Interviuri
INTERVIU Cristian Ungureanu : „Niciodată nu am spus nu la Botoşani”

„La casierie, la casierie” a fost şi rămîne refrenul lui preferat, care îl face să vibreze cînd echipa pentru care joacă iese din teren victorioasă în aplauzele suporterilor. Cristian Ungureanu este unul dintre cei mai animaţi fotbalişti, care a ştiut deopotrivă să încînte suporterii prin golurile pe care le-a marcat, dar a şi schimbat o sumedenie de cluburi de-a lungul carierei. A trecut prin mîna a zeci de antrenori, iar acum la vîrsta de 30 de ani se simte încă în formă şi îşi doreşte să mai joace fotbal încă cîţiva ani de zile. În prezent apără culorile echipei Concordia Chiajna, după o scurtă experienţă la Minerul Lupeni, iar sîmbăta 20 februarie pe Stadionul Municipal îşi va înfrunta foştii colegi de vestiar, luptă din care speră să iasă victorios.

„Îmi propun să marchez cu Botoşani”

- Am văzut că în etapa precedentă ai fost titular la Chiajna şi chiar ai marcat, deci bănuiesc că vei face parte din primul 11 şi în meciul cu FC Botoşani. Cum te simţi cînd ştii că revii pe Stadionul Municipal?
- Eu mereu revin cu plăcere la Botoşani, dar ştii cum e, eu sper într-o victorie a echipei pentru care joc şi mai ales sper să fiu unul dintre marcatori.

- Cum crezi că vei fi primit de suporteri?
- Relaţia mea cu suporterii de la Botoşani eu cred că mereu a fost una bună şi mai ales cred că ei au înţeles mereu că eu sunt fotbalist profesionist şi trebuie să îmi fac treaba la echipa de care sunt plătit.

- Cîte goluri îţi propui să marchezi sîmbătă la Botoşani, avînd în vedere că ultima dată cu Chiajna ai oferit o dublă.
- Sincer nu îmi propun la nici un meci să marchez un anumit număr de goluri, ci doar să marchez.

- Şi ai un pronostic, care crezi că va fi scorul?
- Nu îmi place să dau pronosticuri la meciuri, dar înclin spre victoria în favoarea echipei mele, îmi doresc foarte mult să cîştigăm mai ales că noi suntem în lupta pentru promovare şi ne-am propus ca printr-o victorie sîmbătă să ne apropiem de primele clasate.

- Are Concordia Chiajna ca obiectiv promovarea în acest sezon?
- Da, Chiajna rămîne o favorită la promovare chiar dacă locul în clasament este altul decît ne-am fi dorit noi în momentul acesta, dar o victorie la Botoşani ne-ar apropia foarte mult de ceea ce şi-a propus Chiajna în acest sezon.

- Şi crezi că prin valoarea jucătorilor care se află acum în componenţa echipei se va atinge acest obiectiv?
- Da, sincer să fiu cred că, din cîte ştiu eu şi cunosc foarte bine seria asta, jucînd la atîtea echipe, Chiajna are unul din cele mai puternice loturi chiar unul dintre cele mai puternice loturi. În pauza competiţională s-au făcut muşte transferuri şi chiar îmbucurător sunt fotbalişti foarte buni.

„Discuţiile despre transferul meu la FC Botoşani au rămas în aer”

Cristian Ungureanu - Concordia

- Înaintea acestui retur de campionat au fost mai multe zvonuri referitoare la o eventuală revenire a ta la FC Botoşani, zvonuri care nu s-au mai concretizat. Ce s-a întîmplat de fapt?
- Sincer să fiu nu ştiu ce s-a întîmplat, am fost la un stadiu de discuţii avansate cu FC Botoşani, la un moment dat lucrurile au rămas în stand-by şi mie nu prea îmi place să comentez mai mult, discuţiile au rămas în aer, asta a fost tot.

- A fost o neconcordanţă din punct de vedere financiar?
- Nici nu am discutat despre acest aspect.

- Dar de cine ai fost tu contactat?
- Păi nu ştiu dacă am fost chiar contactat de cineva, că eu vorbesc mai mereu cu cei din conducere, mai ales de sărbători. Eu tot timpul am avut o relaţie bună şi cu dl. Valeriu Iftime şi cu dl. Cornel Şfaiţer, am discutat cu ei, se propusese din cîte am înţeles transferul meu la echipă, am discutat puţin atunci. Nu m-a mai sunat nimeni şi atunci am înţeles că nu e momentul să revin acum, poate voi reveni.

- Dar îţi doreşti asta?
- Niciodată nu am spus nu la Botoşani.

- Bănuiesc că ai mai citit prin presă despre componenţa lotului de la FC Botoşani şi transferurile efectuate. Valoric, consideri că este mai bun decît cel al echipei tale?
- Nu aş putea să spun pentru că în primul rînd nu am jucat cu mulţi dintre jucătorii de la FC Botoşani şi atunci dacă nu i-am văzut pe teren sau la antrenamente nu aş putea să îmi dau cu părerea.

„Minerul Lupeni a fost greşeala vieţii mele”

- Ai fost o perioadă la Minerul Lupeni, cum ai ajuns acolo?
- Am fost în discuţii cu nişte impresari, nu eram pe atunci în vederile celor de la Chiajna, am zis să plec pentru că eu vroiam să joc fotbal şi am zis că e momentul oportun să joc undeva. Am plecat acolo, am stat, am marcat pentru ei, am semnat chiar şi la un moment dat s-a rupt ceva, nu ştiu ce şi am revenit aici. Am stat la Lupeni o lună de zile. Am jucat amicale, am făcut cantonament cu ei, am marcat şi goluri şi la un moment dat a venit cineva şi mi-a zis că a venit un jucător de culoare care a semnat pe trei ani de zile, că e plătit jumătate din cît sunt eu plătit în şase luni de zile şi ar vrea să îl ţină pe el că suntem de valori apropiate şi la mine ar vrea să renunţe pentru că contractul meu încă nu a fost înregistrat la Federaţia Română de Fotbal. Şi atunci am zis că nu e nici o problemă, am dat mîna şi ne-am despărţit.

