Ancheta săptămânii
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul

Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.

Au fost patru firme care au participat la licitația din 2015 pentru a concesiona suprafețe de teren în parcul Cornișa, pretabile pentru deschiderea de bistrouri și terase:

 

SC Gold SRL (două terenuri)

SC Andicoma SRL (două terenuri)

SC Unitcom SRL

SC Binadismag Elite SRL 

 

Unul dintre administratorii care au obținut două loturi de teren în parcul de agrement și-a scos societatea la vânzare pe un site de profil. Anunță că vinde o afacere de succes, însă în mod oficial nu își arată pretențiile financiare.

 

 

Este evident că potențialul există la Cornișa, însă cel mai probabil botoșăneanul care renunță la această afacere și-a făcut se pare alte calcule în 2015, care nu mai corespund cu realitățile din 2020.

 

 

„Contractele sunt semnate și există această posibilitate de cedare”,

explică Oana Georgescu, secretarul Primăriei Botoșani

 

Neoficial circulă și varianta că afaceriștii nu mai sunt extrem de încântați de oportunitățile financiare oferite de parcul de agrement după ce Primăria, prin Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), și-a deschis propriul punct de alimentație publică, în zona piscinei interioare.

Mutare apreciată ca o concurență neloială pentru concesionarii care plătesc sume consistente ca să poată vinde acolo.  

 

Spre exemplu, în zona piscinei pentru o suprafață de 100 mp, taxa de concesiune ar ajunge undeva la 2.000 de euro (ceea ce este mult pentru Botoșani), cu un drept de folosință doar pe 50 mp.

 

Iar ideea este întărită și de faptul că un singur investitor, respectiv Corneliu Timofte, de la Unitcom, a semnat, în urmă cu aproximativ jumătate de an, contractul de concesiune cu Primăria și a obținut o parte din documentele necesare.

 

„Am scos certificatul de urbanism și acum sunt la proiect. Noi facem tot posibilul, dacă nu, vom găsi o variantă provizorie, cu un cort, eu fac tot posibilul să termin. Numai că durează, la arhitect durează cel puțin o lună jumătate proiectul. Oricum au început, de pe o zi pe alta, trebuie să cer autorizația de construcție. Nu pot ridica nimic până nu am autorizația de construcție. Eu fac tot posibilul să dau drumul sezonul acesta. Dacă nu, oricum găsesc o variantă, ceva în genul unei terase cu mese și scaune lângă construcție”,

Corneliu Timofte, administrator SC Unitcom SA

 

 

În general, pentru certificatul de urbanism termenul de eliberare este de 30 de zile lucrătoare. La acestea se adaugă întocmirea unui proiect tehnic, un nou interval de 30 sau 45 de zile. Și într-un final obținerea autorizației de construcție și mai apoi începerea efectivă a lucrărilor, etapă ce mai necesită în jur de o lună, două până la realizarea investiției.

 

Corneliu Timofte spunea în trecut că investiția sa de la Cornișa se ridică undeva la 400.000 de lei. El va plăti o chirie lunară de aproximativ 9.000 de lei pe lună, restaurantul său urmând a fi amenajat în zona piscinei exterioare.

 

În cazul celorlalți, nu se știe la acest moment de ce nu fructifică terenurile pe care le-au câștigat la licitație.

 

 

 

Anul trecut, Primăria a fost încurcată și de o obligativitate față de autoritatea finanțatoare, cu toate că, la final, partea europeană a fost depășită de co-finanțarea municipalității.

Fiind un proiect finanțat parțial din fonduri europene, pentru o perioadă de câțiva ani Primăria nu avea voie să încaseze venituri din exploatarea investiției. O absurditate, de altfel, având în vedere că vorbim despre un parc de agrement.

 

Ulterior recepției, Primăria a cerut o derogare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru deschiderea restaurantelor în Parcul Cornișa.

Odată obținută derogarea, a scăzut interesul afaceriștilor locali. În cazul în care starea actuală va fi perpetuată în timp, se poate lua decizia reluării licitației, pentru spațiile care rămân neexploatate.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
O nouă recunoaștere națională: Cornișa aduce la Botoșani încă un PREMIU - FOTO & VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
Executia cu foarte multe deficiente cumulata cu incompetenta extrema in administrare nu aveau cum sa duca ceva bun. Creste matasea broastei in piscina, cade mozaicul ala din plastic pe care l-ati pus, sauna unica in lume unde nu poti pune apa pe pietre, varul cade de pe pereti, rosturile la faianta sunt murdare, gresia incepe sa sara si as putea continua. La receptie aveti o fatuca a carei scop este sa faca parada modei si sa stea pe telefon la servici. Si mai aveti si alti trantori acolo. V-ati batut joc de o investitie care putea produce foarte multi bani.
22 februarie 2020, 07:36
Spaga e mare la primarie. :)))Marea afacere Cornisa, da falinent intr un an de zile. :))
21 februarie 2020, 12:31
Buna dimineata, Roci! Te-ai trezit! Poate se trezesc si restul pana nu ajunge Botosaniul in faliment. Daca nu o fi ajuns cumva. Cornisa e o mare groapa in care s-au bagat o mie de miliarde, adica pretul a o mie de apartamente mai mici. Botosanenii platesc!
18 februarie 2020, 00:51
Miroase cumva a fiasco total si nu ne-am prins noi inca ? Ca parca Cornisa asta asa cum e tot laudata prin presa are profit de "n-au aer " administratorii. Incasari record, masini cu numar de Ohio, Franta, Spania, fara numar, fara numar dar fara sa stim si noi totusi cam care-s cheltuielile cu administrarea, intretinerea si functionarea acestei "minuni financiare" tocmai hăt la Botosani unde se agată harta-n cui
17 februarie 2020, 15:28
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.4 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.1 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.2 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.