Blog
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi

... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.

Vă scrie deci un om care este la zi cu toate dările. Ca persoană fizică şi ca persoană juridică.
Şi care crede că, atunci când tu îţi faci datoria faţă de Stat şi Statul trebuie să şi-o facă faţă de tine, indiferent că-i vorba de o instituţie sau o societate comercială controlată de o instituţie.
Şi care cu fiecare zi care trece constată că ultima îndatorire a Statului este aceea de a oferi servicii pe măsura banilor care îi încasează.
Şi că prima grijă a politrucilor care conduc aceste unităţi de stat este să îşi angajeze rubedeniile, colegii de partid, pupătorii în fund.


Pe mine şi cred că şi pe toţi cei peste 100.000 de oameni pe care i-aţi lăsat fără apă nu ne interesează nici 1% că nu ştiu care unitate nu v-a transmis vouă un fax mai devreme. Fiindcă nici pe voi nu vă interesează dacă noi nu ne luăm salariile la timp şi nu avem din ce să plătim apa. Imediat puneţi penalităţi, calculaţi dobânzi şi săltaţi apometrul.


Aici se ajunge însă când din şase directori şi şapte membri ai consiliului de administraţie nu ai nici măcar un absolvent de hidrotehnică.
Şi am scris despre asta:


Nova Apaserv, condusă de un textilist, un constructor de mașini și alți ”super-specialiști” - 12 șefi, nici măcar unul singur licențiat în furnizarea apei


Aici se ajunge când tu îţi permiţi să faci inginerii de zeci de milioane de euro pe axa RAJ”Apa” – Apa Grup – Nova Apaserv, pentru care oricare privat ar fi fost băgat mult şi bine la răcoare, dar pentru care nici unui şef de la „Apă” nu i s-a întâmplat ceva.

Şi am scris şi despre asta:


Inginerii financiare de zeci de milioane euro la CJ şi Primărie


Ştiţi cine ar fi trebuit să anunţe şi fraierii care plătesc apa, canalizarea şi apa de ploaie că rămân fără apă?
Am scris şi asta!

 

Albert a început să rezolve ”marile probleme”: Prima femeie a PSD-iștilor face PR la ”Apă”

 

Păi când de la cap la coadă, de la consiliul de administraţie la directori şi de la directori la biroul de relaţii publice singurul criteriu de angajare care contează cu adevărat este doar cel care ţine de „neam şi partid”, nu trebuie să mai mire pe nimeni că municipiul Botoşani şi 12 localităţi rămân fără apă, iar consumatorii sunt anunţaţi de întrerupere abia după ce prin robinet mai curge eventual nişte aer.


Şi asta se întâmplă şi fiindcă avem nişte şefi politici şi administrativi de carton, care nu contează dincolo de graniţa judeţului şi care au doar două preocupări: să facă bani, cât mai mulţi bani şi să stea cât mai mult pe funcţie.
Mai spuneţi-mi un singur judeţ din ţara asta minunată în care şi-ar fi permis un directoraş să lase municipiul reşedinţă pe uscat fără să anunţe şi fără ca măcar să fie în stare să spună câte zile durează întreruperea.


Şi, sper să nu uitaţi asta vreodată, Consiliul Judeţean Botoşani, instituţia care controlează SC Nova Apaserv SA, are în conducere un inginer hidrotehnician care nu mai pridideşte pe la tot felul de adunări, şedinţe şi întâlniri să ne amintească asta.
Fiindcă azi a uitat să ne-o spună, o zicem noi.


Inconştienţilor!!! Aţi lăsat fără apă spitalele, şcolile, grădiniţele, aţi lăsat fără apă companii care se dau peste cap să producă bani pentru salariile voastre uriaşe, aţi lăsat fără apă centrele de plasament.

Suntem în 2017, în Uniunea Europeană, nu trăim în Evul Mediu.

Panaramelor!

