Breaking news
Profesor băut la ore, gesturi obscene la elevi şi Poliţie chemată în şcoală
S-a întâmplat la începutul săptămânii precedente la Şcoala Generală nr. 7 din municipiu, protagonist principal fiind un cadru didactic în vârstă de 57 de ani, profesor titular de muzică. Alexandru Boatcă (foto centru) a venit la şcoală aghesmuit fiind remarcat de mai mulţi profesori şi a intrat la ore la o clasă de-a opta.

Evident haosul creat la clasă a atras după sine deplasarea directorului unităţii şcolare în sala respectivă pentru a-i cere acestuia să părăsească instituţia educaţională. Mai mult, s-a solicitat şi sprijinul organelor de poliţie pentru a-l supune aparatului etilotest pe cadrul didactic, solicitare care nu a fost onorată dat fiind faptul că, nu există încheiat un protocol în acest sens între Poliţie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. „A venit într-una din zilele săptămânii trecute conform programului, la ora 13:00 şi era într-o stare nepotrivită. O parte dintre profesori care l-au întâlnit la poartă au remarcat acest lucru şi au încercat să îl întoarcă din drum dar nu a dorit şi a intrat într-adevăr la ore la una din clasele de-a VIII-a apoi am intrat şi eu în clasă nu mirosea a alcool dar haosul din clasă m-a determinat să fac demersuri pentru a-l supune unei probe, etilotest, am încercat să verificăm dacă dl. a consumat alcool”, a declarat Mihaela Costin (foto dreapta), directorul şcolii.
Directorul şcolii mai povesteşte că imediat s-au adunat mai mulţi profesori care se aflau în şcoală, liderul sindical dar şi un inspector şcolar pentru a se vedea măsurile care se impun în privinţa profesorului beat la ore, mai ales că acesta refuza cu vehemenţă să meargă acasă. „Imediat a doua zi am făcut un Consiliu de Administraţie, am decis constituirea unei comisii de cercetare disciplinară şi comisia urmează să îşi facă treaba, dumnealui vine la ore, tot timpul a venit la ore, dovadă şi starea în care se afla”, a mai spus Mihaela Costin.

„Şcoala nu mă înţelege, nu îmi acordă mijloacele necesare”
Luni, 30 ianuarie 2012. În jurul orelor 13:00 Alexandru Boatcă, profesorul de muzică a venit la serviciu. În mâini avea două sacoşe din rafie în care şi-a adus aparatura cu care îşi ţine orele. Povesteşte că şi-a ieşit din fire din cauza faptului că unitatea şcolară nu i-ar oferi condiţiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea iar că ziua în care a venit beat la şcoală este considerată o întâmplare. Susţine că este bolnav şi nu se descurcă cu banii din salariu. „Pentru că şcoala nu mă înţelege, nu îmi acordă mijloacele necesare, uitaţi-vă eu vin la şcoală cu casetofonul, cu orga, sunt reglementările care sunt obligatorii, nu mai sunt respectat şi eu sunt bolnav de rinichi, nu am voie să fac eforturi, am făcut şi azi o cerere, vreau să o las la d-na directoare, pentru îndeplinirea acestor condiţii. (Reporter: Este adevărat că aţi venit sub influenţa băuturilor alcoolice la şcoală? n.r.). Da, pentru că cineva mi-a promis că îmi dă bani, eu am cinci milioane rate pe lună, am nevoie de medicamente şi şi-a bătut joc de mine, mi-a oferit băutură şi eu nu am voie să servesc şi s-a întâmplat…dacă nu găsesc înţelegere la directoare să rezolv problemele astea”, povesteşte profesorul Alexandru Boatcă.
