Blog
Cel mai mare hoţ din Botoşani
logo botosaneanul botosani verticala  Cel mai mare hoţ din Botoşani sunteţi toţi cei care citiţi acum ce scriu şi aţi trecut măcar o dată pragul la Dedeman sau Carrefour. Am făcut-o şi eu recent, după o pauză relativ lungă, şi am constatat că toţi, dar absolut toţi botoşănenii care intră în hypermarketurile astea, sunt luaţi drept potenţiali hoţi.
Sub ochii paznicului de la Dedeman am scos toată marfa din cărucior, am pus-o pe tejghea, am plătit-o şi apoi am băgat-o într-o plasă. Când să ies, mi se pune ca o stană de piatră în faţă: „Bonul!!!! Nu „vă rog bonul”, nu „aş vrea să mă uit pe bon”, nu „dacă nu vă supăraţi, aş vrea să văd bonul”. Nu, „bonul!!!” şi atât. I-am spus că sub ochii lui am scos toată marfa (care marfă era compusă dintr-o pompă de desfundat chiuveta şi un mop), tot sub ochii lui am plătit-o şi sub aceeaşi privire vigilentă am pus-o în plasă. El nu şi nu, „bonul” şi iar „bonul” de aveam impresia că omul ăsta-i de fapt robot care ştie un cuvânt şi pe ăla îl cântă toată ziua. Nedumerit, îl întreb: „de ce să vă dau bonul dacă aţi văzut totul?”. „Stana de piatră” îmi dă un răspuns dezarmant: „trebuie să pun ştampilă. Asta-i treaba mea”. Îi arunc bonul... un client îmi spune în spate, după ce a văzut toată faza: „asta-i România, toţi suntem trataţi ca nişte hoţi”. După mine ies alţi cumpărători care după ce au cheltuit bani în magazin se lasă pur şi simplu controlaţi în plasă de Namilă. Oamenii plătiseră, aveau bon, dar Namila nu se mai mulţumea doar cu bonul, bănuiesc că mai învăţase şi alte cuvinte, aşa că făcea controale şi în plase.
CITEŞTE ŞI:
Lăsaţi minoritarii să meargă la film!
Peste vreo două zile dau să intru în Carrefour. Nu fac doi paşi şi apare Namila de Shopping Center: „Nu puteţi intra cu rucsacul în magazin”. Aveam un rucsac mititel în spate. Aproape şocat îl întreb, „Poftim?”. Nămiloiul mai bagă o dată, deja pe un ton enervat: „N-ai voie cu rucsacul în magazin!”.„Ceee? Cum adică?”. Gorila e gata să explodeze, lasă pluralul la o parte şi mă ia la ochi: „auzi, da’ tu vrei să-ţi zic şi-a treia oară?” Ca prin minune îmi oferă o variantă ajutătoare: „doar să ţi-l sigilez”. Mă bufneşte râsul, am impresia că Nămiloiul începe să ma ia peste picior. Mai mult îmi ia rucsacul din mână decât i-l dau. Îl bagă într-o chestie de înfoliat şi mi-l dă într-o pungă sigilată. Preţ de vreo câteva minute mă plimb ca nebunul cu propriul rucsac sigilat, prin magazinul ăsta cu pretenţii de comerţ european.
[[banner]]
Dedeman este o afacere sută la sută românească, Carrefour e una franţuzească, însă şi într-una şi în cealaltă botoşănenii sunt consideraţi nişte potenţiali hoţi. Cu alte cuvinte, atât francezii, cât şi noi românii, credem că în orice botoşănean sălăşluieşte un potenţial hoţ. Adică în rucsacul meu sau în genţile dvs., asta apropos de franţuji şi Napoleon, nu stă nici într-un caz bastonul de general, ci eventual se găsesc nişte mănuşi, ca să nu laşi amprente.
Din nefericire, ceea ce se întâmplă în unele hypermarketuri nu reprezintă decât o continuare fidelă a politicii pe care întreg Statul Român o are faţă de cetăţean. Dacă nu eşti un hoţ, cu siguranţa ai de gând să devii, să tragi statul în piept, să furi pe cineva, ticluieşti tu ceva, nu se poate. Îmi amintesc şi acum că abia obţinusem certificatul de înmatriculare al firmei de la Registrul Comerţului când m-am dus puşcă la o bancă să deschid contul. Certificatul îl luasem de vreo 10 minute, era cald cred că şi la propriu, nu doar la figurat. Mă prezint la ghişeu şi ce credeţi că-mi spune nenea bancheru’ de acolo: „ne trebuie certificat constatator”. Îi spun, „dom’le, eu am originalul, l-am scos acu’ 10 minute, uitaţi-vă pe el, puteţi să daţi un telefon”. „De unde ştiu eu că nu e un fals?”, a sunat răspunsul. Da, deci dacă încă nu ai furat, un fals cred că tot ai făcut. Nu vă mai spun şi despre amintirile asemănătoare de la Fisc, că despre astea nici o carte nu-i suficientă.
