Blog
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?

De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?

Mai întâi a fost Golofca. A plecat în momentul în care Christoph Daum îl convocase în lotul lărgit al naționalei. Gigi a plătit 400.000 pe el și după vreo patru luni l-a făcut pachet și l-a trimis acasă. 1, deci.

 

 

 

 

 

 

 


Apoi a fost rândul lui Moruțan, mare vedetă la naționala grupei sale de vârstă. A făcut câteva meciuri bune, a dat și ceva goluri, după care s-a stins încet-încet și tocmai am aflat că ar putea avea soarta lui Golofca. Lucrurile încep să devină amuzante când e vorba de bani: la Botoșani se spunea că a fost vândut cu 700.000, la TV-uri Becali arunca 1.000.000. Sigur este că după câteva luni a mai dat 200.000 pentru câteva procente din Moruțan, care tocmai a ajuns să se sufoce pe teren după vreo jumătate de oră de joc. 2, așadar.


După începerea sezonului latifundiarul l-a luat și pe Roman. Omul a făcut probabil meciul vieții cu Rapid Viena, gol și pasă de gol, dar FCSB nu s-a calificat în grupele Europa League și de atunci tot freacă banca de rezerve. Când o prinde și pe aceea. Discuțiile despre bani devin și mai întortocheate: el a plecat pe 400.000, dar la Botoșani nu ar fi ajuns vreun ban, fiindcă s-ar fi dus la FCSB în contul revenirii lui Golofca, cedat gratuit de FCSB la Botoșani, dar de la care Becali voia să scoată 400.000 dacă se transfera în altă parte. Știu că vă este tot mai greu să înțelegeți, dar poate așa vă dați seama și cum am ajuns să ratăm doi ani la rând play-off -ul la final, dar să devenim preferații oierului la transferuri. Oricum, bifăm al treilea transfer nereușit.


Ei bine, ce ar face un om normal la cap după ce într-un an și jumătate își ia țepe de vreo 1,5 milioane? L-ar da în judecată pe ăla care l-a înșelat? Ar rupe orice relație cu dânsul? I-ar blestema familia?
Nu, nu, nu. Ar continua afacerile. Așadar, după trei șuturi în buget, urmează al patrulea: Becali anunță cu emfază că l-a transferat și pe Oaidă cu 700.000. Bine, când l-a luat băiatul jucase doar vreun sfert de oră în meciuri oficiale în ultimele patru luni fiindcă fusese accidentat, dar ce mai contează și pe cine mai interesează?


Și mai interesant este însă momentul: NU a așteptat încă o etapă să se termine campionatul regulat, ci l-a cumpărat înaintea meciului decisiv pe care Botoșaniul îl avea cu Viitorul. Iar Becali, să nu uităm, este finul lui Hagi și cel mai mare cumpărător de jucători al clubului din Ovidiu. Și a avut așa mare nevoie de el încât l-a lăsat în continuare la Botoșani. Na, omul avea de dat urgent niște bani.


Și, atât timp cât nimeni, dar absolut nimeni, de la primar, la viceprimari sau consilieri locali, nu ia atitudine față de ceea ce se întâmplă la club, în condițiile în care din taxele și impozitele botoșănenilor s-au plătit pentru echipă și stadion vreo două milioane de euro în ultimul deceniu, cred că este de datoria noastră să adresăm public câteva întrebări:


-    De ce continuă să cumpere Becali de la Botoșani dacă eșuează de fiecare dată?


-    Ce cumpără de fapt Becali: bani sau puncte?


-    Este doar o coincidență că FCSB este singura echipă din Liga 1 neînvinsă de FC Botoșani, dar, în același timp, este clubul care a băgat cei mai mulți bani în FC Botoșani?


-    Este doar o coincidență că finul Gigi l-a cumpărat pe Oaidă înaintea meciului decisiv pe care nașul Gică l-a avut cu Botoșaniul?


-    Mai pe românește, s-a vândut un jucător ori s-a vândut play-off – ul?


Și dacă nu există răspuns la toate aceste întrebări, măcar la asta poate se găsește:


-    Cine este finanțatorul unui club: ăla care nu a cumpărat niciodată un jucător în șase ani de Liga 1 sau ăla care îți virează în conturi 1.000.000 pe an?


