Blog
10 lucruri pe care a uitat primarul să şi le treacă în raport
Botosaneanul sigla 3A uitat să-şi dea demisia... A promis că, dacă nu rezolvă problema câinilor vagabonzi în 12 luni, renunţă la funcţie. Problema nu s-a rezolvat, zeci de botoşăneni sunt lunar muşcaţi de câini, Portariuc este în continuare primar.
A uitat de sloganul „prea multe panseluțe, prea puține locuri de muncă” din campania electorală. După ce a ieşit primar se cheltuiesc mai mulţi bani cu florile decât înainte.
A uitat de făgăduinţa că „firmele abonate” la banii publici vor fi tăiate de la porţie. Primăria cumpără flori de la „firma lui Ghiorghiţă”.
A uitat să dea în vileag afacerile firmelor de casă ale Primăriei. În afară de HSR, care o ştia toată lumea şi care oricum îşi desfăşoară în continuare activitatea, nu a prezentat nici o altă afacere.
A uitat de promisiunea cu eliminarea nepotismelor la angajările în Primăria Botoşani. S-au angajat şefi în Primărie doar prieteni de familie sau politici ai primarului.
A uitat că a susţinut un turnător cu hotărâre definitivă şi irevocabilă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru funcţia de director la Zona Metropolitană. După ce a renunţat în urma scandalului ieşit, a nominalizat un prieten, coleg de partid şi finanţator de campanie electorală.
A uitat să menţioneze că, în mandatul său, pentru prima dată în istoria post revoluţionară a municipiului Botoşani, un viceprimar şi-a dat demisia aducându-i grave acuzaţii.
A uitat să amintească şi că, tot pentru prima dată în istoria oraşului, titlul Festivalului Verii a fost depozitat la OSIM de o societate din Bucureşti, firmă de casă a PSD-ului.
Printre realizări nu se regăseşte şi faptul că, în doar câteva luni după ce a devenit primar, apartamentul a început să fie prea mic şi s-a mutat la vilă.
A uitat să-şi asumea răspunderea şi pentru cel mai mic şi nesemnificativ eşec. Pentru orice s-a întâmplat rău vinovaţi au fost mereu alţii: Flutur, Iliuţă, presa, consilierii locali, angajaţii din subordine care îl sabotează. El n-a fost vreodată vinovat pentru ceva.
...Vinovaţi sunt doar cei care au crezut în el (şi care nu reprezintă majoritatea, a fost votat doar de 46-47%) şi l-au propulsat într-o funcţie care se dovedeşte a fi mult peste priceperea sa şi considerabil deasupra capacităţilor sale intelectuale.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
PS : Acum îmi dau seama că în raport nu a trecut nici faptul că nu a avut vreodată curajul unei confruntări directe cu fostul primar şi că, pe cât poate el de mult, găseşte tot felul de pretexte pentru a evita şi confruntările cu jurnaliştii care au curajul să spună lucrurilor pe nume. Dar asta nu mai ţine de raport de activitate, ci de caracter. De tărie de caracter…
CITEŞTE ŞI:
Ameninţări împărăteşti

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
din cele ce enumeri tu numai padocul este proiectul actualului primar. in rest celelalte erau proiecte incepute din timpul mandatului lui flutur si era si culmea sa nu finalizeze aceste lucrari mai ales ca bugetul pentru ele era deja aprobat. nu va mai mintiti singuri ca deocamdata papa lapte asta nu a facut mare lucru pe cont prpriu. poate doar ca a reuait sa si ia vila la alfa land. nu zic ca flutur sau pdl a fost mai bun. xar usl a ajuns la putere mintind ca va face ce nu au facut ceilalti. prostimea la crezut si la votat. acum daca s ar face un sondaj de opinie jumatate din cei care l au votat le pare rau
26 august 2013, 09:57
Daca te uiti in oras,doar daca nu vrei sau daca esti orb nu vezi,ca in ultimul an s-au relizat:finalizarea(cu plata restantelor)Parcarii subterane,s-a reparat bulevardul stricat ca urmare a lucrarilor proaste facute pe vremea lui Flutur(a disparut si garantia din Banca),s-a finalizat toata strada Onicescu,s-a facut strada Viilor,s-au plantat flori in tot orasul(toti tipau ca nu se va realiza),s-au pornit lucrarile la Parcul Cornisa,se lucreaza la reabilitarea parcului Eminescu,se lucreaza la reabilitarea Parcului Primaverii,se lucreaza(e in curs de finalizare primul padoc)la padocul pentru caini si se va curata orasul de maidanezi,s-a curatat si igenizat locul fostelor sere,unde se va construi extinderea parcului cu locur de joaca si sport pt copii si tineri,s-a continuat actiunea de extindere a locurilor de parcare,s-a continuat la Modern Calor(in subordinea Primariei)si s-a finalizat retehnologizarea si extindere retelei secundare de termoficare,s-a finalizat peluza de la Stadion si se va incepe constructia noctornei,s-a avansat cu discutiile pentru preluarea terenului de la armata pentru constructia de locuinte,s-a realizat sensul giratoriu de la Bazar si or mai fi si altele.Vizionare placuta stimabile Englez!
