Interviuri
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…

Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.

Ioan Buzilă pozitiv la COVID 

 

Directorul economic al Casei Județene de Pensii (CJP) a fost pozitivat la virusul chinezesc pe data de 10 mai 2020. Vestea a venit ca un șoc pentru el și familie, la acel moment. Pe lângă teama de a se afla în fața unei boli necunoscute, Ioan Buzilă s-a gândit în primul rând la familia lui.

 

Și dacă el a fost cel care a dus virusul acasă, la cele mai importante persoane din viața lui. Ulterior, a fost martorul propriei experiențe și a trăit-o, negândidu-se vreodată că va fi parte activă în vremurile în care se scrie o parte in istoria medicală a umanității.

 

Deși aflat în spital și simțindu-se în continuare rău, Ioan Buzilă a acceptat să povestească pentru Botoșăneanul.ro despre experiența sa.

 

Când ești pozitiv, totul ia altă întorsătură

 

 1. Care a fost sentimentul pe care l-ați încercat atunci când ați avut bănuiala că ați contactat virusul de care vorbește toată lumea?

 

Ioan Buzilă: Cred că a fost un sentiment de frică, de necunoscut. Citim, vedem filmulețe despre el, dar în momentul când cosideri că, chiar îl ai, totul e altfel. Practic, în acel moment începi lupta cu el, cu virusul. Dacă până la confirmare mai spui că poate este sau poate nu este, în momentul în care ești pozitiv, totul ia altă întorsătură.

 

 1. Cum ați primit rezultatul?

 

Ioan Buzilă: Din punctul meu de vedere, în acest moment devine foarte important medicul și medicamentația. Eu, de exemplu, am fost preuat de dna dr. Morcov, eu personal fiind mulțumit de cum au decurs lucrurile. Pe parcurs au mai apărut unele sincope, momentam fiind alt medic care răspunde de secția unde sunt internat.

 

 

 1. De unde credeți că ați luat boala?

 

Ioan Buzilă: Sursa exactă nu o cunosc. Posibil unul din cei doi colegi confirmați în acest moment. Interesant este faptul că, sunt aproape convins, că nu am infectat pe nimeni, la rândul meu. Familia, cei care locuiam împreună, adică unul dintre fii și soția sunt bine, urmează să iasă din izolare pe 23 mai.

 

 

 1. Ce simptome ați avut în primă fază?

 

Ioan Buzilă: În prima fază simptomele au fost cumva neclare: durere de cap, lipsă poftă de mâncare, după care a apărut o lipsă completă a mirosului, moment în care am fost sfătuit de către medicul de familie să mă testez. Duminica cealaltă m-am testat la Uunitatea de Primiri Urgențe, iar de luni după amiază pe 10 mai parcă, sunt pozitiv. 

 

 

 1. Pe parcurs, s-a agravat starea dvs. de sănătate?

 

 

Ioan Buzilă: Da, pe parcurs s-a agravat. Vineri am efectuat un computer tomograf care a condus la modificarea în parte a tratamentului. De vineri am început să mă simt mai bine. Și sper și în continuare. 

 

Internat pe Oncologie

 

 1. Unde sunteți internat în acest moment?

 

Ioan Buzilă: În acest moment sunt internat pe Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati. Momentan am rămas singur în salon, o parte din pacienți fiind externați ca negativi. Doamne ajută să fiu și eu cât mai curând. 

 

 

 1. Care este atmosfera în general în spital?

 

Ioan Buzilă: În spital se muncește. Imaginea mea este cam așa... Niște pinguini simpatici și profesioniști care și fac munca în condiții deosebite. Aproape pe niciuna din aceste persoane nu vom ști cum arată. Doar un nume pe o vizieră. Să le dea Dumnezeu sănătate!  

 

 

 1. Primiți un anumit tratament?

 

Ioan Buzilă: Da, primesc anumite medicamente. Nu știu exact ce, dar primesc. Sper să am tratament până mă voi face bine. Există o frică a noastră, a bolnavilor, că probabil ce va fi dacă nu mai primesc tratament? Nu cred că e posibil. Acum manifestările bolii nu prea mai sunt vizibile. Aștept testul, dar cred că mai am câteva zile de așteptare.

 

 

 1. Cum suportă familia situația, având în vedere că nu vă pot vizita?

 

Ioan Buzilă: În legătură cu familia... Am considerat că atât timp cât ei nu au contactat virusul este cel mai bun lucru care s-a întâmplat. Mă ajută trimițând prin anumiți cunoscuți lucruri de necesitate. Mulțumesc pe această cale și prietenilor.

 

 

 1. Cum se comportă cadrele medicale din spital?

 

 

Ioan Buzilă: Cadrele medicale sunt OK. Dorința mea este să nu simt durere, la nici un moment, sau că suntem lăsați mai pe mâine. În rest, nu am nici un reproș la adresa dumnealor. 

 

 

 

 1. Ce le transmiteți oamenilor care nu cred în COVID?
   

 

Ioan Buzilă: Știți cum e cu a crede sau nu... E cam așa: până nu am eu, e foarte greu, boală grea etc. Dar în momentul când devii Pozitiv se cam oprește ceasul câteva momente și te întrebi dacă chiar e adevărat? Și e chiar adevărat! Rămâi, încă o dată în viață, să lupți cu tine în primul rând, după care cu boala. Cred că, cel mai greu moment a fost să accept existența virusului, după care începe ceva între noi și el, Covid 19. Consider că o să-l învingem noi toți împreună, medici, pacienți, prin medicamente, credință și voința fiecăruia de a reveni la viața frumoasă dinainte.

 

loading...
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Mărturisirea botoșăneanului de 92 de ani vindecat de COVID: Eram distrus, eram deshidratat

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
inpuff.ro
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
Loading...
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La momentul ăsta, e trist ce se întâmplă la Dinamo. Eu vedeam echipa din nou în play-off, îmi doream derby-urile de altădată. Din păcate, Dinamo nu e simplu de vândut, se vehiculează sume, dar evident că este o ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8432 lei
USD
Dolarul SUA
4.4053 lei
CHF
Francul elveţian
4.5436 lei
GBP
Lira sterlină
5.4302 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0912 lei
XAU
Gramul de aur
241.7272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3877 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9363 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2060 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1791 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.