Interviuri
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))

O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.

Botoșăneanul și-a propus să le caute pe aceste femei care au dovedit că sunt puternice prin ceea ce au făcut de-a lungul anilor și mai ales prin ceea ce au oferit comunității pe care o reprezintă. Femei din politică, femei carieriste, femei mame din care izvorăște viața, femei care își ajută semenii necondiționat, cad, își șterg lacrimile, se ridică și merg mai departe.

 

Astăzi, Mirela Saucă!

 

Este născută la Săveni, fiică de fost primar. A avut așadar contact cu politica încă din copilărie însă nu s-a concentrat pe a face politică. A optat pentru biochimie medicală și a petrecut în laboratoare decenii întregi. Este mândra mamă a unor frumoase gemene care au moștenit-o la finețe și eleganță.

 

Istoric politic:

Partidul Național Liberal (PNL), 2015 - prezent

Președinte Organizația de Femei PNL Botoșani

Partidul Democrat Liberal (PDL) 2014 - 2015

Forța Civică (FC) 2012 - 2014

Vicepreședinte Organizația de Femei Forța Civică

 

 

Activitate profesională:

Consilier județean - Consiliul județean Botoșani 2016 - prezent

Chimist - Biochimie medicală, 1990 - prezent

Profesor - Liceul Mihai Ciucă Săveni 1989-1990

 

 

 

În opinia dv cum ar trebui să arate o femeie puternică?

 

O femeie puternică... nu cred că există tipare care țin de aspectul fizic în care se încadrează sau de abilitatea de a fi dură, rece și lipsită de emoții. Nu cred că ține nici de eticheta de firmă de pe haine, nici de caii putere ai mașinii pe care o conduce, de numărul de karate al bijuteriilor - mai ales al broșelor - pe care le poartă, nu ține nici măcar de titluri sau funcțiile de pe cartea de vizită. O femeie puternică în opinia mea este, în primul rând, independentă financiar; mă întristează când văd succesul feminin prin atârnarea la brațul și de portofelul masculin. De asemenea, la fel de importantă este încrederea în propria persoană, fiindcă dacă tu nu crezi în tine, atunci cine?  Și nu în ultimul rând, curajul... curajul de a-și asuma deciziile, de a nu tăcea atunci când are ceva de spus, curajul de a trage linia și a o lua de la capăt, dar și de a-și arăta sentimentele chiar dacă, uneori, e considerat o dovadă de slabiciune.

 

 

Vă considerați o femeie puternică?

 

 

Atunci când am necazuri, greutăți, când sunt copleșită de probleme, caut o motivație și o cale de a le depăși, nu pierd timpul cu lamentări. Și știu că indiferent de ce mi se întâmplă, am oameni dragi alături, prieteni adevărați, nu mulți, dar de foarte bună calitate pe care mă pot baza. Și la urma urmei, nu e important de câte ori cazi, ci de câte ori reușești să te ridici, nu-i așa?

Da, consider că sunt o femeie puternică.

 

 

Ați ajuns la un prag al vieții, vă considerați împlinită?

 

 

Da, așa este... mă aflu în fața unui moment de bilanț al vieții mele dar știți cum se spune: mereu este loc de mai bine. Cred că anii mei nu au fost irosiți degeaba. Mi-am ales o profesie pe care o fac cu pasiune, mă implic în politică, uneori cu prea multă patimă, așa mi s-a spus :)... și mă străduiesc să nu-i dezamăgesc pe cei care mi-au acordat încredere. Dar, cea mai mare realizare, pe care nimic nu ar putea-o egala nici dacă aș mai trăi 100 de ani, este aceea că am devenit mamă. Este gestul suprem de responsabilitate și iubire. Prin copiii mei, mă simt împlinită.

 

 

 

Care este cea mai mare mulțumire sufletească pe care o aveți?

 

 

Ca părinți, suntem responsabili și de societatea în care vor trăi copiii și nepoții noștri. Am mulțumirea că am dat societății doi oameni educați, instruiți, profesioniști.

