Blog
Iubită de demnitar şi atât…? Sau ceva mai mult?
Botosaneanul sigla vertical  Unde începe şi unde se termină viaţa publică a unei persoane publice? Cine poate spune asta? Există vreo barieră, vreo lege sau acţionează doar legea bunului simţ?
Dacă ai ambiţia de a-ţi vedea iubita deputat şi ajungi clipa să-ţi trăieşti visul cu ochii, tu deja un politician rasat, nu înseamnă oare că îţi asumi şi statutul de cuplu… public?
Dacă în cele trei săptămâni de lucrări la Parlament, când partenera de viaţă îţi  pleacă în capitală şi, teribilă coincidenţă, de fiecare dată o ştergi şi tu la Bucureşti, iar cineva scrie asta, înseamnă că s-a băgat în viaţa ta personală?
Sau înseamnă că, pur şi simplu, a relatat că devine o obişnuinţă ca doi oameni cu funcţii publice, plătiţi regeşte (sau mă rog, împărăteşte) din banii contribuabilului, îşi găsesc treabă taman în acelaşi timp şi cam în aceeaşi urbe, deplasându-se bineînţeles pe bani de la buget.
Şi dacă a scris doar atât, fără să te urmărească, fără să scrie ce mănânci, unde dormi, dacă mergeţi de mână ori ce culoare au pijamalele, asta în condiţiile în care ai „prieteni” dispuşi să-ţi vândă chiar şi astfel de imagini de prin hotel, dar refuzi târgul, înseamnă că ai respectat viaţa personală a oamenilor şi ai scris strict ceea ce ţine de viaţa publică sau că ai privat cititorul de informaţii prin care arătai ce fac aleşii când ar trebui să muncească pentru popor?
Dacă eşti primar într-un municipiu reşedinţă de judeţ şi cum se termină campania tragi chiulul de la mai multe acţiuni în care trebuie să reprezinţi oraşul, oamenii care te-au ales până la urmă, şi jurnalistul scrie că eşti plecat în alt oraş fiindcă acolo îţi stă soţia, fără să mai dea vreun alt amănunt, înseamnă că s-a băgat în viaţa ta personală? Sau înseamnă că a informat oamenii că primarul pe care l-au ales a preferat să plece la nevastă decât să îi reprezinte? Cât este interes public şi cât e viaţă personală într-o informaţie de genul acesta, cine poate spune?
Dacă îţi vezi primarul în timpul programului de lucru la blocul din alt oraş unde locuieşte cu soţia şi totuşi nu scrii şi nu dai nici poză, înseamnă că i-ai respectat viaţa personală sau că ai ascuns cititorilor faptul că, în timp ce ar trebui să muncească pentru botoşăneni, edilul şef se odihneşte cu soţia? E corect ce ai făcut pentru primar şi incorect pentru cititori sau invers… ? Sau corect ar fi fost pentru amândouă părţile doar atunci când scriai?
Dacă primarul se mută la vilă în vreo jumătate de an de la începerea mandatului este informaţie publică sau o chestiune de familie? Sunt sau nu îndreptăţiţi să afle botoşănenii cărora li s-au promis locuinţe ieftine că primarul se mută la vilă tocmai în apropierea locului în care ar trebui să răsară blocuri, dar cresc tot mărăcini? Sau este o problemă personală?
Dacă ai tot mai multe informaţii că primul edil îşi aranjează delegaţiile prin ţară în aşa fel încât pe joi, vineri să se întoarcă, dar nu la Botoşani, ci în oraşul în care îi locuieşte soţia, iar la Botoşani să lase senzaţia că încă are întâlniri oficiale pe nu ştiu unde, eşti corect faţă de cititori că nu le spui asta? Sau eşti corect faţă de primar că nu te bagi în viaţa lui personală? Sau, dacă face asta în timpul programului de lucru nu înseamnă că tocmai acesta este şi motivul pentru care chiar trebuie să scrii?
Dacă un preşedinte judeţean de partid se laudă în public cu guriţa lui că-l cunună şeful ăl mare de la Bucureşti, tu îl întrebi, respectivul neagă şi apoi scrii, se cheamă că te-ai băgat în viaţa lui personală? Şi dacă e viaţa lui personală, atunci de ce a mai anunţat public că se însoară şi-l năşeşte respectivul?
