Blog
Alegeri şi la organizaţia de curve
logo botosaneanul Se termină anul şi PSD-iştii nu se mai termină de ales între ei. Au început cu tineretul prin februarie, au continuat în martie, când, în spirit de solidaritate cu înzăpeziţii de prin judeţ, d-nele social-democrate îşi plimbau blănurile la căldurica de la teatru fiindcă aveau parte de o nouă şedinţă. Au fost apoi scrutine la judeţ, la femeile din municipiu, din nou la tineret, iar la femei, dar la alea de la judeţ, pentru ca o adevărată cheie de boltă să fie atinsă sâmbăta ce a trecut, cu scrutinul de la pensionari. Da, dacă încă nu aţi aflat, au ajuns să organizeze alegeri şi la vârstnici.
Bine, „alegeri” este un termen mult prea pretenţios. Aşa cum stă bine descendenţilor Partidului Roşu, până şi la vârsta a treia e aceeaşi regie: locul şi candidatul, se votează ca la PCR, prin ridicare de mâini, nu există nici un nebun să se împotrivească. Penibilitatea capătă proporţii când te uiţi în sală. Nişte pensionari „foarte bătrâni”, numai buni de pus la muncă, cu pensii cât alţii nu iau în jumătate de an. Un protestatar de pe vremea guvernării PDL căruia i-a pierit brusc avântul revoluţionar după ce dragul de PSD a ajuns la putere (ştiţi ceva de un ofiţer burtos?), un ex-subprefect care a mâncat ani de zile banii statului şi care acum vrea să-i vândă şi o fostă grădiniţă pe post de cămin pentru bătrâni, ex-directori care au băgat firme de stat în faliment, unii dintre ei mai tineri, culmea, decât alte Vâzdoagă, acest Mao Zedung al PSD-ului botoşănean, care probabil că fiind încă salariat nu-l pot trimite la organizaţia de pensionari.
Toate întrunirile astea cu rezultat dinainte cunoscut, numai bune de afişat ultimele colecţii vestimentare ale tănţilor care plâng social-democrat pe umerii săracilor, au aceeaşi desfăşurare: PDL-iştii au tăiat salariile şi pensiile, PNL-iştii se aliază acum cu ei (bine, se trece cu vederea anul ăla când PSD şi PDL au guvernat împreună, ăla nu se pune), ţara a fost îndatorată, iar acum PSD-ul salvează şi el ce mai poate. Asta fiindcă e cel mai mare, puternic, bun, frumos, minunat, senzaţional, extraordinar partid. Bonus: la un an şi jumătate de la preluarea guvernării şi la o treime din mandat deja bifată de la alegerile locale, la fiecare adunare dintr-asta se consumă o porţie generoasă de lăudăroşenii, de pupincurism şi de felicitări pentru marile victorii de anul trecut. Cel mai fain este că toate linguşelile astea vin în condiţiile în care nu există decât un singur candidat, care la PSD Botoşani chiar n-are cum să iasă pe locul al doilea, fiindcă aşa ceva nu există. Adică e punct ochi, punct... pupat.
În tot acest timp, când manifestările faraonice la care prin primăvară se ajunsese să nu mai fie scaune pentru atâţia PSD-işti, la Botoşani se măresc taxele şi impozitele locale, rectificarea bugetară e negativă, adică se taie din banii promişi la începutul anului, la drumul Botoşani – Suceava nu se mai lucrează, Guvernul discută de majorarea cotei unice, iar primarul Portariuc, care nu scapă nici un prilej ca, dacă Ţurcanu pică în ridicol, să intre şi el în penibil, se ceartă de la Moş Crăciun. Păi probabil că la Moşul e singura speranţă să mai facă 2.000 locuri de muncă, vreo mie şi ceva de apartamente pentru tineri şi alte minuni nemţeşti. Până una-alta însă e bine că are peste 51%. Păi vă daţi seama când o să deşarte Moşul promisiunile ce-o să fie? Exact ca la PSD, 100%!
Sută la sute curve politice. Astea nu se mai aleg între ele, le alegem noi o dată la patru ani. Şi tare „bine” o mai facem!
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Blasfemie cu blană în fruntea judeţului
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
Mulţumim din inimă partidului

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Cind a fost? Fix pe 23 martie, la Teatrul Mihai Eminescu, la ultimul val de inzapeziri, cind Dolineaschi povestea ca a venit cu haine de imprumut din cauza ninsorilor (ce-i drept, n-a spus si de hainele doamnelor ca ar fi imprumutate)
29 octombrie 2013, 22:11
Cand au fost sedinte in martie cu doamnele psd-iste??? Va rog sa va informati putin inainte de a scrie tot felul de bazaconii...
29 octombrie 2013, 22:03
frumos articol. aici se poate vedea culaorea politica a acestui site ;)
29 octombrie 2013, 13:31
Rusine pentru titlul articolului !!! Esti penibil , Sergiu Balascau ! Asa consideri tu ca e normal ? Sa jignesti ?
29 octombrie 2013, 11:41
Un articol de doi lei . Ce vrei sa demonstrezi Sergiu Balascau ? Ca esti un ziarist de doi lei ? Asta stim ... Acesta este titlu de articol ? Tie daca ti-ar jigni familia cineva , ti-ar conveni ???
29 octombrie 2013, 11:31
cand zici PSD defapt zici Partidul Comunist Roman care nui inca istorie. Dar sa speram ca la Botosani va fi. :D
29 octombrie 2013, 11:12
Vreau si eu delegat acolo daca se face, va rog ,ca vreau sa-i dau votul DOAMNEI bucsa si sa fie tot prin ridicare de maini va rog ca daca nu cine stie ce mai iese acolo, secretari de comisie fostii amorezi sa-i puneti, fostii soti,si la numarat voturile sotii de acasa.E bine de facut sondaj si de vazut care are cea mai larga...experienta in p.olitica si sa profite partidul de pe urma lor. Delegati sa fie numai fosti si actuali fraieri de moment a unor putori din astea scolite la partid.
29 octombrie 2013, 10:40
presedinta,"dna"BUCSA!!!!
29 octombrie 2013, 09:57
Stai ca vine din urma generatia tanara care culmea la ultimile alegeri au invatat cum se fraudeaza...))) speranta...viitorul.....sa vezi atunci !!!!!! aaa si sa nu uitam de Rotaru... viitorul luminos...)))
29 octombrie 2013, 09:53
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.