Blog
Marcule, al cui mesager eşti? Al lui Ponta?Al lui Geoană?... Sau al banului?
Trebuie să vă spun din capul locul că n-aş fi scris aceste rânduri dacă omul s-ar fi aflat la prima ieşire de acest gen. Este însă a nu ştiu câta recidivă, a nu ştiu câta acuzaţie mai mult sau mai puţin voalată fără probă, astfel încât cred că trebuie luată atitudine faţă de astfel de practici.
Ce s-a întâmplat de fapt? PSD-ul a organizat sâmbătă o conferinţă de presă în care s-a mai prezentat o dată proiectul de construcţie a unor locuinţe. Calculele simple, făcute chiar pe baza declaraţiilor primarului de Constanţa, arată că apartamentele deja ridicate sunt mai scumpe decât ANL-urile. În plus, internetul colcăie de informaţii privind eşecul programului. Apoi, deşi s-a tot spus că acolo s-ar fi mutat oamenii în case, nu s-au prezentat timp de două zile decât machete. Pe lângă acestea, Mazăre a aberat susţinând că la Botoşani s-ar cheltui 20 milioane euro pe un Aqua Park.
Bineînţeles că nici un PSD-ist botoşănean nu i-a atras atenţia, că doar şi ei îl injectaseră cu minciuni. Ba chiar în colţurile gurii li se citea un zâmbet de satisfacţie. O parte dintre jurnalişti l-au contrazis însă pe cifre şi date concrete pe primarul Constanţei, iar mondenul de pe litoral s-a ofuscat şi a replicat cu răspunsuri ce aduceau cu ţipete şi reproşuri gen „nu mă învăţaţi voi pă mine”.
Ei bine, în respectivele momente, senatorul Gheorghe Marcu, preşedintele PSD Botoşani, ofticat poate că jurnaliştii au tupeul şi îndrăzneala să conteste proiectul lui Mazăre şi că nu au venit la conferinţa de presă să îl pupe în fund sau, eventual, să îl întrebe ce femeie a avut noaptea trecută, a spus ceva de genul „ei sunt mesagerii primarului”.
Nu ştiu dacă a fost o aroganţă specifică preluării puterii, un obicei căpătat în atâţia ani de trai pe banii frumoşi ai Parlamentului, o dovadă de nesimţire, o ieşire a unui om fără şapte ani de acasă sau altceva de acest gen, dar sigur este că am unele nelămuriri.
De exemplu, miercuri, când acelaşi senator mulţumea reporterului Botoşăneanul pentru că a redat pe larg cheful ţigănesc cu tentă electorală din ANL Cişmea era tot mesagerul primarului?
Când acelaşi ziarist scria anchete peste anchete despre, măgăriile "portocaliilor" de la Botoşani, iar senatorul, port-stindardul (teoretic bineînţeles) al opoziţiei botoşănene prefera să vorbească doar despre nu ştiu ce a mai făcut Boc, al cui mesager era jurnalistul? Dar senatorul care nu vedea, nu auzea, nu-l dorea capul?
Când ani de zile un preşedinte executiv al PSD Botoşani i-a pupat ghiulul lui Conţac după care i-a tras scaunul, al cui mesager era? Al lui Conţac? Al PSD-ului? Al lui personal?
Când a lăsat un partid baltă pentru un „mizilic” de leafă de vreo 10.000 de para al cui mesager era oare?
Când îţi ia faţa un ţăran veritabil ca Ţurcanu pentru candidatura la preşedinţia CJ şi ajunge pentru prima dată PSD-ul după revoluţie să îi facă luni de zile campanie unui om care doi ani la rând a tăiat primarii PSD de la fondurile CJ-ului, al cui mesager este liderul social-democraţilor. Oare chiar al PSD-ului…?
Când Ţurcanu de la PNL pune secretar de stat, iar PSD-iştii pun, eventual, o secretară de birou, al cui mesager mai este senatorul?
Când senatorul îşi serba ziua la partid cu Paul Mustiaţă de la Fisc a cui mesager era? Al partidului? Al Fiscului? Sau al vreunui viitor (la acea dată) prefect pe nume Adrian Constantinescu?
Când într-o dimineaţă de iarnă, la câteva ore după alegerile din PSD, senatorul aproape că implora ziaristul la telefon să nu scrie că a plecat de la Botoşani în tabăra lui Geoană la congres şi s-a întors în aia a lui Ponta, senatorul acesta al cui mesager era? Al lui Ponta…? Al lui Geoană…? Al interesului personal?
Când tu preşedinte PSD Botoşani spui la peste 600 de oameni că rădăcinile răului sunt la PSD, al cui mesager mai eşti oare? Al PSD-lui…? Al rădăcinilor…? Al răului…?
