Ancheta săptămânii
Sensul giratoriu care mai mult încurcă decât ajută! Accidente cu victime sau fără, în zona care înnebunește conducătorii auto – GALERIE FOTO

17 iulie 2021. Colonelul Narcis Jachel din cadrul ISU Botoșani este implicat alături de soție într-un accident rutier care s-a produs exact în fața instituției unde lucrează aproape de-o viață. Pe un drum pe care l-a parcurs probabil de sute de ori. Un drum pe care-l cunoștea extrem de bine. Dar asta până la amenajarea noului sens giratoriu care se dovedește a fi de fapt o brambrureală de indicatoare și reguli rutiere, care nu au neapărat logică. 

Sens giratoriu inutil sau nu?

 

Un sens giratoriu este un tip de intersecție circulară unde traficul este încetinit și intră într-un ocol pe un singur sens, în jurul unei insule centrale, în sensul acelor de ceasornic. Statistic, sensurile giratorii sunt mai sigure pentru pietoni și șoferi decât intersecțiile tradiționale, deoarece necesită viteze mici la intrarea în cerc.

 

Există și cazuri în care sensul giratoriu mai degrabă încurcă decât fluidizează, și o astfel de situație se regăsește în municipiul reședință.

A fost amenajat în urmă cu doi ani de zile de către Lidl România, fiind de fapt o obligativitate ca soluție de trafic, având în vedere aglomerația din zonă, în apropiere fiind sediul pompierilor, iar una dintre străzile din intersecție fiind centura Împărat Traian.

 

Soluția de trafic a fost dată în comisia de sistematizare a circulației care se întrunește periodic la Primărie și din care fac parte inclusiv polițiști din cadrul Biroului Rutier.

În cazul de față, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare, Uzinei și Împărat Traian, administratorul drumului, adică Primăria, a solicitat amenajarea acestui sens giratoriu care să fluidizeze traficul rutier.

 

 

A fost desființat un scuar din zonă, fiind însă menținute celelalte și a rezultat astfel un sens giratoriu atipic, în sensul în care doar jumătate din acesta este circulat de autoturisme, el fiind tăiat în două.

 

Pe fondul neacordării de prioritate în respectiva intersecție au avut loc deja accidente de circulație, ultimele două fiind cu victime. Multe soldate doar cu pagube materiale. Numărul nu este la acest moment îngrijorător, dar poate atrage un semnal de alarmă că este posibil ca pe partea de semnalizare să fie indusă o anume confuzie în rândul conducătorilor auto.

 

Colonelul Narcis Jachel implicat în accident cu BMW-ul familiei – FOTOGALERIE

Trei copii transportați la spital după accidentul de lângă ”Lidl”, doi adulți ajutați și ei de pompieri – FOTOGALERIE

 

Șeful Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) consideră că accidentele rutiere...

 

 

„Se întâmplă din cauza neatenției. Accidentele de circulație se produc ca urmare a nerespectării unor reguli de circulație. Nu ca urmare a intersecției. Intersecția este sistematizată, dar nu se respectă regulile de circulație. O să o monitorizăm prin filmare și să intervenim cu măsuri. Este o zonă aglomerată într-adevăr, comisia de sistematizare a Primăriei a stabilit că asta este cea mai bună soluție, ei sunt specialiști, noi le-am dat doar avizul”,

Teodor Orhei, șeful Biroului Rutier Botoșani

 

Cum ieșim corect din parcare?

 

La ieșirea din parcarea hipermarketului, spre exemplu, șoferii au două opțiuni, de a vira obligatoriu dreapta pentru ca mai apoi să acorde prioritate mașinilor care circulă de pe strada Ștefan cel Mare.

Sau să meargă drept înainte, tăind sensul giratoriu și să cedeze din nou trecerea participanților din trafic care vin dinspre Cișmea. Conform indicatorului din zonă, ambele variante sunt corecte și, potrivit realității din teren, folosite de șoferi.

 

 

„Acolo, după - ați văzut - este un sens giratoriu. Din sensul giratoriu trebuie să se iasă în dreapta, după care se intră pe arteră. Nu este complicat, toți șoferii trebuie să respecte regulile de circulație. Bănuim că o aplicare a unor marcaje pe carosabil pe care le avem în plan după accidentele astea, de la Lidl, când trebuie să iasă, trebuie să iasă obligatoriu dreapta după care să intre în arteră. Foarte multă lume intră direct în sensul giratoriu, fără a cunoaște. Și noi atunci vom face niște marcaje pentru a se ști cum se circulă”,

Teodor Orhei, șeful Biroului Rutier Botoșani

 

Mai mult, amenajarea sensului giratoriu în interiorul scuarurilor a făcut ca la pătrunderea în interior aproape niciun conducător auto să nu vireze stânga, spre strada Împărat Traian, în jurul insulei centrale.

 

 

„Din punctul meu de vedere nu a fost o frecvență excesivă a accidentelor rutiere astfel încât să se impună modificări, dar suntem deschiși acestor sugestii dacă vin partea specialiștilor Biroului Rutier. Dar țin să precizez faptul că înainte de implementare discuțiile au fost făcute cu Biroul Rutier și a fost obținut aviz. Dacă lucrurile nu sunt în ordine și putem avea soluții mai bune sunt dispus să le discut și să le implementez”,

Cosmin Andrei, primar

 

*Cosmin Andrei are calitatea de președinte al comisiei de sistematizare a circulației rutiere, structură în care se decid astfel de soluții de trafic care mai apoi obțin avizul Poliției.

 

Revenind la sensul giratoriu de la Lidl, șeful Biroului Rutier de la Botoșani consideră că sunt alte zone în municipiu mai predispuse la producerea de accidente rutiere: „La trecerile pietonale trebuie să intervenim în principal, cu montarea unor balize care să nu permită oprirea la mai puțin de 25 de metri. Sunt treceri pietonale unde este necesară amplasarea unor semafoare inteligente care să fie acționate de persoane, dar nu sunt bani. Noi tot facem propuneri, dar este treaba administratorului să se organizeze”.

 

Din acest punct de vedere, municipalitatea deja are în derulare o serie de proiecte:

 

 „O să începem pe Marchian cu George Enescu să mutăm trecerile de pietoni pentru decongestionarea sensurilor giratorii în primul rând. Apoi pentru vizibilitatea acestor treceri de pietoni, proiectul de pe Împărat Traian nu este încă finalizat dar zilele următoare montăm stâlpișorii și consider finalizat acest proiect pe care-l văd unul de succes care poate fi replicat la întreg orașul, acolo unde avem nevoie de vizibilitate la trecerile de pietoni”,

Cosmin Andrei, primar

 

Vor fi montate și semafoare inteligente pe Bulevardul Mihai Eminescu și pe Calea Națională în zona Pieței Mari, la acest moment fiind o licitație în desfășurare pentru această achiziție.  

loading...
Sens giratoriu solicitat la o intersecție de drumuri naționale din Botoșani

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
Daca s-ar merge incet nu s-ar intampla nimic. Prostia umana e vinovata nu sensul giratoriu. La economic e aceeasi problema.
12 septembrie 2021, 18:11
ASA ESTE.O PORCARIE.SENSUL TREBUIA SA CUPRINDA TOATE STRAZILE
30 august 2021, 18:53
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9036 lei
USD
Dolarul SUA
4.5570 lei
CHF
Francul elveţian
4.9186 lei
GBP
Lira sterlină
5.4789 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4457 lei
XAU
Gramul de aur
274.4439 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2569 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1404 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3896 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6587 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.7 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.