Blog
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2

Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.

Ca să înţelegem: Elsaco sponsorizează FC Botoşani sau FC Botoşani sponsorizează Elsaco?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Botoşani a făcut astăzi cel mai prost transfer din istorie. Cornel Şfaiţer este omul care practic a readus fotbalul la Botoşani, despărţirea de el face mai mult decât pierderea unei întregi echipe. Vorba aceea cu „şi-au tăiat craca de sub picioare” se potriveşte de minune pentru ceea ce se întâmplă la club.


Dar omul este de înţeles. Nu îţi poţi asocia o imagine clădită în decenii de fotbal cu meciuri precum Botoşani – Chiajna.


Tot aşa cum, financiar vorbind, poate că s-a săturat să vadă ce se întâmplă la club.


Fiindcă devine aproape imposibil de înţeles ce se întâmplă la echipă. 700.000 de euro pe Moruţan (Becali s-a scăpat cu un milion, dar mă rog), 400.000 pe Golofca şi 200.000 pe Bordeianu. Şi asta doar în ultimul sezon.

 

Fac 1,3 milioane de euro, iar banii au plecat la Elsaco.

 

Şi noi care credeam că Elsaco sponsorizează FC Botoşani şi nu FC Botoşani sponsorizează Elsaco. De câte ori se vinde un jucător auzim aceeaşi poveste: clubul avea datorii la Elsaco şi trebuie să îşi plătească datoriile. Care datorii să nu mă întrebaţi cât sunt că de câţi oameni am întrebat şi eu fiecare mi-a spus altceva. Şi apoi, cum adică avea „datorii”, păi reclama uriaşă pe care compania şi-o face prin intermediul clubului nu se plăteşte? Se împrumută?

 

4 milioane de euro, bani publici în club şi în stadion


Valeriu Iftime este de înţeles până la un punct. E clubul omului, face ce vrea cu dânsul. Dacă vrea să-i dea foc – şi plastic vorbind asta e impresia pe care mi-o lasă – e liber să o facă. O spun fără nici o urmă de ironie, chiar este de admirat. Să nu cumperi de la promovarea în Liga 1 nici măcar un singur jucător şi să vinzi de câteva milioane de euro, ăsta da cap de afacerist. Să convingi Consiliul Judeţean şi Primăria să-ţi dea atâţia bani, iar CJ-ul şi municipalitatea să nu aibă nici un cuvânt de spus la club, nici măcar să „ajusteze” preţurile la bilete, asta da persuasiune.  


Dar are totuşi o responsabilitate faţă de acest oraş şi acest judeţ. Şi responsabilitatea vine din cele peste două milioane de euro pe care, cumulat în ultimii zece ani, Primăria şi Consiliul Judeţean le-au băgat în acest club prin finanţările pentru ONG-uri. Şi mai vine şi din celelalte vreo două milioane de euro investite în stadion, lucrări care au presupus instalarea nocturnei şi a sistemului de încălzire al gazonului. Nu mai amintesc acum cine a câştigat licitaţia şi cine a montat nocturna…


Se adună vreo 4 milioane de euro băgaţi de contribuabili în fotbal. Iar când e vorba de dat bani echipa este a oraşului, a judeţului, a tuturor şi trebuie să contribuim. Când vin banii pe transferuri nu mai este clubul nostru, este clubul lor şi suntem anunţaţi obsesiv că „Elsaco este proprietarul clubului”. La dat e echipa noastră, la luat e echipa lor.

 

Despre cifre şi înjurături


De câte ori am scris despre bugetul clubului şi preţurile uneori nesimţite de la bilete (cum să pui 100 de lei bilet unui om care deja prin taxele şi impozitele plătite îţi sponsorizează clubul?) m-am ales doar cu înjurături şi ameninţări. Dar niciodată, repet niciodată, cu un buget. Să vedem şi noi negru pe alb cum stăm şi care-i adevărul. Am fost contrazis cu invective, dar nu cu cifre.


De la FC Botoşani tocmai au plecat oamenii care au adus jucători pe zero lei şi zero bani şi care apoi au fost vânduţi pe sute de mii de euro. Iar Moruţan este cel mai bun exemplu. Și autorii reali ai transferurilor probabil s-au săturat să vadă cum banii trec prin club ca expresul prin gară şi se opresc în stația de pe strada Pacea.


Dar nu-i bai, a rămas să se ocupe de fotbal un domn care până anul trecut se ocupa de vânzarea laptelui.


Aaaa şi un băieţaş care se apropie de 40 de ani şi n-a reuşit încă să termine 12 clase.

 

Când pe stadion ai spectatori doar cât Chiajna şi Voluntari înseamnă că jucăria s-a defectat


Fotbalul nu se joacă cu apometrul şi nici măcar cu repartitorul. Şi asta o să se vadă la anul pe vremea aceasta când vom discuta la trecut despre FC Botoşani.