Gesturi obscene la adresa elevilor
În respectiva zi în care Alexandru Boatcă s-a prezentat băut la ore, conducerea unităţii şcolare a fost nevoită să apeleze la sprijinul poliţiştilor locali pentru ca acesta să părăsească şcoala. „A fost sancţionat conform legii 61 pentru adresare de expresii vulgare, săvârşire de gesturi obscene la adresa elevilor, amenda este valoare de 1.000 de lei maximul, cuantumul legii amenzii la expresii jignitoare este de 200 şi 1.000 de lei, deci el a primit maximul”, a declarat Bianca Albu, purtător de cuvânt Poliţia Locală.
Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean care va lua măsurile care se impun după sesizarea scrisă a şcolii. „Deocamdată aşteptăm finalizarea anchetei interne care se desfăşoară la nivelul unităţii şcolare după care vom lua decizia care se impune în funcţie de rezultatele anchetei şcolii”, a declarat Daniel Cojocaru, inspector şcolar resurse umane. Alexandru Boatcă ar mai fi ajuns în atenţia IŞJ şi în cursul anului trecut când s-ar fi prezentat băut la ore. Profesorul a obţinut avizul psihologic necesar pentru a-i putea desfăşura activitatea în sistemul de învăţământ la începutul acestui an şcolar.
Gabriela ERDIC


Doina Federovici, cu pixul pregătit pentru șef nou la spital și cu un mesaj pentru Mihalache: Încă aștept această demisie!
Teoretic, odată cu plecarea lui Radu Malancea de pe funcția de manager a Spitalului Județean Mavromati, ar urma să revină predecesoarea sa, Livia Mihalache, înlocuită de minister pe perioada stării de urgență.
Spitalul Județean Botoșani a rămas fără manager, medicul Radu Malancea și-a depus DEMISIA
În principal opțiunea fostului manager de la Spitalul Județean Mavromati pare să aibă la bază accederea sa în plenul Consiliului Județean, de pe listele PNL.
Profesoară la Colegiul Eminescu, inspector școlar, moartă de Covid la ”Mavromati”
Virusul care a dat mapamondul peste cap a mai făcut o victimă la Botoșani. De această dată este vorba de un inspector școlar.
SEARA ACEASTA: Adolescent înjunghiat pe Pietonalul Unirii, polițiști au împânzit zona și îi caută pe agresori
Incident șocant petrecut în această seară în zona centrală a orașului. 
ANUNȚ de ultimă oră! Guvernul închide școlile, piețele și interzice circulația pe timpul nopții! Se muncește de la distanță sau prin rotație
Ceea ce s-a tot vehiculat în spațiul public s-a întâmplat în ședința de Guvern de joi seara, începută la ora 19:00 și condusă de președintele României.
Botoșani în scenariul roșu! TOATE școlile închise, la fel și restaurantele, se interzic spectacolele, nunțile și botezurile
În urma celor peste 100 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore la nivelul județului Botoșani, incidența a ajuns la 3,13 la mia de locuitori.
Botoșani a doborât recordul negativ! Aproape 130 de cazuri noi în ultimele 24 de ore - TABEL
Până astăzi, 24 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Tribunalul a respins apelul lui Flutur la validarea lui Andrei, primarul încă în funcție obligat să îi dea 1.000 de lei succesorului
Tribunalul Botoșani s-a pronunțat astăzi în ședință publică în privința apelului formulat de primarul în funcție Cătălin Flutur, prin avocat, împotriva deciziei de validare a mandatului atribuit lui Cosmin Andrei, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Situație critică și la Botoșani: Ne apropiem de 100 de cazuri de COVID pe zi - CÂTE s-au raportat astăzi
Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.
Loading...
Municipiul Botoșani a trecut pragul critic de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori, intrăm pe noi restricții
Inevitabilul s-a produs: municipiul Botoșani a trecut sâmbătă pragul critic de 1,5 cazuri de covid la 1.000 de locuitori și pentru prima dată de la ieșirea din Starea de Urgență vom avea parte de noi restricții, valabile doar în oraș.