CITEŞTE ŞI:
SCRIE SCRIITORUL, de la sictiriţi la cianură: Gestica străzii
Faptul că suntem trataţi într-un asemenea hal cred că e vina noastră, a tuturor. Nu cred că este normal şi firesc ca pentru nişte hoţi din magazine (apropos, în primul an de Carrefour Botoşani cred că de maxim cinci ori am scris despre hoţi prinşi la furat în magazin) să fie trataţi toţi clienţii, veniţi la cumpărat şi nu la furat acolo, ca potenţiaţi hoţi. Tot aşa cum nu este normal ca organele statului să rupă în controale tot mai puţinele firme care supravieţuiesc şi plătesc taxe şi impozite, iar cei care lucrează „la negru” să înflorească. Trăim însă într-o ţară în care normalul e anormal, anormalul a devenit normal, hoţul e cinstit, iar cinstitul este... fraier.
Sergiu BĂLĂŞCĂU

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
traim intr-o tara...............(nu am cuvinte) cei mai mari hoti sunt cei care au legea in mana, ex: la un magazin din botosani s-a facut o verificare de doi inspectori de la finante, dupa cinci minute si mai multe nereguli sa-u gasit marfa expirata (stricata), tigari la bucata moldovenesti, nimic batut in casa de marcat, nici un bon fiscal emis clientilor ect. Dupa cinci minute patronul ia pus in registru unic de control 500 ron, ............si toate au devenit in regula. Lea mai dat doua pachete de cafea si doua sticle de rachiu si.............asta e tara noastra!!!!
6 februarie 2014, 14:40
Sunt cetatean strain si locuiesc in Botosani,sincer ma bucur tare de articolul asta...de ani de zile spun de treba asta anormala... de ani de zile ma cert cu ei,toate lumea ma crede nebun...si eu sunt singurul care fac reclamatie. La dedeman e o comedie, dupa ce treci de casa mai verifica unul bonu tau, ca sa rascolesca ce ai cumparat,te simti exact ca un hot. La Carrefour au peste tot camere si fac mereu anunt ca suntem suprevegheati cu camere de luat vedere. Cand ajungi la casa casiera intinde capul sa vada caruciorul, poate ai ceva ce nu ai pus pe banda, daca ai furat ceva sau nu.Eu cred ca ajunge treaba asta...nu trebuie sa lasam se ne calce in picioare chiar in halul asta... Ei au camere de luat vederi si de acolo trebuie sa controleze,nu cred ca oameni merita sa fie tratati asa. Pana la urma ei fac afaceri, castiga bani, deci au si riscul sa se mai si fure din cand in cand. Mai scrieti despre lucruri de felul asta, poate oamenii se trezesc si nu mai tolereaza asa ceva.Multumesc...
31 ianuarie 2014, 21:04
Sa mori tu ca gorila aia are un supercalculator in cap cu care verifica daca n-am fost incasat in plus!!!??? Mi se pare o mare marlanie ce fac ei, te simti ca un rahat nu ca un client, sa le fie rusine ca mai sunt si firma romaneasca! Ce sa le mai cerem socoteala englezilor si nemtilor ca ne trateaza ca pe niste nimicuri, daca noi intre noi ne tratam la fel?
9 ianuarie 2014, 14:47
Asa va trebuie,celor care cumparati din supermarket-urile cu,capital strain!In primul rand salariile oferite de Carrefour si celelalte hypermarket-uri care sunt si care urmeaza sa se construiasca in celelalte tari din U.E. pornesc de la 1000 euro pe cand la noi de la 500-600 ron.Ok,asta e ceva des intalnit dar preturile care se practica de acesti mari retaileri in U.E. sunt la fel cu cele din Romania ba chiar de cele mai multe ori mai mari.........asa ca .....si-au gasit prostii!!Sa nu mai vb. ca tot profitul pleaca din tara si alte combinatii care le fac cu T.V.A.-ul si impozitul si asa zisele insolvente ca ar fi mult de vb.,dar na,asta e romanul poate atunci cand vom munci doar pt.mancare vom deveni mai destepti si ne vom impune cu afaceri ROMANESTI!Pana atunci va rugam prezentati bonu'!! :)
9 ianuarie 2014, 09:20
A numi un simplu angajat "Namila" mi se pare prea mult din partea unui gazetar.Articolul este fara valoare, nu aveti niciun drept sa jigniti sau sa catalogati o persoana dupa bunul plac al dvs.Rusine!
