Blog
Ce-am mai dat de băut că a renunţat Oprişanu la nebunia de la Psihiatrie
„Tre’ să fiţi tare bucuroşi că şi-a dat Oprişanu demisia”, mi-au spus-o marţi o mulţime de oameni după ce managerul de la Psihiatrie şi-a anunţat renunţarea la post. Motivul bucuriei? De ceva timp Botoşăneanul.ro demască tărăşenia de aproape 8 miliarde de lei vechi de acolo cu vreo 50 de angajaţi şi iată că a venit rezultatul, omul şi-a recunoscut indirect greşeala, demersul jurnalistic şi-a atins scopul, pupat Piaţa Independenţei.
Nu, jurnaliştii nu scriu ca să îşi dea cineva demisia, fie că el este prefect, primar, parlamentar sau şef la spital. În schimb, da, jurnaliştii scriu şi pentru ca instituţiile statului să se sesizeze atunci când sunt prezentate nereguli, nelegalităţi, achiziţii publice scandaloase şi să ia măsuri. Iar de această dată s-au sesizat teribil de repede şi poate că ar trebui să fim satisfăcuţi că încep să se mişte lucrurile şi la noi, iar instituţiile abilitate îşi fac treaba. Poate am fi trăit acest sentiment dacă nu ar fi fost vorba de candidatul opoziţiei la municipiul reşedinţă, iar organele care s-au sesizat nu ar fi fost controlate de oamenii puterii. Asta a fost de altfel şi portiţa de ieşire a medicului. A invocat caracterul politic al controalelor, deşi, în ciuda faptului că are aproape un an de şefie nebună, în mai toate sensurile cuvântului, sunt convins că reuşeşte încă să fie lucid şi să recunoască, măcar aşa, în gând, că nu este tocmai în regulă să trimiţi trei cereri de ofertă la acelaşi om şi să spui că ai făcut licitaţie electronică.
Ca să trăim un sentiment de satisfacţie al lucrului bine făcut ar trebui să vedem un gest asemănător, dacă nu similar, şi din partea şefului de la Urban Serv, care s-a folosit de firma de salubrizare a oraşului ca de o târfă, doar ca să perfecteze o afacere sută la sută personală. Acolo nu am auzit însă să se ordone vreun control.
Tot aşa cum, iată, se împlinesc de acum cinci luni de zile de când tot această publicaţie a dezvăluit cum şeful de la şomeri a transformat programele europene în care este implicată instituţia într-o jucărie de făcut bani pentru el şi femeia cu care locuieşte (nu vă mai obosesc cu povestea că ba era nevastă-sa, ba era divorţat, în funcţie de cum dădea bine în declaraţia de avere). De atunci omul cu declaraţiile de avere care puţeau a falsuri grosolane a început să îşi ridice şi o casă fără autorizaţie, însă nici o instituţie de control nu s-a obosit să îl întrebe de sănătate. Între timp şi propteaua de la Bucureşti a fost înhăţată pentru ceva mită şi încep să curgă informaţiile că omul nu colecta bani doar de pe la Braşov, ci şi de prin Moldova. Băiatul este însă ţinut în continuare în braţe de la Botoşani. Poate trebuie să intre tot DNA-ul şi aici pe fir ca să mişte "tatăl lui" un deget şi nu doar să se facă că face (scuzaţi cacofonia).
Uite de asta nu-i caz de bucurie pentru că Oprişanu şi-a dat demisia. Fiindcă instituţiile statului încă se mişcă şi acţionează în funcţie de făptuitor şi nu de faptă. Aşadar, mai amânăm cu bucuria.
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
presa sa isi faca datoria si sa fie impartiala si obiectiva mai precis sa fie cel putin a patra putere in stat sau "ochiul sanatos al societatii" nu va vindeti cinstea pe un pumn de galbeni manjiti da_ai portocaliilor...
26 octombrie 2011, 23:22
daca oprisanu a facut toate aceste licitatii pentru a pastra locurile de munca ale angajatilor si nu pentru propriul lui buzunar inseamna ca este ok. In plus aspectul semnalat se cheama externalizarea unor servicii si se intampla la mai multe institutii ale statului.
26 octombrie 2011, 15:41
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.