Interviuri
INTERVIU D.Humelnicu : 'Am o veste tristă - nu se ocupă parlamentarii cu drumuri, poduri...'

Sîmbătă 17 iulie se fac două luni de cînd, cel puţin oficial, democrat-liberalii botoşăneni nu mai au lider. Unul din numele vehiculate pentru preluarea preşedinţiei organizaţiei este al senatorului Daniel Humelnicu. Membru al vechiului PD şi fost consilier municipal, acesta susţine însă că nu a fost vorba decît de „tatonări”. Despre situaţia din fruntea PDL Botoşani, despre sinistraţi, protestele sindicatelor şi „Lista ruşinii” citiţi un interviu în rîndurile ce urmează.

- Pe 17 iulie se împlinesc două luni de cînd organizaţia PDL Botoşani nu are preşedinte. De ce nu se pune un preşedinte la Botoşani?
- Întrebarea asta probabil trebuie să o adresaţi în altă parte, nu mie. N-am de unde să ştiu lucrul ăsta. Suntem în proces intern de alegeri care deocamdată este suspendat, aşa s-a hotărît într-un birou naţional, au început în unele judeţe şi acum, probabil după ce se termină cu toată povestea asta privitoare la restructurarea ministerelor, agenţi, mai nou inundaţii, se va discuta această problemă în partid.

„Despre demisie trebuie să îl întrebaţi pe preşedinte”

- Dar cum funcţionează o organizaţie fără preşedinte? Pînă la urmă, trebuie cineva, nu ştiu, să semneze state de plată, sunt chestii de strictă organizare pînă la urmă.
- Într-o organizaţie, cel puţin la Botoşani, funcţioneză biroul permanent judeţean. E o organizaţie de conducere colectivă, aşa că nu cred că… E un preşedinte, prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi, secretari, există o întreagă structură.

- Dar problema e că…
- Chiar nu e o problemă… trezorier, deci nu e o problemă asta… contabil, deci nu e o problemă.

- Problema e că sunt prea mulţi oameni buni sau că nu se găseşte un om bun, un om potrivit pentru funcţia respectivă?
- Dar nu despre asta discutăm. Discutăm despre faptul că suntem probabil cu o lună, poate cu două, trei, înaintea unor alegeri interne şi atîta tot.

- Păi demisia tocmai pe fondul apropierii alegerilor a venit. S-a spus…
- Despre demisie trebuie să îl întrebaţi pe preşedinte, că nu pot eu să comentez demisia preşedintelui pentru că e un act, pînă la urmă, personal, nu pot eu… nu s-a consultat cu mine. Poate s-a consultat cu altcineva, cu mine nu, aşa că nu pot eu să îmi dau cu părerea despre asta.

- Nu, eu v-am întrebat pe dvs. din perspectiva faptului că a fost numele cel mai pronunţat ca şi continuator în fruntea organizaţiei, adică să preluaţi funcţia de preşedinte.
- Dacă ar fi fost o astfel de chestiune, era o decizie a biroului naţional.

„Fac parte dintre cei care (…), din ceea ce au promis în campania electorală, deja au făcut”

- Dar nu aţi avut nici o discuţie cu cineva de la centru pe tema preşedinţiei organizaţiei de la Botoşani?
- Au fost tatonări.

- Pornite dinspre centru sau dinspre organizaţia de la Botoşani?
- Tatonări…

- Aveţi un an şi jumătate, trei sesiuni parlamentare, de cînd aţi intrat în Senat. Ne puteţi spune chestiunea pe care o consideraţi principala realizare în această perioadă?
- Sunt mai multe. Dacă e să discutăm un bilanţ, o să-l facem atunci cînd… Am făcut, de altfel, un bilanţ la un an de zile. E adevărat că nu prea l-a băgat nimeni în seamă. Mă refer aici la presă. În fine… probabil avea alte priorităţi… Făcusem şi un comunicat de presă. N-a prezentat interes, e-n regulă. Nu ştiu de ce prezintă interes acum, la un an şi jumătate, probabil ar fi o întrebare. Eu fac parte dintre cei care, într-adevăr, cred că, din ceea ce au promis în campania electorală, deja au făcut. Mă refer în principal la cele patru coduri, pe care le consider foarte importante: Codul Civil şi de Procedură Civilă, Codul Penal şi de Procedură Penală. Sunt membru în comisia de modificare a Constituţiei şi chiar cred că sunt subiecte de fond acolo care trebuie rezolvate peste lucrurile pe care le vedem noi aşa, pe sticlă. Sunt chestiuni de importanţă vitală pentru mecanismele de funcţionare a instituţiilor în societate, mă refer la relaţia dintre Guvern şi Parlament, la Parlament – Preşedinte, Preşedinte – Guvern. Mai avem un set de alte acte normative privitoare la siguranţa naţională şi vedem în ce măsură sunt compatibile cu Constituţia acolo şi cu contextul general legal comunitar, în care ne desfăşurăm activitatea. Sunt chestiuni de fond. Aşa, sigur, dacă vreţi, o să fac un inventar cu interpelări la adresa Guvernului, la adresa unor şefi de agenţii, la…

