Blog
Ovi lasă-ne, n-avem toţi neveste la Iaşi
Botosaneanul sigla vertical Pentru Botoşani ziua de sâmbătă 11 mai a fost una istorică. Nu sunt cuvinte mari, sunt cuvinte care reflectă realitatea. Pentru întâia dată de când se joacă fotbal pe acest pământ, adică binişor peste un secol, FC Botoşani a jucat cea mai importantă partidă de pe teren propriu, care a apropiat-o probabil decisiv de promovare. Peste 4.000 de botoşăneni au fost prezenţi din nou pe Stadionul Municipal şi au trăit momente unice, pentru prima dată s-a cântat pe această arenă: campionii, campionii.
Nu a cântat, nu a bătut din palme, nu s-a bucurat nici o oficialitate de rang înalt din arcul Puterii. Într-o zi istorică pentru Botoşani primarul Ovidiu Portariuc a găsit mult mai nimerit să meargă la n-şpelea forum PES Activists, o organizaţie a socialiştilor europeni. Cu se alege Botoşaniul în urma forumului ăstuia? Cu nimic! Viceprimarul Cosmin Andrei, social-democrat din fire, şi-a urmat la rândul său primarul la aceeaşi conferinţă a PES. Celălalt viceprimar, liberalul Viorel Iliuţă, n-a ajuns nici el la meci fiindcă vineri seară a participat la Ziua Regalităţii de la Bucureşti. Cu ce se alege urbea din Regalitatea fără rege? Cu nimic!
Preşedintele Consiliului Judeţean a fost ocupat cu mângâiatul oilor la ora aceea. Gheorghe Sorescu nu ştim dacă mângâia şi el ceva, dar nu l-am văzut la meci. El oricum e suporter declarat al Iaşului. Cât despre celălalt vice, Paul Pavăl, pe el îl interesa cred, cel mult, ce face FCM Dorohoi, ce treabă are el cu Botoşaniul?
Prefectul…? Prieten bun cu Ţurcanu, a dat şi el oile pe minge.
După meci a explodat şi bomba cu şansele foarte mari ca meciurile să se dispute la Iaşi, fiindcă la Botoşani se pare că nu avem un om la Primărie în stare să pună nişte turnicheţi şi camere de supraveghere. Meciul cravatelor despre care vorbea vicele Andrei în urmă cu vreo două luni, când promitea cot la cot cu primarul cum şi ce-o să facă pentru arenă, se joacă deocamdată în Germania. 
Portariuc şi-a permis să se joace 11 luni cu uite Cornişa, nu-i Cornişa, că ba vor oamenii, ba nu vor, deşi nu i-a întrebat cineva asta. Şi-a permis să se joace de-a demisia cu câinii, care şi-o dădea în campanie şi acum când vede că n-a rezolvat problema s-a răzgândit puţin. Şi-a permis să se joace şi de-a concursurile de şefi şi şefuleţi la Primăria Botoşani care au fost câştigate numai de prietenaşii lui. Şi-a permis să se joace cu locurile de muncă, care ba erau 2.500, ba erau 2.000, ba numai 1.000, ba s-au făcut la mall…
Ovidiule, cu FC Botoşani nu te mai joci! N-ai aflat azi că de mâine echipa asta joacă în Liga I. Sunt luni la rând de când FC Botoşani e lider, eram clar în calculele promovării încă din toamnă, iar la stadion nu s-a bătut un cui. Aici n-o mai întorci că lumea nu vrea, aici porneşti de la certitudinea că peste 4.000 de oameni, adică mult mai mulţi decât la toate mitingurile făcute de USL anul trecut, VOR Liga I la Botoşani. Sigur, poate pentru tine acasă e la Iaşi, poate pentru tine ar fi super să joace FC-ul acolo fiindcă s-ar potrivi de minune cu week-end – urile petrecute de tine în Copou, dar pentru noi cei care mergem de 10, 20, 30 sau de mai mulţi ani pe stadionul acesta, şi la -20 de grade şi la plus 40, pentru noi cei care visăm de-o viaţă să avem echipă în Liga I LA BOTOŞANI, pentru noi acasă este LA BOTOŞANI. Este poate primul tău pariu adevărat ca primar. Renovează la timp stadionul fiindcă altfel peste trei ani îţi cântăm toţi refrenul acela din tribune cu „Ovi, Ovi, Ovi, lasă-neeee!”
