Blog
Bătaie de joc în casa PSD-ului PNL-ist
Imaginaţi-vă următorul tablou: toţi liderii opoziţiei unite de la Botoşani îngrămădiţi la un prezidiu. Bine îmbrăcaţi, cu foi prin faţă, aranjându-şi scaunele, mutându-se de pe unul pe altul, purtând minute bune discuţii despre alocuţiunile pe care la vor avea în curând. De cealaltă parte, câţiva spectatori, şi la propriu, şi la figurat – unul joacă rolul spectatorului şi în Parlament, aşa că nu-i o noutate  - altul, mai nou, pregăteşte proces unui jurnalist “şmecher”. La masă o mulţime de ziarişti aşteaptă declaraţiile politicienilor, că de aia au fost invitaţi acolo.
Şi încep să vorbească. Unul zice ceva de Guvern, altul de Boc, altul de legea asistenţei sociale, altul face invitaţii la Vorona. Nici un cuvinţel despre Botoşani şi pentru botoşăneni. Candidatul la Primărie nici nu ia cuvântul. O face însă aspirantul la preşedinţia judeţului, care este lovit de o revelaţie şi transmite oamenilor descoperirea: botoşănenii nu ştiu care-i treaba cu Consiliul Judeţean, cu ce se ocupă, ce face el, baliverne dintr-astea… Mai vorbeşte şi omul cu epigonii, care asemeni serialului “Tânăr şi neliniştit” care ne îmbătrâneşte pe toţi mai zice din nou ceva – nu ştiu pentru a câta oară, că e chiar aproape imposibil să mai numeri – despre Guvernul Boc. Nu suflă unul o vorbă despre Ţâbuleac, despre Flutur, despre Roman. Şi gata, oamenii cică aşteaptă întrebări. Într-un gest aproape fără precedent de protest tăcut, toţi jurnaliştii se ridică şi pleacă.
Ce s-a întâmplat vineri la sediul PSD-ului, acolo unde toată floarea cea vestită a USL-ului s-a adunat, a fost o bătaie de joc. Nu atât la adresa mass-media, pentru care nu reprezintă o noutate ascunsul după copac în opoziţie şi ieşitul în faţă după câştigarea puterii, ci la adresa celor peste 400.000 de botoşăneni care aşteaptă o alternativă. A fost a nu ştiu câta bătaie de joc la adresa unor oameni cărora li s-au tăiat salarii, li s-au tăiat pensii, la adresa unor profesori care anul acesta au făcut aproape trei săptămâni miting ca să-şi ia salariile, la adresa botoşănenilor pentru care întreruperea apei a devenit o constantă zilnică, la adresa botoşănenilor cărora a ajuns să li se spună că li se desfiinţează judeţul de parcă li s-ar transmite schimbarea orei de masă.
Nu, asta nu este opoziţie, asta este bătaie de joc. Nu poţi să vii pentru a nu ştiu câta oară şi să o faci pe-a oropsitul şi să îndrugi două-trei chestii despre Băsescu şi Boc, iar tu de fapt să fii prieten cu cu puterea. Exemple sunt cu duiumul, dar am să vă dau doar două: alianţa liberalilor cu PDL-ul din CJ când s-a împărţit bugetul pe anul acesta şi afacerea lui Oprişanu cu PDL-istul Pricopi. Mai adăugaţi la asta şi cohorta de rubedenii şi pilane ale şefilor din opoziţie, angajate pe la unităţile subordonate Consiliului Judeţean şi Consiliului Local, şi începeţi să aveţi idee pentru ce opoziţia de la Botoşani este una strict declarativă. Vă mai amintesc cum s-au umplut de penibil Marcu şi Ţurcanu, care după ce luni întregi au susţinut pe unde au putut că nu votează comasarea spitatelor, le-au transmis consilierilor să o voteze? Vă mai amintesc de toate promisiunile cu renunţarea la ridicarea maşinilor şi rezilierea contractului cu HSR, iar când s-a ajuns să se voteze noul regulament în Consiliul Local nici un PNL-ist sau PSD-ist nu a votat împotrivă, iar “hingherii” de maşini îşi fac în continuare liniştiţi treaba?
Din nefericire aceasta este opoziţia de la Botoşani. Sunt oameni care au prins nişte mandate şi care de ochii lumii critică mai mereu pe ăia de la centru, dar îi “uită” pe cei de la Botoşani, nu care cumva să-i supere şi să le frece un control, ceva. Joacă teatrul ăsta ieftin patru ani şi după ce ajung la putere ies cu pieptul în faţă şi cer posturi de directori bătându-se cu pumnul în piept că au înfruntat vicisitudinile opoziţiei şi acum trebuie răsplătiţi. După ce le dobândesc se comportă exact ca ăia cărora le-au luat locurile.