„Poate aţi vrea să avem şi drumul Rădăuţi Prut – Ştefăneşti pe patru benzi”

- Oamenii, cînd se gîndesc la realizările unui parlamentar, se gîndesc la drumuri, la poduri, la fonduri, chiar dacă nu ţine strict de activitatea lui.
- Am o veste tristă: nu se ocupă parlamentarii cu drumuri, poduri…

- Le-aţi spus asta la oameni în campanie?
- Strict au primarii, preşedinţii de consilii judeţene, sau miniştrii, atît! Un parlamentar se ocupă cu activităţi legislative. Dacă vreţi, aşa cum am putut, prin pîrghiile modeste pe care, din nefericire le-am avut la dispoziţie în momentul de faţă, am reuşit să atrag personal nişte sume de bani fie din bugetul de stat, fie chiar din bani privat. Au fost în primul an de mandat nişte bani, au mers în municipiul Botoşani vreo 3 miliarde de lei vechi pe amenajarea spaţiilor de parcare. Anul acesta pentru baze sportive… avem o mare problemă şi aici pentru că nu avem unde, într-un municipiu ca Botoşaniul, chiar n-aveam unde să… şi iarăşi e o sumă mică. Sumele pe care le au parlamentarii la dispoziţie sunt puţine. Eu, totuşi mă bucur că, într-un tîrziu, am reuşit şi cu ajutorul meu şi cu ajutorul altora, recunosc, să convingem totuşi Guvernul să punem pe axa prioritară drumul Suceava – Botoşani, pe care îl consider foarte important pentru simplu motiv că acest drum ne leagă de Aeroportul Salcea, care este clar legătura cu lumea civilizată, iar Aeroportul Salcea, pentru cine nu ştie, va intra cît de curînd într-un proces de reabilitare şi va deveni aeroport internaţional, unde vor putea veni avioane de pasageri, dar mai ales de marfă.

Dan Humelnicu

- Drumul spre Tîrgu Frumos nu îl punem şi pe acesta pe o axă, ceva?
- Vă rog frumos să îl puneţi.

- Nu, păi spuneaţi că aţi reuşit să faceţi lobby ca să …
- Numai că lucrurile astea se întîmplă în etape. E adevărat, poate aţi vrea să avem, ştiu eu, şi drumul care leagă Rădăuţi Prut – Ştefăneşti pe patru benzi, dar e mai complicat.

„Nu au fost vizite de partid, eu ştiu că au fost vizite ale reprezentanţilor Guvernului”

- De ce nu a fost nici un sau au cam lipsit, ca să fiu corect, reprezentanţi de seamă ai organizaţiei PDL Botoşani la vizitele oficialilor de la Bucureşti la sinistraţi?
- Dar eu acolo aş face o mare diferenţă, sunt lucruri diferite. Activitatea guvernamentală, care a însemnat activitate strîns legată cu Instituţia Prefectului, cu instituţia preşedintelui Consiliului Judeţean, a fost absolut în regulă, ştiu că au colaborat foarte bine. În rest, eu ştiu că nu au fost vizite de partid, eu ştiu că au fost vizite ale reprezentanţilor Guvernului, care au venit clar să vadă chestiuni punctuale într-o situaţie absolut nefericită pentru mulţi dintre locuitorii judeţului.

- Da, s-ar putea să aveţi dreptate, dar problema e că s-a ajuns…
- Sigur am dreptate, deci sigur am dreptate.