8 ianuarie 2014, 22:23
Florica...ia pastilele tata! E deja seara! In tarile civilizate nu vezi paza...au alte mijloace sa verifice si casierul si cumparatorul. La noi is veniti numai la FURT. De cate ori am luat mancare gatita din Carrefour, de fiecare data era alterata. Nu o poti verifica acolo...ca daca desigilezi caserola vine Namila. Cine nu crede merge cu mine si-l pun sa manance ce aleg eu din expiraciunea de market. Nota 10 pt articol!
8 ianuarie 2014, 18:44
albacete, 100 % ai dreptate. mare nesimtire pe supermarketuri, sa deranjeze clinentii... cand ies din tara nu comenteaza niciunul, dar aici nu mai pot de frustrare...iaca na, cei de la carrefour nu te lasa cu rucsac in magazin...eu cred ca este vorba de altceva...de publicitate...sunt curios daca apare acest comentariu...oricum il voi pune pe facebook...dupa un prealabil print screen
8 ianuarie 2014, 12:52
pentru unii dintre botosaneni Pita era suficient, puteai intra cu rucsacul cat pofteai, nu-ti verifica nimeni bonul la iesire, ce naiba au trebuit sa vina astia cu carrefour-ul lor de cacao si sa te deranjeze rugandu-te sa-ti lasi tzoala aia in dulapioarele de la intrare... Si pe cate stiu asa e cam peste tot, in orice oras , numa la noi sar "civilizatii" in sus si se simt lezati in orgoliul lor...
8 ianuarie 2014, 09:59
La carrefour de obicei ma duc singur sa-mi puna rucsacu prin folie daca e gol (sau sa-l las intr-o boxa de aia mica daca am ceva in el). Ultima data aveam si doua plase de Carrefour in rucsac, si cand ma duc sa mi-l treaca, ii zic ca am plase de ale lor zice ceva de genu "nu trebuie sigilat, tineti-l in spate sau in cos, nu-l deschideti, cat despre plase, la noi oricum nu se fura plase, deci e ok". Mi s-a parut si mie ok. La Praktiker sau Dedeman (si Metro si Selgros) stiu deja care-i procedura asa ca nu pun nimic in plase pana nu-s verificate si bonul stampilat. Dupa cum a scris articolul se pare ca autorul articolului a fost pt prima oara si in Dedeman si in Carrefour (fapt de care ma indoiesc).Ce zici ca in Italia, la un supermarket, o data de mult, casiera verifica toate bancnotele mari sa nu fie false, indiferent ca erau clienti italieni sau straini. Le verificau prin palpare si cu aparat special. Probabil ca si ei isi iau cetatenii drept potentiali hoti (sa nu mai zic strainii).N-am nimic cu articolul sau cu autorul, probabil poate deveni frustrant la un moment dat (desi chiar din prima... hmm), dar la urma urmei oricare dintre noi daca ar avea un magazin cat de mic, am fi foarte vigilenti cu oricine intra in magazin.
8 ianuarie 2014, 09:56
la kaufland, cu ceva timp in urma, am fost oprit dupa casa sa mi se verifice marfa...cica m-a vazut unul "in civil" de-a lor ca turnam un lichid intr-o punga!!! era vara, eram in pantaloni scurti si in tricou...marfa era in carucior...unde era lichidul?? daca as fi fost la raionul cu bauturi ascundeam lichidul in gat, dar m-a vazut la raionul de chimice, unde am zabovit nitel mai mult cautand flacoane de rezerva pt aparate contra tantarilor. angajatul respectiv in loc sa ma ajute sa gasesc ce voiam, el a considerat ca e mai bine sa fiu verificat dupa casa. au dat in balbaiala ca au gresit, ca serviciul de paza e externalizat, astfel s-au spalat pe maini!! cat despre dedeman am o impresie buna, acolo nu bantui de nebun preintre rafturi fara sa nu fii abordat politicos de un angajat care iti da toate detaliile!! despre controlul la iesire, nu cred ca este numai la botosani! asta-i romania noastra!