Îmi doresc să mă înşel, dar după 20 de ani de presă şi peste trei decenii de mers neîntrerupt la meciuri tare mi-i teamă că voi avea dreptate.


Cel mai dureros din toată această poveste care se apropie cu paşi apăsaţi de sfârşit este că echipa se identifică tot mai puţin cu oraşul şi tot mai mult cu business-ul unui singur om. Şi asta se vede în tribune, unde am ajuns să avem cam tot atâţia spectatori cât au Chiajna şi Voluntari.


D-le Iftime, uitaţi-vă la nişte poze făcute în tribune acum trei-patru ani şi comparaţi-le cu cele din 2018! Dincolo de bugete, de transferuri, de preşedinţi, este dovada supremă că undeva s-a greşit.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Fotbaliștii de la FC Botoșani, șocați și ei de pustiul din vestiar: Și eu sunt surprins că suntem puțini LISTA
Șfaițer confirmă ruptura de Iftime: Nu au ce să-mi reproșeze. Sunt singurul conducător de club care n-am luat bani - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
adi,dobitocule,pune mana pe carte si nu mai scrie miau ca pisica,adi,cu litera mica!!!!!!!!!
19 iunie 2018, 08:50
Baiiiii, un cetatean'.... te-ai trezit tu sa vorbești acum despre acest reportaj? Te deranjează cumva? Ești de partea celor afectați? Ești cumva unul din aia care mulg tara asta și vreți totul dijeaba? I. Acest articol este prezentat totul 100%real.Nu e nici un fake stai liniștit. Ce-ți vad ochi e real. Nu mai trai din povestiri.
19 iunie 2018, 08:23
Cea mai proasta decizie ,sal lasi pe sfaiter sa place de la echipa ,omul asta e cel mai capabil conducator din fotbalul romanesc .voi chiar nu va inchipuiti cat de greu e sa convigi un jucator doar sa vina la botosani ,omul asta a facut minuni ,a facut niste transferuri care nici o echipa din provincie nu lea facut,a adus anul asta 1,200,000 din jucatori pe care nu sa dat nici un ban....rusine rusine rusine.la cine la facut sa se indeparteze de la echipa
18 iunie 2018, 22:15
domnule Balascau,bine le zici. Iftime crede ca la fotbal e ca la repartitoare si apometre...adica obligatoriu,vrei nu vrei tre sa vi la meci. Nix. E trist ,dar asta cred ca e ultimul campionat in prima liga. Osa se vada clar absenta lui Sfaiter care facea totul din pasiune.....
18 iunie 2018, 21:47
La Botoşani nu merge nimic şi nici nu v-a merge vreodată. Au scăpat flămânzii la parale, fac ce se pricep mai bine, adună cu toate mâinile. Ce vi se pare aşa o noutate cu Elsaco? Uitați-vă la Modern Calor cum adună banii de la debranşaţi, de la primărie, la ordin se branșează la ei toate instituțiile de stat. Uitați-vă la asociațiile de proprietari care au fost constituite pe cartiere nu pe condominii cum prevede toată legislația, asociații constituite de indivizi care nu au nici o legătură cu acestea decât mulsul fraierilor de bani. Exemplele curg gârlă cum suntem jecmăniți de bani de tot felul de lepre. Cum avea să facă opinie separată tocmai fotbalul.
18 iunie 2018, 20:47
Bai bascalau, ca numai la bascalie esti bun, si la fake news, cu profesionala in jurnalism, iti mai place sa denigrezi echipa locala. Tu tot timpul esti nemultumit, si scrii partinitor si afiliat politic, ti-am urmarit postarile, astea sunt postari, nu articole de presa online.
18 iunie 2018, 19:38
Am spus-o de nenumarate ori: de vreo trei ani Iftime nu a mai bagat un leu in echipa. Tot se leaga de o datorie istorica care cand e de 700000 de euro , cand de 1200000 de euro sau alte cifre ce trec prin capul acestui om ce se chiverniseste de pe urma fotbalului si implicit a noastra, a .celor ce cumparam bilete si abonamente si venim cate 4000-5000 de persoane la meciuri. Si foloseste dumnealui un leit-motiv al tuturor patronilor, nu neaparat din fotbal: " nimeni nu-i de neinlocuit".Oare? Sa vedem cine va mai face transferurile? Marele presedinte Anton? Autoritatile locale ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea vizavi de finantarea echipei cu bani de la buget. Eu nu sunt de acord sa sponsorizez compania Elsaco. Oricum acesta este ultimul an cu fotbal la Botosani.Mare pacat!
18 iunie 2018, 19:22
Foarte adevărat ce spuneți în reportaj. Direct la subiect. Sa citească toată lumea și sa li se deschidă frunțile. Nu face nimeni ce vrea pe banii statului. Promit sa îmi cumpăr abonament doar pentru a merge la stadion sa îl înjur timp de 90 de minute plus prelungiri pe acest domn, mustacios'. Japca pe fata. Unirea Urziceni 2
18 iunie 2018, 18:57
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.