Blog
Comunicat Botoşăneanul
Redacţia Botoşăneanul a luat decizia ca începând de luni 28 mai şi până la finalul campaniei electorale să suspende forumul la secţiunea politică. Hotărârea survine ca urmare a deturnării demersului de exprimare liberă a unor opinii, idei, critici, etc. aduse persoanelor publice care fac obiectul articolelor.
Astfel, de la debutul campaniei electorale s-a accentuat un fenomen început în perioada de precampanie care constă în atacuri duse mult dincolo de limita bunului simţ între echipele competitorilor electorali. Foarte puţine postări fac referiri directe la proiectele, programele, realizările şi eşecurile candidaţilor, majoritatea fiind atacuri la persoană, de la înfăţişarea fizică a pretendenţilor la funcţii în administraţia locală, la soţiile şi copiii acestora. De asemenea, datele furnizate de firma care găzduieşte acest ziar electronic arată foarte clar existenţa unor persoane a căror principală misiune în această campanie este de a împroşca cu noroi contracandidaţii şi a aduce laude propriului candidat. Astfel, după cum se poate observa şi din pozele de mai jos, s-a ajuns în situaţia în ca de pe acelaşi IP de calculator să se posteze zilnic zeci şi zeci de comentarii de genul celor menţionate. De asemenea, s-a observat că la scurt timp după emiterea unui comunicat de pe acelaşi calculator se transmit o mulţime de comentarii pozitive la adresa omului politic susţinut prin respectivul comunicat.
Întrucât aceste lucruri nu se întâmplau până în urmă cu câteva săptămâni, pentru păstrarea la un nivel decent a campaniei electorale, s-a luat amintita măsură, valabilă pentru absolut toate comentariile, indiferent din partea cui vin, pe cine laudă, pe cine susţin, etc.
Ne cerem scuze pe această cale cititorilor de bună credinţă, care nu au dorit vreodată să folosească forumul ziarului pentru a-şi promova candidatul sau pentru a aduce atacuri murdare la adresa adversarilor politici. Aceştia, dar şi toţi ceilalţi cititori, pot în continuare posta comentarii la toate celelalte rubrici ale site-ului care nu ţin de domeniul politic.
De asemenea, adresa electronică a redacţiei, precum şi numerele de telefon la care se pot reclama diverse nereguli, legate sau nu de campania electorală, sunt în continuare disponibile la secţiunea „contact”.
Vă mulţumim pentru înţelegere.
 
Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Mai asta cu Reich-ul, daca esti asa de doritor de comentarii, de ce nu le bagi pe Facebook? Aaaaaa, asa trebuie sa iti spui si numele, te alfa lumea ca ai pupat PDL-in fund, iar dupa ce a ajuns USL-ul la guvernare dai limbi acolo... Barbati adevarat, ce mai
29 mai 2012, 10:58
Asta e asa o masura gen al treilea reich in care va dati foc singuri la parlament? Vai, vai - arde, arde - injura idiotii si noi nu mai putem face in liniste propaganda pro-PDL.Ne e lene sa mai moderam comentariile, sau nu vrem sa fim acuzati ca suntem prea selectivi in aprobarea lor?! Mai bine oprim totul si trambitam in sus si-n jos cu propaganda PDL, Flutur si Miscarea.Inainte de campanie erati in barca USL, acum probabil va platesc mai bine ceilalti. Dupa inca 2 saptamani cand castiga Portariuc va mai schimbati odata la fata. Bah, a ajuns "normal" ca presa din Romania sa fie 100% implicata politic si sa sustina un partid sau altul - dar macar sa-l sustina cativa ani la rand, sa stiu si eu ce canale de informare imi aleg si ce canale ocolesc. Curvismul local insa a ajuns cote alarmante, se schimba jurnalistul in 2 zile de 3 ori. Felicitari!
29 mai 2012, 10:31
Salut initiativa d-voastra !.Este inadmisibil sa aduci acuzatii foarte grave unor persoane, de orice natura ,sa jignesti si sa minti fara nici un argument demn de luat in seama , ca sa nu mai pomenim si fara nici o dovada.Si mai ales,ascuns in fata unui monitor.Mi-ar placea ,ca toate publicatiile online din tara sa adopte aceeasi atitudine in aceasta perioada si sa lase cetatenii sa judece si sa voteze dupa faptele celor inscrisi in competitia electorala , fara nici o influenta negativa din partea celorlalte tabere.
28 mai 2012, 17:46
Din cate cunoastem noi alegatorii, potrivit Legilor Romanesti in vigoare, in 10.06.2012 sunt alegeri pentru primari+ consilii locale si presedinte CJ+ consiliul Judetean. Cu ce drept se faca atata propaganda, perturbandu-se activitatea aparatului de stat din Romania, cu privire la schimbarea directorilor de institutii publice ? De unde pana unde si in baza caror legi, cele trei grupari care s-au succedat la putere in ultimii 22 de ani, au confiscat toate posturile de conducere din aparatul statului, oferindu-le cadou membrilor “cotizanti” sub toate aspectele ? Iata unde a fost tarata tara si poporul sau, ce aceasta metoda abuziva de confiscare a posturilor de conducere si oferite cand unora, cand altora, dar de 22 de ani acelorasi personaje care poarta raspunderea dezastrului si saraciei in care se zbate poporul roman. Aparatul statului trebuie condus de profesionisti, care sa raspunda in fata legilor tarii, nu de persoane puse de partid, ca si cand institutiile statului roman ar fi proprietatea partidelor politice. Atat PSD si PNL cat si PDL au sustinut ca schimbarile pe criterii politice se pot face pana la nivel de secretari de stat, cu conditia ca ocupantii posturilor sa fie oameni foarte bine pregatiti profesional, cinstiti si recunoscuti de societatea civila. Nu se admit personaje cu studii imaginare si nelegale, gen, 44 ID Spiru Haret, plagiatori, condamnatii definitiv…
28 mai 2012, 17:13
oare ce nu mai este politic azi? sau ce a mai ramas nepolitizat?
28 mai 2012, 16:24
Da! Sa apara numai 'scrie scriitorul",in care sa fie terfeliti toti cei ce nu sunt cu pdl.
28 mai 2012, 15:00
Probabil ar trebui blocate IP-urile, sau moderate de dumneavoastră mai atent comentariile. Varianta de a bloca comentariile poate fi interpretata ca fiind o cenzură care favorizează actuala administratie locală. Exact ca pe timpul lui Ceaușescu, când toate opiniile defavorabile puterii erau cenzurate. În altă ordine de idei, probabil multe comentarii sunt în consonanță cu articolele publicate de ”scriitorul” dumneavoastră.
28 mai 2012, 13:26
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9672 lei
USD
Dolarul SUA
4.5844 lei
CHF
Francul elveţian
5.2499 lei
GBP
Lira sterlină
5.7927 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1178 lei
XAU
Gramul de aur
298.5041 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2568 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3075 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0155 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2036 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6662 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.5 o C
Dorohoi
0.8 o C
Bucecea
-0.0 o C
Darabani
1.3 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.