Breaking news
ŞOC : Conţac şi fiul cel mare condamnaţi la închisoare şi confiscare de bani grei
La aproape patru ani de la terminarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Constantin Conţac a fost condamnat la închisoare cu suspendarea de către Curtea de Apel Braşov. Acolo acesta era judecat pentru infracţiuni de corupţie încă din 2007 şi iniţial, în luna martie anului precedent, fusese achitat de către Tribunalul Braşov. Ulterior Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au făcut apel care a fost admis.

Trei ani închisoare cu suspendare şi nu poate candida
Astfel, conform legii 78/2000 fostul lider social-democrat a fost condamnat la patru pedepse cu închisoarea pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dar şi pentru fals în declaraţii. Instanţa a hotărât să aplice inculpatului pedeapsa cea mai grea de trei ani închisoare şi pedeapsa complementară a dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice pe o durată de 2 ani şi a dispus totodată suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de 6 ani. Pe durata termenului de încercare, inculpatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Botoşani, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
Închisoare cu suspendarea şi pentru fiu, dar şi pentru patornul "paravan"
Nu doar Constantin Conţac, ci şi Liviu Conţac (foto dreapta sus), fiul cel mare al acestuia, fost director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP) a fost condamnat la pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 6 luni.De asemenea, Ioan Andrici (foto dreapta jos), patronul SC Construct com SRL, a fost condamnat, tot cu suspendare, la pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a dreptului de a ocupa funcţia de administrator la societăţi comerciale pe o durată de 2 ani.
Confiscări de aproape 8 miliarde de lei vechi
În plus, magistraţii au hotărât să confişte de la fiecare inculpat suma de 191.864 lei şi să menţină măsura sechestrului asigurător aplicat asupra bunurilor proprietatea inculpaţilor până la concurenţa sumei de 575.594,84 lei. Fiecare inculpat este obligat să suporte la 9.000 lei cheltuieli judiciare către stat.
Cei trei au drept de recurs. În forma actuală a hotărârii Constantin Conţac nu poate candida la alegerile din acest an. În rezumat, acesta a fost condamnat pentru că, folosindu-se de funcţia sa de preşedinte la CJ şi de aceea de director a fiului său la DJDP, ar fi atribuit lucrări din fonduri publice, printr-o firmă paravan condusă de Ioan Andrici, societăţilor la care era acţionar şi care nu puteau contracta direct lucrări cu DJDP. Firmal lui Andrici câştiga licitaţii, dar marea parte a lucrărilor şi fondurilor ajungeau la SC Transporturi Auto SA.


Doina Federovici, cu pixul pregătit pentru șef nou la spital și cu un mesaj pentru Mihalache: Încă aștept această demisie!
Teoretic, odată cu plecarea lui Radu Malancea de pe funcția de manager a Spitalului Județean Mavromati, ar urma să revină predecesoarea sa, Livia Mihalache, înlocuită de minister pe perioada stării de urgență.
Spitalul Județean Botoșani a rămas fără manager, medicul Radu Malancea și-a depus DEMISIA
În principal opțiunea fostului manager de la Spitalul Județean Mavromati pare să aibă la bază accederea sa în plenul Consiliului Județean, de pe listele PNL.
Profesoară la Colegiul Eminescu, inspector școlar, moartă de Covid la ”Mavromati”
Virusul care a dat mapamondul peste cap a mai făcut o victimă la Botoșani. De această dată este vorba de un inspector școlar.
SEARA ACEASTA: Adolescent înjunghiat pe Pietonalul Unirii, polițiști au împânzit zona și îi caută pe agresori
Incident șocant petrecut în această seară în zona centrală a orașului. 
ANUNȚ de ultimă oră! Guvernul închide școlile, piețele și interzice circulația pe timpul nopții! Se muncește de la distanță sau prin rotație
Ceea ce s-a tot vehiculat în spațiul public s-a întâmplat în ședința de Guvern de joi seara, începută la ora 19:00 și condusă de președintele României.
Botoșani în scenariul roșu! TOATE școlile închise, la fel și restaurantele, se interzic spectacolele, nunțile și botezurile
În urma celor peste 100 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore la nivelul județului Botoșani, incidența a ajuns la 3,13 la mia de locuitori.
Botoșani a doborât recordul negativ! Aproape 130 de cazuri noi în ultimele 24 de ore - TABEL
Până astăzi, 24 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Tribunalul a respins apelul lui Flutur la validarea lui Andrei, primarul încă în funcție obligat să îi dea 1.000 de lei succesorului
Tribunalul Botoșani s-a pronunțat astăzi în ședință publică în privința apelului formulat de primarul în funcție Cătălin Flutur, prin avocat, împotriva deciziei de validare a mandatului atribuit lui Cosmin Andrei, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Situație critică și la Botoșani: Ne apropiem de 100 de cazuri de COVID pe zi - CÂTE s-au raportat astăzi
Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.
Loading...