23 august 2013, 21:52
Astia au vazut ca nu pot sa contrazica ce scrie in articol au început sa se i-a de lucrurile personale ale reporterului. Fratilor unități-va in jurul vostru in oraș si pe urma vorbiti. E chiar jenant acest primarel. Pana si Turcanu la cat îl duce pe el mintea știe ca primarul e prost....sfătuit :))
23 august 2013, 15:14
Acest personaj in functia de Primar de Botosani s-a inconjurat de personaje care nu au demonstrate nimic in afara de lipt afise: Costel Lupascu si concubine sa, pusa mare directoare la primarie.
23 august 2013, 14:06
ioana si marian,adevarul va doare???? dupa ce ca nu face nimic acest pseudo primar mai face ,pe banii nostri,peste 30000 de rapoarte mincinoase despre asazisa lui activitate.trezitiva la realitate .Felicitari domnului Balascau pentru integritate!
23 august 2013, 14:01
O papusa de paie nu poate avea propria gandire. A falimentat firmele lui taicasu si acuma a trecut la falimentarea intregului oras. Portariuc un june tanar si naiv cu aere de conducator fara viziune si fara speranta. Nu o sa poti face nimic, nici daca tre 100 de ani baiete.
23 august 2013, 12:04
eu personal l-am votat, si imi pare foarte foarte foarte rau.
23 august 2013, 11:28
unde sa mai vazut pe vremea lui Flutur sa primeasca indicatii prin telefon. ii intrebi pe votantii minicnosului: ce au votat? un papagal? o marioneta? un cititor de discursuri? UN MARE MINCINOS!!!
23 august 2013, 10:32
Se vede clar ca nu ai ratiune, mariane. Orice om care citeste aceste randuri si locuieste in botosani, isi da seama ca sunt lucruri adevarate si nicidecum altfel. Chiar nu vad vreo asa zisa "comanda".
23 august 2013, 10:26
Serios Mariane ? Sa inteleg ca pentru presa inseamna doar Latrina 3? Rolul presei este sa critice, nu sa pupe in cur. Si asa cum exista Latrina 3 si va place, trebuie sa va ganditi ca exista si altii. Iar acesti altii sunt as putea spune chiar eleganti fata de Latrina 3 cu toate elementele sale : Gadea, Ciutacu, Grecu, Dumitrescu, Tudor si altii.Asa ca nu va suparati cand cineva, aici vorbind de Balascau scrie de tampeniile facute de Portariuc.
23 august 2013, 10:22
Penibili sunteti cu blogurile si emisiunile voastre platite! Nici nu va puteti numi jurnalisti, scrieti la comanda! Vrem sa va vedem si noi diplomele de mari jurnalisti daca tot va luati atata de PSD! Portariuc este primar, PSD este la putere! Rusine sa va fie
23 august 2013, 10:20
ce ti se pare tie in neregula la ce a scris autorul?a zis ceva ce nu e adevarat?a nascocit vreo inventie sau ceva ce nenea primarul nu a spus , sau a spus si el defapt a facut si aici se spune ca nu a facut???
23 august 2013, 10:13
Hai Mariane las-o moarta. Zi sa mori tu ca nu esti comentator platit de Doly! Si mai zi tu la cate ziare online da de papa Mortariuc care sa il perieze. Eu cred ca acesta este singurul ziar LIBER din Botosani. A dat si in PDL-isti cand erau la putere si gafau, acum da in USL-isti cand sunt la putere si gafeaza. ACESTA ESTE PRESA LIBERA. Ce ai vrea sa laude 'realizarile' lui portariuc si sa-l injure pe Flutur... atunci ai zice ca e aservit puterii!?
23 august 2013, 09:59
Ce-l mai ling lingaii....singur a facut promisiuni de care sa impiedicat de la inceput singur sa le suporte AMAR, bravo jurnalistilor
23 august 2013, 09:53
Ia zii Mariane ceva ce nu e adevarat in ce a scris Sergiu mai sus
23 august 2013, 09:50
Marian, de ce ai tu impresia ca un ziarist trebuie sa pupe in fund un primar sau doar sa scrie lucruri roz despre el? E foarte bine ca exista o presa in Botosani care face opozitie, asa si trebuie. Daca toti ar scrie numai de bine, orasul asta s-ar duce de ripa. Si apoi, acest domn nu a demonstrat inca nimic decat ca e pus mereu pe cearta, ca nu-i convine daca presa devine insistenta si cam atat....
23 august 2013, 09:50
Sergiu , de ce nu publici toate comentariile ? Faci selectie ? TE RUGAM SA NE SPUI DE UNDE AI AVUT BANI SA ITI MAI CUMPERI O MASINA IN VALOARE DE APROX 12.000 EURO , nu iti mai placea Loganul , DE VACANTELE DIN STRAINATATE ?
23 august 2013, 09:43
Se vede clar ca sunteti platiti sa scrieti toate rahaturile comandate de cel care va conduce si va mai da ceva banuti sa aveti de papa.
23 august 2013, 09:25
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.9 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.