Ancheta săptămânii
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul

Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.

Au fost patru firme care au participat la licitația din 2015 pentru a concesiona suprafețe de teren în parcul Cornișa, pretabile pentru deschiderea de bistrouri și terase:

 

SC Gold SRL (două terenuri)

SC Andicoma SRL (două terenuri)

SC Unitcom SRL

SC Binadismag Elite SRL 

 

Unul dintre administratorii care au obținut două loturi de teren în parcul de agrement și-a scos societatea la vânzare pe un site de profil. Anunță că vinde o afacere de succes, însă în mod oficial nu își arată pretențiile financiare.

 

 

Este evident că potențialul există la Cornișa, însă cel mai probabil botoșăneanul care renunță la această afacere și-a făcut se pare alte calcule în 2015, care nu mai corespund cu realitățile din 2020.

 

 

„Contractele sunt semnate și există această posibilitate de cedare”,

explică Oana Georgescu, secretarul Primăriei Botoșani

 

Neoficial circulă și varianta că afaceriștii nu mai sunt extrem de încântați de oportunitățile financiare oferite de parcul de agrement după ce Primăria, prin Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), și-a deschis propriul punct de alimentație publică, în zona piscinei interioare.

Mutare apreciată ca o concurență neloială pentru concesionarii care plătesc sume consistente ca să poată vinde acolo.  

 

Spre exemplu, în zona piscinei pentru o suprafață de 100 mp, taxa de concesiune ar ajunge undeva la 2.000 de euro (ceea ce este mult pentru Botoșani), cu un drept de folosință doar pe 50 mp.

 

Iar ideea este întărită și de faptul că un singur investitor, respectiv Corneliu Timofte, de la Unitcom, a semnat, în urmă cu aproximativ jumătate de an, contractul de concesiune cu Primăria și a obținut o parte din documentele necesare.

 

„Am scos certificatul de urbanism și acum sunt la proiect. Noi facem tot posibilul, dacă nu, vom găsi o variantă provizorie, cu un cort, eu fac tot posibilul să termin. Numai că durează, la arhitect durează cel puțin o lună jumătate proiectul. Oricum au început, de pe o zi pe alta, trebuie să cer autorizația de construcție. Nu pot ridica nimic până nu am autorizația de construcție. Eu fac tot posibilul să dau drumul sezonul acesta. Dacă nu, oricum găsesc o variantă, ceva în genul unei terase cu mese și scaune lângă construcție”,

Corneliu Timofte, administrator SC Unitcom SA

 

 

În general, pentru certificatul de urbanism termenul de eliberare este de 30 de zile lucrătoare. La acestea se adaugă întocmirea unui proiect tehnic, un nou interval de 30 sau 45 de zile. Și într-un final obținerea autorizației de construcție și mai apoi începerea efectivă a lucrărilor, etapă ce mai necesită în jur de o lună, două până la realizarea investiției.

 

Corneliu Timofte spunea în trecut că investiția sa de la Cornișa se ridică undeva la 400.000 de lei. El va plăti o chirie lunară de aproximativ 9.000 de lei pe lună, restaurantul său urmând a fi amenajat în zona piscinei exterioare.

 

În cazul celorlalți, nu se știe la acest moment de ce nu fructifică terenurile pe care le-au câștigat la licitație.

 

 

 

Anul trecut, Primăria a fost încurcată și de o obligativitate față de autoritatea finanțatoare, cu toate că, la final, partea europeană a fost depășită de co-finanțarea municipalității.

Fiind un proiect finanțat parțial din fonduri europene, pentru o perioadă de câțiva ani Primăria nu avea voie să încaseze venituri din exploatarea investiției. O absurditate, de altfel, având în vedere că vorbim despre un parc de agrement.

 

Ulterior recepției, Primăria a cerut o derogare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru deschiderea restaurantelor în Parcul Cornișa.

Odată obținută derogarea, a scăzut interesul afaceriștilor locali. În cazul în care starea actuală va fi perpetuată în timp, se poate lua decizia reluării licitației, pentru spațiile care rămân neexploatate.

 

loading...

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Loading...
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
Loading...
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Executia cu foarte multe deficiente cumulata cu incompetenta extrema in administrare nu aveau cum sa duca ceva bun. Creste matasea broastei in piscina, cade mozaicul ala din plastic pe care l-ati pus, sauna unica in lume unde nu poti pune apa pe pietre, varul cade de pe pereti, rosturile la faianta sunt murdare, gresia incepe sa sara si as putea continua. La receptie aveti o fatuca a carei scop este sa faca parada modei si sa stea pe telefon la servici. Si mai aveti si alti trantori acolo. V-ati batut joc de o investitie care putea produce foarte multi bani.
22 februarie 2020, 07:36
Spaga e mare la primarie. :)))Marea afacere Cornisa, da falinent intr un an de zile. :))
21 februarie 2020, 12:31
Buna dimineata, Roci! Te-ai trezit! Poate se trezesc si restul pana nu ajunge Botosaniul in faliment. Daca nu o fi ajuns cumva. Cornisa e o mare groapa in care s-au bagat o mie de miliarde, adica pretul a o mie de apartamente mai mici. Botosanenii platesc!
18 februarie 2020, 00:51
Miroase cumva a fiasco total si nu ne-am prins noi inca ? Ca parca Cornisa asta asa cum e tot laudata prin presa are profit de "n-au aer " administratorii. Incasari record, masini cu numar de Ohio, Franta, Spania, fara numar, fara numar dar fara sa stim si noi totusi cam care-s cheltuielile cu administrarea, intretinerea si functionarea acestei "minuni financiare" tocmai hăt la Botosani unde se agată harta-n cui
17 februarie 2020, 15:28
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Da, sunt cadru didactic. Trebuie să fiu cadru medical - când este nevoie, trebuie să fiu paznic - în pauze, jandarm - la unele clase, psiholog, baby sitter, moaşă - în unele cazuri, părinte - pentru cei ai căror părinţi nu ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8351 lei
USD
Dolarul SUA
4.1131 lei
CHF
Francul elveţian
4.4859 lei
GBP
Lira sterlină
5.3685 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8919 lei
XAU
Gramul de aur
260.8073 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2441 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4009 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9242 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1838 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.