Şi nu uita! Pe stadion nu se vine numai în campania electorală pentru alegerile parlamentare braţ la braţ cu Ciofu, Grigoraş şi Baltă (pe care apropos, de atunci nu i-am mai văzut să calce pe stadion) şi nici nu se vine doar când scorul e deja 4 – 1, lumea-i bucuroasă şi tu eşti sigur că nu te înjură nimeni. Nu! La stadion se vine şi în frig, şi în ploaie, şi pe arşiţă, şi în Liga II, şi în Liga I. Dar Liga I la Botoşani, nu la Iaşi, că nu toţi avem neveste acolo.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
VEZI ŞI:
Delir de Liga I pe Municipal după 4 – 0 : Campionii, Campionii – VIDEO & FOTOGALERIE
CITEŞTE ŞI:
SCRIE SCRIITORUL emoţionant de pe stadion : Botoşăneni fericiţi printre lacrimi

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Un protest dupa meciul cu Otopeni de pe Municipal !Cred ca va fii ultimul daca nu merge peste ei la primarie!!!
15 mai 2013, 21:14
@ mugar itarescu, ioana lui mos iliescu, miruna cozmaFara comentarii !
14 mai 2013, 22:15
flutur a avut rezultate mai bune decat va avea portariuc... asta e clar... omul daca parasea afurisitul de pdl si candida independent sau din partea partidului X, castiga alegerile, era primar, era mai bine si pentru noi...dar na... asta e ...
14 mai 2013, 21:51
carlan,carlan da mos Tincu ce parere are ?
14 mai 2013, 14:58
Daca acest cirlan tinar pe nume Portariuc nu sesizeaza ca este intr-o situatie jenanta atunci este grav.Sigur ca nu ii place si nu are nici o treaba cu fotbalul dar macar de frica ca va pierde voturi sa faca daca nu din placere si din respect fata de cetateni.Cita falsitate,cind stateau ei cu fularele pe stadion inainte de alegeri sa cerseasca voturi! acest baietandru nu are nici o calitate sa fie primar.Are deja 1 an de cind e primar si va jur ca sint mai multi caini pe strada ca niciodata.nu e in stare sa faca niste turnicheti si sa prinda citeva sute de caini?
14 mai 2013, 13:58
sa mergem in meeting la primarie dar vreau sa stiu si eu mos Tincu ce parere are ?
14 mai 2013, 13:57
PORTARIUC NU E INSTARE SA DEA CU VAR CE A FACUT FLUTUR PANA ACUMA PACAT CA LUMEA A VOTAT CA OAIA IN CARD O ALIANTA
14 mai 2013, 13:03
Eu zic sa facem domnule balascau un miting toti in fata primariei.ce tot ne dam toti cu parerile ba ca aia sunt buni ba ca aia.fratilor mobilizare si hai sa bagam pe facebook o chemare. si sa mergem cu totii peste ei.ce dracu e orasul lui Portariuc.se joaca cu noi ca un sef ce se crede.nu fratilor asta e meritul baietilor astora si noi trebuie sa-i sustinem acasa nu la iasi.
14 mai 2013, 12:57
1)Are cel mai de calitate gazon din nordul tarii.2)Daca 10 mp de tencuiala inseamna ca se darama sala atunci tu te-ai oprit cu scoala in clasa a doua.3)Proiectul, copacii... te depasesc.Te pup, pa, pa ...