 

 

Dar cel mai mare regret?

 

 

Regrete... da ... sunt două, de fapt și nu pot să spun care este cel mai mare. Am pierdut o parte din cele mai mari bucurii pe care ți le oferă maternitatea: când copiii mei au rostit prima dată cuvântul mama, când le-a căzut primul dințisor, când au râs prima dată în hohote sau când au făcut primul pas. Și al doilea este că nu le-am spus părinților mei cât de mult i-am iubit, chiar dacă ei știau asta.

 

Care este cel mai mare compromis făcut pentru a vă atinge un anume țel?

 

Cel mai mare compromis pe care l-am făcut, a devenit unul din cele mai mari regrete. Am sacrificat cea mai frumoasă perioadă a copilăriei fetelor mele  pentru a-mi finaliza studiile universitare.  Aș putea să-l numesc compromis pentru că ulterior am făcut tot posibilul să mă revanșez, să recuperez, fiindu-le cât mai mult alături.

 

 

 

Este greu să îmbini propria carieră cu politica?

 

Sincer, am uneori senzația că fac un fel de echilibristică. Nu e ușor și nici simplu, mai ales că o femeie  mai are și obligații casnice. Mă străduiesc să le fac cât mai bine pe toate, dar recunosc, uneori mi se întamplă să nu-mi iasă. Cred că sunt momente în care trebuie să sacrifici ceva... fie ratezi un eveniment în familie, fie nu poți participa la o întâlnire politică ori îți amintești prea târziu că frigiderul e gol. Sau reușești să le faci pe toate, dar nu atât de bine pe cât ți-ai fi dorit.    Oricum, o zi incărcată este cel mai bun somnifer. Îmi amintesc acum ce spunea o colegă cu foarte mult umor: În spatele unei femei de succes, stă un bărbat flămând :))

 

Este greu pentru o femeie să facă politică?

 

Suntem o țară în care misoginismul nu a fost eradicat, avem nevoie de un vaccin cultural. De aceea, am fost și sunt în continuare o susținătoare a echilibrului de gen în politică. Dacă am avea cote de gen, femeile din partid ar depinde de lege, nu de cheful ”cuiva” de a le pune pe o listă.

Sigur,  am rezolva problema reprezentativității dar nu și cea a meritocrației. Pe de altă parte, unii bărbați politicieni susțin că femeile trebuie ”să se bată” cu ei de la egal la egal… nici așa nu au șanse, vă spun, să zicem, din experiența personală. De aceea e greu pentru o femeie să facă politică...dar e și mai greu acum, când vedem garnitura feminină din guvernele Dăncilă. Am avut o urmă de invidie când a fost nominalizată fiindcă aș fi vrut ca partidul meu să promoveze un Prim-Ministru femeie. Dar mi-a trecut repede când am văzut calitatea, sau mai bine zis, lipsa ei.

 

Ce le reproșati politicienilor?

 

Consider că mulți nu au conștiința propriei valori. Pentru ei, satisfacerea propriului orgoliu este mai importantă decât lipsa de performanță într-o funcție și asta are un efect de bumerang. Din păcate, cei care suferă suntem noi, cetățenii, iar ca efect este deprofesionalizarea instituțiilor statului și disfunctionalități grave ale acestora. De asemenea, politicienii nu știu să asculte, merg la întâlniri cu cetățenii, țin discursuri pline de emfază, fără a avea, de fapt, un dialog real. Practic, agenda politicienilor nu coincide cu nevoile cetățenilor și de aici percepția publică conform căreia toți politicienii suntem la fel și nu e așa.

 

Aveți un anumit targhet pe care vreți să-l atingeți în următorii ani?

 

Prima lecție pe care am primit-o când m-am înscris în partid a fost că politica se face în echipă și le mulțumesc celor care mi-au predat-o. De aceea, am câteva obiective legate, în primul rând de echipă. Mă preocupă ca, împreună cu colegele mele, să facem ca Organizația Femeilor Liberale să fie cât mai performantă. Întotdeauna e nevoie de suflu proaspăt și trebuie să ne gândim că va veni o vreme când vom preda ștafeta și e important ce lăsăm în urmă. Colaborarea cu tinerii este pentru noi, o bucurie, îi văd entuziaști, implicați și dornici să schimbe lumea. Iar eu cred ca lumea se schimbă când tinerilor le pasă.

