Blog
O declaraţie de dragoste cum n-am mai auzit
Acum aproape un deceniu l-am intervievat pe Henning Probst, primuldirector al E.ON Moldova, compania care se formase prin privatizareafostei Electrica. Omul anunţa intenţia de implementare a unui sistem defacturare anual sau bianual, bazat pe o comunicare voluntară a indexuluişi o reglare ulterioară a plăţilor în funcţie de o citire a consumuluide către reprezentenţii companiei, la domiciliul clientului.
editorial botosaneanulI-am replicat aproape instantaneu că ar fi o măsură sinucigaşă la cât curent se fură în România. Mi-a răspuns tăios că, în comparaţie cu abonaţii din Ungaria şi Bulgaria, în România consumatorii sunt mult mai disciplinaţi. Ba chiar, pe un ton aspru, mi-a reproşat că eu şi ceilalţi români avem o părere mai proastă despre români decât o au alţii. După ce am închis reportofonul a insistat asupra acestui clinci din interviu, explicându-mi că nu poate înţelege cum se face că, dintre toate ţările lumii, cea mai proastă părere despre România, o au tocmai românii.
CITEŞTE ŞI:
INTERVIU Henning Probst: Părerea românilor despre români este mai proastâ decît a germanilor despre români
De ce scriu acum aceste rânduri? Fiindcă am citit în Gazeta Sporturilor un articol în care Martinus Quenten, atacant originar din Curacao care din vară evoluează pentru FC Botoşani şi care a jucat mai mulţi ani în Olanda şi Ungaria, după ce a povestit părerea groaznică pe care oamenii din Ţara Lalelelor o au despre România, şi-a exprimat şi el nedumerirea: „Mi-au plăcut oamenii din Botoşani, care mi-au dat un «feeling» foarte bun chiar după primele discuţii. Am rămas impresionat de oraşul Botoşani. Nu înţeleg de oamenii vorbesc aşa urât despre un loc aşa frumos".

 Perla din atacul FC Botoşani: Toată lumea din Olanda mi-a spus că nu am ce să caut aici, că e o ţară urâtă cu oameni răi

În noiembrie Botoşăneanul a realizat un interviu cu Amitabh Vardhan, indianul care conduce Cine Grand la nivel mondial, compania care are deschise cinematografe din China şi până în SUA. Uitaţi ce a spus omul despre Botoşani: “Iubesc locul ăsta, este un oraș nebun, frumos”.
Mi-am amintit atunci primele cuvinte spuse de Ion Mureşan, câştigătorul Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu chiar pe scena teatrului care poartă numele poetului nepereche, la doar câteva secunde după ce i s-a înmânat distincţia:
„Eu, în calitate de cetăţean de onoare, am nevoie dl primar să vă cer ceva: îmi cer voie să vin în Botoşani după ce înfloresc teii. Eu, aşa mireasmă de tei ca la Botoşani n-am mai întâlnit nicăieri, de parcă umbli cu capul într-un borcan cu miresme lichide. Nu, nu vă cer să daţi de mâncare în ziua respectivă, numai să mă lăsaţi să îmi iau şi eu un borcan cu mireasmă de tei şi să-l duc la mine în Transilvania”.
CITEŞTE ŞI:
FOTOREPORTAJ Spectacolul în care Botoşani a fost capitală culturală: Dl primar n-a venit cu mâna goală, Primăria Botoşani i-a refuzat pensia lui Eminescu, Premiul de la Botoşani este o legitimaţie de club
Zilele trecute îmi povestea un bucureştean venit în Botoşani că prin intermediul Centrului Turistic deschis de Primărie a văzut nişte locuri extraordinare în oraş: “Voi nu vă daţi seam ace oraş frumos aveţi”.
Mi-am înghiţit clasica replică, “dar păcat că e locuit”...
Vremurile sunt făcute de oameni, iar locurile sunt înfrumuseţate tot de ei. Bănuiesc că, dacă Botoşani este un oraş atât de frumos, este meritul oamenilor care au locuit şi locuiesc aici. Chiar dacă – şi o spun cu mare tristeţe – nu am auzit vreodată o declaraţie de dragoste pentru această urbe, de la vreun locuitor al ei. Poate că este suficient că ne iubesc alţii oraşul…
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
INTERVIU Amitabh Vardhan, director Cine Grand: Botoșănenii au făcut o religie din mersul la film; Iubesc locul ăsta, este un oraș nebun, frumos

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
numai noi romanii stim ce necazur si nevoi avem si cate taxe avem de platit in aceasta tara de cacat!
28 decembrie 2014, 20:02
Declaratia de dragoste vine de la unii care nu au plecat din el desi au avut sansa. Sau au plecat si s-au intors cu drag in el. Dragostea adevarata nu are nevoie de multe cuvinte .
17 decembrie 2014, 01:01
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.