Interviuri
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar

În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.

”Urmăresc viață politica românească încă de când candidau Ion Iliescu, Radu Câmpeanu ori Ion Rațiu”

 


- Sunteți nou în politica botoșăneană, cred că încă sunt oameni care se întreabă ce ați făcut până la 35 de ani?
- Sunt botoșănean, am terminat Colegiul Național Mihai Eminescu, apoi am studiat Științe Politice și Filosofie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, acum sunt înscris la un master de Politici Publice și Management Instituțional. Timp de aproape șapte ani am activat într-o multinațională cu profil automotive ocupând diverse poziții, până la manager. Apoi am trecut la diverse proiecte antreprenoriale personale. Sunt căsătorit și avem trei copii.

 


- Ce v-a determinat ca, după ce ați stat departe de acest domeniu, să faceți pasul spre politică?
- Urmăresc viață politica românească încă de când la președinția României candidau Ion Iliescu, Radu Câmpeanu ori Ion Rațiu. Acum însă am decis că nu pot rămâne doar un spectator critic a ceea ce se întâmplă, schimbările se pot produce doar prin implicare directă, prin asumare de responsabilitate. Nu vom putea cere celor care acum sunt elevi să rămână în țara lor dacă nu vom oferi aici ceea ce-i atrage în alte state dezvoltate.

 


”Politica nu este doar despre atingerea unor obiective electorale”

 


- De ce PMP? Este într-adevăr partid parlamentar, dar la Botoșani nu are vreun senator sau deputat, nu are nici măcar un primar, consilier județean sau municipal. Este greu să vă puneți planurile în practică fără aleși.
- PMP este singurul partid care mi-a propus implicare în mod direct și deschis. Este o formațiune de orientare conservatoare, cu doctrină creștin-democrată, un partid autentic de Dreapta. Marea majoritate a membrilor sunt oameni care nu au mai făcut parte și din alte partide, sunt la prima experiență politică. Politica nu este doar despre atingerea unor obiective electorale ci este, așa cum înțeleg eu, urmărirea unor obiective generale de dezvoltare fără a călca în picioare principii sau grupuri.

 


- Am văzut pe mai multe materiale ale PMP mesajul ”Pentru securitate socială”. La ce vă referiți mai exact?
-  În Europa de după cel de al Doilea Război Mondial a apărut o forma de guvernare ce poarta numele de ”statul bunăstării sociale”. Și astăzi funcționează și inspiră modul de distribuire al resurselor. Securitatea socială are în vedere oferirea unor servicii sociale de bază la standarde europene: educație, sănătate, locuri de muncă și siguranță publica. Fără aceste servicii nu vom putea opri exodul masiv al tinerilor din ultimii ani. Există resurse de finanțare, mai trebuie voință și implicare.

 


”Aveam nevoie de un candidat cu notorietate, cu experiență, dar și cu șanse reale de a fi o alternativă puternică la actuala guvernare locală PSD – PNL”

 


- Inițial, președintele filialei Partidului Mișcării Populare v-a prezentat drept candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani? Până la urmă candidează Gheorghe Ciubotaru? Cine a renunțat, dvs. sau partidul?
- Așa cum am mai spus, eu am decis să propun colegilor din organizația municipală candidatura dlui Gheorghe Ciubotaru pentru funcția de primar. Experiență dumnealui, dar și condițiile generate de pandemie au cântărit decisiv. Aveam nevoie de un candidat cu notorietate, cu experiență, dar și cu șanse reale de a fi o alternativă puternică la actuala guvernare locală PSD - PNL. Dl Ciubotaru este personalitatea potrivită pentru a clarifica felul în care au fost cheltuiți bani publici în diverse proiecte. Aș aminti doar cazul Teatrului Mihai Eminescu sau cel al transportului public. În aceeași măsură, o administrație condusă de dl. Ciubotaru poate pune în practică un program de guvernare locală care să includă proiecte mari ca digitalizarea, construirea de rute ocolitoare, construirea de noi locuințe și parcări. Exact ceea ce în ultimii ani nu s-a întâmplat grație tandemului nefericit aflat la conducerea municipiului, mă refer la PNL-PSD.