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Mazăre şi-a ieşit turistic şi locativ din pepeni la PSD – Nu mă învăţaţi voi pă mine


 Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Cine e acest Gheorghe Marcu? E acel absolvent de școală de partid PCR, Ștefan Gheorghiu? Acel secretar de partid al organizașiei PCR Electrocontact de dinainte de 1990? Despre acest COMUNIST e vorba?Da, îl cunosc, am fost coleg cu el la GȘ Electrocontact. Comunist este de cînd îl știu. Nesimțitule, comunistule, bolșevicule lasă-ne, mai ia o pauză de vreo 50 de ani.
17 iulie 2012, 16:18
Cine e acest Gheorghe Marcu? E acel absolvent de școală de partid PCR, Gheorghe Gheorghiu? Acel secretar de partid al organizașiei PCR electrocontact? Despre acest COMUNIST e vorba? Nesimțitule, comunistule, bolșevicule.
17 iulie 2012, 14:04
D-le Balascau daca esti corect, incearca pt. 5 minute sa-ti citesti articolele impartial....si...nostim nu???trage singur concluzia.Intelepciunea vine odata cu varsta.
28 mai 2012, 09:53
Eu nu regret c-a pierdut Bute / Si nu spun vrute si nevrute, / Da-m pare rau, amaru masii, / Ca-n locul lui … nu a fost Base. / (DE H GH)
28 mai 2012, 09:04
Armaggedon, ai calitati de TURNATOR! Ai fost? Mai esti racolat? Te ascunzi in spatele Miscarii prntru Botosani?
28 mai 2012, 09:01
Felicitari dle Balascau, excelent editorial! Un articol care a facut rezumatul politicii PSD-ului din ultimii ani! O gasca de ipocriti!!!!
28 mai 2012, 08:42
Ma gandesc,ca, tare frustrati sunt acesti comentatori pentru a debita asemenea gogomanii la adresa D-lui Marcu.Pacat de ei !
27 mai 2012, 10:34
Obedienta si impostura este un atuu important la D-l. Marcu. Spre sfirsitul anilor '89 D-l. Marcu, salariat la ECB si student ff la ISE Iasi a venit intr-o dimineata la serviciu dupa un exaament luat cu nota 5 si se lauda cum l-a pacalit pe profesor sa-i acorde nota 5 pe motiv ca vezi Doamne era strungar si fabrica il punea sa lucreze in 3 schimburi. Si uite asa, cu "gugosi, cu minciunele...". Si uite asa D-l. Marcu care sare tarcu ajunse si economist. Asa ca Sergiule, nu-ti mai bate capul cu astfel de specimene bipede.
27 mai 2012, 09:26
vai da ce suparacios esti ... mai ceva ca o fata ... ia si publica toate comentariile , nu selecta doar ce iti convine ...
27 mai 2012, 09:09
D-le Sergiu Balascau,chiar nu am inteles nimic din acest articol.Cred ca D-stra fiind suparat de D-l Radu Mazare va razbunati pe D-l Marcu.
27 mai 2012, 08:19
IN SFARSIT SCRIE CINEVA BINE DESPRE ACESTE OM CARE ESTE UN COMUNIST, POLITICIAN FARA UN DISCURS FLUENT SI UN INCAPABIL DE A FI PRESEDINTE UNUI PARTID ASA MARE. DOMNULE MARCU VA ROG SA VA LASATI DE POLITICA CA NU STITI CE ESTE POLITICA.
27 mai 2012, 00:57
nu mai poti de ciuda mai Sergiulica , esti luat putin la rost , si gata , cedezi ... esti slab , sa stii ... ai putin noroc , dar probabil ai calcat in ceva ... pupincurist ieftin ... asta esti ...
26 mai 2012, 22:45
toti politicienii umbla dupa bani (punct).
26 mai 2012, 21:21
domnu senator ghita de a avrameni a cerut 500 de milioane de lei vechi pentru functia de prefect ,a facut deal-ul cu conasul mustata si si-a lasat colegii cu ochii in soare...tipic pentru un om care nu a AVUT NICIODATA MACAR O UMBRA DE...CARACTER!
26 mai 2012, 20:27
bai blogomane..sau blegomane mai bine zis...chiar asta esti...ce te ofuschezi asa tare...ti-a zis-o exact. TU esti mesagerul banului de fapt...crezi ca esti acum ca in povestea aia cu cine tipa mai tare...sau mai repede are si dreptate?...ehh vezi mataluta ca nu e chiar asa.
26 mai 2012, 19:48
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.