Am o oarecare părere de rău”
- Există vreo persoană din Prefectură cu care aţi reuşit să legaţi o relaţie mai strînsă?
- Nu am venit aici să îmi fac prieteni. Am avut relaţii de colaborare cu oamenii cu care am intrat în contact în perioada asta, cu angajaţii care m-au ajutat să îşi ducă la îndeplinire anumite atribuţii. Nu cred că mi-am făcut prieteni şi nici nu am urmărit să îmi fac prieteni, am luat-o ca pe o provocare din punct de vedere profesional, am încercat să colaborez cît mai bine cu fiecare, dacă am reuşit, asta rămîne de văzut.
- Este vreun lucru de care vă pare rău că nu aţi reuşit să îl faceţi?
- Am o oarecare părere de rău, tot timpul mă gîndesc că nu poate să iasă totul perfect, că nu a ieşit totul perfect, nu are cum, tot timpul sunt lucruri de reproşat. Dar regrete mari, nu. Mi-ar fi plăcut foarte mult ca să am o colaborare mult mai strînsă cu persoanele din conducerea Instituţiei Prefectului şi să lucrăm în beneficiul administraţiei pînă la urmă pentru că asta e menirea noastră. Dar am mai spus că atîta timp cît administraţia din România, nu numai la nivelul Botoşaniului este politizată, nu cred că cineva va avea de cîştigat din asta.

„Mă consider liberal convins”

- Luaţi în calcul o eventuală întoarcere aici, la Prefectură?
- Sunt posturi trecătoare, am ştiut de la început, sunt posturi politice în primul rînd, nu sunt pe termen lung şi nu poţi să îşi faci calcule privind o eventuală revenire.
subprefect- Dacă dl.Liviu Cîmpanu nu îşi dădea demisia dvs. vă mai dădeaţi?
- Oscilam între a rămîne aici şi a mă reîntoarce la Garda Financiară şi înainte de a-şi da dl.senator demisia, dar faptul că d-lui şi-a dat demisia m-a determinat şi pe mine să fac la fel.
- Ce intenţionaţi să faceţi a doua zi după ce plecaţi din Prefectură?
- Să îmi iau concediu.
- Aveţi vreo intenţie de a intra în politică?
- Nu, nu deocamdată nu mă văd făcînd parte din scena politică a judeţului Botoşani. Eu mă consider liberal convins, dar nu mă văd cochetînd cu Partidul Naţional Liberal, la nivelul Botoşaniului.

„Nu mă văd în măsura negocierii vreunui post la nivelul judeţului”

- La momentul în care v-aţi dat demisia au fost anumite zvonuri că aţi fi negociat o funcţie pentru un membru al familiei dvs. Cît de adevărate sunt aceste zvonuri?
- Am auzit şi eu aceste zvonuri, este ciudată abordarea şi interpretarea, mi se pare chiar absurd, nu mă văd în măsura negocierii vreunui post la nivelul judeţului Botoşani şi nu cred că oamenii din fruntea judeţului stau să negocieze cu mine posturile astea, mi se pare chiar absurd.
- Vă regăsiţi mai mult în cadrul Gărzii Financiare decît la Prefectură?
- Sunt convins că da, am mai spus sunt activităţi cu totul şi cu totul diferite şi fiecare se simte bine cînd face şi ceea ce îi place şi se simte util serviciului căruia îi aparţine. Sunt convins că mă voi simţi mult mai util acolo unde am şi responsabilităţi şi unde am şi un cuvînt de spus.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC


FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
INTERVIU Constantin Iftime: Mi-au dat o chițibișcă, are 40 de metri pătrați. Cum pot să organizez eu acolo un muzeu al comunismului? - VIDEO
Sunt aproape cinci ani de când poetul, prozatorul, jurnalistul și eseistul Constantin Iftime încearcă să înființeze la Botoșani Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism. Deși pare de neînțeles într-un oraș cu atâtea relicve PCR-iste, Asociația CulturEst la care și-a unit eforturile împreună cu Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, nu reușește să găsească o hală industrială pentru amenajarea obiectivului.
@Dan: se scrie: mă-ta, adică de la maică-ta, nu mata...analfabetus ! PS: Uăi, Moruzi ce moacă de Baby-Face ai....ţi-ai uitat pamperşii maro la Prefectură...
14 noiembrie 2010, 15:35
Vezi daca nu ai stiut sai pupi in c-r cum trebuie?
14 noiembrie 2010, 10:49
mucoasa e mata!!!
13 noiembrie 2010, 19:46
Un mucos, ajuns din intamplare prea sus fata de unde ii este locul. Auzi, ca a "invatat/nu a invatat". Mai baietas, posturile platite din impozite nu sunt pentru a-ti termina tu studiile, sunt pentru randament administrativ!! Din cauza unor aiuriti cu aere, precum acesti Moruzi si Campani, avem una din cele mai slabe administratii din Europa. Ati auzit de informatica in administratie? Ce ati propus voi doi, ce lege, regulament, activitate ati optimizat? Noroc ca si-a dat demisia inainte de a baga mana in banul public, asta ar fi pus capac.
13 noiembrie 2010, 16:13
Sondaj
Ați fost vara ce s-a încheiat la Parcul Cornișa?
Declaraţia zilei
„Un aliment incorect administrat unui bolnav spre exemplu poate ucide. Există posibilitatea ca alimentul să fie medicament și să vindece persoana respectivă sau să fie dușman, un fel de toxină mai ales dacă are o afecțiune ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7536 lei
USD
Dolarul SUA
4.3072 lei
CHF
Francul elveţian
4.3279 lei
GBP
Lira sterlină
5.4061 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9826 lei
XAU
Gramul de aur
206.8906 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4328 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9096 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2569 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6365 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.