Blog
S-au ţinut de cuvânt! Ţurcanu şi-a deschis abator, Portariuc se mută la vilă
Botosaneanul sigla editorial  Zilele astea judeţul a început să fie bombardat cu meshuri, bannere, afişe şi alte materiale de propagandă electorală prin care o alianţă politică ne anunţă că… „ne-am ţinut de cuvânt”.
Tot zilele astea, mai exact sâmbătă, aflăm că Ţurcanu şi-a deschis ditamai abatorul în Dracşaniul său natal. Nu, nu, nu, vaaaiii, cum v-aţi putut gândi la aşa ceva? Nu! Nu este vorba de Florin Ţurcanu, ci de tatăl său Florea, care în cele cinci luni de zile de când fii’su’ e mare ştab peste judeţ, iar celălalt mare şmecher peste afacerile cu animale din România, a devenit şi el mare antreprenor. I-a trecut o afacere grozavă prin cap, a făcut rost şi de bani (să nu mă întrebaţi de unde că frate’meu nu e nici preşedinte de CJ şi nici secretar de stat ca să am atâtea răspunsuri la mine) şi a inaugurat frumuseţe de abator. Fiind el aşa un om simplu de la ţară, mai marii judeţului, de la „mister president” la o pleiadă de primari, s-au gândit să vadă minunea ţurcană în… grajduri şi copite şi i-au fost omului alături la bucurie. Inaugurarea s-a făcut taman în săptămâna în care la spitalele pe care Florin, mândreţea lui de băiat care promitea în campanie că dă de mâncare la bolnavi pe alese din meniu, n-a mai fost în stare nici măcar să plătească lefurile întregi la angajaţii din spitale. Răspunsul a fost ceva de genul „dacă nu sunt bani…”. Păi corect, dacă tot nu sunt bani n-ar strica să-ţi deschizi şi-un abator să aibă şi spitalele astea de unde să cumpere ceva cărniţă? Că o rezolvi tu ca şi cu laptele şi cornul, aşa, pe circuit, că doar ăla care câştigă licitaţia de la CeJeu poa’ să cumpere de fapt, din altă parte. Ei nu, nu de la brutăria lu’ matale, iar vă trec prin cap numai prostii.
Dincolo, primarul nostru (sau al lor, fiindcă asta-i realitatea, 53% dintre oameni nu l-au votat), încheie o săptămână groaznică. O săptămână în care botoşănenii au aflat că, de fapt, toată chestia aia cu greaua moştenire şi situaţia financiară dezastruoasă a fost gargară şi atât. Ore întregi n-a avut răspuns la faza cu arieratele care ba există, ba nu există şi după ce a cugetat o noapte a ieşit a doua zi cu un comunicat în care mai avea puţin şi ne dădea definiţia arieratului şi din care aflam, ooo, ce surpriză, că oricum Flutur e vinovat.
După vreo două zile, cei de la ADOR, care în paranteză fie spus, după ce i-au făcut campanie în vară, acum când îl critică au devenit „cam ciudaţi”, au avut aşa, o revelaţie, şi şi-au dat seama şi ei că în vară a fost gargară şi atât, că au trecut cinci luni şi situaţia câinilor e nasoală rău. A urmat un nou comunicat în care aflăm iarăşi că Flutur e vinovat şi în care primarul recunoaşte, în sfârşit, că nu prea se vede ceva în urma lui, dar în care ne anunţă că a obţinut o economie de 4 milioane euro la Cornişa. Ei, aici e aici! Săptămâni la rând a spus că nu ştie nimica-nimicuţa despre licitaţie, deşi are câteva zile de când stă cu raportul pe masă, însă neagă totuşi că-i gata, dar uite că ştie că s-a făcut economie. Păi ori nu te-ai băgat la licitaţie şi atunci nu ştii, ori te-ai băgat şi ştii, dar spui numai ce-ţi convine de parcă Primăria Botoşani e livingul tău de la… de la San Remo, nu, parcă aşa îi zice ansamblului rezidenţial în care domn’ primar se mută la vilă?
