Ancheta săptămânii
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut

Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.

Chiar în startul discursului, Valeriu Iftime a făcut public acest lucru și cum dintre toți cei nouă reprezentanți ai județului în Legislativ, prezent era doar Costel Șoptică, informația a provocat rumoare, ironii și zâmbete amare printre participanți.

 

Șefa PSD-ului l-a contactat pe Iftime ca să-i dea banii pe consumația pe care n-a făcut-o


Cu excepția președintelui PNL Botoșani, care a luat parte la lansarea Topului Județean al Firmelor, toți ceilalți au rămas uluiți când au aflat din presă că ar fi avut posibilitatea de a participa la bal, dar că ar fi refuzat întrucât li s-au solicitat câte 400 de lei de persoană.


doina federoviciDupă ce a citit articolul din Botoșăneanul, senatorul Doina Federovici l-a contactat pe Valeriu Iftime pentru a-i transmite că dorește să achite consumația chiar dacă nu a fost acolo.


”L-am întrebat: «dl Iftime, în condițiile în care nu ați trimis nici o invitație, cum și în ce context ați făcut acele afirmații la microfon într-o sală cu 200 de oameni? În care ați spus că ați invitat toți parlamentarii și mai mult decât atât, le-ați pus în vedere să își plătească meniul. Vă dați seama că, după ceea ce s-a scris în presă, se induce ideea de altceva, că noi nu am venit pentru că trebuia să ne plătim meniul. În condițiile astea eu vreau să vă trimit banii pentru meniu chiar dacă nu m-ați invitat la eveniment». A început să o dea pe după plop”,


Doina Federovici, senator.

 

Toți parlamentarii social-democrați susțin că n-au primit vreo invitație


Lidera județeană a social-democraților susține că nu înțelege care a fost substratul unei astfel de acțiuni și de ce s-a dorit ca parlamentarii, cu amintita excepție, să fie puși într-o lumină defavorabilă în fața câtorva dintre cei mai mari afaceriști ai Botoșanilor.

 

Președintele CCIA Botoșani și-a exprimat dezamăgirea că la manifestare nu ia parte și deputatul Marius Budăi, la adresa căruia chiar a avut cuvinte de laudă. Încă ocupantul postului de ministru al Muncii susține că nu a primit însă vreo invitație. Iar același lucru este valabil și pentru colegii săi de partid, Tamara tamara ciofuCiofu, Răzvan Rotaru, Costel Lupașcu și Lucian Trufin.


Prima dintre ei s-a arătat stupefiată de cele întâmplate, explicând că nu a primit vreun telefon, vreo invitație la cabinet ori partid sau pe orice altă cale. Ba mai mult, a arătat că ultimul contact pe care l-a avut cu CCIA datează tocmai din 2012, de pe vremea în care organizația era condusă de regretatul Dorin Floareș.


”Dl Iftime nu m-a invitat niciodată de când este președinte la Camera de Comerț (...). Deci nu am nici o invitație și mă întreb cum se poate uita dl Iftime în ochii mei și ai multora atunci când face asemenea gesturi și afirmații? Probabil că a avut o discuție particulară cu dl Șoptică, dar care nu are nici o legătură cu mine”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.

 

”Impardonabil ce a făcut, absolut impardonabil”


Parlamentara social-democrată a subliniat că este foarte nemulțumită fiindcă i s-a pus eticheta de ”zgârcită” și că dorește să se știe că, în realitate, nici ea și nici colegii senatori și deputați din partid nu au primit vreo invitație și crede că la bal s-a făcut ”o glumă proastă” și că ”e impardonabil ce a făcut, absolut impardonabil”.


”Sunt o mulțime pe care i-am sprijinit fără să fie nevoie ca să mă duc să-mi plătesc meniul la Camera de Comerț și pot să fac lucrul acesta și îl fac pe barba mea, dar niciodată când am făcut un gest de politețe sau de ce l-am făcut, nu am cerut sprijinul sau solidaritatea Camerei de Comerț”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.