Municipiul Botoșani a trecut pragul critic de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori, intrăm pe noi restricții
Inevitabilul s-a produs: municipiul Botoșani a trecut sâmbătă pragul critic de 1,5 cazuri de covid la 1.000 de locuitori și pentru prima dată de la ieșirea din Starea de Urgență vom avea parte de noi restricții, valabile doar în oraș.
Covid închide și Colegiul Mihai Eminescu – Se intră pe scenariul ROȘU
Situația privind răspândirea coronavirusului se înrăutățește și în județul Botoșani de la o zi la alta, afectate fiind mai ales cele două municipii reședință.
Municipiul Botoșani la un pas de „carantină”, încă puțin și atingem rata de 1,50
Se înrăutățește situația și pentru municipiul reședință de județ după ce la Dorohoi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a luat deja o serie de măsuri restrictive.
ACUM: Cadrele medicale din linia întâi în lupta cu COVID, protest în Piața Revoluției  - FOTO & VIDEO
Pentru prima dată de la începutul pandemiei are loc o acțiune de protest la Botoșani.
Restaurante, săli de jocuri și școli închise în cel de-al doilea municipiu al județului unde sunt 4 focare active de covid
Direcția de Sănătate Publică a luat decizia închiderii tuturor restaurantelor, a săliilor de joc și a școlilor din municipiul Dorohoi, cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.  
Loading...
PRIMA școală de la Botoșani care va fi închisă și trece la scenariul ROȘU
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a luat decizia închiderii unei unități de învățământ de la Botoșani. Decizia a fost adoptată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care este întrunit în ședință în aceste momente. 
E cam gata meciul pentru Primăria Botoșani! Tribunalul a anulat hotărârile de renumărare a voturilor nule și a tuturor voturilor din 18 secții
După ce săptămâna trecută a suspendat renumărarea voturilor nule și a tuturor buletinelor din 18 secții până la terminarea procesului pe fond, astăzi Tribunalul Botoșani a anulat cele două hotărâri adoptate de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM).
OFICIAL: Biroul Electoral i-a atribuit lui Cosmin Andrei mandatul de primar al municipiului Botoșani
Ceea ce Botoșăneanul preconiza sâmbătă la amiază s-a întâmplat: Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) a închis practic alegerile la Botoșani, declarându-l pe Cosmin Andrei câștigător al competiției pentru funcția de primar.  
PSD a câștigat primul meci la Tribunal, buletinele nu se renumără, dar emoțiile nu s-au terminat
Instanța de contencios administrativ de la Tribunalul Botoșani a decis în urmă cu puțin timp faptul că, la acest moment, procedura de renumărare a voturilor este suspendată.
SURSE: Andrei ar fi câștigat Primăria Botoșani la mare luptă
 Informațiile transmise din sediul PNL Botoșani arată faptul că primarul în funcție Cătălin Flutur ar fi pierdut la diferență infimă în fața viceprimarului Cosmin Andrei.
Luptă uluitoare Flutur - Andrei pentru Primărie, sunt despărțiți de un număr infim de voturi - UPDATE
Fotoliul de primar al municipiului Botoșani ”se joacă” până la ultimul vot.
contac a deranjat atunci 2005 deranja si acum pt si-a depus candidatura la parlament.pe cine ?pe cei care atunci si acum aspira la putere. roman si ciubotaru. ei nu-si puteau sa-si faca mendrele iar contac le statea in cale. roman candideaza pe listele ard.ce au facut cei doi pt si in judetul asta? nimic.au umblat doar cu reclamat ii.in urma lui contac ramine ceva indiferent ce au stabilit judecatorii la inalta curte
1 noiembrie 2012, 20:26
seamana cu masa la prostie si ingamfare.
15 aprilie 2012, 02:48
Nea Costica spunea unui reporter: ”...nu ma simt vinovat”. Ba nea Costica una e sa nu fii vinovat si alta este sa nu te simti vinovat! Gura pacatosului adevar graieste! Cat despre ficiorasul matale i-as fi dat inca vreo 7 anisori ptr ingamfare si infatuare, care sunt semne de prostie crasa.
29 ianuarie 2012, 20:25
Cumn adica "SOC"? Soc e ca pana acum nimeni nu sesizeaza "afacerile" lui Mugurel Fluturas prin oras,aparat de Giorgica gazetar SF
29 ianuarie 2012, 19:04
Cumn adica "SOC"? Soc e ca pana acum nimeni nu sesizeaza "afacerile" lui Mugurel Fluturas prin oras,aparat de Giorgica gazetar SF
29 ianuarie 2012, 19:04
Intrebarea este ,nu ce fac acesti indivizi ce fac parte fara discriminare din absolut toate partidele,ci mai degraba ce face justitia, DNA-ul si toti cei pusi si platiti din banii bietului contribuabil si de ce nu a alegatorului care merge la urna plin de speranta si incredere ca maine va fi mai bine.In orice stat din lume asemenea fapte ar fi inglobat zeci de ani cu executare la noi dupa cum se vede legea este doar pentru ceilalti nu si pentu ei.Cred ca ar fi timpul ca la alegerile ce se apropie fiecare dintre noi sa faca un efort si sa elimine pe absolut orice individ de ieri si de azi ce cu nesimtire sfideaza orice norma de bun simt si implicit pe noi toti!!!
