Ancheta săptămânii
Un partid la Înalta Curte – fals intelectual, amenzi de la procurori, zeci de membri audiaţi
„USL are un candidat care poate să facă puşcărie. Ei, ce se face USL-ul dacă rămâne fără candidat?” Afirmaţia aparţine fostului lider judeţean al liberalilor şi a fost făcută la finele săptămânii precedente. Dincolo de doza politică a acestei declaraţii făcute de Liviu Câmpanu ea conţine însă şi un adevăr: preşedintele judeţean al PNL a atras organizaţia într-un proces fără precedent la Botoşani şi poate chiar la nivel naţional. Şi asta pentru că zeci de persoane sunt în curs de audiere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) într-un dosar în care Florin Ţurcanu este acuzat de fals intelectual.

Doi liberali au încasat deja amenzi
Totul a pornit de la excluderea din partid a liberalelor Cristian Bahrin şi Aurelia Aroşoaie. Decizia a fost luată la scurt timp după îndepărtarea lui Liviu Câmpanu din partid, cele două fiind identificate ca apropiate şi loiale acestuia. În urma deciziei adoptate în interiorul partidului Bahrin şi Aroşoaie şi-au pierdut inclusiv mandatele de consilier judeţean, asta după ce, în prealabil, prima dintre ele a şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean pentru aproximativ o lună de zile. Ele nu s-au împăcat însă cu hotărârea partidului şi au depus plângere la procurori pentru că s-ar fi uzat de falsuri la şedinţa în care au fost date afară din partid. S-ar fi pus iscălituri şi în dreptul unor persoane care ar fi absentat. Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, care însă şi-a declinat competenţa. „Acolo era un proces verbal semnat de câteva zeci de persoane, nu mai ţin exact minte. Fiind o cauză indivizibilă, asta a atras Parchetul Înaltei Curţi, altfel s-ar fi disjuns, era trimis numai unul”, ne-a declarat prim-procurorul Aurel Simion. Legea prevede că senatorii şi deputaţii nu pot fi cercetaţi decât de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, în consecinţă, cauza a fost trimisă acestei instituţii. La început, s-au deplasat la Botoşani procurori de la ÎCCJ şi ofiţeri de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, care au şi aplicat două amenzi administrative. Victimele au fost Gheorghe Iavorenciuc, preşedintele organizaţiei municipale şi Sergiu Burlacu, de la secretariatul partidului. Procurorii de la Botoşani nu au participat la audieri. „Audierile le-au făcut procurorii de la Parchetul Înaltei Curţi, noi am fost numai sediul în care s-au făcut audierile”, a mai afirmat Aurel Simion.
Aproape toată Delegaţia Permanentă la audieri
După audierile maraton de la Botoşani, în luna ianuarie a anului trecut Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată pentru fals intelectual. Înfăţişările în proces au început pe 10 martie 2011 şi au ajuns deja la 11, ultima dintre acestea fiind consemnată pe 13 februarie. Următoarea este programată chiar săptămâna aceasta, pe 7 martie. De voie, de nevoie, liberalii trebuie să se deplaseze la Bucureşti pentru proces. „Am fost citat şi dacă nu merg îmi dau amendă”, ne-a spus consilierul local Romulus Eram. El este însă doar unul dintre cei 67 de liberali de la Botoşani care au fost sau vor fi audiaţi. Cum s-a ajuns la un asemenea număr? În încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia tocmai deputatul a fost cel care a propus instanţei audierea unui număr neobişnuit de oameni. Practic, el a dorit ca mai toţi componenţii Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani, for care le-a scos practic în final din partid pe Cristian Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, să fie audiaţi. De altfel, acesta a recunoscut pentru Botoşăneanul că a propus 80 şi i s-au acceptat 67. „Rar se aprobă atâţia martori, de obicei se aprobă doi-trei. Sunt 67 de martori care vor fi audiaţi, din cadrul partidului, care au participat la şedinţă. Au mai fost audiaţi din ei, mai au de audiat”, a arătat preşedintele PNL Botoşani. În cadrul procesului acesta a invocat unele excepţii, însă în luna mai a anului precedent ÎCCJ le-a respins, constatând regularitatea actului de sesizare a instanţei.