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
E DEZASTRU! Lucrările la baraj durează încă o săptămână, acumularea e goală, nu se ştie când se reia furnizarea apei
Când te loveşte variabila… Lefuri de peste 10.000 de lei pentru şase directori de la o unitate mândreţe a judeţului

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Nu știu dacă va avea vreun efect, dar eu i-am reclamat la Protecția Consumatorului...
21 octombrie 2017, 23:08
Lasa Sergiu, nu esti singurul fraier, ignorant si cit pe ce si jegos. Sintem citeva zeci de mii doar in municipiul nostru. Si ca sa te consolez si sa-ti mai treaca din suparare te anunt ca asta-i un mizilic pe linga ce o sa urmeze. Asa ca, hai sa nu ne consumam de tot. Sa ne mai conservam si pentru ce-o sa mai vina. Am zis !
20 octombrie 2017, 18:28
FELICITARI, DOMNULE BALASCAU ! DE ACORD CU DUMNEAVOASTRA !
20 octombrie 2017, 14:46
Frumos spus ....... subscriu!
20 octombrie 2017, 12:33
incompetenti pusi pe posturi de directori pentru ca au carnetul de partid care trebuie .Demisia!
20 octombrie 2017, 08:37
Directori = salarii de peste 10.000 RON !!!!!!
20 octombrie 2017, 08:19
La punctul de lucru de la Darabani al societatii SC Nova Apaserv SRL , marele directoras Bejinaru isi foloseste salariatii pentru propile interese personale, dar cei de la judet ce sa-i spuna daca cotizeaza la ei.
20 octombrie 2017, 08:00
Toata conducerea politica de la Nova apa serv trebuie destituita ! L-am vazut la tv pe director arogant si prost un parvenit cu minte putina ! Se laudă pe toate drumurile ca a pus presa la punct ! Aveti obligația morala fata de cititorii dvs sa nu il lăsați in pace pe trogloditul din bariera Rachiti !!!!
20 octombrie 2017, 06:48
Bai oameni buni,degeaba scriem comentarii și aducem jigniri la adresa lor.Tot ei ne conduc cum vor și cu le ordona cei mai de sus.Daca de la răpănoșii votați de noi care stau pe scaune in parlament ,taie și spânzura populația cum vor ei și nimeni ia măsuri.Ce mai vreți de la niste confecționeri care conduc instituții mari fiindcă e neam cu nustiu cine?
20 octombrie 2017, 06:43
In noaptea de 2o.10 2017 pe la ora 2,00 am incercat robinetul si apa curge.Incet,cu presiune mica,dar curge.Probabil ca cele scrise mai sus foarte frumos si-au facut efectul.Totusi ganditi-va la o varianta.Baietii astia cu lefuri mari din banul necajitului au inceput exercitiile campaniei electorale.Ei singuri au creat situatia ca apoi sa dea drumu la apa sa ne arate noua ce preocupati sunt ei pentru problemele cetateanului.MIROASE URAT.
20 octombrie 2017, 03:24
De ce nu găsim un avocat și să dăm în judecată apa serv,apa nova?
19 octombrie 2017, 22:54
Atentat la siguranta sanatatii oamenilor. Demisia toata conducerea Nova Apa Serv absolut toata.Rusine.
19 octombrie 2017, 22:52
Felicitari pt tot ce ati scris...postat, iar prefectul si directorul cu toti cei din conducerea nova apa le dorim noi cetatenii municipiului tot ca#catul sa le stea in gura din tot municipiul cu tot dragu, daca vor le cumparam si mustar sa alunece mai bine. Ar cam trebui sa ne adunam in fata la nova apa serv sa ne zica in fata ca nu e vina lor nesimtitii, slugile partidelor.
19 octombrie 2017, 22:28
degeaba le zici...atata timp cat salariile vin la timp, trai neneaca...sa le taie tata lor 50% pe vre-o 3 luni,eiii...atunci sa vezi plansete...(tata lor cred ca stiti cine e...ala care face angajarile)..
19 octombrie 2017, 22:28
Vezi, ca nu degeaba tipam, incognito, la tine, printr-un telefon fara fir (scuze, nu ma caracterizeaza limbajul, crede-ma)?!...dar se intampla niste ,,chestii” in acest judet, care nu au legatura cu realitatea obiectiva, ci, mai degraba, cu un penibil episod din cunoscutul ,,Twin Peaks”...sunt oameni care au nunti/botezuri/inmormantari in aceste zile...sunt ei, oare, vinovati? Daca am fi in locul lor, cred ca ar fi de-ajuns ca sa luam niste masuri, care sa denote faptul ca suntem membri ai cetatii...daca nu, atunci nu. Sanatate sa fie!
19 octombrie 2017, 22:27
Bravo, subscriu! Purul adevăr spus în fata!!!
19 octombrie 2017, 22:15
Nea fraieru! Mai zile una. Dacă făceau asta în China acum asistam la o execuție pe stadion.
19 octombrie 2017, 21:09
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.