Blog
Inaugurarea cucului primarului
De aproape două săptămâni, de când a început şi oficial campania pentruprezidenţiale, la Botoşani se întâmplă tot felul de minuni. Sau, maiexact, se promit tot felul de minuni. Că este un program naţional defraierire a electoratului nu mai încape nici o o vorbă.
botosaneanul sigla vertical  Este un plan minuţios de atragere a cât mai multe voturi în care s-au înscris tot felul de acţiuni, de la veritabilul viol politic reprezentat de ordonanţa care permite traseismul politic - un fel de măi băieţi 45 de zile bateţi, rupeţi, violaţi, că după aia iar nu mai aveţi voie - şi până la proiectele de stadioane futuriste lansate fix prin Oltenia, unde dragostea pentru fotbal arde mai tare decât oriunde în România.
La Botoşani aproape că nu a rămas zi în care să nu se mai lanseze câte o gogoaşă electorală. Vineri, PSD-iştii tocmai au anunţat nu ştiu ce plan prin care dau locuinţe tinerilor ce se întorc din străinătate. Cât tupeu şi câtă inconştienţă poţi să ai ca să făgăduieşti aşa ceva într-un oraş în care colegul tău primar a promis 1.044 de locuinţe şi în afară de bidineaua turnată alături de sex-simbolul de la malul mării nu s-a mai pus o cărămidă?
CITEŞTE ŞI:
 Când amanta de la judeţ devine nevastă. În concediu…
După ce au „rezolvat-o” cu tineretul, au trecut la pensionari. După iniţiativa de-o rară umilinţă cu trei mici (parcă şi-o bere) la preţ redus la un Summer Fest, acum edilul promite câte 100 de lei pensionarilor cu venituri de sub 700 de lei. Lăsând la o parte că şi gogoriţa asta, intitulată pompos „Respect pentru pensionari”, ca de altfel majoritatea tuturor celorlalte, ar urma să fie aplicată din 2015, adică mai vedem noi după prezidenţiale, rămâne întrebarea: cum de îi împuşcă respectul, gratitutudinea, atenţia, dragostea, plecăciunile în faţa pensionarilor taman în campania electorală?
Iar tot planul ăsta cu promisiuni este împletit cu pseudo inaugurări. Marţi, prefectul Costică Macaleţi, cred că cel mai roşu „prim reprezentant” din istoria judeţului, de-a dreptul sfidător prin apariţiile sale la sediul PSD atunci când ştie că sunt jurnaliştii acolo (un fel de mi se rupe-n chiloţi de legea care-mi interzice să fac politică şi vreau să ştiţi asta, că mi se rupe), a participat la inaugurarea unei alimentări cu apă de 1,5 milioane euro la care nu a avut nici un merit. Bine, asta nu l-a oprit s-o pună repejor de-un comunicat şi să încerce să confişte şi inaugurarea asta.
VEZI ŞI:
Şefimea de la judeţ la o inaugurare de 1,5 milioane euro: 7 ani? La cât durează la noi o investiţie ai făcut-o foarte repede – GALERIE FOTO
Tot la o inaugurare a chemat marţi presa şi primăretele de la municipiu. Acum să nu vă imaginaţi că s-a făcut unul dintre bazinele alea de la Cornişa care erau promise că vor fi gata prin vara ce tocmai a trecut sau că a asfaltat nu ştiu ce stradă. Nu! După ce, pe aceeaşi strategie de sorginte bolşevică, a confiscat inaugurarea nocturnei, edilul nu prea mai are ce inaugura. La parlamentarele din 2012 a mai dat nişte locuinţe făcute în mandatul lui Flutur, acum a rămas şi fără alea. Aşa că marţi primarul Ovidiu Portariuc a chemat toată presa la tăierea panglicii la o... şarpantă. Da oameni buni, o şar-pan-tă. Într-un municipiu cu peste 100.000 de locuitori singura chestie pe care edilul şef a găsit să o inaugureze în campania pentru prezidenţiale este o şarpantă, o "investiţie" pentru care nici măcar un primar amărât de pe malul Prutului nu-şi permite să organizeze o festivitate. În ritmul ăsta aşteptăm inaugurarea parcării revopsite din Piaţa Revoluţiei, a farului spart de la maşina Primăriei şi, de ce nu, poate se găseşte şi un ceas cu cuc numai bun de inaugurat.
CITEŞTE ŞI:
Primarul vrea respect și recunoștință pentru pensionari cu 100 de lei pe an
Sau poate se inaugurează şi noua prelungire a contractului cu HSR, că tot n-au trecut decât vreo doi ani şi patru luni de când au preluat juniorii municipiul şi se băteau cu pumnul în piept că reziliează ei ţac-pac contractul.
Bine, asta dacă vă dă voie Ghiorghiţă...
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Dreptul (vice)primarului de a fi curvă


Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Macar astora de la PSD le umbla mintea si vin mereu cu cate ceva nou spre deosebire de Flutur(Turcanu a disparut)care iese pe toate posturile si ofuscat,ii tot trage cum se vor frauda alegerile.El stie cum s-a facut pe vremea disparutuului PDL.Pacat ca le pune pe toate la inima.Se vede pe fata sa ca sufera.Apare de la luna la luna mai zbarcit,mai obosit,mai imbatranit.Ar trebui sa mearga la Institutul de Geriatrie,sa apara fres la alegeri.
15 octombrie 2014, 11:04
...Si WC-urile publice au ramas mai neinaugurate. Trebuie si ele udate... Cu sampanie, am vrut sa spun.
15 octombrie 2014, 07:25
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9678 lei
USD
Dolarul SUA
4.5710 lei
CHF
Francul elveţian
5.2353 lei
GBP
Lira sterlină
5.7886 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1189 lei
XAU
Gramul de aur
303.8212 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2566 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3080 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0389 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3741 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.6 o C
Dorohoi
0.7 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
0.9 o C
Saveni
1.6 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.