Pentru ei este un joc, pentru noi este o dramă fiindcă suntem practic lipsiţi de alternativă. Până acum tot speram că vin alegerile, acum ai sentimentul că degeaba mai vin...
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Preferam oameni ca Turcanu si Portariuc care sunt aproape de cetateni, decat Flutur & company, care fura fonduri, fura sperante, fura viitorul copiilor nostri. Intr-adevar, fiecare are defectele lui, insa ce face puterea de la Botosani este ceva de neimaginat
28 noiembrie 2011, 19:21
in afara de Gagarin toti snteti lacomi si va bateti pentru o bucata de zgirci hai pa
28 noiembrie 2011, 16:42
REPET,CEEA CE V-AM SPUS DE MAI multe ori:voi vreti doar sange.Orice altceva devine lipsit de importanta.Daca nu aveti puterea de a recunoaste ca modificarea Regulamentului de circulatie s-a facut la presiunea consilierilorU.S.L.(Vazdoaga,Pietraru si Eram)nu avem ce discuta.Daca nu puteti recunoaste ca noul Regulament a redus substantial abuzurile firmei H.S.R.,nu avem ce discuta.Daca nu stiti care este rolul consiliului local si care este al executivului,nu avem ce discuta.Acest regulament era mai mult decat necesar.Ca se aplica anapoda,nu este vina consilierilor.Ptr.Maria.De ce asteptati voi ca Ovidiu Portariuc,proaspat aspirant la functia de primar,sa-i toarne in cap lui Flutur galeata de laturi?Nu uitati:Ovidiu este un om tanar,educat si in campanie,probabil,va avea o tinuta adecvata,atacand principii,idei si nu oameni.Pentru voi,care nu va hraniti decat cu sange,Portariuc nu este o solutie,dar pentru ceilalti,PORTARIUC ESTE SINGURA SOLUTIE.In rest numai de bine.
27 noiembrie 2011, 10:25
Partial adevarat, dle Sergiu! Intr-adevar, nu-i duce prea mult capul pe cei din USL...dar ia mergi matale la tara, sa-i privesti direct in ochi pe cei "400.000 de cetateni" de mila carora plangi!. Te ingrozesti de atata prostie, incultura si alcoolism. 90% isi dau puterea lor politica suprema (votul) pe galeti sau ulei sau orez sau doar pentru o tuiculita. De plans sunt cei 30.000-40.000 de botoseneni de reala calitate, nevoiti sa traiasca in mijlocul acestor veneratori si pupatori de ciosvarte umane (unii le zic moaste sfinte!). Mie imi vine greata cand le vad convoaiele pe strazi, insotind smerit cate o mana, picior, gat, cap de "sfant"! Ca in urmatorul minut sa se incaiere precum haita de caini, daca "se da ceva". Nu alternativa asteapta ei, ca nu stiu ce-i aia: ei asteapta "ce le da candidatul". Asa incat, nu va suparati, pentru ei, actualii Turcanu si Marcu sunt mai mult decat nimeriti. Iliuta, Sorescu, Teslaru, nu iau voturi, nu sunt "populari", sunt asa, "prea intelectualisti ca sa-i poti intelege". Asa ca, dupa sac, si petecul!
27 noiembrie 2011, 10:19
D-le Sergiu,ce legatura are opozitia cu taierea salariilor,pensiilor,ajutoarelor sociale ?Niciuna.Cat priveste puterea locala,fiti fara grija ca li se pregateste tortul.
27 noiembrie 2011, 08:25
Cu un spectator in Parlament si cu un interlop nu se poate face politica, din pacate.
26 noiembrie 2011, 21:39
Domnule Sergiu nu se poate face mai nimic cu acesti doi candidati deoarece nu au nici o varianta sau program viabil pentru Primarie si Consiliul Judetean.Portariuc viseaza cai verzi pe pereti si nu aduce plus valoare organizatiei PSD pentru ca in echipa lui de campanie sunt oamenii lui Oprisanu ca doar au schimbat barca ca poate vor prinde un loc caldut sub soare iar in PNL cu primarii PNL e o problema ca sunt multi cu dosarele in asteptare.Oare de ce PORTARIUC nu il ataca pe FLUTUR? ASTEPTAM COMENTATORI
26 noiembrie 2011, 19:19
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.