 

 

 

Care este modelul dv feminin în viață, care vă inspiră?

 

Nu am un model feminin anume, cred că de la fiecare persoană poți avea ceva de învățat, de la unele cum să fii iar de la altele cum să nu fii. Dar sunt femei care m-au inspirat și mă inspiră, femei pe care le admir pentru calitați pe care mi-aș fi dorit să le am. Cu siguranță, mama a fost primul meu etalon de eleganță și de demnitate, iar apoi, bunica maternă mi-a fost model de bunătate, înțelegere și empatie. Politic, pe Mona Muscă am admirat-o pentru curajul, profesionalismul  dar, mai ales pentru limba română nobilă și fără cusur din toate declarațiile sale. Și am întâlnit femei care au o calitate umană extraordinară, care deși au posibilități materiale limitate, găsesc resurse să ajute oameni aflați în suferintă. Ele sunt adevaratele modele care ar trebui cunoscute, fiindcă ne-ar imbogați. Despre un astfel de OM, de o rară noblețe sufletească vorbesc acum, cu gând îndurerat, la trecut. Maria Riza. Iar cei care au cunoscut-o, știu...

 

Ce mesaj le transmiteți femeilor care nu reușesc să-și depășească limitele?

 

Indiferent de eșecuri sau neâmpliniri, să nu-și piardă respectul de sine. Să fie mai încrezătoare... fericirea are atâtea culori și atâtea fețe încât uneori riscăm să nu le băgăm in seamă de grăbite ce suntem.  Și, e adevărat că lumea este condusă de barbați, dar există mereu femei care le arată calea.

loading...
Atacuri FURTUNOASE la CJ, liberalii făcuți zombie - Mergem în Maldive, ne punem pe Facebook excursiile opulente
Mirela Saucă dă din nou de pământ cu șeful CJ-ului - Nu vă interesează decât o liniștită ieșire la pensie

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
Loading...
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
"Să ziceţi mersi că v-aţi măritat cu Flămânzilă şi nu cu Setilă.
26 septembrie 2019, 19:42
Pentru eminența cenușie ,,baba" - ratații profesional e corect. După ce termini 4 clase poți să-ți exprimi punctul de vedere.
15 august 2019, 13:32
S-au adunat o gramada de ofilite in pnl cu gândul la ciolan.
14 august 2019, 23:41
Dacă o sa votați cu ochii închiși o sa vina și Ciuma Galbena.Papusa din foto e cam obosita...
14 august 2019, 17:50
toate sansele sa iasa primar in Saveni, la anul, pentru ca Tarzioru a dat-o in bara cu infractorul Dragnea si pupila acestuia Federovici. nu a reusit in Saveni sa amenajeze macar cateva locuinte penytru medici, sa-i atraga pe acestia in orasul nostru.,
14 august 2019, 11:28
Cea mai faina poza este cea in care trei masculi stau pe scaune iar doamnele mult respectate se afla in spatele acestora in picioare. Un exemplu de respect pentru doamne din partea barbatilor la PNL.Probabil ca si-au propus ca doamnele sa stea doar in spate si in picioare .....aratandu-le astfel barbatilor calea spre succes.
14 august 2019, 11:16
stai linistit ca nici cu galbejitele voastre nu ne mindrim. politica este pentru ratatii profesionali, nu au vocatie sa-si faca meseria. se pricep sa minta fraierii care cred ca va curge lapte si miere cind vin ei la putere.
14 august 2019, 11:03
Liberalii botosaneni se respecta...intelectuali cu scoala adevarata, spre deosebire de ciuma rosie, care defileaza cu tot felul de menajere si de analfabeti, cu facultati facute la x si o..
14 august 2019, 09:25
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.