Covid închide și Colegiul Mihai Eminescu – Se intră pe scenariul ROȘU
Situația privind răspândirea coronavirusului se înrăutățește și în județul Botoșani de la o zi la alta, afectate fiind mai ales cele două municipii reședință.
Municipiul Botoșani la un pas de „carantină”, încă puțin și atingem rata de 1,50
Se înrăutățește situația și pentru municipiul reședință de județ după ce la Dorohoi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a luat deja o serie de măsuri restrictive.
ACUM: Cadrele medicale din linia întâi în lupta cu COVID, protest în Piața Revoluției  - FOTO & VIDEO
Pentru prima dată de la începutul pandemiei are loc o acțiune de protest la Botoșani.
Restaurante, săli de jocuri și școli închise în cel de-al doilea municipiu al județului unde sunt 4 focare active de covid
Direcția de Sănătate Publică a luat decizia închiderii tuturor restaurantelor, a săliilor de joc și a școlilor din municipiul Dorohoi, cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.  
Loading...
PRIMA școală de la Botoșani care va fi închisă și trece la scenariul ROȘU
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a luat decizia închiderii unei unități de învățământ de la Botoșani. Decizia a fost adoptată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care este întrunit în ședință în aceste momente. 
E cam gata meciul pentru Primăria Botoșani! Tribunalul a anulat hotărârile de renumărare a voturilor nule și a tuturor voturilor din 18 secții
După ce săptămâna trecută a suspendat renumărarea voturilor nule și a tuturor buletinelor din 18 secții până la terminarea procesului pe fond, astăzi Tribunalul Botoșani a anulat cele două hotărâri adoptate de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM).
OFICIAL: Biroul Electoral i-a atribuit lui Cosmin Andrei mandatul de primar al municipiului Botoșani
Ceea ce Botoșăneanul preconiza sâmbătă la amiază s-a întâmplat: Biroul Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) a închis practic alegerile la Botoșani, declarându-l pe Cosmin Andrei câștigător al competiției pentru funcția de primar.  
PSD a câștigat primul meci la Tribunal, buletinele nu se renumără, dar emoțiile nu s-au terminat
Instanța de contencios administrativ de la Tribunalul Botoșani a decis în urmă cu puțin timp faptul că, la acest moment, procedura de renumărare a voturilor este suspendată.
SURSE: Andrei ar fi câștigat Primăria Botoșani la mare luptă
 Informațiile transmise din sediul PNL Botoșani arată faptul că primarul în funcție Cătălin Flutur ar fi pierdut la diferență infimă în fața viceprimarului Cosmin Andrei.
Luptă uluitoare Flutur - Andrei pentru Primărie, sunt despărțiți de un număr infim de voturi - UPDATE
Fotoliul de primar al municipiului Botoșani ”se joacă” până la ultimul vot.
Eu inca il am pe boatca si pana acum nu a venit bat la ore.
25 octombrie 2013, 20:41
momentan , il am ca profesor si pot sa spun ca miroase a bautura in fiecare zi si in timpul orei , nu facem deloc muzica , ci vorbim despre compozitori!
3 martie 2013, 22:05
,domnul boatca, este un om care, probabil ca a fost normal. cu toate acestea de la bautura s-a tampit, pe romaneste. acum vine beat la ore, ne injura, ne pune note aiure,si unei fete din clasa in special ii spune: ei fetita, nu vrei s-o facem numai noi doi in baia baietilor? ca esti prea buna sa fii irosita de cocalarii din clasa asta; citat din boatca alexandrula un moment dat a vrut sa ne serveasca cu tuica, aceleiasi fete de mai sus ii da deseori palme la fund si ii spune: mama,mama, ce cur ai, de ce nu mi-l dai?;alta data mi-a spus sa ii aduc o apa din tomberon ca de nu ma fute-n cur. si nu vreau sa mai detaliez, in concluzie acest om nu e in toate mintile, si ma indoiesc ca stie ce e aia ora si minimul de respect ce trebuie acordat ei.
