Blog
Fraierilor, să vă distraţi când v-o da voie edilu’
Ceea ce se vehicula de vreo săptămână încoace a devenit oficial: Primăria nu mai face nici anul ăsta Festivalul Berii, Verii sau cum vreţi să-i spuneţi. Flutur a anunţat-o în stilul propriu şi personal, care-i este tot mai caracteristic, adică i-a pus pe alţii s-o zică la popor că el nu tre’ să iasă cu chestii nasoale în faţă. A procedat la fel ca la măcelul de la padocuri unde Ghiorghiţă săracu’ nu mai apuca de repetat că „a fost decizia mea”, ca nu care cumva să-i treacă vreunui amărăştean prin cap că ar putea fi primarul responsabil de aşa ceva. Nu, el trebuie să vină în faţa alegătorilor doar cu veşti de genul „au crescut încasările din taxe şi impozite” (ştiţi, alea din care pe când era doar director la Locativa ne promitea că le desfiinţează), s-a aprobat proiectul pe axa nu ştiu care şi alte dintr-astea.
Nu ştiu cum se întâmplă, dar atunci când e o chestie naşpa primarul ba-i în Germania, ba-i în concediu, ba n-a avut vreo legătură cu faza aia, stă la cutie vreo câteva zile şi apare dintr-o dată cu nu ştiu ce mega-realizare. Tot cam aşa găseşte nişte motivaţii penibile ca să nu mai organizeze un festival la Botoşani. Vara trecută a zis că a strâns nu ştiu care membru PNL din cartierul Stejari semnături că oamenii nu vor festival acolo şi a zis că nu vor liberalii şi de aia nu mai face. Liberalul respectiv, a cărui nume nici nu mi-l amintesc, omul oricum n-are nici o funcţie, a reuşit astfel să lase Botoşaniul fără festival. El şi liberalii lui. Bine, ăsta a fost mesajul care a vrut să-l transmită primarul, ceva de genul: „bă, eu am vrut, dar nu m-au lăsat liberalii”. În primăvară, de Zilele Oraşului, a zis că „sărbătorim prin muncă”. Zilele Oraşului au căzut chiar de Paşti, adică oricum nu se muncea, dar trebuia găsită o stupizenie de spus la popor.
Ei, cea din august le întrece însă pe toate. De data asta sunt prea multe lucrări în oraş şi nu se mai poate bloca un drum. Ăsta e de acum umor negru cu mesaj subliminal: „oameni buni, atât se lucrează în oraşul ăsta, atâtea investiţii se fac cu mine la cârmă încât nici nu mai avem unde s-o punem de-un festival”. Da, trebuie să recunosc că una ca asta chiar nu mi-a trecut prin cap. Dacă vrei să găseşti un motiv ca să nu faci o chestie e foarte uşor, am putea să spunem, de exemplu, că a răguşit Dana de la Hi-Q sau că solistul vocal de la Hara a rămas fără glas când a văzut ce oraş fain avem, câte lucruri se fac cu un aşa primar în frunte. Mai dificil este însă să găseşti motive, resorturi, să te apuci de-o treabă.
Din nefericire însă, actuala putere, reprezentată cu vârf şi îndesat la Primărie, de la edil şef la secretare, a ajuns să ia botoşănenilor şi una din puţinele bucurii pe care le mai aveau. Asta după ce le-a luat din salarii, din pensii, din ajutoare sociale, după ce i-a lăsat fără loc de muncă. Le-a luat dreptul la câteva ore de bucurie spre final de vară. În acest oraş parcă uitat de lume s-a ajuns ca primarul să decidă dacă oamenii se distrează sau nu la un festival, care am aşa o vagă impresie că ar fi costat mai puţin decât nunta aia cu Pepe, Suruceanu şi JukeBox de la Alfa Land.
La prostia asta cu blocatul drumurilor nici nu mai are rost să răspunzi, dar nu pot să nu-mi amintesc că în mai 2009 acelaşi primar, cu aceiaşi PDL-işti, au făcut un soi de sărbătoare câmpenească până şi la poligonul din strada Pacea în care au dat haleală moca la popor. Bine, faptul că peste câteva săptămâni erau alegeri europarlamentare, iar peste câteva luni prezidenţiale şi aveau nevoie de voturile flămânzilor nu este decât o presupunere a unui ziarist tendenţios. Îi lăsăm însă pe responsabilii cu pupatul curului să ne spună cât de părtinitori şi subiectivi suntem fiindcă lumea nu mai poate de treabă, iar nouă ne stă gândul la bairam.
