Blog
CJ, CJ… preşedinte, preşedinte… puța mare, mintea mică
Florin Țurcanu de la Sulița (sau de la Botoșani, că mai mult pe aici locuiește acum) vrea să ajungă președintele Consiliului Județean. De fapt, după el nu e vorba de dorință, ci chiar a anunțat acum vreo două săptămâni la o întâlnire cu femeile liberale că el o să intre în istorie și că un om simplu de la țară (pe Ștefan Luchian unde locuiește omul e oraș, nu sat, dar să nu ne mai pierdem în detalii) o să conducă județul.
Buuunn. Așa, în rezumat, ca să iei locul unuia, trebuie să spui că respectivul e incapabil, incompetent, nu se pricepe la ceva ş.a.m.d. Ţurcanu ştie asta şi, ca atare, îl înjură pe Ţâbuleac pe unde apucă. M-am ferit până acum să comentez acuzaţiile pe care i le aduce tocmai pentru a evita înfiriparea unei idei de partizanat cu una dintre tabere. Vineri deputatul de pe Colegiul Suliţa a sărit însă calul. Ştiţi ce a spus? Uite asta: “Sunt multe primării care nu au bani să achite salariile, nu au bani să achite căldura, nu au bani să achite iluminatul, să asigure căldura la şcoli. Cine să o facă dacă nu preşedintele Consiliului Judeţean, care este ordonatorul principal de credite la nivelul judeţului Botoşani? Cine să o facă: Ţurcanu, Macaleţi, care noi suntem parlamentari şi votăm legi?“. E bine ca politician să ai tupeu, sânge în pantaloni, ca să nu spun altfel, însă prea mult strică fiindcă aşa cum spune unul din importanţii oficiali ai judeţului “rămâi fără sânge la cap şi nu ţi se mai irigă creierul”. Nu ţi se mai irigă creierul şi uiţi brusc şi dintr-o dată că anul ăsta bugetul Consiliului Judeţean şi banii pentru primării i-ai împărţit practic tu într-o alianţă vecină cu inconştienţa cu PDL prin care câte 45% din fonduri s-au dus la primăriile portocalii şi liberale şi numai 10% la cele social-democrate, lucru fără precedent după revoluţie la Botoşani. Normal că acum unele primării au rămas fără bani după o hotărâre ordinară adoptată de consilierii judeţeni la presiunea liderilor politici.
Cum poţi în condiţiile astea să vii şi să spui că vina este a preşedintelui CJ? Pe care chiar nu vreau să îl apar, mai ales că am aşa o convingere interioară că în conflictul cu Tică de la Pomârla se plătesc cu bani publici nişte poliţe politice de la alegerile din PDL. Cum poţi să vii şi să spui că tu eşti deputat, Macaleţi e deputat şi n-aveţi voi treabă cu bugetele primăriilor? Dar cine a negociat d-le cioban în biroul primarului de Botoşani împărţirea banilor pe localităţi? Unde se adoptă bugetul statului şi se împart banii pe judeţe? Nu cumva în Parlament, unde oamenii te-au trimis să îi reprezinţi? Care consilieri au votat comasarea spitalelor după ce luni de zile te-ai bătut cu pumnul în piept că n-o să faca asta? Care consilieri şi-au umilit în plenul CJ propriul vicepreşedinte nedându-i posibilitatea de a prezenta varianta opoziţiei de comasare a spitalelor? Nu cumva subordonaţii matale de la partid?
De luni de zile de când ba este candidat, ba este ca şi preşedinte, ba intră în istorie aştept şi eu un document, un act, o hârtiuţă ceva prin care deputatul să-şi susţină elucubraţiile la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean. Avem însă parte în primul rând de vorbe, în al doilea rând de vorbe, iar în final tot de vorbe. PNL are o treime din consilierii judeţeni şi un vicepreşedinte, PSD o altă treime şi un vicepreşedinte, USL are practic majoritatea în CJ. Cred că lucrurile astea trebuie spuse clar şi răspicat ca oamenii să înţeleagă cine împarte de fapt banii la CJ şi a cui este responsabilitatea unui eventual blocaj financiar.
Că oamenii nu sunt mioare, iar Consiliul Judeţean nu este o stână.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Garantez ca eu, Dudu, nu sunt Sergiu Balascau. De altfel, nici cel care se da, un pic mai sus, drept Sergiu Balascau... nu este Sergiu Balascau. Este doar un alt "dudu", diferit de "Dudu", diferit de Sergiu Balascau. Ortografia ne da de gol, bat-o vina!
12 decembrie 2011, 12:53
ce mai este de spus daca in parlament se doarme si alti se uita la filme porno ce mai este de spus hai pa
12 decembrie 2011, 08:05
ma numesc sergiu balascau alias dudu si imi comentez propriile articole in lipsa de alte comentarii favorabile...
11 decembrie 2011, 21:00
Mai omule, caruia ii displace limbajul de mahala, dar de tema articolului ce zici? Ce ai de zis despre Turcanu, despre majoritatea USL (PNL) a Consiliului Judetean, despre ipocrizia unui lider (modest ca pregatire intelectuala, care a fost net depasit ca nivel de activitatea din Parlamentul Romaniei), drept urmare se retrage la nivel judetean, mizand pe prostii lui din judet-majoritari, de-altfel? Ca despre asta vorbeste articolul, nu despre Tabuleac, Balascau, standarde inalte! Ia sa te vedem, ce argumente elegante aduci dumneata ca sa convingi ca Balascau a scris "pentru Tabuleac, pentru o ciorba la impinge-tava"? Aduci dumneta documentele pe care le tooot asteapta presa de la dl Turcanu, ca sa-l creada, in sfarsit, vis-a-vis de ce afirma. De la Turcanu, cel care, in viziunea d-tale, o fi avand un limbaj mai elegant, "care nu incinge spiritele mai tare si nu foloseste un limbaj plin de bazaconii si vorbe urate".
11 decembrie 2011, 19:11
Ce limbaj de adevarat ziarist aveti D-le Balascau, daca va pot numi domn. Parerea mea este ca Tibuleac v-a dat o ciorba de burta la impinge tava in piata si dvs, ca un adevarat pupincurist ce sunteti, ati actionat imediat si ati scos aceasta bazaconie plina de vorbe urate si scandaloase. Parca ar fi un site de satira si de pamfleturi gen Academia Catavencu. Ati demonstrat inca o data ca sunteti un om care face deseori articole comandate. Sa va fie rusine pentru limbaj, pentru stil si pentru minciuni. Dupa ce am terminat de citit articolul m-am asteptat ca la final sa fie semnat Mihai Tibuleac nu Sergiu Balascau. Dar asa sunt romanii si de aceea ne aflam la nivelul actual. Cand o sa inceapa lumea asta sa se civilizeze atunci o sa ajungem si noi la niste standarde mai inalte. Presa ar trebui sa fie un exemplu pozitiv, nu sa incinga spiritele si mai tare si sa scoata asemenea bazaconii si vorbe urate.
11 decembrie 2011, 12:26
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.4 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.1 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.