Până la urmă oare, nu cumva viaţa personală e şi viaţă publică numai atunci când le convine…?
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
O nouă săptămână, aceeaşi poveste : a plecat Roxana, a tăiat-o şi Ţurcanu la Bucureşti
Onoruri militare cu chiul greu de oficiali la ceremonia revoluţiei – VIDEO & GALERIE FOTO

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Tare de tot articolul. Bravo. Iar se oftica usl-isti si totuși nu au de ce pt ca ambii șefi sunt degeaba.
1 februarie 2013, 06:04
Felicitari d-le Sergiu Balascau !
31 ianuarie 2013, 16:51
Felicitari d-le Sergiu Balascau !
31 ianuarie 2013, 16:50
Sofisme, draga Sergiu !Singurele certitudini sunt gaurile din asfalt, trotuarele tip covata si sala de sport ( aia mare ) care sta sa se daramine . De ce nu vb despre asta ? CONTEAZA FAPTELE SI NU VORBELE. ORI Flutur a distrus un oras prin imprumuturile facute si apoi printr-un management defectuos !
31 ianuarie 2013, 15:26
Trebuie să scrieţi în continuare,să fiţi obiectivi şi incisivi,pt că astfel vă construiţi şi "faţa" de oameni de presă valoroşi.
31 ianuarie 2013, 13:56
ATAT DE MULT II LINGUSESC UNII,INCAT PIERD CONTACTUL CU REALITATEA. INTR-UN TIMP ATAT DE SCURT LI SE PARE NORMAL SA CONFUNDE PROPRIETATEA PUBLICA CU CEA PERSONALA. E CUMPLIT-UNDE ESTE DEMOCRATIA? UNDE ESTE BUNUL SIMT?
31 ianuarie 2013, 10:52
Sergiu e vreo deosebire intre vrajitoarea mama omida si neamtul portariuc? poate fi acuzat acest individ de inselaciune? a mintit cu nerusinare mii de oameni, le a promis marea cu sarea si acum sta ascuns pe la iasi. oare se poate uita in ochii copilului si sa i zica: tata e un om onest???
31 ianuarie 2013, 10:36
Sergiu fii obiectiv in continuare si prezinta realitatea...oamenii si mai ales persoanele publice trebuie sa-si asume comportamentul si faptele! Felicitari pentru stilul elevat si aerisit de a scrie...din pacate multi dintre alesii nostri nu prea il inteleg! :)
31 ianuarie 2013, 10:29
Felicitari pentru articol!
31 ianuarie 2013, 10:11
Sergiu un singur lucru vreau sa ti transmit: felicitari
31 ianuarie 2013, 09:57
Frumos articol! Alesii neamului trebuie sa inteleaga ca atata vreme cat au candidat pe aceste functii si atata timp cat au fost alesi de cetateni trebuie sa-si asume si rolul de persoane publice! Noi cetatenii "normal" ar trebui sa stim ce fac acestia cu banii publici si cat de capabili sunt(asa cum de altfel s-au laudat in campanii) sa gestioneze administrarea orasului. Atata timp cat ei au alte interese ascunse in spatele a ceea ce au promis ca au sa faca( si desfaca) presa este cea care mai are curajul si libertatea de a ne informa cu privire la activitatile domniilor lor, dar si de a le atrage atentia sa mai coboare din norisori atunci cand se desprind de pamant. Viata privata e viata privata. Viata publica ti-ai ales-o si ti-ai asumat-o cu toate suisurile si coborasurile atunci cand ai decis sa candidezi pentru acea functie publica. Presa ar trebui sa fie libera sa comunice cetatenilor ceea ce fac noii alesi ai nostri...
31 ianuarie 2013, 09:44
Promovarea limbistilor - multi dintre ei semianalfabeti sau betivi - in functii de conducere; mutarea sedintelor de la Premier la sediul pnl (cu exceptiile de rigoare); luarea la cunostinta a faptului ca nu se vor moderniza drumurile spre Suceava si Iasi; rotunjirea burtihanului.
31 ianuarie 2013, 07:59
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.