Blog
Împăratul, cot la cot cu „ăla Micu’” în drumul spre sacrificare
„Cred că, aşa cum a existat viaţă după stalinism, după comunism, dupăPDL-ism, va exista viaţă şi după USL, şi după PNL, şi după PSD, şi dupăîmpăraţi, tot aşa cum a existat şi după regi. Iar unii dintre ei mai audeja, în cel mai fericit caz, doar vreo trei ani şi vreo două-trei lunide condus regatul. Iar drumul de la prinţ la cerşetor este atât descurt...”
editorial botosaneanul Acesta este finalul unui editorial pe care l-am scris în urmă cu aproape doi ani, într-o vreme în care Botoşăneanul era singura publicaţie care relata cu lux de amănunte seria incredibilă de aranjamente, măgării, matrapazlâcuri, promovarea de rubedenii de la curtea împăratului. Era o vreme când omul chiar se credea împărat iar Fiscul, vasal la curtea sa, asfixia cu o ploaie de somaţii şi ameninţări firma care editează acest ziar.
Spuneam atunci că, „la urcare trebuie să ai grijă pe ce oameni calci, fiindcă atunci când cobori s-ar putea să îi întâlneşti din nou”.
Sunt tot mai multe semne că Împăratul, în coborârea sa abruptă de pe piedestal, a început să se împiedice de cei pe care i-a cam călcat pe cap. Îşi mai ia un ghiont, o palmă după cap, asta în aşteptarea şutului sănătos şi definitiv în şezut.
O PREVIZIUNE?
 Ameninţări împărăteşti
Brusc, Împăratului i-a revenit cheful de treabă şi vine pe la clădirea aia mare din buricul târgului care respiră a comunism feroce. Ce ironie... când fusese rege era prea ocupat să ţină trena Împărătesei prin capitală, cu oarece dureri de cot când venea vorba de Împărăţie. Acum, când nu mai e Împărat, vrea la Împărăţie, e tare preocupat de soarta ţărişoarei sale.
Cu fiecare clipă care trece realizează că tot corul pupătorilor şi linguşitorilor nu era altceva decât exact asta: un cor de pupători şi linguşitori de... profesie. A plecat unul, vine următorul la lins.
Împăratul plecat este, până la urmă, prototipul parvenitului care odată sosit la masa cu bucate nu se satură cu cât îi incape lui în burdihan. Ia şi la pachet, îşi cheamă şi neamurile, bagă şi ele prin genţi şi serviete, pentru ca apoi, din atâta lăcomie, să vomite unii pe alţii.
Nu este însă singurul... are corespondent şi în breasla afaceriştilor îmbogăţiţi din contracte cu statul, cu acelaşi nivel de (ne)cunoaştere a limbii române, pentru care pedeapsa cea mai cruntă o reprezintă scrierea a două rânduri. Diferenţa este că unul vedea în „curteni” nişte supuşi, iar celălalt vede în angajaţi nişte „sclavi” moderni, care trebuie să facă şi flotări la cererea nevestei la fel de analfabetă ca şi dânsul.
Revenind la Împărat, cam aşa se întâmplă când îţi baţi joc de inteligenţa unor oameni şi îi anunţi că rămâi în funcţie fiindcă ai decis să te sacrifici.
Uite că s-au găsit oameni care să te sacrifice. Până la urmă diferenţa nu este decât de o literă, nu de două, ca de la alfabet, la analfabet.
Ai auzit şi tu, „ăla Micu’”? Vine timpul sacrificării...
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Țurcanu se sacrifică și rămâne în PNL și CJ : În ziua aia am luat un pix și am vrut să semnez demisia

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Vina apartine nu numai persoanei - oricare ar fi ea- ajunsa pe culmile imparatiei.Vina ne apartine noua, tuturor, inclusiv supusilor imparatiei, ca nu iau atitudine, ca au retineri in a-si expune deschis punctul de vedere, intr-un cuvant iau pozitia ghiocelului. Trebuie curaj, chiar cu riscul de a-ti pierde "locul" pe care te afli. Si aceasta se intampla in toate institutiile bugetare, unde orice punct de vedere exprimat este interpretat ca un afront la adresa sefului si nu ceva demn de luat in seama care ar putea duce la rezolvarea unor probleme ( a se vedea avantajele sedintelor brainstorming).
24 februarie 2015, 11:11
Un articol bun, pertinent și adevărat. Înapoi la stână, gunoiule!
24 februarie 2015, 10:03
Daca tot vorbim de analfabeti....de ce sa nu dam exemple chiar din ziarul dvs prestigios ...sa ne uitam la scrierea unora dintre jurnalistele - de prestigiu - ....asa ca mai usor cu atacul...ca cetatean doresc sa citesc un articol obiectiv...si daca tot le considerati obiective, scrieti-le macar corect gramatical...jurnalismul ma-sii
24 februarie 2015, 09:18
Ce adevărate sunt aceste cuvinte! Maria ta ești invitat să EXIT! din împărăție și sa pleci cu tot cu neamurile, lingăi, pupincuriști și tot tacâmuri. Te pup pa pa.
23 februarie 2015, 23:04
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.4 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.1 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.