8 ianuarie 2014, 09:36
nu stiu daca exista un moderator sau nu pe acest site. dar cred ca un comentariu precum cel al lui ionut lupu nu ar fi trebuit sa apara. dincolo de faptul ca modul lui de exprimare lasa de dorit, dincolo de aroganta de a se crede altceva decat provincial (unii botosaneni care ajung prin bucuresti deja se cred altceva) emite si o mare ineptie, aceea ca in alte orase se intampla altfel. ei bine, nu. ionut lupu, si in alte orase din tara nu ai cum sa intri cu rucsacul in carrefour. si, crezi sau nu, nici in lidl in germania nu poti. asta e ... nu poti. cred ca fie iti reconsideri limbajul fie ar trebui sa intre in actiune moderatorul siteului.
8 ianuarie 2014, 09:12
Aceeasi situatia si la Iasi, deci nu e nimic iesit din comun in Botosani. Te controleaza in Dedeman chiar daca cumperi un odorizant de masina. La Carrefour iti sigileaza tot, chiar daca produsele pe care le ai nu se gasesc in magazinul lor. Nu mai zic la iesirea de la casa, primesti niste priviri de zici ca tocmai ai injunghiat 3 oameni si vroiai sa fugi cu jumatate de magazin.Din pacate trebuie sa multumim co-nationalilor nostri mai.. bronzati pentru atitudinea asta. Poate daca nu s-ar fura atat de mult ar fi strigator la cer sa te controleze paza, dar la cum alta e situatia la noi, intr-un fel ii inteleg.
8 ianuarie 2014, 09:06
Sergiu 1 la mana chiar daca omul vede ce ai pus pe banda este datoria lui sa stampileze bonul 2 prin verificarea bonului omu iti face un favor verifica caserita sa fie trecut tot pe bon sau sa nu fii incasat in plus ,Fapt care tot tu ca,client ai fi deranjat si ai merge pt reclamatie daca ai fi incasat pt un mop de doua ori si nu ai sesizat pe moment problema si ajungi acasaSi problema ta cu rucsacul este deranjanta din ce cauza k nu poti intrat tu sa scoti sa pui tu tot felu de lucruri in el si sa duci in deruta pe cei ce supravegheaza magazinul.Din cate stiu eu la intratea in magazin este si un panou pe care sunt cateva chestii afisate si in care spune clar ca nu ai voie cu rucsacul in magazin dar se pare ca nici chestia asta nu ai observato ca asa e romanul vrea standarde ca in Germania sau alte tari europene dar uita ca traieste in Romania si ii place sa incalce unele reguli,care daca ar fi respectate nu ar trebui un om sa explice de 3 ori si tu sa te uiti la el si sa zici WTF ce vrea asta ce are cu rucsacul meu .Era mult mai bine cand cumparati de pe la chioscuri sau de pe la aprozare.Cand sunt oferte si stati ingramaditi la cozi si va calcati in picioare atunci Dedemanu si Carrefour-ul sunt cele mai apreciate.Haideti sa fim oameni si nu "ANIMALE"
8 ianuarie 2014, 09:00
la dedeman am fost si eu nervos pe ala cu bonul. in ceea ce priveste carrefour, pe undeva le dau dreptate. poti piti suficiente chestii intr-un rcsac, chiar si mic. omul nu are de unde sa stie ca tu nu furi, deci chiar nu are de unde sa stie. de asta sunt acele dulapioare intr-o laterala si sa nu te superi foarte tare, dar la fel o sa patesti in fiecare oras. si totusi, sa te duci la dedeman pentru o pompa de desfundat chiuveta si un mop ..
