Blog
Toţi ochii pe Flutur
Botosaneanul sigla vertical A greşit sau nu Portariuc? Aceasta este întrebarea de ultimă oră din politica botoşăneană după ce primarul PSD i-a tăiat din atribuţii viceprimarului PNL. Este greu de cuantificat în acest moment impactul deciziei edilului şef, aşa că până la scrutinul de peste trei ani nu ne putem raporta decât la exemple pentru că, dacă istoria are caracter de ciclicitate, o fi având şi administraţia. În urmă cu mai bine de un deceniu Egner a făcut cam acelaşi lucru cu Ghiorghiţă. La finalul mandatului ambii au candidat la fotoliul de primar pentru ca edil şef să devină... Flutur.
Ei bine, cred că acum cel mai câştigat din toată această dispută este tocmai fostul primar Cătălin Flutur. Fără să mai iasă la atac, dar cu interpelări în CJ care l-au scos din sărite pe Ţurcanu până ce a ajuns ditamai preşedintele să accepte aproape orice amendament fără să mai crâcnească, ex-edilul şef s-a trezit cu un cadou uriaş în braţe tocmai la un an de guvernare USL şi la aproape 11 luni de administraţie locală USL.
Liberalii şi social-democraţii nici măcar aparenţele nu le mai pot salva şi cel puţin primii îi tot fac curte liderului PDL Botoşani. Acesta are în spate un bagaj imens de aleşi locali. PDL a obţinut la scrutinul din vara anului precedent în jur de 30% din mandatele de primari, consilieri judeţeni şi locali, rezultatul fiind chiar peste cel din 2008. Împreună PNL şi PSD au făcut doar undeva la 51%, ceea ce, dincolo de afirmaţiile cu bătutul la dublu ale lui Ţurcanu, înseamnă că, luate separat, atât PNL, cât şi PSD nu au adunat voturi cât PDL. În condiţiile funcţionării USL-ului, procentul democrat-liberalilor n-a reprezentat o mare problemă, însă spargerea Uniunii transformă PDL în partidul care face jocurile la Botoşani. PP-DD are prea puţini aleşi locali şi atât PSD, cât şi PNL, dacă vor să le mai treacă vreun proiect prin CJ sau CL, trebuie să se alieze cu PDL.
Informaţii privind discuţiile dintre liberali şi democrat-liberali pentru redesenarea majorităţii în CJ şi consiliile locale au existat, există şi se tot înmulţesc.Unde mai pui că într-o mulţime de ieşiri publice Cătălin Flutur a tot militat pentru reunificarea Dreptei, poziţionându-se indirect mai aproape de PNL în disputele din cadrul USL. În pixul şefului PDL Botoşani stă practic viitoarea configuraţie a administraţiei publice locale. Liderii USL l-au valorizat poate fără să-şi dea seama.
Fără să se obosească prea tare Flutur a fost astfel readus în prim planul politicii şi administraţiei botoşănene tocmai de cel care îl trimisese în penumbră în urmă cu aproape un an. Acum trebuie să iasă la lumină şi să mute. Poate chiar decisiv din anumite puncte de vedere.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
DOCUMENT Primarul a reîmpărţit atribuţiile, Iliuţă rol decorativ, trimis la monumente
Liberalii ameninţă PSD cu Jihad după decizia cu atribuţiile lui Iliuţă : Rămân fără viceprimar

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Flutur a adus bani europeni in oras si vorbim de proiecte pe care acum Portariuc le continua ca daca nu erau astea, acum statea si se uita la luna ca nu stie nimic sa faca omu asta care conduce acum orasul. Flutur e un primar pe care din pacate acum multi botosaneni il regreta, dar il regreta din greseala lor.
30 iulie 2013, 11:39
Tipic PSD, a scos arileria de postaci si top pe Flutur ca sa-l distruga. Noroc ca Flutur are pielea tabacita de mizeriile pe care le scot pe gura pesedeii postaci. Botosaniul nu va mai avea niciodata un primar cum a fost Flutur si poate ca in 2016 botosanenii vor stii sa faca alegerile corect, rational, nu dupa turma.
30 iulie 2013, 11:29
ca omu are case sau masini nu vad unde ar fi o problema.citi primari din tara asta sau pers cu alte functii au facut avere in timpul mandatului.voi nu ati inteles ca va bateti gura de pomana.cel putin Flutur a creat ceva locuri de munca in comparatie cu actualul care se bate cu pumnul in piept.uitativa la orasul asta ca de un an arata ca dupa razboi.
10 mai 2013, 14:25
Ma bag si eu ca musca-n lapte si intreb neintrebat. Care dreapta liberala ? Ce tot batem cimpii cu unirea dreptei liberale. Pai la noi PDminusL nu reprezinta nici de dreapta nici liberalismul iar PNL-ul s-a cam abatut binisor de liberalism fiind actualmente un fel de struto-camila cu ingerinte securito-raspopite. Ca PD-ul si-a mai tras la sigla si un L si a mai racolat ceva asa zisi liberali de pe la PNL, asta nu inseamna ca ar avea vre-o nuanta liberala sau ca ar fi de dreapta. Asa cum arata PNL-ul si PDminusL-ul ca niste vapoare in deriva n-ar fi de mirare ca intr-o buna zi ca urmare a derivei sa se ciocneasca si astfel sa dea nastere unui ditamai pachetbot in cautarea unui vasnic capitan-comandant care sa-l dirijeze spre vre-un santier naval pentru dezmembrare in vederea trimiterii fierului vechi la vre-un combinat siderurgic de pe la noi sau de aiurea.
9 mai 2013, 16:37
Am vazut declaratia de avere a lui Flutur si ca prin minune,a disparut casa din Transilvaniei,autoturismul Lexus,vila din Alfaland, apartamentul nou de pe Unirii si Farmacia.Toate s-au evaporat ca prin minune.
9 mai 2013, 11:37
Nu inteleg de ce presa il tot scoate la interval pe Flutur,cand el s-a dat la fund si tace malc in asteptarea rezultatelor anchetelor cu privire la licitatiile facute in cele doua legislaturi.Poate asa va fi nevoit sa explice si averea pe care vad ca in ultimul timp a trecut-o pe alte persoane,crezand ca anchetatorii pot fi prostiti.
9 mai 2013, 09:44
Flutur probabil vrea sa intre in PNL(a mai fost)ca sa aiba de unde pleca.
9 mai 2013, 09:40
Flutur fara varu' de la Suceava nu mai are șanse.Nu are viziune-se vad rezultatele mandatelor sale in fiecare zi.Dumnezeu sa-i dea sanatate pentru a-si creste nepotii!E un timp lăsat de la Dumnezeu pentru fiecare lucru,iar dlui Flutur i s-a scurs timpul pentru politica.Sa auzim numai de bine!
8 mai 2013, 23:36
Valoarea lui Flutur consta in ceea ce este el insusi. Nu mai este cazul sa comentam activitatea edililor pt. ca se vede in fiecare zi. Speram ca botosanenii sa-si dea seama ca au facut o mare greseala. Catalin Flutur, pe langa faptul ca este un foarte bun primar mai are o calitate: isi iubeste orasul si pe botosaneni. Aveti grija unde veti pune stampila la viitoarele alegeri, pt. ca pana atunci este timp pierdut.
8 mai 2013, 22:51
usor cu pianul pe scari!flutur , istorie!mai vorbim!
8 mai 2013, 22:48
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.