 


- La acțiunea electorală la care a participat la Botoșani președintele PMP, Eugen Tomac, a vorbit despre PMP ca de un partid nou cu oameni noi. La Botoșani însă, acest ”partid nou cu oameni noi” are drept candidați la cele mai importante posturi din administrația publică locală două persoane care au fiecare peste două decenii de politică în spate. Cum se împacă acest lucru cu afirmațiile șefului cel mare de la București?
- Marea majoritate a candidaților PMP pentru alegerile locale sunt oameni noi care nu au mai făcut politică și mă refer la candidații pentru primării și consiliile locale. Pentru pozițiile de top din administrația locală am preferat oameni cu notorietate, campania electorală se desfășoară cu restricții evidente, dar normale cauzate de criza sanitară. Sigur, este o provocare pentru toate partidele să selecteze elite politice într-un județ din care mai mult se emigrează. Cred însă că avem cea mai buna variantă pentru alegeri în persoana dlui Corneliu Popescu la Consiliul Județean și dlui Gheorghe Ciubotaru la Primăria Botoșani.

 


”Generația mea mergea singură la școală, astăzi (...) ne temem pentru siguranța elevilor”

 


- Care este prima hotărâre de Consiliu Local pe care vă gândiți să o inițiați în calitate de consilier local?
-  Încă din ianuarie insist pentru siguranța publica. Perioada stării de urgență a agravat și mai mult unele tensiuni sociale, orașul având destule zone nesigure pentru populație. Avem nevoie de o dezbatere publică și de un set de măsuri prin care municipalitatea să ofere protecție în primul rând copiilor, apoi celorlalți. Generația mea mergea singură la școală, astăzi discutând cu cetățenii zilnic, în diverse zone, am observat că avem aceeași problemă: ne temem pentru siguranța elevilor. Administrația municipală trebuie să asigure strada, traseul până la scoală. Așa am evita blocajele în trafic dimineața sau la prânz. Copiii trebuie să fie în siguranță pe stradă așa cum sunt acasă ori în clasă. Deci, vor trebui avute discuții cu toți factorii de decizie locali sau naționali și decis în consecință.

 


- Și ce nu ați face niciodată din postura de consilier local?
- Nimic din ceea ce mi-ar afecta principiile.â

 


”Targetul partidului este de 10 procente, tot ce este peste acest obiectiv este bonus”

 

- Care este obiectivul realist al PMP Botoșani pentru aceste alegeri, ce procent v-ați propus să obțineți?
- Targetul partidului este de 10 procente, tot ce este peste acest obiectiv este bonus. Echipa de la Botoșani are însă un obiectiv mai ambițios generat de ultimele cercetări sociologice ce ne dau speranțe că vom obține mai mult decât se estima.

 


- V-am întrebat ce veți face după ce deveniți consilier local. Trebuie totuși să vă întreb și care vă sunt planurile și în cazul unui eșec?
- Am descoperit în toată această perioadă că orașul are oameni frumoși, muncitori, gospodari. Cunoscându-i pe mulți dintre ei nu pot fi decât un câștigător.

 

 

 

Comandat de PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200020

 

 

 

loading...
Un politician de profesie vrea să-l schimbe pe Flutur: Nu avem siguranță

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
INTERVIU Magda Oleniuc, președinte PLUS Botoșani: Este clar că în ultimii 30 de ani parlamentarii județului nostru au eșuat în modul lor de a face politică „tradițională”
După ce la scrutinul din 27 septembrie s-a tras linia deasupra sa, deoarece a ocupa locul 3 pe lista USR-PLUS, iar alianța a intrat cu doi membri în Consiliul Local, lidera Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a intrat în competiția internă a alianței pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare.
Loading...
Fostul jurnalist care a călătorit în Siberia și a trăit 40 de zile doar cu apă: Pentru a fi fericit nu ai nevoie de lux; ai nevoie de înțelegere cu cei dragi GALERIE FOTO
A fost 10 ani reporter la ProTV, a activat și în presa scrisă. Drumuri și cărări care îl îndepărtau tot mai mult de ceea ce căuta: Calea, Adevărul și Viața. O poveste de viață impresionantă, care trece și prin ograda bunicilor din Coțușca, județul Botoșani.
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9226 lei
USD
Dolarul SUA
4.1180 lei
CHF
Francul elveţian
4.4688 lei
GBP
Lira sterlină
5.6719 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7764 lei
XAU
Gramul de aur
230.7072 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3715 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1662 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1897 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
4.8 o C
Bucecea
4.3 o C
Darabani
3.8 o C
Saveni
5.3 o C
Ştefăneşti
5.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.