Interviuri
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  

Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  

A părăsit România pentru 5 ani și a muncit în Anglia, însă dorul de casă i-a mai atenuat din dezamăgirea care l-a fugărit la mii de kilometri și a revenit acasă decis să-și facă un viitor în țara lui. Și, s-a întors mai ales cu gândul să schimbe ceva în țara lui, mobilizând tineri și adulți să pună umărul, alături de el, pentru o Românie mai bună.

 

De ce ai plecat din România?

 

 • Am plecat din cauza faptului că sistemul și acești conducători ai țării nu și-au făcut datoria cum ar fi trebuit și neavând un viitor și neavând posibilitatea să am un serviciu din care să-mi întrețin și familia, a trebuit să iau calea străinătății. Am stat plecat cinci ani, din păcate am reușit să vin de maximum cinci – șase ori acasă pentru că în străinătate este greu să prinzi un serviciu bun și este greu să-l păstrezi. Punctualitatea și seriozitatea lor sunt la un standard pe care noi poate o să-l avem peste 50 de ani.

 

 

Nu te-ai integrat acolo?

 

 • Nu neapărat, m-am integrat foarte bine, pot să zic că am avut un serviciu foarte bun și foarte bine plătit, dar dorul de casă, de familie, dorul de locurile natale și de prieteni m-au făcut să vin acasă. Și speranța că stând acolo și făcând experiență, strângând niște bani, am sperat că o să vin acasă, să-mi fac un viitor aici, o familie. Nu printre străini. Și ca mama mea la bătrânețe să se bucure de nepoți.

 

Ai revenit după 5 ani de zile, acum cu ce te ocupi?

 

 • Momentan cu nimic, doar studiez, vreau să fac școala de șoferi profesioniști, am reușit să iau și penultimul examen. Este un job destul de bine plătit și la noi în România.

 

Te-am văzut foarte pătimaș mai ales în acțiunile astea și electorale și civice. Ce anume te împinge să fii o voce, ce vrei tu să transmiți?

 

 • Eu vreau să încerc să scot din capul multor oameni că noi nu putem face nimic. Că noi suntem prea mici. Mulți oameni nu înțeleg că, de fapt, puterea absolută în România, în general în lume, suntem noi, oamenii. Oameni simpli, pentru că prin votul nostru decidem viitorul nostru, al țării.

 

Dar ce anume se greșește acum în România?

 

 • Prin faptul că noi lăsăm pe alții să decidă în locul nostru, pentru că noi ne pierdem speranța văzând că mai-marii conducători ai țării își umplu conturile, încep să cumpere oamenii, dar ei nu înțeleg un lucru foarte important, că mulți dintre noi nu suntem de vânzare, cu bani nu cumpărăm orice.

 

 

Dacă ai avea putere de decizie, ce ai schimba în România, la sistemul actual?

 

 • În primul rând aș vrea să pun o lege în care să scot imunitatea parlamentarilor, să nu poată să se atingă de legile justiției. Nu i-aș mai lăsa să-și facă pensii speciale, în primul rând. Să vă spun punctul meu de vedere. Eu cred că cei care au fost atunci la Iași și s-au pus împotriva mea și mulți alții dintre bătrânii noștri pentru care s-au mărit pensiile, le spun așa: oameni buni, eu cred că voi meritați de zece ori mai mult. Voi ați muncit prin colective, voi ați muncit foarte greu și meritați să aveți o pensie poate de două, trei ori mai mare, să puteți să stați la bătrânețe liniștiți. Că numai voi știți cum ați muncit pe timpul comuniștilor. Nu cei din Parlament, cei care-și fac legi speciale în favoarea lor, ca să nu ajungă după gratii. Dar mai devreme sau mai târziu, toți vom plăti în fața lui Dumnezeu și toți cei care au greșit în fața legii vor ajunge la închisoare.

 

De ce crezi că generația tânără este atât de indiferentă la ceea ce se întâmplă în România?

 

 • Majoritatea tinerilor susțin că România nu o să-i poată ajuta niciodată, cei care ne conduc nu o să ne ajute cu nimic. Îndată ce ei termină facultățile, școlile și ar vrea să aibă un loc de muncă se lovesc de acea barieră, prin care li se cere experiență, nu sunt încurajați. Dar văzându-mă la Iași pe mine, mulți dintre ei mi-au trimis mesaje, mulți dintre ei au spus că vor ieși la vot. Pentru prima dată după mulți ani tineretul va ieși la vot și prin alegerile acestea care vor fi în 26 mai vom demonstra că Moldova nu va mai fi roșie și vom demonstra că într-adevăr vrem o schimbare pentru că așa rău nu am mai trăit niciodată. A fost rău în România de 30 de ani, dar în halul acesta nu s-a ajuns niciodată. Și nu putem fi de partea unui om care are două dosare penale și o condamnare definitivă.

 

Crezi că 26 mai va fi pentru România un moment de răscruce?

 

 • Eu cred că 26 mai va fi una din zilele în care românii se vor trezi și vor vedea că mai este o fărâmă de speranță și eu tind să cred că lumea nu va mai accepta mârșăviile acestor oameni corupți, acestor infractori.

 

Înțeleg că nu ești de acord cu oamenii care guvernează în momentul acesta, dar pe de altă parte vezi o alternativă?

 

 • Eu tind să cred că în România avem și oameni capabili, avem și tineri școliți, avem și oameni care nu sunt corupți, care pot să ne conducă. Sunt puțini din păcate, dar tind să cred că noi putem să aducem la cârma țării niște oameni capabili care vor într-adevăr să facă ceva pentru noi, oamenii de rând.

