Interviuri
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar

În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.

”Urmăresc viață politica românească încă de când candidau Ion Iliescu, Radu Câmpeanu ori Ion Rațiu”

 


- Sunteți nou în politica botoșăneană, cred că încă sunt oameni care se întreabă ce ați făcut până la 35 de ani?
- Sunt botoșănean, am terminat Colegiul Național Mihai Eminescu, apoi am studiat Științe Politice și Filosofie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, acum sunt înscris la un master de Politici Publice și Management Instituțional. Timp de aproape șapte ani am activat într-o multinațională cu profil automotive ocupând diverse poziții, până la manager. Apoi am trecut la diverse proiecte antreprenoriale personale. Sunt căsătorit și avem trei copii.

 


- Ce v-a determinat ca, după ce ați stat departe de acest domeniu, să faceți pasul spre politică?
- Urmăresc viață politica românească încă de când la președinția României candidau Ion Iliescu, Radu Câmpeanu ori Ion Rațiu. Acum însă am decis că nu pot rămâne doar un spectator critic a ceea ce se întâmplă, schimbările se pot produce doar prin implicare directă, prin asumare de responsabilitate. Nu vom putea cere celor care acum sunt elevi să rămână în țara lor dacă nu vom oferi aici ceea ce-i atrage în alte state dezvoltate.

 


”Politica nu este doar despre atingerea unor obiective electorale”

 


- De ce PMP? Este într-adevăr partid parlamentar, dar la Botoșani nu are vreun senator sau deputat, nu are nici măcar un primar, consilier județean sau municipal. Este greu să vă puneți planurile în practică fără aleși.
- PMP este singurul partid care mi-a propus implicare în mod direct și deschis. Este o formațiune de orientare conservatoare, cu doctrină creștin-democrată, un partid autentic de Dreapta. Marea majoritate a membrilor sunt oameni care nu au mai făcut parte și din alte partide, sunt la prima experiență politică. Politica nu este doar despre atingerea unor obiective electorale ci este, așa cum înțeleg eu, urmărirea unor obiective generale de dezvoltare fără a călca în picioare principii sau grupuri.

 


- Am văzut pe mai multe materiale ale PMP mesajul ”Pentru securitate socială”. La ce vă referiți mai exact?
-  În Europa de după cel de al Doilea Război Mondial a apărut o forma de guvernare ce poarta numele de ”statul bunăstării sociale”. Și astăzi funcționează și inspiră modul de distribuire al resurselor. Securitatea socială are în vedere oferirea unor servicii sociale de bază la standarde europene: educație, sănătate, locuri de muncă și siguranță publica. Fără aceste servicii nu vom putea opri exodul masiv al tinerilor din ultimii ani. Există resurse de finanțare, mai trebuie voință și implicare.

 


”Aveam nevoie de un candidat cu notorietate, cu experiență, dar și cu șanse reale de a fi o alternativă puternică la actuala guvernare locală PSD – PNL”

 


- Inițial, președintele filialei Partidului Mișcării Populare v-a prezentat drept candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani? Până la urmă candidează Gheorghe Ciubotaru? Cine a renunțat, dvs. sau partidul?
- Așa cum am mai spus, eu am decis să propun colegilor din organizația municipală candidatura dlui Gheorghe Ciubotaru pentru funcția de primar. Experiență dumnealui, dar și condițiile generate de pandemie au cântărit decisiv. Aveam nevoie de un candidat cu notorietate, cu experiență, dar și cu șanse reale de a fi o alternativă puternică la actuala guvernare locală PSD - PNL. Dl Ciubotaru este personalitatea potrivită pentru a clarifica felul în care au fost cheltuiți bani publici în diverse proiecte. Aș aminti doar cazul Teatrului Mihai Eminescu sau cel al transportului public. În aceeași măsură, o administrație condusă de dl. Ciubotaru poate pune în practică un program de guvernare locală care să includă proiecte mari ca digitalizarea, construirea de rute ocolitoare, construirea de noi locuințe și parcări. Exact ceea ce în ultimii ani nu s-a întâmplat grație tandemului nefericit aflat la conducerea municipiului, mă refer la PNL-PSD.

 


- La acțiunea electorală la care a participat la Botoșani președintele PMP, Eugen Tomac, a vorbit despre PMP ca de un partid nou cu oameni noi. La Botoșani însă, acest ”partid nou cu oameni noi” are drept candidați la cele mai importante posturi din administrația publică locală două persoane care au fiecare peste două decenii de politică în spate. Cum se împacă acest lucru cu afirmațiile șefului cel mare de la București?
- Marea majoritate a candidaților PMP pentru alegerile locale sunt oameni noi care nu au mai făcut politică și mă refer la candidații pentru primării și consiliile locale. Pentru pozițiile de top din administrația locală am preferat oameni cu notorietate, campania electorală se desfășoară cu restricții evidente, dar normale cauzate de criza sanitară. Sigur, este o provocare pentru toate partidele să selecteze elite politice într-un județ din care mai mult se emigrează. Cred însă că avem cea mai buna variantă pentru alegeri în persoana dlui Corneliu Popescu la Consiliul Județean și dlui Gheorghe Ciubotaru la Primăria Botoșani.

 


”Generația mea mergea singură la școală, astăzi (...) ne temem pentru siguranța elevilor”

 


- Care este prima hotărâre de Consiliu Local pe care vă gândiți să o inițiați în calitate de consilier local?
-  Încă din ianuarie insist pentru siguranța publica. Perioada stării de urgență a agravat și mai mult unele tensiuni sociale, orașul având destule zone nesigure pentru populație. Avem nevoie de o dezbatere publică și de un set de măsuri prin care municipalitatea să ofere protecție în primul rând copiilor, apoi celorlalți. Generația mea mergea singură la școală, astăzi discutând cu cetățenii zilnic, în diverse zone, am observat că avem aceeași problemă: ne temem pentru siguranța elevilor. Administrația municipală trebuie să asigure strada, traseul până la scoală. Așa am evita blocajele în trafic dimineața sau la prânz. Copiii trebuie să fie în siguranță pe stradă așa cum sunt acasă ori în clasă. Deci, vor trebui avute discuții cu toți factorii de decizie locali sau naționali și decis în consecință.

 


- Și ce nu ați face niciodată din postura de consilier local?
- Nimic din ceea ce mi-ar afecta principiile.â

 


”Targetul partidului este de 10 procente, tot ce este peste acest obiectiv este bonus”

 

- Care este obiectivul realist al PMP Botoșani pentru aceste alegeri, ce procent v-ați propus să obțineți?
- Targetul partidului este de 10 procente, tot ce este peste acest obiectiv este bonus. Echipa de la Botoșani are însă un obiectiv mai ambițios generat de ultimele cercetări sociologice ce ne dau speranțe că vom obține mai mult decât se estima.

 


- V-am întrebat ce veți face după ce deveniți consilier local. Trebuie totuși să vă întreb și care vă sunt planurile și în cazul unui eșec?
- Am descoperit în toată această perioadă că orașul are oameni frumoși, muncitori, gospodari. Cunoscându-i pe mulți dintre ei nu pot fi decât un câștigător.

 

 

 

Comandat de PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200020

 

 

 

loading...
Un politician de profesie vrea să-l schimbe pe Flutur: Nu avem siguranță

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.