Blog
Un actor tupeist la municipiu. Sau...  turmentat? Sau... portocaliu?
Eveniment la ședința Consiliului Local de la finele lunii ianuarie. Actorul-regizor-director-prezentator-consilier local-membru PDL şi alte dintr-astea, pe numele său de scenă Volin Costin, a vorbit şi el ceva oficial în plen. Nu, nu, nu, nu era vorba de vreo cerere de amânare a scutirii la plata taxelor şi impozitelor a unor colegi de-ai săi care o fac pe-a voluntarii şi scapă de ceva dări la buget. Nu era vorba nici despre cine ştie ce idee înfloritoare pentru oraş. Nu! Pe Volinaşi îl deranja ceva la organigrama de la Teatrul Mihai Eminescu, instituţia unde prestează el într-o mulţime de calităţi, adică nu s-ar fi discutat în consiliul de administraţie sau ceva de genul ăsta. Chiar nu mă interesează că, oricum, din câte am observat, doar lui îi stătea capul la chestia aia.
Acelaşi consilier, actor, regizor sau cum vreţi să-i spuneţi, că e multi-poli-mega-specialist, nu a mai luat însă cuvântul prin 2009 sau prin 2010, când a ridicat câte un purcoi de bani de la teatru înainte de a-şi face treaba. Prin 2009, pentru regia unui singur spectacol, acest actor cu chemare de Hollywood a luat fix 14.167 lei. Banii i-a primit în ianuarie, februarie şi martie, iar piesa a pus-o în scenă prin octombrie. Figura s-a repetat şi în 2010, suma a fost tot cam pe acolo – 13.668 lei – banii s-au luat în februarie, martie şi mai, iar spectacolul a văzut lumina scenei abia în noiembrie. Asta în condiţiile în care teatrul are angajaţi regizori, alţi actori care au regizat au luat bani considerabil mai puţini şi nici Caramitru, contractat pentru Zilele Eminescu, n-a luat banii cu nouă luni înainte.
Acelaşi actor-director-regizor-om politic şi cum mai vreţi să-i spuneţi a fost implicat şi într-un scandal auto. În primăvara lui 2010 maşina de la instituţie era folosită de două actriţe la băgat ture în poligonul ACR. Ştiţi pe cine a dat vina Volinaşi? Pe şofer. Actor adevărat, ce mai...
Cred că, înainte de a mârâi ceva despre organigramă sau despre orice altceva de la teatru, actorul nostru ar fi trebuit să spună : „vorbesc în calitate de angajat al teatrului care am luat contravaloarea a vreo 6.500 de euro de la instituţie numai pentru două spectacole. Banii i-am primit cu mult timp înainte de a-mi face treaba, deşi atunci ca şi acum traversăm o perioadă de criză cu tăieri de salarii şi pensii. De asemenea, cu maşina instituţiei de care răspundeam două actriţe despre care se spune că le-aş avantaja făceau plimbări prin poligon. Ţin să menţionez că, problemele cu organigrama au apărut şi ca urmare a faptului că unii actori şi-au dat demisia plângându-se de modul în care îi tratez”. Ei, după ce amintea de toate chestiile astea foarte neinteresante, putea să deschidă gura şi să zică şi de colosala problemă cu organigrama care tare mi-i frică să nu ducă la închiderea teatrului. 
De când e Flutur primar, iar el consilier, omul ăsta îşi permite cam multe. Şi dacă le-ar face pe banii săi n-ar fi mare supărare, că fiecare îşi bate joc de el cum îi place, dar directorul-actor-regizor-consilier-PDL-ist cam îşi face jocurile pe banii botoşănenilor care nu plătesc taxe şi impozite pentru reveriile lu’ nenea Volinaş, un actor cam ocupat pe la şedinţele de CL, dar care devine foarte preocupat dacă poate să dea un ghiont directorului general, la a cărui scaun mă gândesc că adoarme şi se trezeşte visând. Asta după ce acum câteva luni mai mulţi actori au părăsit instituţia plângându-se de tratamentul la care sunt supuşi de policalificatul lor coleg.
Volinaşi are de acum aproape opt ani de când e consilier, două mandate, adică face parte din găşculiţa de la municipiu care trăieşte binişor pe spatele realizărilor edilului şef şi ai cărei membri, orice ar face, se aleg maxim cu sancţiuni de ochii lumii. Aşa că e bine, dacă nu curge, măcar picură... Numai să nu fie o seceta cam nasoală vara asta, pe la alegeri şi să fugă toţi înnebuniţi după ceva apă. Să vezi atunci teatru...
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Am vazut tarziu acest articol, dar ma bucur ca s-au scris aceste lucruri pentru ca tot ce se scrie este adevarat.
14 martie 2012, 11:38
Ai uitat să adaugi la atributele dlui Volinaş: alcoolist, scandalagiu, misogin, neprofesionist, antitalent, şi mai presus de toate...tovarăş de pahar cu Fluturică.
2 februarie 2012, 08:38
Fiecare institutie are un Volinasi Costin , adica un fel de "Gica contra' ce-si da importanta si afiseaza de fiecare data nemultumiri demne de o cauza mai buna.
2 februarie 2012, 08:14
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.