26 ianuarie 2013, 21:28
omul acest nu en toate mntile
15 mai 2012, 11:19
la noi la scoala domnul pshiopata venit cu o sticla cu apa toata murdara de cacat si mirosea foarte urat sau cand vena cu u cojoc alb tot era patat uneori le spunea colegelor mele sa il conduca in cancelarie si lu o fata ii spunea sa vina la el acasa sa studieze uneori ne spune la ore sa ii aducem pahare de la tomberon sa le spalam si sai punem apa sa bea isi aducea salam si banane stricate si le manca in ora si tot se uita la fete la partea posterioara cu niste ochi vai vai vai sa aveti grija cu un asa profesor
15 mai 2012, 11:13
Pacat ca a ajuns in starea aceasta, este un profesor bun si talentat . Mai mult din cauza elevilor nerespectuosi , nesimtiti , needucati care si-au batut joc de el . Crezandu-se mari si tari daca il ameninta sau il umilesc.
27 martie 2012, 18:13
eu sunt din prezenta clasa a 5-a D si in fiecare pauza il udam pe domnul boatca pentru ca vine baut la ore si uneori nu face ore cu noi acum 2 saptamani a venit si cu o sticla de alcool si a bauto pe toat in pauza
26 martie 2012, 18:57
Vai dl. Botcutza... iti amintesti la inceputul lui Martie cum team spalat dupa atata timp :)). Si d-voastra ati crezut ca ati varsat apa pe d-voastra!
22 martie 2012, 20:36
sunt elev in clasa a 6a c si profesoru cand intra in clasa miroase a bautura si ne injura
27 februarie 2012, 11:06
Acesta nu se poate numi profesor nu este normal la cap vine la noi la ore beat si intr-una din zile a aruncat pixul si vroia sa-l prinda cu capul asha ceva nu este normal Iesi afara din scoala!!!!
25 februarie 2012, 19:06
Intr-adevar, acest om nu mai e capabil psihic sa poarte o ora asa cum trebuie. L-am avut si eu ca profesor. Avea decaderi bahice si dezechilibre. Nu este un om constant. Uneori se comporta cum trebuie, dar alteori era de nerecunoscut. Pe de o parte, tin sa spun ca si elevii dau dovata de nesimtire. Un profesor este profesor si trebuie tratat ca atare. Multi dintre elevi nu sunt respectuosi si inclusiv cei din generatia mea, au tratat acest om in ultimul hal. E rusinos ce se intampla in scoli.
8 februarie 2012, 22:43
Să fim serioși,nu cred că e prima dată:-j..În fine,cea mai tare ora,cel mai tare profm/
5 februarie 2012, 00:05
"fost elev la scoala 7" mai bine ai mai trece pe la orele de la care ai lipsit si ai invata aceasta limba. Se pare ca atat ai facut la scoala.... Nu s-a prins nimic de capul tau....
31 ianuarie 2012, 00:02
va maai aduceti aminte domnule Boatca in nurma cu ceva ani,cand v-ati dus la cancelarie cu geaca pata de multa cerneala pe spate?:))).....sau cand va luam la tinta cu hartii mototolite?:)))).....sau cand ati ajuns in ghena de gunoi cu vioara cu to?:)))
30 ianuarie 2012, 17:19
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„În egală măsură cred că este un ordin pe care ar trebui să-l împart cu toți prefecții și subprefecții din România pentru perioada asta grea pe care am parcurs-o și încă nu am terminat-o. Cu pandemie, cu alegeri. M-a luat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8725 lei
USD
Dolarul SUA
4.0024 lei
CHF
Francul elveţian
4.4931 lei
GBP
Lira sterlină
5.3819 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8477 lei
XAU
Gramul de aur
236.6932 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2325 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9702 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1113 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6546 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.1 o C
Dorohoi
6.1 o C
Bucecea
6.4 o C
Darabani
6.1 o C
Saveni
6.1 o C
Ştefăneşti
8.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.