Câmpanu i-ar fi făcut figura
Conform unor informaţii neoficiale din cadrul procesului, Bahrin şi Aroşoaie au depus plângerea după ce au reuşit să intre în posesia procesului–verbal de excludere. Atunci ar fi constatat că ar exista iscălituri false. Ele ar fi obţinut documentul prin intermediul unor liberali care la acea dată încă i-ar fi fost loiali fostului preşedinte Liviu Câmpanu. Problema ar fi că la audieri de la partid s-ar fi prezentat un alt proces verbal, cu semnături în regulă, astfel încât procurorii au ajuns să aibă două acte diferite pentru aceleaşi excluderi. „USL are un candidat care poate să facă puşcărie. Ei, ce se face USL-ul dacă rămâne fără candidat? Aici suntem! În situaţia asta suntem. Mă bazez pe faptul că are proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru ceva ce am spus de multe ori că nu îmi place să ajung în eter: când un om are câteva clase făcute în mod normal, restul sunt făcute pe bani, este acuzat de fals intelectual şi uz de fals, dar asta este realitatea. Eu vă spun foarte sincer, atât eu cât şi colegii lui din PNL care l-au dat în judecată, cei care sunt acolo, ei ştiu, indiferent care va fi decizia, ştiu că preşedintele PNL-ului a făcut asta, că judecătorul poate să dea o interpretare sau alta, e decizia judecătorului şi respectăm decizia Justiţiei”, a afirmat Liviu Câmpanu.
"Toţi au spus adevărul"
Totuşi, riscul ca Florin Ţurcanu să se aleagă cu o condamnare care să nu îi permită candidatura la şefia Consiliului Judeţean este unul foarte redus. Şi asta pentru că, deşi ÎCCJ este, după cum îi spune şi numele, cea mai înaltă instanţă din România, deputatul mai are totuşi căi de atac chiar şi în cazul în care este condamnat. „Acolo au instanţe de fond, de apel şi de recurs. Se schimbă numărul de judecători, la Înalta Curte există şi acolo instanţă de fond, de apel şi de recurs”, a menţionat Aurel Simion, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Cu alte cuvinte, dacă primeşte o decizie defavorabilă, Ţurcanu poate face apel şi apoi recurs. Cel puţin declarativ acesta este liniştit.  „Din punctul meu de vedere, atât timp cât martorii au spus procurorilor exact ce s-a întâmplat acolo, e un lucru foarte clar. Toţi au spus adevărul, că asta s-a şi întâmplat: a fost şedinţa şi au fost excluşi. Doar asta e problema”, ne-a declarat Florin Ţurcanu. Pe de altă parte, în ritmul în care au lot audierile, în jur de patru martori pe lună, înseamnă că această procedură va întinde procesul până prin 2013, adică după alegerile locale.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Ţurcanu trimis în judecată pentru fals intelectual şi uz de fals
 Ţurcanu pe lista penală a lui Macovei pentru fals intelectual
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Loading...
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Loading...
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
creiere portocalii.....iesi afara javra ordinara.Basescu
10 martie 2012, 00:31
Cred ca se vede ce este USL-ul botosanean, nu? O coalitie corupta care clar nu are ce cauta la conducere.
6 martie 2012, 21:21
Adică vrei să spui aşa: Ai, n-ai vină dacă doreşte preşedintele unui partid te poate exclude numai pentru simplu fapt că nu-i place de tine. Chiar aşa?
6 martie 2012, 09:59
Ioane, vad ca situ esti din turma oierului, de cand fu.acii de oi au invatat sa scrie, sau ai rugat pe cineva sa- ti exprime gandurile iobage pe net!!! Si unde dupa tine este plasat nivelul ciobanului??? Eu zic sa te hranesti mai bine ca vin alegerile si trebuie sa ai ugerul plin pentru a produce cascaval ciobanasului!!!
6 martie 2012, 05:08
Caricatura ce esti,Tu nu te ridici nici la nivrlul unui cioban.
6 martie 2012, 00:13
Si mai au tupeul sa vrem sa-i alegem. Doamne, cata nesimtire! Atata timp cat ei au probleme cu legea, cine sa-i aleaga?
5 martie 2012, 23:03
Vad ca tare-i porti grija imaginii presedintelui Turcanu, chiar ai scris cu litera majuscula, cred ca esti unul dintre Turcanisti-pupincuristi, delegatie permanenta!!!! cand va vad, nu vad decat o turma de oi fricoase prinse-n strunga ciobanului!!! Rusine sa va fie!!! zici ca esti liberal!!??? Eu zic ca esti o oaie !! pentru ca un liberal adevarat nu poate linge un k.r de cioban!!!
5 martie 2012, 22:18
Domunl Campanu spune numai prostii. Realitatea este ca excluderile au fost statutare. Conform Legii si Statutului PNL "dobandirea calitatii de membru cat si pierderea acesteia sunt supuse numai jurisdictiei partidului". Acest proces nu face decat sa incerce murdarirea Presedintelui si a Delegatiei Permanente.