Asta a fost bomboana de pe coliva celei mai proaste săptămâni de primar, după aia cu regulamentul pentru presă. Să te muţi deja la cinci luni de zile de Primărie într-o vilă, la o aruncătură de băţ de locul unde promiteai locuinţe ieftine tinerilor şi unde în loc de fundaţii, ca să nu vorbim de blocuri, apar doar gunoaie, mi se pare un gest vecin cu inconştienţa, aroganţa supremă. Cred că nici cel mai înverşunat adversar politic al primarului nu se aştepta la un asemenea cadou, la o gafă de asemenea proporţii.
Dincolo de asta, gestul primarului nu vine decât să confirme autoizolarea, fuga de oameni, separarea de botoşănenii de rând pe care le manifestă de cinci luni încoace. După ce s-a văzut primar a luat o mulţime de măsuri prin care să pună o barieră între el şi mulţime, de la audienţele programate peste nu ştiu câte luni şi refuzul de a transmite live şedinţele Consiliului Local şi până la regulamentul abuziv pentru presă, cu care, oricum, a ajuns să comunice doar prin… comunicate. Asta fiindcă e greu să răspunzi, de exemplu, cum se face că ai promis locuri de muncă şi astea scad şi, culmea, cu Guvern USL, că ai promis locuinţe şi nu ai nici măcar teren pentru ele, ca să nu mai vorbesc de fundaţie, că ai promis că scăpăm într-un an de maidanezi şi după cinci luni iubitorii de animale reclamă că nu ai mişcat un deget, că te-ai plâns că ţi-a lăsat predecesorul datorii şi când vrea CJ-ul să-ţi dea bani să le achiţi aflăm că, de fapt, nu ai datorii, că te muţi într-o vilă la o investitoare căreia i-ai făcut reclamă în prezenţa celor mai importanţi oameni de afaceri din Botoşani, că nu te-ai băgat la licitaţia de la Cornişa şi nu ai nici o informaţie, dar ştii că s-a făcut o economie de 4 milioane euro…
Probabil însă că tu, aşa, în plan individual, te-ai ţinut de cuvânt, chiar dacă, de exemplu, în Planul Portariuc pentru Botoşani, nu scria undeva că primarul se va muta la vilă după cinci luni de mandat. Chestia asta bănuiesc că era însă stipulată foarte clar în Planul Portariuc pentru Portariuc, singurul care bag de seamă că se aplică până acum.
PS
Era să uit. Dacă te macină cumva întrebarea asta, să ştii că un coleg de-al tău a dat pontul cu mutatul la vilă. E unul care face mereu mişto din tine, spune des ceva de genul „până să fie primar Ovidiu n-a lucrat nicăieri, a fost ministru de externe în familia Portariuc. Taică-său îl trimitea peste tot prin Europa fiindcă dacă stătea acasă se băga la firme şi afacerile o luau la vale…”
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Bă’, da’ pentru nea’ Florea n-aveţi nici o funcţie?
Ovidiu, opreşte-te! Primăria Botoşani nu e Ferma Vlăsineşti!


Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
super articol, pacat ca-l citesc numai cei care stiu sa acceseze un site de stiri .... marea masa de votanti nici nu vor sti despre aceste lucruri si iar vom avea niste imparati, amante si pupincuristi care sa ne conduca jodetul si municipiul .... si iar o sa auzim "aveti ce ati votat"..... :((
8 martie 2013, 19:21
deci puteai sa pui catindat si un pelican ca tot il batea pe flutur...tot ceea ce o sa faca botosanenii in mandatul lui portariuc va fi sa il regrete pe flutur...daca pornim de la premisa adevarata ca si unii si altii fura dar macar unii fura dar mai si fac, nu doar fura...stati linistiti, in 3 ani si jumatate flutur va fi din nou primar
28 noiembrie 2012, 00:11
Miza acestor opinii ,,mai mult decit partizane"( ca si articolul, de altfel) este de inteles, doar suntem ila mijlocul bataliei electorale.Insa ar fi foarte ijnteresant daca acest redactor ( nu ziarist) ar prezenta si un amplu articol despre concluziile anchetelor facute de DNA, despre rapoartele Curtii de conturi din perioada 2009-2012.Ca sa stim si noi.Din aceasta perioada sunt marile ,,nazdravanii".Ceea ce prezinta Balascau sunt simple intepaturi politice;Mai Balascau, ai vrut probabil sa intri ca buldozerul la vinatoare de informatii compromitatoare.Ai ce ai cu primarul.Sincera sa fiu, vazind atitudinea ta, eu in locul lui te-as da afara pe faras din Primarie. Iti cunosc caracterul si apucaturile.