14 mai 2013, 12:38
Eu spun ca in administratia Flutur, s-a investit cat era necesar, tinand cont de faptul ca FC Botosani, nu a avut mari sanse la promovare. Acum, cand echipa a atins o performanta extraordinara, pentru Botosani, trebuie de urgenta facut investitii, iar implicarea administratiei este primordiala. Eu sincer am fost multumit de modul in care s-a transformat Botosaniul in vremea lui Flutur, iar acum asteptarile sunt mari, atata timp cat bazele sunt puse. Din pacate, cei de la USL, inca nu au terminat campania electorala, a trecut un an si nimeni nu a facut nimic, cei de la PNL, se bateau cu pumnu'n piept ca o sa faca mitting la Bucuresti si o sa gaseasca fonduri pentru "drumul mortii", si s-au inecat fix la mal. Partea cea mai tare e ca majoritatea acelor suporteri ai FC-ului, care ii vedem la stadion, l-au votat pe Portariuc, iar acum trebuie sa suporte consecintele unui vot iresponsabil, hotarat de burta nu de creier. Felicitari, Sergiu, pentru articol!
14 mai 2013, 11:59
Flutur a construit SALA POLIVALENTA,daca sta sa cada nu e vina lui e vina celor care au venit dupa el ca nu stiu sa aiba grija de ea,oricum vad ca apar asa zisii postaci care sunt p........in....c.r. si care normal fac parte din tabara USL,si incearca sa ne explice noua ca de fapt nu PORTARIUC e de vina,ca e FLUTUR,degeaba incercati ca se vad rezultatele.
14 mai 2013, 10:51
da n-am aflat parerea mosului Tincu
14 mai 2013, 10:46
Auzi, nu cumva in timpul lui Flutur s-a renovat stadionul si a jucat nationala de tineret 3 meciuri oficiale? Plus unul al nationalei de rugby. Incetati odata sa mai dati vina pe altii si faceti si voi ceva daca sunteti in stare, daca nu lasati pe altii care se pricep, aveti un an de cind conduceti tara orasul si judetul si numai va smiorcaiti, ca de aia v-a votat lumea ca sa dati vina pe altii, nu sa faceti si voi ceva odata
14 mai 2013, 10:21
Timi,este o exagerare!60-70% dintre botosaneni?Flutur de ce nu l-a făcut la standarde europene?Mai ușor cu acuzațiile la adresa lui Portariuc,căci se vad rezultatele lui Flutur in fiecare zi,la orice colț de strada.Sala Polivalentă ce sta sa cada,Bdul M Eminescu care a suferit vreo trei reparații si se pare ca trebuie din nou reparat,copacii uscati de pe bulevard si multe altele...Am văzut la Poclid in emisiune ca si proiectul la Teatrul M Eminescu l-au făcut pe genunchi.Dar daca l-au făcut pe vremea lui Flutur e de bine,daca-l făceau acuma numai atacuri ar fi fost,nu?Sa gândim constructiv si sa nu ne mai aruncam in jigniri fara de sfârșit!
14 mai 2013, 10:02
Era normal ca Turcanu sa nu mearga la meci sambata si sa stea la Targul Agroo-Zoo pentru ca atunci a fost deschiderea evenimentului. Trebuia sa urce omul pe scena si sa-si faca datoria...In schimb, pentru cei care nu stiu, aproape tot biroul de la municipiu, plus multi alti membri au lipsit de la deschiderea targului tocmai ca sa mearga la meci. Asa ca...
14 mai 2013, 09:45
da mos Tincu ce parere are ?
14 mai 2013, 09:06
Domnule Sergiu , aveti dreptate intrutotul , nimic nu mai conteaza la faptul ca nimic nu se intampla in Botosani . A ba da ... comerorari si aduceri de moaste ... dar bucuria oamenilor colectiva unde e ? Am fost bucurosi in vremea lui Flutur , dar odata cu greseala votarii , crisparea a devenit tot mai puternica . Chiar mai suportam asta ? Chiar mai conteaza ca pe primul loc in investitii la primarie e acel padoc de javre ? Dar pentru cei zeci de mii de locuitori care sunt trup si suflet (60-70%) care tin la FC Botosani ce faceti domnule primar ? Daca va tineti bojocii chiar va rog sa faceti pariul cu liga I ca se va juca la Botosani . Daca nu , atunci o sa vedeti cum poate un primar poate sa plece el la ...Iasi ...de tot .
14 mai 2013, 08:55
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.