La rândul său, deputata Mihaela Huncă de la Pro România a făcut public pe Facebook că ar fi participat la un asemenea eveniment, dar că nu a primit o invitație.

 

”Eu nu puteam să-mi plătesc 400 de lei?”


cristian achiteiȘi liberalul Cristian Achiței a spus la rândul său că nu a recepționat vreun telefon sau vreo invitație la cabinetul parlamentar, acceptând doar ideea că este posibil să fi primit ceva pe adresa electronică.


”Nu am primit nici o invitație oficială, dar cred că a fost pe e-mail ceva, însă aș vrea să spun doar un lucru: dacă cineva își închipuie că nu m-am dus eu la Balul Oamenilor de Afaceri din cauză că nu puteam să-mi plătesc ăia 400 de lei, se înșală amarnic. Poate că sunt alte treburi pe care ar fi trebuit să le discutăm, poate și modul de a invita putea fi unul un pic mai serios. Eu nu puteam să-mi plătesc 400 de lei? Asta este părerea lui, să meargă în continuare cu Camera de Comerț, eu le doresc mult succes”,


Cristian Achiței, deputat.

 

”Au fost trimise la toți parlamentarii”


Încă de sâmbătă Valeriu Iftime a luat la cunoștință de nemulțumirile parlamentarilor referitoare la (ne)participarea la Balul Oamenilor de Afaceri. A explicat că a lipsit din Botoșani toată săptămâna și că a revenit în oraș doar cu două ore înainte de debutul acțiunii, când angajații CCIA i-au adus la cunoștință că doar carmen pantiru valeriu iftimeun singur parlamentar a răspuns invitației. Președintele Camerei de Comerț susține că personal a semnat invitațiile și că acestea au fost trimise prin e-mail de pe adresa electronică a CCIA Botoșani.


”Nu cred că cineva a blocat, că nu s-a făcut decât cu intenția să vină. Doar dacă este ceva în neregulă cu e-mail – ul ăsta, dar nu cred. Am mărturia e-mail – ului de pe Camera de Comerț, că de acolo au fost trimise la toți parlamentarii. Acum, cel mai ușor este să spui că nu l-am primit pentru că, dacă este un cor comun, lumea pare că are dreptate, dar eu nu pot să spun că nu le-au primit și nici nu pot să spun că le-au primit, dar pot să spun că le-am trimis cu siguranță. Aaa, că poate nu le-au citit, asta este altă socoteală. Asta n-am verificat”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.

 

Se anunță schimbări


Șeful Camerei de Comerț a adăugat că nu i-a sunat personal pe parlamentari pentru a evita tot felul de interpretări și că a preferat invitațiile trimise electronic.


”E adevărat că pe invitații scria și prețul de participare, că așa am făcut cu toată lumea”.


Valeriu Iftime a acceptat însă că acțiunea de lansare a Topului Județean al Firmelor a avut câteva imperfecțiuni, precum faptul că s-au citit din Top 10 doar companiile care au dat bani la bal în detrimentul altora cu rezultate mai bune, dar care nu au cotizat și că topul complet nu a fost făcut public nici măcar pe internet, dar a promis că anul viitor se vor face unele schimbări.

 

loading...
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”
73 milioane euro într-un an! Francezul din Botoșani care a răsturnat toate topurile afacerilor: România este aproape un paradis fiscal

