Blog
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?

A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...

Chiar trebuie să se întâmple o tragedie ca să fie scoși monștrii ăștia de pe străzi? Ni se reproșează mereu că ne-am obișnuit să circulăm doar cu mașinile și aglomerăm traficul, dar ce alternative de transport în comun avem? Niște fiare vechi aduse din Germania de spui că-s de pe vremea naziștilor și niște microbuze infecte? Ăsta este transportul public la Botoșani?

 

 

 

 

 

Și cânt te gândești câtă subvenție încasează și unii și ceilalți din taxele și impozitele plătite de botoșăneni. Unde s-a mai pomenit pe lumea asta ca tu Primărie, tu Consiliul Local să subvenționezi o firmă privată care face concurență tocmai companiei pe care tu o deții?


Și unde ați mai auzit în lumea asta ca societatea Consiliului Local să cumpere niște microbuze și să NU le poată folosi în oraș fiindcă nu a participat la licitație? Păi cine face licitația, nu Primăria? Cine decide ce se trece în caietul de sarcini?
Este ca și cum îmi cumpăr televizor, dar nu îmi dă voie vecinul să îl pun la mine în dormitor că trebuie să mă uit la al lui. Și să îi și plătesc pentru asta.


Cum este posibil ca la aproape 30 de ani de la revoluție să circulăm în tramvaie care atunci când au fost aduse în Botoșani aveau deja alți 30 de ani de când fuseseră produse?


În Cluj circulă autobuze electrice, în Timișoara compania municipalității a introdus de anul trecut transport public cu vaporașe pe Bega, iar noi la Botoșani mergem cu tramvaiele lui tata Hitler.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un tramvai a sărit de pe linie lângă trecerea de pietoni și s-a dus până într-o mașină - GALERIE FOTO
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Se vede treaba că cei care mai doresc tramvaie în Botoșani sunt direct interesați, analogie cu faptul că de pe orice conductă de apă mai cad din când în când picături și în lateral. Unii dintre ei au și tupeul să comenteze, cum că tramvaiul este eficient. Cât de eficient poate fi să menții tensiunea pe un conductor de vreo 10 - 15 km lungime atunci când ai doi - trei consumatori în trafic? Cât de eficient poate fi să reabilitezi periodic o cale de rulare specială pentru mastodonți, când aceasta se degradează și datorită traficului aglomerat ( nici mașinile termice nu au pe unde să circule), dar și datorită intemperiilor? Dar la noi este cutumă deja: plantezi de 10 lei crizanteme și treci pe hârtie costul lor 30 de lei. Diferența - cei douăzeci de lei se împarte frățește.
2 noiembrie 2019, 11:49
"Este ca și cum îmi cumpăr televizor, dar nu îmi dă voie vecinul să îl pun la mine în dormitor că trebuie să mă uit la al lui. Și să îi și plătesc pentru asta." Corect! Este ca şi când îmi cumpăr centrală de apartament, dar vecinul de deasupra singurul de pe scară şi din întreg blocul nu vrea să se debranşeze nici să-şi tragă coloana pe casa scărilor, a rămas cu un ciot din instalație care-l alimentează numai pe el, țevile trec prin apartamentul meu deci îmi folosește spațiul și țeava,numai că pe principiul șmecherilor de la primărie eu sunt obligat să plătesc căldura care cică mi-o livrează mekk. Am făcut un experiment, am lipsit de acasă două zile, am închis centrala, după două zile aveam 16 grade cu izolație exterioară. Şi hoții ăștia ne buzunăresc ziua în amiaza mare. De la primărie se plătește subvenție ibricului sume colosale, oamenii de la periferie înoată prin noroaie. Nu ați prins anii 80 când ne-au tâlhărit de case și pământ, ne făceau acte pe case că erau o ruină, ne plăteau câteva mii de lei ca despăgubire iar ce era mai bun și de valoare din casă au cărat la căsuțele lor. Şi-au dat doctoratul la furat în anii 80, acum nu-i mai oprește nimeni, poate potopul! Tramvaiele de la Botoșani ni le-au făcut cadou sucevenii, au luat ei troleele, faţă de noi au avut conducători mult mai deștepți.
3 martie 2019, 16:28
Bravo bravo bravo de 3 ori bravo..nu te uita dupa primul comentariu e directorul de la eltrans care scurge o gramada de bani de acolo de la eltrans ..cum sa justifici tramvaiele in botosani sa compari cu timisoara care este un mastodont de oras pe langa botosani ..arad care are uzina de vagoane si este normal sa faci vagoane in orasul tau si sa nu ai vagoane? Tramvaiele au fost introduse de comunisti pt ca autobuzele de la acea vreme consumau f multa motorina si aunci in anii 80 era criza de motorina iar tramvaiele mergeau pline ochi sa duca muncitorii in zona industriala ..dar in anii 2000 NU SE MAI JUSTIFICA !!Exista autobuze elecrice mai ieftine euro 6 aer conditionat wi fi supravegheate video gps care nu necesita cale de rulare carora le poti schimba traseul dar la care nu se pot sifona bani de la primarie...PLUS CA TRAFICUL IN BT AR FI MULT MAI DEGAJAT PE 2 BENZI FARA TRAMVAI ..RESPECT PT INITIATIVA D LE BALASCAU ..NU BAGATI IN SEAMA HATERII
3 martie 2019, 10:34
In cluj au cumpărat tramvaie noi. In timisoara la fel. Arad, oradea deasemenea. Trebuie să fii prost sa scoti tramvaiele dintr-un oraș. Ceea ce vrei tu sa zici de fapt, sper, e cand o sa modernizeze infrastructura si o sa cumpere tramvaie noi. Si ca sa vezi ce "ziarist" adevarat esti, daca te-ai fi interesat un pic sau ai fi citit alte site-uri de știri ai fi aflat că de anul ăsta tramvaiele vor fi scoase, în locul lor circuland autobuze noi până când se va finaliza noua infrastructură și vor fi aduse tramvaie noi.
3 martie 2019, 09:38
Ce viteza a avut tramvaiul ca pe acolo au mai trecut tramvaie si nu au sarit de pe sine ?
3 martie 2019, 08:58
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.