Blog
O fi armăsar, o fi porc, o fi o vacă?
Botosaneanul sigla vertical Scandalul cărnii de vită vândută drept carne de cal îmbracă forme ridicole la Botoşani. Iar penibilul nu provine din „uluitoarea” descoperire că una-i pe etichetă şi alta ajunge în burtă, ci din modul în care autorităţile au reacţionat după ce presa centrală a anunţat că vreo sută de kilograme de carne „mincinoasă” ar fi fost introdusă în sistem de Florea Carn.
Aşadar, ce s-a întâmplat după publicarea ştirii? ANSVSA-ul, condus de Mihai Ţurcanu, a anunţat că DSVSA-ul trebuie să facă o verificare la abator. Aşaaa... Şefă la DSVSA Botoşani este Minodora Vasiliu, unul dintre primii directori PDL care au trădat după alegeri urcându-se în barca liberală şi care colindă în lung şi-n lat judeţul cu Florin Ţurcanu, fratele şefului ANSVSA, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PNL, ţinându-i trena. Pe cine ar trebui d-na director să controleze? Pe Florea Ţurcanu, tatăl celor doi. În rezumat deci, ar trebui să îl verifice pe tata celor şefi ai săi, unul pe linie profesională, celălalt politic. Şi asta nu este tot, din câte ştim noi de abatorul ăla de la Dracşani ar fi răspuns ca medic veterinar tocmai nevasta lui Mihai Ţurcanu. O mare familie... Îmi daţi voie în condiţiile astea să am aşa, convingerea, că verificarea asta n-o să aibă altă concluzie decât că la Florea Carn totu-i bine, legal, clar, frumos, curat, minunat, etc., etc., etc.?
De altfel, Mihăiţă de la ANSVA este şi autorul unei diversiuni publice naţionale. Miercuri, după izbucnirea scandalului, a emis un comunicat de presă în care spunea că nu trebuie suspicionat abatorul tatălui său deoarece carnea găsită prin Ilfov era de cal, iar Florea Carn nu are autorizaţie să tranşeze cai. Fain, nu? Dar pot să am şi eu o întrebare? Problema nu este tocmai că s-ar fi putut sacrifica acolo cai fără autorizaţie? De fapt, nu asta era problema reală?
Explicaţia cu etichetarea falsă mi se pare de-a dreptul penibilă. Pe româneşte, un comerciant din Alba ar fi pus de capul lui etichete cu numele unor abatoare din ţară. Cum o fi auzit însă omul ăla de „celebra” Florea Carn din metropola Suliţa? De unde ştia că există o asemenea firmă când abia în urmă cu numai trei luni s-a inaugurat abatorul de la Dracşani?
Justificarea care mi se pare realmente amuzantă, rostită la unison de Ţurcani, este că ANSVA s-ar fi băgat rău în procesatorii de carne şi ei acum se răzbună? Hmmm... Bineînţeles, departe de mine gândul că s-ar fi băgat în ei ca să îi omoare pe vreo doi şi să îi facă loc pe piaţă abatorului lui tătâne-său. În schimb, chestia asta îmi aminteşte că în scurta perioadă în care a fost vicepreşedinte la CJ Florin Ţurcanu a avut ca principală descoperire faptul că firma care furniza pâine la centrele de plasament de la Direcţia Copilului cam trăgea la cântar. S-a apucat omul de controale, de scandal, că se fura din mâncarea copiilor, tot tacâmul. Stranie coincidenţă, vicele avea o brutărie... Deci, atunci pâine, acum carne...  La câteva săptămâni de la scandal unii oameni tot îmi spuneau că maşini cu „Brutăria Dracşani” descarcă pâine pe la casele de copii, dar dacă n-am văzut cu ochii mei uite că nu pot să confirm...
Gluma supremă în toată tărăşenia asta este că de abator se ocupă Florea Ţurcanu, Florin n-are nici o treabă, Mihai la fel, doar ei nu sunt zootehnişti, nu activează în domeniu, unul nu e tehnician veterinar, celălalt nu e medic veterinar, nu, ei nu au nici o treabă, unul e cosmonaut, celălalt astronaut. Brusc, numai şi numai după ce unul a devenit preşedinte la Consiliul Judeţean, celălalt secretar de stat, iar PNL-ul a ajuns la Putere, pe nea Florea l-a ispitit aşa un spirit antreprenorial şi a spus că n-ar fi rău s-o pună de un abator. C-o fi carne de armăsar, c-o fi de vită, c-o fi de porc, până la urmă s-o găsi pe lumea asta o autorizaţie şi pentru Florea Carn.
Trăim în Ţurcanoland, lumea în care copiii trebuie să îşi controleze părinţii şi s-o mai facă şi pe-a durii cu ei.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
S-au ţinut de cuvânt! Ţurcanu şi-a deschis abator, Portariuc se mută la vilă
Ţurcanu 2 a făcut plângere la Poliţie cu carnea de cal : Un fals grosolan

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Mda !
22 februarie 2013, 14:31
Asta cu Turcanoland e tare! Bravo Sergiu !
22 februarie 2013, 12:08
NU SE JOACA UN ABATOR CU 2 CAI TAIATI. SUNT ANGAJATI, DOCTORI SI NU CRED CA SE CASTIGA CHIAR ASA MULT CU CARNEA DE CAL INCAT SA SE COMPROMITA CU ASTA. POT FACE BANI DIN 2 TELEFOANE !! DACA AM FI CIVILIZATI CA ALTE TARI AM INTERZICE TAIEREA CAIILOR.
22 februarie 2013, 11:38
Pai nu sunt fan Turcanu, dar daca au intrat in asa magarie, cu carne de magar, scuzati de cal, chiar ca au minte de oaie !
22 februarie 2013, 08:10
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.