29 ianuarie 2012, 11:16
Da , iti vine sa te scapi pe tine de ras, Au condamnat un PSD-ist , pai sa tot furi ca politician ca-ti da cu suspendare, Asa au facut cu Nastase, l-au scuturat pana l-au curatat de matusa Tamara, evident ca in toamna se intorc flamanzii lui Ion Ilici Iliescu, asa ca prostimea o sa voteze ca-n 1990-1992-2000
28 ianuarie 2012, 18:55
presa sa invete sa scrie romaneste si sa scrie adevarul....habar nu aveti ce inseamna spalare de bani......daca ar fi facut atatea,cum scrie presa erau legati toti de acum 4 ani...de ce cand s-au facut verificari la toate lucrarile ,acte,DNA -ul nu au gasit prejudiciu....totul e pe fond politic....
28 ianuarie 2012, 16:02
ma Teo, nu fi naiv...sau nu fa pe naivul...nu vezi jocul aici? .......sau daca vrei sa fii naiv pana la capat, uitat-te mai atent la cine conduce acum judetul.....ca sunt in clasamentul bogatilor, desi sunt platiti de stat....ma intelegi? adicatelea profiturile babane materializate in vile, masini si averi vin din cinste si corectitudine, seriozitate si competenta. Da?
28 ianuarie 2012, 08:44
Alo DNA? va rugam sa urmariti si afacerile lui Ciustea de la consiliu cu banii statului cati bani a dat el in opt ani in firma lui Simcos,chiar nu vrea nimeni sa caute? alooo trezirea DNA verificati. si nu numai la simcos sesizati.va domnilor nu dormiti
27 ianuarie 2012, 21:40
bai mardar esti cumva din gasca lor? nu va e rusine? dupa ce paraduiti tot ce prindeti in cale, nu va mai ajunge, opriti/va odata. mai indrazneste sa candideze pentru primarie? ce sa caute un condamnat penal in fruntea unui oras? botosenenilordeschideti ochii! psd istilor dati/l afara va face partidul de rusine!!!!!!
27 ianuarie 2012, 20:07
te-au scos putin din cursa nene Costica, le stateai in gat....te-au lucrat, asta e....pe hotii care isi fac viloaie kilometrice, de aci din judet, tot din bani publici nu-i vede nimenea....macara matale ai lasat niste drumuri bune, ia zi pe cine ai suparat asa de tare? cumva pe cei de Tehnic asist, ca nu lucrau in 2000 cat lucreaza acuma? adica tot
27 ianuarie 2012, 17:01
Dar pe roman-hitleristul caruia flutur-banditul ii da comenzi pt florile din municipiu de la serele lor de la zaicesti nu-i vede nimeni? Comenzi grele pe bani grei pe care Curtea de conturi nu le vede acum pt ca Lupu primeste telefoane de la roman sa se faca ca nu vede?Dar v-a vedea el intro zi si se va speria.
27 ianuarie 2012, 15:48
cred ca este mana usl-ului...ei nu fac diferenta intre pdl si un partid neutru.
27 ianuarie 2012, 15:24
usor cu pianul pe scari, unii care pana la urma au facut ceva, au construit, au lasta ceva in urma...o iau pe motiv ca nu are voie sa mai fie in veci candidat, iar hotii adevarati,care iau numai comision, fara a face nimic..stau linistiti, ocrotiti de presa aservita, e corect asa? cred ca nea Costicaa suprata pe vreunu din ei.....ehei, ce vremuri bune si drepte traim
27 ianuarie 2012, 13:48
Pina una alta copilul obraznic Turcanu candideaza la CJ ,iar mata Nea Costica ai cam servit-o fara margarina....
27 ianuarie 2012, 13:07
Uitati oameni buni unde sau dus banii nostri.Astia au furat la greu din buzunarele cetatenilor.Mi se pare prea mica pedeapsa pentru asemenea oameni.
27 ianuarie 2012, 12:52
Cu suspendare... Aluia de ia o paine ca n-are ce da de mancare la copii ii da 5 ani si celui care aprinde o torta pe stadion 7 ani, cu executare... iar, mai nou, daca downloadezi muzica de pe net 10 ani.. bai ma lesi ?
27 ianuarie 2012, 11:47
Se intampla si minuni
27 ianuarie 2012, 10:27
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„În egală măsură cred că este un ordin pe care ar trebui să-l împart cu toți prefecții și subprefecții din România pentru perioada asta grea pe care am parcurs-o și încă nu am terminat-o. Cu pandemie, cu alegeri. M-a luat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8725 lei
USD
Dolarul SUA
4.0024 lei
CHF
Francul elveţian
4.4931 lei
GBP
Lira sterlină
5.3819 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8477 lei
XAU
Gramul de aur
236.6932 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2325 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9702 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1113 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6546 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.1 o C
Dorohoi
5.8 o C
Bucecea
5.9 o C
Darabani
5.6 o C
Saveni
5.9 o C
Ştefăneşti
8.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.