PS: De-a dreptul amuzant spectacolul de la Ovidiu. Ciobotariu a jucat fără vârf de atac aproape o oră, iar pe final, când s-au gândit și botoșănenii să atace măcar așa, de amorul artei, l-a scos pe atacantul Fabbrini, jucător care a prins la un moment dat și naționala Italiei și l-a înlocuit cu albanezul Papa, un mijlocaș defensiv venit de la o echipă din Albania care tocmai a retrogradat anul trecut. Poate făcea macaronarul ăla o fază ca în meciul cu Dinamo și dădea gol, păi se poate? Tactică, nu glumă. Aaa, să nu uităm, în prima repriză FC Botoșani nu a avut nici măcar un singur șut pe poartă. Adică ei chiar și-au dorit calificarea în play-off descoperind câștigarea meciurilor fără șut pe poartă.


Hai că nu suntem chiar toți debili.

 

loading...
FC Botoșani a luat bătaie la Constanța și a pierdut din nou calificarea în play-off - VIDEO
ANALIZĂ: Becali, pușculița lui FC Botoșani - clubul lui Iftime a încasat o sumă exorbitantă de la latifundiar

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

sigla botosaneanul

download from google playdownload from apple store
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
Loading...
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Loading...
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Daca Golofca inscria din faza aia si era 1-1 eram calificati si nu mai puneati Domnu ziarist problema aceasta. Bagati ca articol celalat document din calculator intitulat: Text articol accedere playoff.Meciul s-a pierdut clar la Botosani. La botosani trebuia batut Mediasul. Sau si la Botosani a venit Becali sa-si faca meandrele. Nu imi este simpatic Iftime dar acum cateva luni ne gandeam ca vom retrograda. Sau ati uitat Domnu ziarist ca de pe 3.08.2018 pina pe 08.10.2018 nu am avut nici o victorie in 9 meciuri!!!!! Doua luni si o saptamana fara o victorie . am obtinut 5 puncte in 2 luni si o saptamana. Am avut 5 egaluri si 3 infrangeri. Atunci s-a pierdut playofful. O echipa de playoff este o echipa acre este constanta nu care se trezeste in ultimele meciuri ca bate de 4 ori la rind si la cel mai important meci acasa cu Medias face egal
3 martie 2019, 22:53
Muie,clanta si bulan lui Iftimie si la toata echipa
3 martie 2019, 22:00
Ce fel de patron este IFTIMIE-ZGARCI daca primeste bani de la primarie si CJ.Patron pe banii nostrii a tuturor.El vinde jucatorii si mai vrea in cupele europene.Nu se poate bani din amandoua partile.Trebuie sa cadem in B sa nu mai aiba el ce vinde
3 martie 2019, 21:46
Şi ce mai plângea Golofca, nu primise prima pentru "calificare". Îl ştiu pe patron din 2000, tot timpul a jucat murdar. Îi înţeleg pe cei veniţi de la ţară, au o problemă psihologică de pe vremea comunismului, furatul de la cap şi din coteţele babelor.
3 martie 2019, 20:20
iFTIME. ESTI UN NIMIC. Cati spectatori crezi ca vor mai veni pe stadion dupa ce ai vandut play offul? Chiar ne crezi prosti pe toti? Sa-l lasam singur pe stadion pe acest nesimtit.
3 martie 2019, 20:12
Sergiu, sunt in grafic, daca asta inseamna a avea o parere diferita/sau nu, in raport cu seniorul care editeaza acest site, adica TU... am observat ca ai o opinie oarecum ambigua, sau macar omniscienta...ma deranjeaza in masura ambele.
3 martie 2019, 20:05
Mda, nimic nou, același Valerica arhicunoscutul pseudofinantator al FC-ului și ale sale mașinațiuni ordinare. I-am mai recomandat și alta data să își facă o trupă de comedianti ambulanți că ar avea mai mult succes, pentru că omul a devenit complet nefrecventabil, este fără doar și poate un om pe care nici cele mai îngăduitoare persoane nu il mai pot lua in serios, un măscărici de prost gust, un claun de doi lei.
3 martie 2019, 20:04
Sa se opreasca imediat finantarea de la primarie si consiliul judetean pentru acest club al carui patron nu se tine decat de combinatii ieftine, un om mic , pervers care crede ca ii poate pacali pe toti.
3 martie 2019, 19:58
We never dont give up :))
3 martie 2019, 19:52
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu are nicio legătură culoarea politică referitor la mine, eu nefăcând parte din niciun partid politic. Pur și simplu am văzut anunțul pe internet și am încercat. Să lucrez mai mult, totul este spre binele meu, spre a avea ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
3 decembrie 2021
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.6 o C
Dorohoi
1.5 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.6 o C
Saveni
2.2 o C
Ştefăneşti
2.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.