Blog
Lăsaţi minoritarii să meargă la film!
logo botosaneanulJoi seară am mers la film în mall pentru că am ţinut extrem de mult să văd  premiera filmului The Counselor. Ce-i drept nu am ratat aproape nici o peliculă difuzată de Cine Grand şi mai de fiecare dată am plecat cu un zâmbet pe buze, cu sentimentul plăcut pe care îl ai după ce vezi un film de calitate.
Nu şi joi. Am prins ultimele două locuri pe primul rând, însă cum mi-am dorit neapărat să intru, acest detaliu nu a mai contat. Că doar şi scaunele astea trebuiesc ocupate, nu? Nu am anticipat că voi fi înconjurată la propriu de o gloată gălăgioasă formată din dragii noştri concetăţeni minoritari pentru care statul a gândit o sumedenie de legi care să îi apere, pentru care organizaţii de tot felul s-au tot luptat să atragă fonduri europene, cică, pentru a-i integra şi pentru care, noi, toţi ceilalţi din societatea în care sunt şi eu nevoită să trăiesc muncim ca să ne plătim dările pentru ca acelaşi stat să aibă bani să le plătească lor ajutoarele sociale. 
Concitadini de-ai mei care ţipă din toţi rărunchii când li se spune ţigani şi care ne ameninţă cu amenzi de 7.000 de euro dacă îndrăznim să le spunem aşa, varianta lor modernă fiind acea de romi, în ciuda faptului că la rădăcini, au rămas aceiaşi, cu aceleaşi metehne, cu seminţele din dotare şi cu un timbru vocal… mai vulcanic cum ar spune liderii lor în dorinţa de a le scuza comportamentul.
CITEŞTE ŞI:
 Guvernul şi Primăria dau mâncare la 300 de romi ca să îşi facă analize medicale moca - DOCUMENT
Concitadini care merg chiar şi la film în grup şi ocupă câte două rânduri într-o sală, iar ulterior strigă unii la alţii pe limba lor, vorbesc la telefon, ţipă sau scot diverse sunete care evit să spun cu cine pot concura. Şi ei, asemenea mie, au plătit ce-i drept un bilet pentru locurile pe care le-au ocupat în mod generos.
Însă şi eu asemenea lor am plătit acelaşi bilet şi am fost nevoită să plec după 10 minute din film după ce, privirile indignate pe care le-am aruncat fiind deranjată de la vizionarea filmului au fost răsplătite cu jigniri aruncate cu dărnicie sau cuvinte în zeflemea scuipate asemenea seminţelor din Centrul Vechi.
Până la urmă, am plecat cu gustul amar şi cu întrebarea care îmi va persista în minte: voi mai merge la un film la Cine Grand sau mă declar învinsă de ei? Asta ar însemna că nu aş mai putea merge nici la mall, nici în Centrul Istoric, nici la un festival organizat de Primăria Botoşani şi nici la o plimbare pe Pietonalul Unirii unde mă lovesc mereu de ei, nelipsiţi de la orice acţiune care implică o adunare numeroasă.
CITEŞTE ŞI:
 Centrul Vechi cucerit de romi, paza e invizibilă - VIDEO & FOTOGALERIE ce se întâmplă seara acolo
Pentru că, în ciuda faptului că pe mine nu mă apără nici o lege de discriminare, într-un loc public se pare că până la urmă tot eu sunt cea care pleacă capul şi părăseşte zona înţesată de ei: ţigani sau romi sau concetăţenii cu care sunt nevoită să convieţuiesc. Pentru că altfel ce variantă aş avea? Spun şi eu cum mi-au spus cei de la Cine Grand: „nu putem face discriminare”.
Gabriela ERDIC
[[banner]]

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Moo!! Da noi nu stim sa citim si ne plictisim!! De asta ne radem pe noi!! :))
29 noiembrie 2013, 17:04
am mers si eu intr o seara de luni (august)la wolverine,ora 22;o satra de vreo 5 indieni de ai nostril mi au transformat vizionarea intr o experienta 7 D;se izbeau in scaunele relative fragile ,de parca erau exorcizati;ce sa mai spun de telefoane si rasete non stop;probabil ar fi trebuit sa scot o camera de filmat sa vad daca vin cei la paza si sa i rog sa ia atitudine.pacat de investitie...
15 noiembrie 2013, 15:55
Tigani imputiti, la puscarie cu ei!!
15 noiembrie 2013, 12:56
Am fost la Bucuresti la un cinematograf similar. Au oameni de paza si reguli foarte dure pentru ordinea in sala de spectacol, le difuzeaza inainte de proiectie iar filmul se poate urmari intr-o atmosfera civilizata.In alta ordine de idei spectatorul nemultumit de conditiile de vizionare ar putea cere despagubiri din partea organizatorilor (minimum contravalaoarea biletului).
15 noiembrie 2013, 12:09
Indienii la indieni trag. Nimic deosebit.
15 noiembrie 2013, 11:52
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.