Am aşa un „feeling” că pe la Zilele Oraşului din aprilie 2012, care or să fie în preajma alegerilor, o să lase baltă şi semnăturile liberalilor, şi munca, şi gropile şi o s-o pună de-un festival la fraieri. Şi-o să vină pe scenă şi-o să facă iar ce-a făcut în 2008, cu câteva săptămâni înainte de alegeri, când s-au găsit bani pentru doi dintre cei mai scumpi artişti, Andra şi Ştefan Bănică. O să facă iar campanie în faţa a mii de oameni, că cine-i fraier să cheltuiască zeci de mii de euro din banii săi ori ai partidului pentru un spectacol dintr-ăsta când ai ditamai bugetul public la dispoziţie.
Până una alta, dragi botoşăneni, dacă vreţi festival mergeţi prin pădure pe la Flămânzi, mergeţi pe la Lunca, pe la Săveni, pe la Corni, pe la Stăuceni, că acolo nu se bagă festival doar când mai sunt câteva săptămâni până la alegeri. Şi când o-ţi reveni să nu uitaţi tocmai de... alegeri.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
inpuff.ro
Loading...
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Loading...
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Daca se organiza tipau toti ca se risipesc bani in vreme de criza, daca nu se organizeaza iar nu-i bine... Eu ma bucur ca nu si-a mai tras Ghiorghita partea din onorariile trupelor aduse la tarif dublu...
17 septembrie 2011, 03:50
Cata ipocrizie la unii ziaristi. Daca nu "marci" banul te besteleste. D-le Balascau, daca intr-adevar vrei sa informezi corect cetatenii acestui oras scrie de proiectele care sunt in derulare in acest moment in Botosani , proiecte in valoare de peste 100 milioane de EURO - BANI EUROPENI . Acestea sunt realizari nu ..... fantezii inchipuite de unii. Fii echidistant si respectati deontologia. Succes.
19 august 2011, 09:41
Sergiule nu-i pacat ca nu se organizeaza festivalul,e pacat ca actualii edili nu fac nimic sa aduca ceva investitori in acest judet sa fie locuri de munca....si dupa aia o sa facem festivale pina nu m-ai putem...............
19 august 2011, 04:01
articolul este putin cam malitios pt ca tre' sa fim obiectivi si sa vdm ca totusi Primaria Botosani a alocat bani pt spectacole. Si o sa amintesc doar unu'care imi vine in cap acum: Seri Melancolice Eminesciene unde a venit Vintila si au fost lansati cativa copii talentati. A dat bani pt spectacolele din parc care au succes...Nu putem chiar omite aceste lucruri. Si fara sa-l cunosc pe dl primar, am citit tot in presa ca e un om sufletist. cel putin asa trag io concluzia din articolele in cae voi scrieti ca a ajutat cativa copii. ca nu organizeaza festivalul verii, poate e o nemultumire a unora dar asta nu inseamna ca e o tragedie...
18 august 2011, 17:21
Felicitari pentru curaj!Poate scrieti si de extinderea pe trotuar al spatiului de pe Cuza Voda al senatorului Humelnicu si parcarea special amenajata pentru acesta din bani publici dupa reteta Gheorghita!Nu se mai tine cont de urbanism,estetica,etc!Portocalii nu mai au simtul masurii!!!
18 august 2011, 15:49
mai cibota te pupi cu primarul?
18 august 2011, 15:48
Cred ca un festival este locul unde poti intalni toate categoriile sociale bucurandu-se impreuna,unde la masa pot sta impreuna si saracul si bogatul si unde HI-Q ar canta la fel de frumos pentru toti. Dar unora poate chiar asta nu le place....stica blazonul....!
18 august 2011, 14:03
io una chiar ma bucur ca nu se face ca deja ma gandeam ce busculada o sa fie daca se mai bloca si strada aia....nu e ok cand orasul e plin de santiere sa te apuci de distractie...sa le luam pe rand. eu cred ca primaru' stie f bine care-s prioritatile acestui oras. a demonstrat-o si pana acum...
18 august 2011, 13:33
Domnule Sergiu veniti in comuna Braesti sa vedeti mafie de PDL-isti in frunte cu primarul cum vinde comuna la straini bucatica cu bucatica, crezand ca ii apartine in totalitate.