5 martie 2012, 16:41
Cat ma bucur ca in sfarsit ies la iveala toate marlaniile celor din USL. Asa va realiza toata lumea cum sunt ei de fapt.
5 martie 2012, 16:35
I-au pus sindicatele pe cei de al stat(degeaba) sa comenteze. Cat trebuie sa mai sufere ei pana cand vin ai lor sa le dea de pomana.
5 martie 2012, 16:30
Vine USL-ul si o salveza URAA...
5 martie 2012, 15:23
NU vedeti ca PD-L nu face decat manevre menite sa abata atentia de la ce este mai important? In curand nu vor mai avea ce guverna. Tara se scufunda, distrusa de ciuma portocalie. Deschideti ochii, cat inca mai este ceva in tara asta. Mergeti la vot, sa scapam de ei.
5 martie 2012, 14:29
Inca o data ne convingem de mocirla politicii locale! imi e scarba de politicienii locali fara exceptii, O cloaca urat mirositoare!
5 martie 2012, 14:24
Pedelistii astia sunt ca raia... Greu scapi de ei... Dar si cand o sa scapam tare bine va fi.
5 martie 2012, 13:44
PDListii nu stiu ce sa mai faca sa atraga voturi!!!! Sa va fie rusine...
5 martie 2012, 13:31
Indiferent de incercarile PDL-istilor de a bloca candidaturile celor de la USL, nu vor reusi sa opreasca dorinta populatiei de a indeparta PDL-ul de la putere.
5 martie 2012, 13:20
Minciuni si manipulare. Lasati USL in pace. Tot timpul vad ca va luati de acesti oameni care chiar vor sa faca ceva pentru judetul Botosani.
5 martie 2012, 13:17
Pedelistii nu pot sa mai recurga decat la astfel de metode. Pana la decizia Inaltei Curti nu avem ce comenta ca Domnul Turcanu ar fi vinovat de ceva. E usor sa judeci.
5 martie 2012, 13:15
Ma numesc Liviu Guta CACAmpanu alias vasile si mai comentez si eu din cand in cand din lipsa de sustinatori. La un procent de 1% va dati seama ca nu am de unde sa am sustinatori.
5 martie 2012, 13:12
Nu poti da oamenii afara din partid cum dai oile prin strunga........
5 martie 2012, 12:25
Avand abilitati de turnator versat de pe vremea lui Ceasca si pentru a nu-mi pierde aceste calitati,mai exersez din cand in cand.Fiind foarte ingrijorat de posibila pierdere a candidatului USL,m-am gandit sa rezolv problema, eu CAMPANU-SECURISTUL-PUPINCURISTUL.Cum?Ma voi inscrie eu in cursa pt.Presedinte al CJ.Daca o sa ma alegeti,promit ca nu va misca nimeni "in front".O sa-i torn pe toti la toate instantele de nu o sa se vada.Si trebuie sa ma credeti ca o voi face profesionist.Am ceva experienta si expertiza in domeniu.
5 martie 2012, 12:03
Plangeti, pedeleilor, plangeti. Mai sunt 95 de zile pana la alegeri.
5 martie 2012, 10:48
Asa isi face pregatirele pd-l pentru campania viitoare. Dosare pentru cei din opozitie. Vreau sa vad la Botosani si din randul puterii care sa fie cercetati pentru toate abuzurile pe care le-au facut! Jos Mafia pedelista.
5 martie 2012, 10:21
Fratilor, pd-l pregateste cea mai murdara campanile din cate au existat. Cu ajutorul catorva pupatori pe la dosurile lor, portocaliii se pregatesc sa arunce cu rahat in toti. Dupa principiul ori esti cu ei, ori esti distrus. Atat mai pot face, sa murdareasca. Oricum, nu-i mai crede nimeni.
5 martie 2012, 09:28
Loading...
Sondaj
Credeți că anul 2020 va fi:
Mai bun decât 2019
La fel ca 2019
Mai rău ca 2019
Declaraţia zilei
„Este ofițer în rezervă, el va candida la comuna Leorda, a fost șef de post în această localitate, soția domniei sale este o doamnă respectată în comunitate. Este agentul agricol din comună și este un om care locuiește în ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7792 lei
USD
Dolarul SUA
4.2976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4485 lei
GBP
Lira sterlină
5.6074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9023 lei
XAU
Gramul de aur
215.0476 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4251 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9663 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1901 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.