Ancheta săptămânii
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut

Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.

Chiar în startul discursului, Valeriu Iftime a făcut public acest lucru și cum dintre toți cei nouă reprezentanți ai județului în Legislativ, prezent era doar Costel Șoptică, informația a provocat rumoare, ironii și zâmbete amare printre participanți.

 

Șefa PSD-ului l-a contactat pe Iftime ca să-i dea banii pe consumația pe care n-a făcut-o


Cu excepția președintelui PNL Botoșani, care a luat parte la lansarea Topului Județean al Firmelor, toți ceilalți au rămas uluiți când au aflat din presă că ar fi avut posibilitatea de a participa la bal, dar că ar fi refuzat întrucât li s-au solicitat câte 400 de lei de persoană.


doina federoviciDupă ce a citit articolul din Botoșăneanul, senatorul Doina Federovici l-a contactat pe Valeriu Iftime pentru a-i transmite că dorește să achite consumația chiar dacă nu a fost acolo.


”L-am întrebat: «dl Iftime, în condițiile în care nu ați trimis nici o invitație, cum și în ce context ați făcut acele afirmații la microfon într-o sală cu 200 de oameni? În care ați spus că ați invitat toți parlamentarii și mai mult decât atât, le-ați pus în vedere să își plătească meniul. Vă dați seama că, după ceea ce s-a scris în presă, se induce ideea de altceva, că noi nu am venit pentru că trebuia să ne plătim meniul. În condițiile astea eu vreau să vă trimit banii pentru meniu chiar dacă nu m-ați invitat la eveniment». A început să o dea pe după plop”,


Doina Federovici, senator.

 

Toți parlamentarii social-democrați susțin că n-au primit vreo invitație


Lidera județeană a social-democraților susține că nu înțelege care a fost substratul unei astfel de acțiuni și de ce s-a dorit ca parlamentarii, cu amintita excepție, să fie puși într-o lumină defavorabilă în fața câtorva dintre cei mai mari afaceriști ai Botoșanilor.

 

Președintele CCIA Botoșani și-a exprimat dezamăgirea că la manifestare nu ia parte și deputatul Marius Budăi, la adresa căruia chiar a avut cuvinte de laudă. Încă ocupantul postului de ministru al Muncii susține că nu a primit însă vreo invitație. Iar același lucru este valabil și pentru colegii săi de partid, Tamara tamara ciofuCiofu, Răzvan Rotaru, Costel Lupașcu și Lucian Trufin.


Prima dintre ei s-a arătat stupefiată de cele întâmplate, explicând că nu a primit vreun telefon, vreo invitație la cabinet ori partid sau pe orice altă cale. Ba mai mult, a arătat că ultimul contact pe care l-a avut cu CCIA datează tocmai din 2012, de pe vremea în care organizația era condusă de regretatul Dorin Floareș.


”Dl Iftime nu m-a invitat niciodată de când este președinte la Camera de Comerț (...). Deci nu am nici o invitație și mă întreb cum se poate uita dl Iftime în ochii mei și ai multora atunci când face asemenea gesturi și afirmații? Probabil că a avut o discuție particulară cu dl Șoptică, dar care nu are nici o legătură cu mine”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.

 

”Impardonabil ce a făcut, absolut impardonabil”


Parlamentara social-democrată a subliniat că este foarte nemulțumită fiindcă i s-a pus eticheta de ”zgârcită” și că dorește să se știe că, în realitate, nici ea și nici colegii senatori și deputați din partid nu au primit vreo invitație și crede că la bal s-a făcut ”o glumă proastă” și că ”e impardonabil ce a făcut, absolut impardonabil”.


”Sunt o mulțime pe care i-am sprijinit fără să fie nevoie ca să mă duc să-mi plătesc meniul la Camera de Comerț și pot să fac lucrul acesta și îl fac pe barba mea, dar niciodată când am făcut un gest de politețe sau de ce l-am făcut, nu am cerut sprijinul sau solidaritatea Camerei de Comerț”,


Tamara Ciofu, deputat PSD.