8 ianuarie 2014, 08:19
Experienta traita a venit la timp. Reporterul, in fine, a deschis ochii asupra mediului botosenenean real, pe care dansul ni-l "explica" de vreo cativa ani. E, realitatea este ca Botosani-ul este un oras in saracire. Drept urmare, hotia este in crestere. Carrefour-ul, cand a deschis, a oferit conditii civilizate. Furturile incredibile din Botosani i-au silit pe directorii romani de la Carrefour Botosani sa ia masuri. Una din ele: cresterea supravegherii, la raft si la intrari/iesiri (inclusiv ale personalului propriu...) E! furturile au scazut. In general, supravegherea asta se face cu firme locale. Care folosesc personal local, mult si ieftin. Sefi ieftini care propun masuri rudimentare, agro-rurale, conform cu viata pe care o duc: control la sange, acelasi pentru toti, acces fara bagaje (sau sigilate) la rafturi, control la iesire obligatoriu, verificarea paznicilor, etc. Masuri aplicate la randul lor de un personal local la fel de sarac, de ieftin, de neinstruit, de rudimentar. "Namile", operatori bancari stupizi, dar cu pile, etc. Faptul ca s-au adunat deja 6-7 generatii de tineri semisomeri, ieftini, din care 80% n-au un nivel de pregatire minim, cu care sa fie in stare sa ia un amarat de 5 la un bacalaureat cu subiecte de Gaga, unde credeati ca se putea vedea? Pai exact aici, la contactul cu serviciile oferite de ei. Cam asta-i viata!
8 ianuarie 2014, 00:20
bai provincialule unde p..a mea ai crescut,nu mai esti pe timpul lu ceasca.zii lu mata sa te mai educe.iesi un pik din botosani sa vezi k lumea e altfel,k nu mai intalnesti idioti k tine.unde dracu ai mai auzit sa nu ai voie cu rucsac sau geanta cu tine in market,sa stai la iesire sa te controleze un nespalat cu toate k prin cumparaturile tale el isi i a salariul,etc.bombalaule
7 ianuarie 2014, 23:44
astea sunt regulile,au si oamenii o familie de crescut.ASTA E SERVICIUL LOR. ce e asa de greu de inteles? nu mai cumpara de acolo si gata .trebuie sa scrii aici romane despre problemele tale.va multumesc
7 ianuarie 2014, 22:54
Asa este Botosani'ul !!!!sa stiti ca am simtit pe pielea mea ,diferentele dintre orase..un mic ex.:doar daca te imbraci mai stilat auzi in urma ta "asta e pitzi"..nu mai vorbesc de cat de saraci si fuduli sunt botosanenii!!!!
7 ianuarie 2014, 22:45
du-te la chioscul din cartier si fa-ti cumparaturile si nu te vei mai simti asa de frustrat... nu-s ce naiba cautai la dedeman pentru o amarata de pompa si un mop.... si apoi ce te face sa crezi ca Namila era tot numa' o atentie la ce mizerii cumparai tu.... cred ca-ti place sa te crezi mai important devat esti....
7 ianuarie 2014, 22:38
daca in romania cei mai mari hoti sunt presedintele si priministru ,pai restul cum pot fi tratati decat pui de hoti
7 ianuarie 2014, 22:34
CORECT!
7 ianuarie 2014, 22:14
De 2 ani am plecat din Botosani la facultate in Bucuresti si pot sa spun ca in capitala nu gasesti asemena practici, nu te intreaba nimeni ce ai in rucsac nici la intrare nici la iesire, ei au incredere in corectidudinea oamenilor si nu se inseala. Dar am ramas masca cand am fost in vacanta acasa sa vad cum reactioneaza cei de la intrare daca intri cu ceva dupa tine."Hei nu ai voie cu nimic in magazi", "ce ai acolo, de ce e negru si nu alb, uite dulapul acolo". Serios, prostie mai mare nu am vazut in viata mea. Trebuie schimbata mentalitatea repede ca ne ducem de rampa.
7 ianuarie 2014, 22:09
Corect! O observatie demna de tot respectul1 Asta este tara; asta este si perceptia statului asupra cetateanului simplu si onest; sigur are el ceva de ascuns...; si chiar daca ar avea !!!!??, de ce credeti ca ar face-o? Probabil din cauza ca acest cetatean are prea "multi" bani si nu se indura sa scape de ei oricum! Asta era! Se impune un control riguros asupra papornitelor pentru evitarea evaziunii fiscale de anvergura! Ochii mari! Mari cat cepele, fratilor! Aici este clar vorba despre economie subterana; deci toti minerii sunt poftiti sa ia atitudine! Somajul va iesi din subteran in prima decada a guvernarii USL din anul cu pricina; Gata, iesim din criza! Hai maaa! Am glumit! Bagati-va mintile in cap si prezentati bagajul la control; unde va treziti? Europa e departe; aici este Romania, plai de dor , de vis si de POVESTE! Acum va pup! Pe curand!
7 ianuarie 2014, 21:27
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.