Cristian Ungureanu si suporterii FC-ului- Şi cu cît ai fost plătit pentru o lună de antrenament la Minerul Lupeni?
- Sumele sunt confidenţiale. Eu am fost plătit, dar nu cu cît ne-am înţeles. Oricum, eu cred că a fost greşeala vieţii mele faptul că am semnat cu ei. Am vrut să le returnez şi banii pe care îi primisem de la ei şi să plec.

- Ai nimerit la această echipă în mijlocul unui scandal sexual, nu ţi-a fost teamă că ai fi putut fi etichetat ca unii dintre foştii tăi colegi?
- Foştii mei colegi au dreptul la viaţa lor privată şi atîta tot, altceva nu am de comentat, fiecare îşi alege să trăiască cum vrea. Pe mine mă interesează doar din punct de vedere fotbalistic.

- A afectat acest scandal atmosfera din vestiar, a fost mai tensionată?
- Nu, pentru că suntem fotbalişti profesionişti şi ne interesează doar acest aspect. Ce se întîmplă în afară nu ne-a afectat, iar personal nu am mintea atît de îngustă încît să judec pe cineva.

- Viaţa ta fotbalistică pare a fi o adevărată telenovelă, schimbi uneori echipele ca pe cămăşi. Te plictiseşti într-un singur loc? Îţi place mereu să experimentezi?
- Eu aşa am considerat atunci cînd am plecat de la o echipă, dacă am avut senzaţia că nu pot juca fotbal acolo, am plecat în altă parte unde am putut face acest lucru, am căutat echipe care să mă lase să joc. Iar dacă m-am perindat pe la atîtea echipe înseamnă că am valoare.

„Visul meu pe moment este să fiu titular constant la Chiajna”

- Ce planuri de viitor ai?
- Sincer eu aş vrea să rămîn la Chiajna mai mult timp, mai am contract cu ei un an şi jumătate, aş vrea să reconfirm dacă mai este nevoie încă o dată că am valoare să joc aici, unde lotul este foarte numeros şi foarte bun din punct de vedere valoric. Eu înţeleg şi antrenorii pentru că e foarte greu să se decidă asupra primului 11, asupra primului 18, iar planuri de viitor la fotbal nu prea se fac, adică aşa m-a învăţat pe mine viaţa de fotbalist. Pe viitor cred că îmi doresc cel mai mult să evoluez la Chiajna în primul 11, să fiu un titular constant.

- Majoritatea cluburilor din liga secundă se confruntă cu probleme financiare dată fiind criza economică pe care o traversăm, sunt probleme şi la Chiajna?
- Nu, din punctul acesta de vedere chiar nu am decît cuvinte de laudă pentru dl. primar, suntem cu contractele la zi, nu sunt probleme, trebuie să demonstrăm noi că avem valoare şi să nu înşelăm aşteptările. Noi suntem datori faţă de dl. primar, în rest d-lui faţă de noi cu nici măcar un cent.

- Dacă ar fi să primeşti o ofertă de la un club din străinătate unde ai vrea să evoluezi?
- Probabil că orice fotbalist ar spune că vrea să fie ca şi Cristiano Ronaldo şi să evolueze la Real Madrid, Eu, repet, vreau să fiu titular la Chiajna în primul rînd şi apoi o să vedem, am avut multe oferte şi nu am putut să merg şi în momentul acesta cred că dacă spun o să-mi poarte ghinion şi atunci nu mai zic.

„Leo Grozavu a fost un antrenor foarte ciudat”

- Mai eşti supărat pe Leo Grozavu?
- Eu nu am fost supărat niciodată pe Leo Grozavu. Singurul lucru pe care l-am afirmat vis a vis de Leo Grozavu a fost faptul că el a fost un antrenor foarte ciudat, nu m-am declarat nemulţumit de calităţile sale de antrenor, am schimbat mulţi antrenori la viaţa mea, dar el a fost cel mai ciudat şi atîta tot.

- Care este modelul tău de fotbalist?
- Mie îmi place Luca Toni, de la AS Roma, cred că mă apropii de stilul lui, dar la dimensiuni mai reduse de nivel, avînd în vedere şi echipele la care evoluăm.

Cristian Ungureanu-atacant
Data şi locul naşterii- Botoşani, 17 septembrie 1980
Echipe la care a evoluat: Steaua (Juniori), FCM Dorohoi, Telecom Iaşi, Dacia Unirea Brăila, FC Snagov, Universitatea Craiova, Forex Braşov, FC Botoşani, Concordia Chiajna.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
Loading...
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
Loading...
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
14 martie 2010, 12:54
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Vă este frică de coronavirus?
Declaraţia zilei
”De câte ori nu am trăit scenariul acesta? Domnule primar, doamnelor și domnilor consilieri unde se duc banii pe care an de an susţineţi că-i dirijaţi către reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, către asfaltări şi parc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8079 lei
USD
Dolarul SUA
4.4355 lei
CHF
Francul elveţian
4.5355 lei
GBP
Lira sterlină
5.7552 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0183 lei
XAU
Gramul de aur
236.0469 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4240 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9273 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3345 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1905 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6435 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.