- … S-a ajuns într-o situaţie paradoxală, s-au întîlnit, de exemplu, cu Elena Udrea sau Traian Băsescu…
- Şi eu m-am întîlnit cu Elena Udrea şi cu Traian Băsescu.

- La Traian Băsescu nu v-am văzut.
- Ei, asta e altă discuţie.

- A fost toată trupa de parlamentari de la PSD, a fost singurul parlamentar de la PNL, numai de la PDL nu prea au fost.
- Cred că pe mine m-aţi văzut. Poate nu în toate ocaziile, dar eu reţin că ne-am întîlnit.

- Da, dar aţi fost o excepţie, tocmai asta e. De la PSD au fost toţi parlamentarii. Bine, nu ştiu cît de coincidenţă a fost să se nimerească în aceeaşi zonă din Dorohoi şi la aceeaşi oră cu Elena Udrea. Vă întrebam de ce aţi fost doar dvs.?
- Eu pot să răspund doar pentru faptele mele.

- Dar nu sunteţi şi vicepreşedinte la PDL, să mai răspundeţi şi pentru faptele celorlalţi?
- Nu, educaţia mea de jurist aşa îmi spune, că fiecare răspunde pentru faptele lui, pentru acţiunile sau inacţiunile lui.

„E o mare nesimţire să vii astăzi să-ţi baţi joc de suferinţa unui om”

- Apropos de sinistraţi, circulă o variantă la bursa zvonurilor că PDL-ul nu se prea oboseşte să ajute populaţia din Dorohoi şi din comunele apropiate pentru că e fieful PSD-ului, este senator de la PSD şi deputat de la PSD pe Colegiul Dorohoi.
- Absolut fals. Cine înfiinţează bursa zvonurilor, nu ştiu cine e fondator, nu ştiu cine întreţine această bursă, dacă ea există. Senatorul Daniel HumelnicuNoi am considerat că ajutorul trebuie făcut şi dat, nu condiţionat, nu politizat, Nu am făcut cum au făcut cei de la PSD, care au intrat în comune şi au dat daruri fel de fel, pîine, apă, alte produse alimentare spunînd că sunt sinistraţi, cînd acolo nici n-a bătut vîntul, dar nu asta e important. Important e că au primit ajutor exact şi la vreme şi întocmai cei care au avut nevoie, din nefericire, de aceste ajutoare, mă refer aici, în principal, la cei de la Hilişeu Horia, care, deşi, după părerea mea, au fost mult mai loviţi decît alţi cetăţeni din judeţ, nu prea am văzut foarte des nici pe unii, nici pe alţii, pe acolo. Noi am făcut ce am considerat de cuviinţă, am dus şi alimente, am dus şi îmbrăcăminte, materiale de construcţii. La fel s-a întîmplat la Ibăneşti, la Pomîrla, Truşeşti, am fost şi la Dorohoi. Am avut chiar o trupă consistentă la Dorohoi, numai că noi nu ne-am îmbrăcat nici în roşu, nici în portocaliu sau în galben, noi doar am mers şi ne-am făcut datoria faţă de acei oameni.

- Dar în alte dăţi vă îmbrăcaţi în cazuri de genul ăsta. Îmi aduc aminte de inundaţiile de la Copălău.
- Eu consider că e o mare nesimţire să vii astăzi să-ţi baţi joc de suferinţa unui om, să profiţi de necazul unui om, să încerci să politizezi chestiunea asta. Dacă poţi să îl ajuţi bine, dacă nu, nu, dar să transformi chestia asta într-un circ electoral e o lipsă de bun simţ remarcabilă.

- De ce nu se mai ţin conferinţe de presă la PDL Botoşani?
- Păi nu vă supăraţi, în ultima perioadă am tot avut evenimente de genul ăsta. Simţiţi nevoia?

- Nu, mă întrebam fiindcă era o obişnuinţă, în fiecare vineri se ţinea şi sunt vreo două luni de cînd nu se mai ţine şi coincide cu perioada în care nu prea aveţi preşedinte la organizaţie.
- E o presupunere.

- Nu e o presupunere, e o certitudine faptul că nu au mai fost conferinţe de presă.
- Nu, e o presupunere că ar coincide.

