Ancheta săptămânii
Socrul Aristomel și-a rezolvat de-o casă la foc automat sub oblăduirea urbanistei șefe, fraierii să aștepte 2 ani, 5 sau... 10

Ceea ce altora nu le-a fost cu putință în 5 sau în 10 ani, lui i-a stat în putere în doar o lună și ceva. Aceasta reiese dintr-o analiză mai amănunțită a doar o parte a actelor pe baza cărora Aristomel Anușcă, socrul lui Florin Țurcanu și tatăl deputatei Roxana Anușcă și-a construit casa de lângă Alfa Land. Când a fost vorba de imobilul familiei celui care atunci era președinte al Consiliului Județean și al PNL Botoșani, administrația a funcționat în mare viteză.

În iulie a cumpărat terenul, în august a avut certificat de urbanism de la Primărie

Aristomel Anușcă a dobândit 2.045 metri pătrați de teren în Aleea Pajiștei printr-un contract de vânzare-cumpărare datat în luna iulie 2013. În luna imediat următoare acesta obținuse deja certificatul de urbanism care a stat la baza întocmirii ulterioare a Planului Urbanistic Zonal prin care terenul respectiv a fost transferat din extravilan în intravilan, proprietarii putând astfel să-și construiască o casă. Amintitul certificat de urbanism nu a fost emis de Primăria Botoșani doar pentru Aristomel Anușcă, ci și pentru alți doi proprietari, Claudia Marinela Nichita și Florica Slavic. Iar de aici încolo lucrurile devin cât se poate de interesante, iar coincidențele se țin lanț. Claudia Marinela Nechita deținea teren în strada Pajiștei din august 2008, deci de cinci ani, iar Florica Slavic tocmai din martie 2003, deci de mai bine de zece ani.

puz aristomel anusca

Întrebări fără răspuns

Se naște astfel o întrebare de bun simț: Cum se face că tatăl deputatei liberale a dobândit certificatul de urbanism la doar o lună după ce a devenit proprietar, iar ceilalți doi oameni după cinci, respectiv zece ani?  
Această întrebare am adresat-o și noi edililor, însă ni s-a răspuns printr-o altă întrebare: Dar ceilalți doi proprietari când au solicitat certificat de urbanism? Le-am întors-o și am întrebat și noi când au cerut prima dată ceilalți doi proprietari din Aleea Pajiștei certificat de urbanism? Nu ni s-a mai răspuns.
Viceprimarul care coordonează în prezent compartimentul de urbanism a evitat să facă declarații pe această temă deoarece nu ocupa funcția nici la data emiterii respectivului certificat și nici atunci când s-a aprobat PUZ-ul.
”Dacă s-a întâmplat ceva acolo, s-a întâmplat până ce să se ajungă la votarea PUZ-ului în Consiliul Local”, s-a mărginit să afirme Marius Buliga.

CITEȘTE ȘI:

Bârsan i-a luat până şi perdele şi televizor – CE LUCRĂRI i-a promis Ţurcanu

Cu Cătălina vice, socrul lui Țurcanu intră cu PUZ-ul în CL în șapte luni

catalina lupascuÎn ambele cazuri viceprimar era Cătălina Lupașcu și, dacă tot vă spuneam despre coincidențe, în august 2013 liberala, sprijinită de Florin Țurcanu pentru a prelua postul eliberat de Viorel Iliuță, a fost votată viceprimar cu largul concurs al PSD-iștilor și tot în august 2013 Aristomel Anușcă și ceilalți doi proprietari au dobândit certificatul de urbanism. În calitate de coordonatoare a activității de autorizări în construcții și urbanism, pe 24 februarie 2014 Cătălina Lupașcu a semnat raportul de specialitate prin care ”se propune spre analiză și aprobare Consiliului Local” PUZ-ul cu Aristomel și ceilalți doi proprietari. În rezumat, în șapte luni de la dobândirea terenului, Aristomel Anușcă a obținut de la municipalitate actele necesare pentru a-și construi casă.

Un cetățean fără propteli politice, tot de pe Pajiștei, a așteptat de trei ori mai mult

Pe 24 martie 2016 Consiliul Local Botoșani s-a întrunit în ședință și, printre alte proiecte de hotărâri, a adoptat și un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un teren extravilan... de unde credeți? Chiar din Aleea Pajiștei. Vasile Condrea, proprietarul terenului, obținuse certificatul de urbanism tocmai pe 17 iunie 2014, ceea ce înseamnă că a trebuit să aștepte un an și nouă luni pentru ca PUD-ul să îi fie aprobat în plenul deliberativului municipal. La el serviciul de urbanism n-a mai funcționat cu aceeași viteză ca în cazul casei Anușcă – Țurcanu, unde PUZ-ul a venit în doar șapte luni. Și aceasta în condițiile în care Vasile Condrea nu a cerut transferarea terenului din extravilan în intravilan și nici autorizație pentru casă, ci doar pentru ”construire anexă a exploatațiilor agricole și împrejmuire teren”. La fel de ciudat este că, deși acesta are teren mai aproape de șoseaua de la Lebăda (drumul de ieșire din Botoșani spre Iași), proprietatea sa este încadrată în extravilan, iar cea a lui Aristomel Anușcă, cu toate că se află considerabil mai departe de amintita arteră, face deja parte din intravilanul orașului.