20 noiembrie 2012, 10:57
Cugeta cititorul...Bag sama badie ca ANI, DNA si cite si mai cite institutii bugetare finantate din banii contribuabililor sint degeaba . Si asta nu neaparat din cauza mai sus numitelor sau mai corect spus nu doar din cauza lor . Insasi legislatia le da acestor amploaiati o portita/scuza/scut in apararea spagarilor si spagilor si mai ales o scuza la activitatea defectuasa si imorala/ilegala pe care o desfasoara. Mai pe scurt, avem o constitutie si o legislatie care favorizeaza tot felul de anomalii si ilegalitati culmea, legale .Asa ca sa nu ne mai miram ca de aproape 23 de ani ne tot miram si iar miram si la sfirsit nu ne ramine (noua celor multi - "cistiti si saraci") decit sa facem haz de necaz .Apropoz . Am si eu o curiozitate . deh ! Ce sa-i faci ? sint curios din fire . Acum in postul Craciunului in spitale se va servi mincare de post, sau ...? Ca nu de alta dar fisce spital este periodic sfintit de un inalt si numeros sobor de preoti iar in fiecare salon troneaza la loc de cinste cite o icoana sau un crucifix . Credint, credinta dar s-o stim si noi .
19 noiembrie 2012, 19:35
Totuşi, afişele cu USL sunt proeminente pe site-ul vostru. Înţeleg că nu are legatură publicitatea cu conţinutul, dar ar trebui să existe totuşi o reciprocitate. Nu poţi să-mi prezinţi o brânză împuţită dupa foarte puţin timp, şi un pic mai la stânga să faci reclamă aceluiaşi tip de brânză. Neprofesionalism. Faceţi reclamă inclusiv la PP-DD, foame mare...
19 noiembrie 2012, 12:09
dragi ziaristi...nu cumva abatorul era tot a lui turcanu acum ceva ani??? n-a platit nik la stat si firma a fost falimentara....apoi tot el l-a cumparat la a 3-4 licitatie si s-a scos....mai cercetati stirile de acu ceva ani si ve-ti descoperi manareala! si mergeti prin zona si mai intrebati cum muncesc angajatii lui turcanu la brutarie...ca sclavii inchisi noaptea acolo! TURCANU LA BRUTARIE!!!
19 noiembrie 2012, 08:29
oamenii au vrut o schimbare,inseamna ca cv nu mers bn de nu l-au mai ales pe flutur,eu consider ca au facut o alegere ff buna
18 noiembrie 2012, 22:28
si unde mai pui si cu ce prefect ne-am procopsit,tot de la usl mare,,,prefect
18 noiembrie 2012, 22:11
Ura nu ne va ajuta sa construim nimic.Manipularile,minciunile si jignirile sunt atributele PDL- istilor.Din păcate dezbaterea publica a ajuns prea jos.Nu spun ca USL ar fi o armata de ingeri,dar totuși sa nu uitam cât rău au făcut pentru comunitate foștii.Norocul lor chior a fost accesul la fondurile europene in perioada in care criza economica nu se instalase încă.Sa auzim numai de bine!
18 noiembrie 2012, 21:10
La alegerile locale am fost ferm convins ca pesedeul a ales cel mai prost candidat posibil convinsi fiind si ei ca nimeni dintre cei hirsiti nu ar avea nici o sansa in fata lui Flutur.Gresit,nimeni nu s-a gindit ca botosanenii pot fi atit de prosti si sa mearga pe un vot politic,acolo unde ar fi trebuit sa judece un pic.Asta este,imi este greata si ar trebui sa muriti de rusine pentru ceea ce ati facut !Nu v-a pasat de orasul in care locuiti ,de realizarile fostului idil...ati visat doar salarii,spitale decomasate si ati inghitit toate vrajelile si scornelile,v-ati lasat cu buna stiinta ,creierele spalate de nemernicii de la A3,unde de la atita ura sunteti in stare sa il scoateti vinovat pe Basescu ,pentru toate esecurile voastre din viata de rahat pe care o duceti!