 

 

Povestește-mi puțin despre „Diaspora Unită Ajută România”. Cum v-ați găsit, cine face parte, care este mesajul pe care îl transmiteți?

 

 • Această organizație a fost înființată în urmă cu ceva timp de o doamnă stabilită de mai mulți ani în Germania. A înființat acest grup civic care se ocupă în primul rând cu informarea cetățenilor despre alegerile care urmează. Noi le spunem cetățenilor ce candidați are România la ora actuală…

 

Toți?

 

 • În afară de „ciuma roșie”. Noi avem voie să facem o singură discriminare, îi discriminăm pe ei… Prezentăm candidații, nu spunem la oameni ce să voteze, doar îi informăm, ce pot vota ei.

 

 

O clipă. Acest partid fără Liviu Dragnea ar fi o opțiune pe care să o prezentați?

 

 • Din păcate „ciuma roșie” nu stă doar în Liviu Dragnea. „Ciuma roșie” este Liviu Dragnea și mulți alții pe lângă el care au dosare penale și care sunt corupți. Și trebuie îndepărtată corupția. Noi nu avem ceva anume cu acest partid, noi avem ceva cu acei oameni corupți care sunt acolo, care-și schimbă legile și care au ajuns la o nesimțire trecută peste orice limită.

 

 

Faci parte din vreun partid?

 

 

 • Nu fac parte și nici nu voi face parte. Pentru că eu sunt apolitic și cu toate că după acel început al meu de a ieși în față, de a deschide ochii la oameni, din fața Consiliului Județean, m-au abordat unele partide politice, mi-au zis că dacă aș vrea într-adevăr să fac ceva mi-ar trebui sprijinul unui partid politic în spate, dar eu le-am spus: din păcate, nu. Pentru că eu nu sunt de vânzare, indiferent că poate situația mea financiară este precară și mi-ar fi de folos, zic că nu. Nu sunt de vânzare. M-am săturat să văd pe alții că se vând pentru nimic. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă eu am ieșit în fața lor și am avut curajul să le spun ceva, le-am spus pentru că așa am simțit. M-am dus acolo pentru că așa am simțit. Eu nu sunt plătit de nimeni, Dumnezeu îmi este martor, așa să mă ajute pe mine și pe familia mea cum mi-a dat mie 50 de bani cineva să ies în față. Mulți au spus că m-a trimis USR, că m-a trimis PNL. Nu m-a trimis nimeni! Eu o să ies întotdeauna în față să spun adevărul, o să am curajul, eu de ei nu mă tem, eu nu am afaceri, nu am nimic de pierdut, sunt un simplu copil de la țară care a avut curajul să iasă în față și a prins la foarte multă lume. Mulți mi-au spus: Daniel, vom ieși la vot, vom vota pentru viitorul copiilor și nepoților noștri.

 

 

loading...
MESAJUL unui băiat din Botoșani prezent la Iași, văzut de peste 1 milion de români – VIDEO
FLASH INTERVIU : CINE este Bogdan Cărăușu, liderul protestatarilor de la Botoșani?

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Loading...
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
Loading...
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
Vino de muncește în țară ,apoi să ,,mănânci la ciuperci' despre una ori despre alta...! ,,Papagali' de genul tău, sunt în toate crâșmele din Botoșani.
17 mai 2019, 20:16
Vad ca la comentat ne pricepem toti, dar sa faceti ceva real pentru tara asta cam putini...Revolutiile si rascoalele, razboaiele nu s.au dus de oameni cu facultati, cum vad ca abereazaunii pe aici...omul a muncit cinstit si si.a castigat existenta cum a crezut de cuviinta.Daca sunteti mai buni iesi voi in strada, sau daca stiti ca puteti face mai mult ca sa scapamde ciuma rosie faceti dragilor mai mult, nu atacati fara rusine o persoana care nu vrea decatsa intram in normalitate si la noi in Romania...ce sunteti asa grei de cap fratilor? sau poate suntetirau intentionati...de asta ne merge asa bine, ca toti stim doar sa dam in altii si sa nu facem nimicconcret...
16 mai 2019, 21:14
Individul s-a supărat pe tara si a plecat pentru ca nu i-a dat statul serviciu. Păi ia publica-ti cv-ul sa-ti găsim serviciu, dar dupa studiile pe care le ai. Ai fi si tu om de știință și statul te neglijează. Pe vremuri ăștia ca tine făceau o scoala profesională și trăgeau la sauna, nu umblau prin europa dupa escrocherii si încercau să fie vedete. Doamna erdic poate scrieti articole mai interesante despre oameni cu scoala, nu despre analfabeti.
16 mai 2019, 18:38
incerc sa inteleg care e nemultumirea ta legata de penali dar sincer nu vad nici o logica in afirmatiile tale. Acum ca vrei sa ne convingi ca esti apolitic si mai ales nemanipulat politic cred si asta. Dar totusi , organizatia din care matale militezi cu seriozitate in acel grup civic de unde oare se finanteaza?. Vrei nu vrei o directie o ai trasata din start pe care sa circuli tinere . Succes in continuare, Vrei sa pari naiv si idealist dar sunt sigur ca nu e asa nici pe departe.Bafta.
16 mai 2019, 13:43
Si totusi aceasta persoana se contrazice singura si se ocupa cu nimic. Incurajator, distins, minunat. In concluzie ciuma este rosie, nu este galbena, portocalie sau alba. Oamenii tre sa voteze cum spune tanarul fara ocupatie si nu cum doreac si cum simt. Can-can bre...
16 mai 2019, 12:28
VISE !!!
16 mai 2019, 09:20
Respectele mele omule ...toata stima!
16 mai 2019, 08:28
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.