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
inpuff.ro
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Loading...
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Ai vrut sa pari interesant Roomeo?sau ai avut sarcina de servici?degeaba ai 100 de ani dacă tot prost ai ramas....in aceasta era este de bun simt sa trimiți un mail in loc de o hartie obosită cu care sa se șteargă la cur oricare din zdrentele alea care s.au simtit ofensate!!problema e...ca ăștia nu stiu sa deschida un laptop....ce sa mai vorbim de a citi un e-mail!!Doamna Doina...personal te suna ma-ta sa.ti ureze la multi ani....si limbistii cu două clase cu care ai împînzit toate instituțiile publice...mai ai un an....si o sa uite lumea ca ai existat...cu tot cu pIlele tale de la SRI.Niste mincinoși ordinari!!!Bai atata de prosti incat nu s-au gândit că această corespondență electronică ramane salvată...si omul se poate apara!!sa va dam ....binete...:))))
4 noiembrie 2019, 19:36
Au gresit aia ca nu au chemat o pe fedo la servit meniul.Se aude ca are ca meserie de baza ospataria.
4 noiembrie 2019, 14:05
"i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul." Şi vă miraţi că nu au bani pentru salarii decente. Aşa e când toţi fomoştii au ajuns ne-oameni de afaceri.
4 noiembrie 2019, 13:57
Adevarul este ca lui Iftime i s-a cam urcat la cap succesul si este o vorba care spune cam asa : cind te imbata succesul, cu sigurata vei incepe sa gresesti iar prabusirea este la 2 pasi !
4 noiembrie 2019, 12:42
Nu mai poate Mustacioara de amenintarile unei chelnerite..bine ca am cistigat la Voluntari.
4 noiembrie 2019, 12:08
Pt mine prezenta la eveniment a Doinei Federovici și Marius Budai ar fi însemnat sa-i văd pe Dancila și Dragnea . Le mulțumesc pt neparticipare și pt ca nu mi-au stricat plăcerea de a fi prezent la acest eveniment.
4 noiembrie 2019, 11:54
Dle Mustacioara...stii ca atunci cand trezesti ”doi si-un sfert”raman urme de la cuie...e timpul sa zbarlim mustacioara...
4 noiembrie 2019, 11:52
La ce trebuia sa fie prezente ciumele lui dragnea?poate doar ca sa aiba cei din sala motiv de bashcalie :l
4 noiembrie 2019, 11:30
Valy tu acorzi unei menajere niste puteri inchipuite.Cui ii pasa de supararile ei?Vax albina.
4 noiembrie 2019, 10:54
Lui Iftimie i s-a urcat marime la cap.Mare investitor, mare patron în fotbal, mare la Camera de Comerț.S-au mai văzut cazuri, când persoane mult mai mari și mult mai tari, au dispărut, eterni necunoscuți din viața publică.Valerică nici nu știi cât de mic poți fi!Mi-ar părea rău!Totuși trebuie să învețe că umblatul cu fundul în două luntrii, nu e folositor, pe termen lung.Cât privește comentatorii de mai sus, i-aș întreba, dacă și la cei din PNL e valabilă afirmația că nu știu citi e-maillul?
4 noiembrie 2019, 10:17
Și dacă ajungeau la bal, ce oare aveau sa povestească, mediului de afaceri, slugile infractorului Dragnea și mai recent cititoarei de fițuici Viorica Vasilica ????? Despre drumul Tg Frumos - Botosani ??? Te apuca greața .
4 noiembrie 2019, 08:22
Vai Valeriu ti-ai facut-o cu Doinita, cine a suparat-o de-a lungul vremii si-a LUAT-O, nu iarta niciodata.
4 noiembrie 2019, 08:06
Doar nu ați crezut domnule Iftimie că șparlamentarii își citesc mail-urile...Doința e la nivel de abac, Clipici nu citește decât dacă e ceva despre drumuri, studii de prefezabilitate, proiecte copy paste via aky etc, iar mătușii Tamara ajunsă la 60+ sigur memoria i-a jucat o festă...
4 noiembrie 2019, 08:04
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
22 mai 2020
EUR
Euro
4.8422 lei
USD
Dolarul SUA
4.4424 lei
CHF
Francul elveţian
4.5692 lei
GBP
Lira sterlină
5.4112 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1337 lei
XAU
Gramul de aur
247.7333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2483 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3856 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8989 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1686 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1774 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.