Blog
Good night and good luck Mr.Fusta Nevestei

Au tot curs luni amenințările. De la cele voalate până la alea cu proces de 15 miliarde. Nu-i mult, e cam cât a încasat VC-ul ca să circulăm prin gropi și să sară pavelele abia montate. Asta probabil în loc de răspuns la scrisoarea oficială în care întrebam și noi câteva lucruri de bun simț despre investiție.

editorial botosaneanulLa câte amenințări primim însă zi de zi - că până la urmă acesta este riscul meseriei, pe care oricum nu ne obligă nimeni să o facem - n-am să insist prea mult cu răspunsurile. Două precizări merită însă făcute:


1.NU ȚINE!!! Ce a fost azi este doar începutul, așa că bagă serios pentru taxa de timbru, că urmează din alea despre afaceri mult mai bănoase. Dacă nu și-a pus nimeni mintea cu tine până acum, uite că ne-o punem noi.


2.PROCES - abia aștept
Abia aștept să povestesc și în instanță cum o trimiteai pe sora nevestei cu bilețele să-ți aranjez întâlniri cu directorul de la Apă ca să te dea pe tine câștigător la licitația aia din bani europeni cu multe zerouri. Am refuzat și ți-am zis că e plecat din oraș, iar tu răgeai, ca de obicei de altfel, că-i în oraș și se ascunde:  ”Vine Crăciunul, vin sărbătorile, o să vreți salarii, o să vreți prime, de unde uăăăiii!!???!!!” – Îți amintești?
Abia aștept să povestesc cum mi-a cerut jurista (ce fain, chiar ea pregăteşte plângerea de 15 miliarde) să fac eu adrese la câteva instituții ca să-l îngropi tu pe Mirel, căruia i-ai făcut plângere la DNA. Că așa ești tu bărbat, mereu îi bagi pe alții în față. Și am refuzat.
Abia aștept să arăt măcar unul dintre e-mail – urile în care scriai, cu scrisul ăla al tău tare frumos și cu litere lipsă, cum să-l execut pe Iftime. Și iar am refuzat.
Abia aștept să povestesc cum contabila îmi cerea să antedatez niște contracte ca să poată firma să acceseze un credit bancar fiindcă ”am vorbit și cu șeful”. Și am refuzat-o și pe asta.
Abia aștept să povestesc cum s-au falsificat contracte de muncă fiindcă iar am refuzat eu să semnez. Dar n-a fost bai, s-au găsit repede alţii ca să facă din 1 – 4.
Și să vezi surpriză frate, cred că o să aduc și în instanţă probe pentru astea.
Așa că, nu uita, chiar te rog, mișcă-te repede cu procesul că mi se îngălbenesc foile.
Cât despre ameninţări, îţi recomand, ca oricărui om de afaceri îmbogăţit din contracte uriaşe cu statul şi care tot ne trimite semnale prin interpuşi fiindcă atât este de bărbat încât se ascunde după fusta nevestei (şi ce fustă...) şi pantalonii secretarei... Fiindcă ştiu că este mai greu cu scrisul şi cititul, uită-te la filmul „Good night and good luck”. Ce a făcut Edward R. Murrow o să facem şi noi. N-avem noi miliardele tale, dar avem vreo 12 - 15.000 cititori în fiecare zi care fac infint mai mult decât toate miliardele tale.

Uite că sunt pe lumea asta și oameni mai (ne)buni decât tine! Hai pa. Și toarnă și tu un asfalt că la câte sute de miliarde ai încasat de la stat n-o fi o gaură în cer.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

[[banner]]

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:40908:Asfaltarea străzii Primăverii s-a poticnit în afacerea PaVViC ”made in Victor”, peste 27 miliarde lei vechi plătiți deja pentru gropi și pavele sărite - GALERIE FOTO ]]

 

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Ceee faaci baa !!! Tu nu dai comentariile ? Ma p..... pe site ul tau
21 aprilie 2015, 15:25
E clar! Deranj mare intre trupa si patron. Probabil ca patronul a terminat banii...
21 aprilie 2015, 06:19
Cumva ai tu dreptate Sergiu cu Primaverii si cu faptul ca VC a luat aproape toate lucrarile pe bani publici din Botosani. Cand era Flutur primar nu te deranja ca tot orasul era un santier pe care lucra Victor pe banii imprumutati de municipalitate.eu nu cred ca tu esti vreun justitiarca daca erai vorbeai mai demult. Ai un site bun dar latri pt cine te plateste. Probabil Prisacaru si Flutur. Si tot probabil n o sa mi publici comentariul.
21 aprilie 2015, 00:53
FRUMOS SI CORECT , ma bucur ca mai sunt oamenii cu principii si nu cu interese . amenintarea e dovada ca te frica de cineva sau de ceva .
21 aprilie 2015, 00:05
Prea si-a batut Victor joc de toti si de toate .Este genul de om care are impresia ca banii rezolva orice.Ma bucur ca in sfarsit cineva va face public toate "ciudateniile" pe care acest asa zis "om de afaceri" le-a facut.Sper doar ca dunga rosie sa nu-l salveze de institutiile statului
20 aprilie 2015, 22:52
Abia aștept să povestesc ŞI în instanță - citeşte mai atent. Adica, ce era de facut s-a facut deja
20 aprilie 2015, 22:41
Foarte buna atitudinea insa intreb si eu ca prostu`...Atatea informatii detinute si trebuie sa ne suparam ca sa seziam niste instituii?Cred ca sunt adevarate, ca se fura mult la noi, dar se fura si pt ca cei care stiu de obicei TAC.Eu vad treaba cam asa:Taci ca daca nu vorbesc si eu!Nu stiu daca e chiar corect..
20 aprilie 2015, 22:39
Bravo ,Sergiu!
20 aprilie 2015, 22:19
Felicitari Sergiu in primul rand pentru curaj!Sa stii ca nu esti singur si daca omul face pe nebunul vor iesi mult mai multe la suprafata!Daca nu te va cumpara cu cateva zeci de mii de euro ca asa obisnuieste omul vei avea respectul tuturor celor care au stat in genunchi si au rabdat pana acum de teama sa nu fie dati afara!
20 aprilie 2015, 22:15
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.4 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.1 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.