 

puz vasile condrea

Până și Conțac a așteptat 20 de luni

Culmea, tot în ședința de săptămâna precedentă, Consiliul Local Botoșani a aprobat un PUD și trecerea din extravilan în intravilan a 4.000 metri pătrați de teren din Drumul Tătarilor la cererea fostului președinte al CJ și PSD Botoșani, Constantin Conțac în vederea construirii unei locuințe, a unor anexe gospodărești și împrejmuirii unei suprafețe. Fostul lider social-democrat obținuse la rândul său certificatul de urbanism tocmai pe 16 iulie 2014. Adică până și Constantin Conțac a așteptat un an și opt luni până ce să i se transfere terenul din extravilan în intravilan. Ce-i drept, Constantin Conțac nu mai era nici președinte la CJ și nici la PSD și, pe cale de consecință, nici nu avea colegă de partid viceprimar care să coordoneze serviciul de urbanism.

Bună și-o jumătate de pagină

Dincolo de toate aceste date care vorbesc de la sine despre circuitul hârtiilor, trebuie spus că atât proiectul de hotărâre care îl viza pe Vasile Condrea, cât și cel care îl privea pe Constantin Conțac, au anexat, în afara raportului de specialitate fără de care nici un proiect de hotărâre nu poate intra în dezbaterea CL Botoșani, câte un ”Raport de informare și consultare a publicului” și ”Rezultatele informării și consultării publicului”. Practic, proprietarii au fost obligați să aducă la cunoștința celor interesați și eventuali lezați, planurile lor referitoare la construcția pe care vor să o ridice. Ei bine, deși am solicitat atât de la aparatul propriu al Consiliului Local Botoșani, cât și de la secretarul municipiului și de la viceprimarul care coordonează serviciul de urbanism, anexele de la hotărârea privitoare la casa lui Aristomel Anușcă, nu ni s-a dat decât un raport de specialitate de puțin peste jumătate de pagină.


Date fiind toate aceste lucruri, nu mai trebuie probabil să ne mire că la una din vizitele pe care procurorii DNA le-au efectuat anul acesta la Primăria Botoșani, printre cei chemați s-a regăsit și arhitectul șef Dan Sandu, cel care semnează rapoartele de specialitate la PUZ-uri și PUD-uri.

 

VEZI MAI JOS CE A SPUS CĂTĂLINA LUPAȘCU DESPRE IMPLICAREA ÎN AUTORIZAREA CASEI ANUȘCA - ȚURCANU:

”Căsuța” Țurcanu – Anușca de la Lebăda pe masa DNA-ului, 21 de consilieri în frunte cu ex-viceprimărița i-au pus ”fundația” – GALERIE FOTO

Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Loading...
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
Loading...
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Cand au venit in primarie atat Catalina Lupascu cat si Eugen Turcanu l-au tratat pe primar cu aroganta iar pe functionarii din primarie ca pe niste sclavi, urland la ei ca si cum ei erau zei si restul niste prosti. Ce avem dupa doi ani? Catalina probleme grave cu urbanismul si altele care vor aparea in curand pentru ca a semnat sute de documente fara sa realizeze despre ce e vorba iar Turcanu dosar pe nocturna cu ramnificatii in multe directii. Rabdare si vom auzi mai multe in perioada urmatoare.
28 martie 2016, 10:50
Cred ca e o coincidenta numeleNECHITA,SLAVIC vecinii de pajiste ai socrului lui TURCANU,numele astea erau si la fosta GARDA FINANCIARA .AMARATI MAI ERAU!!!
28 martie 2016, 09:28
Ghici ghicitoarea mea: cine sustine un PENAL in cursa pentru primarie? Rapuns: o persoana de aceeasi speta - o PNL-ista CORUPTA! Faceti fratilor putina "curatenie", sunt prea multe "gunoaie" in PNL!
28 martie 2016, 09:13
Domnule Bălăşcău, se pare ca arma dumneavostra este subiectivismul.Aleea Pajistei este in curs de dezvoltare pentru ca face legatura dintre şos. Iaşului si cartierul Tulbureni. Strada si terenurile adiacente urmeaza a fi introduse in intravilan o data cu noul Plan Urbanistic General, sau cel putin asa se are in vedere in acest moment. De curand s-a realizat reteaua de apa pe acea alee. Cartierul Alfa Land este ,de asemeni in dezvoltare, conf informatiilor publice existente. Pana atunci nu are sens sa fie opriti proprietarii sa-si introduca terenurile in intravilan, indiferent de cine ar fi. Este dreptul lor. Au dreptul sa ceara asta. Noi nu judecam alte aspecte decat cele pur urbanistice. Unele documentatii de urbanism se aproba mai usor , altele mai greu si in functie de cat de complet si corect este proiectul depus. Depinde de proiectant si beneficiar cat de lucid trateaza propria problema.Va rog sa nu mai puneti pe tapet nume,fara a va informa in totalitate si fara a intelege fenomenul aprobarii unor lucrari, murdarind persoane doar pentru a face trafic pe pagina de stiri. Cu stima.
28 martie 2016, 08:15
Hopaaaa apare si Catalina pe scena Turcanu-Dna-Bârsan? Devine interesant:). Doamna Catalina cea mai "corecta" persoana a facut trafic de influența?
28 martie 2016, 08:15
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Este o zi cu o încărcătură emoțională foarte mare pentru mine. N-am mai trăit asemenea emoții de prin 2012, deci timp de opt ani am fost mai relaxată. Astăzi, toate emoțiile s-au adunat și am să îmi cer scuze pentru ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8359 lei
USD
Dolarul SUA
4.0751 lei
CHF
Francul elveţian
4.4904 lei
GBP
Lira sterlină
5.3679 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8595 lei
XAU
Gramul de aur
268.4712 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2456 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3964 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0691 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1848 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6491 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.