18 noiembrie 2012, 19:22
Acest articol ar trebui prezentat pe un post de televiziune pt. a fi accesibil tuturor locuitorilor judetului .
18 noiembrie 2012, 19:06
Bun si real articolul. De ce nu luati la analizat candidatii care ne vor face de ras in Parlament. Vream sa stim ce studii au, cand au terminat si unde, si care au fost realizarile lor, altele decat functiile oferite de partide.
18 noiembrie 2012, 18:05
De angajat poate sa angajeze pe cine vrea domnul primar, important e sa se faca treaba si sa ramana ceva in urma. Dupa fostul primar a ramas un oras frumos, curat, european. Pacat ca a fost un vot politic si a fost indepartat omul Catalin Flutur. In ceea ce-l priveste pe Ovidiu Portariuc, i-am cunoscut destul de bine echipa de campanie si cu siguranta cei care l-au ajutat ar fi meritat mai mult. Sa nu uitam ca tot niste oameni slabi si rau vazuti in comunitate l-au tras in jos pe Catalin Flutur. Istoria se va repeta.
18 noiembrie 2012, 14:36
Abatorul in cauza functioneaza de saptamani bune si surpriza: nu are inca autorizatie sanitar veterinara.dar ptr cei din usl nici nu e nevoie, mai ales daca te cheama turcanu!
18 noiembrie 2012, 14:25
invidiosilor,a creat locuri de munca,nu la deschis doar cu banii lui ci sa aliat cu cineva,repede muscati fara sa va ganditi inainte.BN CA A TAIAT PDL-UL SALARIILOR CA SA DATI VOI VINA A CUM PE USL...DOBITOCILOR!!!
18 noiembrie 2012, 12:26
Bun articol. In sfarsit arata cineva cu adevarat ce au facut USLisrii. Pentru ca ei doar se lauda cu o intregire a salarilor f. falsa si atat!
18 noiembrie 2012, 11:32
Astept cu nerabdare momentul in care acest oier infect o sa ajunga la puscarie
18 noiembrie 2012, 11:04
Felicitari pentru acest articol.Sper ca lumea sa citeasca articolul tau,si sa deschida ochii in privinta celor alesi de catre dumnealor.Au facut o mare greseala ca i-au ales.Sper ca la alegerile din 9 decembrie sa faca alegerea corecta.
18 noiembrie 2012, 10:45
Diana asta e super smechera!!! Are casa in oras pe numele ei desi are si Anl, acum e mare sefa doar pe placa aia de pe usa primarului... Sau ma rog ii creaza acum un post de sef de birou la CIC ... In fine toata bucuria asta va dura fix 4 ani!!! Dupa aia unde te duci mai fato?
18 noiembrie 2012, 10:39
Felicitari Sergiu. Execlent articol. Dar asta nu e tot ce a realizat"neamtul". Dupa ce si a angajat toti acolitii fara experienta pe posturile libere din primarie, "neamtul" nostru pregateste in noua organigrama si ceva posturi noi de directori ca asa a vazut el in Austria si Germania. Mai precis in noua organigrama va aparea un post de director, desi in mandatul lui Flutur nu a fost nevoie. Estevorba de Diana un functionar obscur din primarie, destul de limitata in gandire a carui singur merit este acela de ar fi prietena de familie cu primarului. Aceasta domnisorica cu o obraznicie maxima ( si a pus pe usa de la intrare "sef de cabinet" desi nu exista aceasta functie in primaria Botosani) se foloseste de masina instituitiei pentru a fi dusa si adusa de acasa( da e vb de masina primarului), imediat dupa alegeri si a facut lucrari de izolare termica la locuinta ANL din dotare fara sa aiba autorizatie si multe alte magarii, totul sub "atenta" observatie a d-lui primar neamt care este f atent la cheltuirea banului public. Cat despre celelalte "domnisorici" de la cabinet intr o editie viitoare.P.S. principala ocupatie a "sefului de cabinet" la primaria Botosani este de a pune parafa cu semnatura primarului deoarece acesta nici macar acest lucru nu l face.
18 noiembrie 2012, 10:26
Sergiu, mai mult decat ata nu se putea ca sa le arati uselistilor din judet ce soi de oameni si-au ales. Ce spui, domnule Balta? Dar, tu,Viorel?
18 noiembrie 2012, 08:49
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.