„Îi consider nişte oameni trimişi de partidele politice să facă un circ”

- Au fost proteste la sediul PDL din partea liderilor de sindicate de la Botoşani înainte de adoptarea legilor privind reducerile cheltuielilor bugetare. Dvs. sunteţi deranjat că vi s-a pus chipul pe afişe, că aţi ajuns pe o listă aşa numită a ruşinii?
- În primul rînd eu aş vrea să mă delimitez de acţiunile celorlalte partide, aia nu a fost o activitate de sindicat, a fost o activitate politică 100%.

- Spuneţi asta pentru că sunt membri de partid lideri de sindicat?
- Păi au fost membri PSD şi PNL la uşa mea, aici. Deci nu vă supăraţi…

- PNL… care? Chiar nu îi ştiu.
- Ei, dacă o să aprofundăm puţin o să vedem mulţi din liderii de sindicat care sunt înscrişi şi în PSD şi în PNL. Nu e asta o problemă. Atît timp cît au venit consilieri locali, consilieri judeţeni de la alte partide la uşa Partidului Democrat, eu nu pot să amestec, să spun că acei oameni erau şi lideri de sindicat. Nu, eu îi consider nişte oameni trimişi de partidele politice să facă un circ. Şi iarăşi repet, ne batem joc de nişte oameni. Profităm de necazul unor oameni ca să transformăm toată povestea într-o jucărie dintr-asta electorală. Din nefericire, de suferit au tot cei care privesc acest spectacol la televizor.

„Eu pot să fac o listă a ruşinii cu cine vreau eu”

- Spectacolul ăsta, cum îi spuneţi dvs., s-a terminat cu respectivă listă a ruşinii şi asta vă întrebam, dacă vă deranjează că aţi fost inclus în ea?
- Deci eu nu mă consider pe nici un fel de listă a ruşinii, eu n-am făcut nimic ca să fiu pe vreo listă a ruşinii. E atitudinea lor, eu pot să fac o listă a ruşinii cu cine vreau eu şi credeţi-mă că pot să creez, nu neapărat un fenomen, dar o chestiune suficient de… şi atunci ce facem, facem un război de stradă. Deci, a fost o acţiune politică punctuală pe care aşa am şi preluat-o.

- Intenţionaţi şi dvs. să îi acţionaţi în judecată pe cei care tipăresc afişe cu chipul dvs., cum a anunţat deputatul Buhăianu?
- Sincer vă spun că, dacă aş face un punct de vedere legal, aş avea toate şansele să cîştig şi aş putea să cer diferite moduri de a-mi repara imaginea, numai că preiau această chestiune exact într-un context politic. Ştiţi foarte bine că, în acele campanii electorale se fac tot felul de tipărituri, deci le iau într-un context exact electoral. De fapt, noi suntem într-o perioadă electorală, după cum vedeţi, unii îşi încordează muşchii, discută de cum fac guverne, cum fac alegeri anticipate, fac de toate. Suntem într-o campanie, bănuiesc, electorală, mai puţin oficială, deci se înscrie exact într-un astfel de context.

- Cu toate că s-ar putea să fie cam devreme să vă întreb chestia asta, eu totuşi vă întreb: intenţionaţi să mai candidaţi la vreo funcţie publică? Mă gîndesc la alegerile locale, la cele parlamentare.

- Cu siguranţă e o întrebare mult prea devreme pusă.


Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
Loading...
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
De obicei, interviurile publicate sunt putin "cosmetizate", ceea ce in acest caz nu se observa.Eu gasesc raspunsurile date suficient de "la obiect", probabil nu prea este agreat nici de reporter...Din intamplare il cunosc, ii cunosc si familia, despre care pot afirma ca sunt niste oameni cinstiti, onesti, cu o mare dragoste de oameni, gata oricand sa intinda o mana de ajutor celui ce are nevoie...fara a crea impresia ca-i ramane dator. Si spun asta pentru ca m-am aflat in aceasta situatie chiar eu personal! A fost SINCER, atata tot !
20 iulie 2010, 17:25
Sincer, ma asteptam ca domnul senator sa dea unele raspunsuri mult mai consistente. Lipseste miezul si aplombul politic. Sper sa fie doar un moment nefericit.
19 iulie 2010, 14:31
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.