Blog
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?

A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...

Chiar trebuie să se întâmple o tragedie ca să fie scoși monștrii ăștia de pe străzi? Ni se reproșează mereu că ne-am obișnuit să circulăm doar cu mașinile și aglomerăm traficul, dar ce alternative de transport în comun avem? Niște fiare vechi aduse din Germania de spui că-s de pe vremea naziștilor și niște microbuze infecte? Ăsta este transportul public la Botoșani?

 

 

 

 

 

Și cânt te gândești câtă subvenție încasează și unii și ceilalți din taxele și impozitele plătite de botoșăneni. Unde s-a mai pomenit pe lumea asta ca tu Primărie, tu Consiliul Local să subvenționezi o firmă privată care face concurență tocmai companiei pe care tu o deții?


Și unde ați mai auzit în lumea asta ca societatea Consiliului Local să cumpere niște microbuze și să NU le poată folosi în oraș fiindcă nu a participat la licitație? Păi cine face licitația, nu Primăria? Cine decide ce se trece în caietul de sarcini?
Este ca și cum îmi cumpăr televizor, dar nu îmi dă voie vecinul să îl pun la mine în dormitor că trebuie să mă uit la al lui. Și să îi și plătesc pentru asta.


Cum este posibil ca la aproape 30 de ani de la revoluție să circulăm în tramvaie care atunci când au fost aduse în Botoșani aveau deja alți 30 de ani de când fuseseră produse?


În Cluj circulă autobuze electrice, în Timișoara compania municipalității a introdus de anul trecut transport public cu vaporașe pe Bega, iar noi la Botoșani mergem cu tramvaiele lui tata Hitler.

 

loading...
Un tramvai a sărit de pe linie lângă trecerea de pietoni și s-a dus până într-o mașină - GALERIE FOTO
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store

Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Loading...
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Loading...
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Se vede treaba că cei care mai doresc tramvaie în Botoșani sunt direct interesați, analogie cu faptul că de pe orice conductă de apă mai cad din când în când picături și în lateral. Unii dintre ei au și tupeul să comenteze, cum că tramvaiul este eficient. Cât de eficient poate fi să menții tensiunea pe un conductor de vreo 10 - 15 km lungime atunci când ai doi - trei consumatori în trafic? Cât de eficient poate fi să reabilitezi periodic o cale de rulare specială pentru mastodonți, când aceasta se degradează și datorită traficului aglomerat ( nici mașinile termice nu au pe unde să circule), dar și datorită intemperiilor? Dar la noi este cutumă deja: plantezi de 10 lei crizanteme și treci pe hârtie costul lor 30 de lei. Diferența - cei douăzeci de lei se împarte frățește.
2 noiembrie 2019, 11:49
"Este ca și cum îmi cumpăr televizor, dar nu îmi dă voie vecinul să îl pun la mine în dormitor că trebuie să mă uit la al lui. Și să îi și plătesc pentru asta." Corect! Este ca şi când îmi cumpăr centrală de apartament, dar vecinul de deasupra singurul de pe scară şi din întreg blocul nu vrea să se debranşeze nici să-şi tragă coloana pe casa scărilor, a rămas cu un ciot din instalație care-l alimentează numai pe el, țevile trec prin apartamentul meu deci îmi folosește spațiul și țeava,numai că pe principiul șmecherilor de la primărie eu sunt obligat să plătesc căldura care cică mi-o livrează mekk. Am făcut un experiment, am lipsit de acasă două zile, am închis centrala, după două zile aveam 16 grade cu izolație exterioară. Şi hoții ăștia ne buzunăresc ziua în amiaza mare. De la primărie se plătește subvenție ibricului sume colosale, oamenii de la periferie înoată prin noroaie. Nu ați prins anii 80 când ne-au tâlhărit de case și pământ, ne făceau acte pe case că erau o ruină, ne plăteau câteva mii de lei ca despăgubire iar ce era mai bun și de valoare din casă au cărat la căsuțele lor. Şi-au dat doctoratul la furat în anii 80, acum nu-i mai oprește nimeni, poate potopul! Tramvaiele de la Botoșani ni le-au făcut cadou sucevenii, au luat ei troleele, faţă de noi au avut conducători mult mai deștepți.
3 martie 2019, 16:28
Bravo bravo bravo de 3 ori bravo..nu te uita dupa primul comentariu e directorul de la eltrans care scurge o gramada de bani de acolo de la eltrans ..cum sa justifici tramvaiele in botosani sa compari cu timisoara care este un mastodont de oras pe langa botosani ..arad care are uzina de vagoane si este normal sa faci vagoane in orasul tau si sa nu ai vagoane? Tramvaiele au fost introduse de comunisti pt ca autobuzele de la acea vreme consumau f multa motorina si aunci in anii 80 era criza de motorina iar tramvaiele mergeau pline ochi sa duca muncitorii in zona industriala ..dar in anii 2000 NU SE MAI JUSTIFICA !!Exista autobuze elecrice mai ieftine euro 6 aer conditionat wi fi supravegheate video gps care nu necesita cale de rulare carora le poti schimba traseul dar la care nu se pot sifona bani de la primarie...PLUS CA TRAFICUL IN BT AR FI MULT MAI DEGAJAT PE 2 BENZI FARA TRAMVAI ..RESPECT PT INITIATIVA D LE BALASCAU ..NU BAGATI IN SEAMA HATERII
3 martie 2019, 10:34
In cluj au cumpărat tramvaie noi. In timisoara la fel. Arad, oradea deasemenea. Trebuie să fii prost sa scoti tramvaiele dintr-un oraș. Ceea ce vrei tu sa zici de fapt, sper, e cand o sa modernizeze infrastructura si o sa cumpere tramvaie noi. Si ca sa vezi ce "ziarist" adevarat esti, daca te-ai fi interesat un pic sau ai fi citit alte site-uri de știri ai fi aflat că de anul ăsta tramvaiele vor fi scoase, în locul lor circuland autobuze noi până când se va finaliza noua infrastructură și vor fi aduse tramvaie noi.
3 martie 2019, 09:38
Ce viteza a avut tramvaiul ca pe acolo au mai trecut tramvaie si nu au sarit de pe sine ?
3 martie 2019, 08:58
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.5 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.