18 august 2011, 10:18
Sincer acum, cine vrea sa se distreze o face oricum. nu are nevoie de fumul si mirosul micilor. dar nu cred ca e o asa nenorocire ca festivalul nu se mai tine in conditiile actuale. si app, de legatura cu flamanziul...pai, stai asa... la flamanzi nu sunt demarate atatea lucari, iar pe cand BT facea maniestari de amploare, la flamanzi nici nu se gandeau muzichii din astea pt popor. dar, deh cand vrei sa critici ceva, gasesti ORICE, IN ORICE...nemultumimiti sunt pt ca nu se face festivalul, dar cred ca sunt si oameni pt care anularea lui nu e o nenorocire si nici macar un absent de la marea distractie. cand vrei distractie, o gasesti...
18 august 2011, 10:05
cam jigodie esti dl sergiu...sigur comentariul nu va aparea dar sunt bucuros ca-l vei citi...esti un fel de antena 3...daca era festival aveai de tavalit citeva zile stirea cum ca festivalul deranjeaza...si daca era la poligon spuneai ca deranjeaza pe cei aflati la odihna vesnica!!!! esti un pupincurist notoriu.....pentru ailalti...vai ce ne mai doare capul ca nu se face festival..cred ca unii nici nu mai pot dormi noaptea!!!!!!!!
18 august 2011, 09:41
indiferent de motiv,faptul ca tiganeala aia de festival nu-se mai organizeaza este de laudat ...oricum era o mare mizerie (la propriu)...mai bine fara.
18 august 2011, 09:06
Acesti oameni impreuna cu Flutur, au uitat de unde au plecat, acum sunt interesati doar de fericirea lor si a familiilor, nu mai pot de bine prin concedii departe de tara, zeci de mii de EU arunca in localuri de lux departe de ochii presei.Am inteles ca in octombrie 1-2 va fi un targ traditional la Ferma Popauti, vom merge acolo cu mic cu mare cel putin avem ce vedea si sa ne mai bucuram cel putin de traditie.Cu PDL-itii la putere am ajuns sa nu mai avem speranta de mai bine.
18 august 2011, 08:31
Acesti oameni impreuna cu Flutur, au uitat de unde au plecat, acum sunt interesati doar de fericirea lor si a familiilor, nu mai pot de bine prin concedii departe de tara, zeci de mii de EU arunca in localuri de lux departe de ochii presei.Am inteles ca in octombrie 1-2 va fi un targ traditional la Ferma Popauti, vom merge acolo cu mic cu mare cel putin avem ce vedea si sa ne mai bucuram cel putin de traditie.Cu PDL-itii la putere am ajuns sa nu mai avem speranta de mai bine.
18 august 2011, 08:31
Acest Flutur ma trebuie sa stea si acasa, avere a facut destul de pe spatele nostru, avem nevoie de o alta formula de conducere.Flutur la munca sa vezi cum este nu cu bautura sub masa si cetatenii orasului indatorati.
18 august 2011, 08:22
Daca primaria a luat si ultimul gram de bucurie cetatenilor am senzatia ca revenim la momentul 89.Am inteles ca va fi totusi o sarbatoare in octombrie dar organizata la Ferma Popauti si cred ca va fi mai frumos,pana la urma ne amintim de traditie si multe altele.Oameni buni mergem tot orasul acolo pt a ne bucura si anul acesta de ceva, cu PDL-istii la putere sperantele noastre par a se sfarsi.
18 august 2011, 08:18
D-le Sergiu, acest stil nu este patentat de Flutur, ci de alt coleg de partid de mai mare amploare, rozaliul Videanu. Cand ocupa functia de primar general al capitalei, in situatii delicate il scotea la inaintare pe vicele Murgeanu pe post de paratrasnet. In ceea ce priveste afirmatia cu jurnalist tendentios, folositi-o pe aia devenita clasica...tonomat cu ieuroi.
18 august 2011, 07:59
D-le Sergiu, acest stil nu este patentat de Flutur, ci de alt coleg de partid de mai mare amploare, rozaliul Videanu. Cand ocupa functia de primar general al capitalei, in situatii delicate il scotea la inaintare pe vicele Murgeanu pe post de paratrasnet. In ceea ce priveste afirmatia cu jurnalist tendentios, folositi-o pe aia devenita clasica...tonomat cu ieuroi.
18 august 2011, 07:59
Nu d-le Sergiu. Poporul acesta s-a mai desteptat si nu va vota cu fascisto pdl-isti astia. Ne-am saturat de rautatea si golaneala lor
18 august 2011, 07:07
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.