La rândul său, deputata Mihaela Huncă de la Pro România a făcut public pe Facebook că ar fi participat la un asemenea eveniment, dar că nu a primit o invitație.

 

”Eu nu puteam să-mi plătesc 400 de lei?”


cristian achiteiȘi liberalul Cristian Achiței a spus la rândul său că nu a recepționat vreun telefon sau vreo invitație la cabinetul parlamentar, acceptând doar ideea că este posibil să fi primit ceva pe adresa electronică.


”Nu am primit nici o invitație oficială, dar cred că a fost pe e-mail ceva, însă aș vrea să spun doar un lucru: dacă cineva își închipuie că nu m-am dus eu la Balul Oamenilor de Afaceri din cauză că nu puteam să-mi plătesc ăia 400 de lei, se înșală amarnic. Poate că sunt alte treburi pe care ar fi trebuit să le discutăm, poate și modul de a invita putea fi unul un pic mai serios. Eu nu puteam să-mi plătesc 400 de lei? Asta este părerea lui, să meargă în continuare cu Camera de Comerț, eu le doresc mult succes”,


Cristian Achiței, deputat.

 

”Au fost trimise la toți parlamentarii”


Încă de sâmbătă Valeriu Iftime a luat la cunoștință de nemulțumirile parlamentarilor referitoare la (ne)participarea la Balul Oamenilor de Afaceri. A explicat că a lipsit din Botoșani toată săptămâna și că a revenit în oraș doar cu două ore înainte de debutul acțiunii, când angajații CCIA i-au adus la cunoștință că doar carmen pantiru valeriu iftimeun singur parlamentar a răspuns invitației. Președintele Camerei de Comerț susține că personal a semnat invitațiile și că acestea au fost trimise prin e-mail de pe adresa electronică a CCIA Botoșani.


”Nu cred că cineva a blocat, că nu s-a făcut decât cu intenția să vină. Doar dacă este ceva în neregulă cu e-mail – ul ăsta, dar nu cred. Am mărturia e-mail – ului de pe Camera de Comerț, că de acolo au fost trimise la toți parlamentarii. Acum, cel mai ușor este să spui că nu l-am primit pentru că, dacă este un cor comun, lumea pare că are dreptate, dar eu nu pot să spun că nu le-au primit și nici nu pot să spun că le-au primit, dar pot să spun că le-am trimis cu siguranță. Aaa, că poate nu le-au citit, asta este altă socoteală. Asta n-am verificat”,


Valeriu Iftime, președinte CCIA Botoșani.

 

Se anunță schimbări


Șeful Camerei de Comerț a adăugat că nu i-a sunat personal pe parlamentari pentru a evita tot felul de interpretări și că a preferat invitațiile trimise electronic.


”E adevărat că pe invitații scria și prețul de participare, că așa am făcut cu toată lumea”.


Valeriu Iftime a acceptat însă că acțiunea de lansare a Topului Județean al Firmelor a avut câteva imperfecțiuni, precum faptul că s-au citit din Top 10 doar companiile care au dat bani la bal în detrimentul altora cu rezultate mai bune, dar care nu au cotizat și că topul complet nu a fost făcut public nici măcar pe internet, dar a promis că anul viitor se vor face unele schimbări.

 

loading...
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”
73 milioane euro într-un an! Francezul din Botoșani care a răsturnat toate topurile afacerilor: România este aproape un paradis fiscal

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
Loading...
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Loading...
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Ai vrut sa pari interesant Roomeo?sau ai avut sarcina de servici?degeaba ai 100 de ani dacă tot prost ai ramas....in aceasta era este de bun simt sa trimiți un mail in loc de o hartie obosită cu care sa se șteargă la cur oricare din zdrentele alea care s.au simtit ofensate!!problema e...ca ăștia nu stiu sa deschida un laptop....ce sa mai vorbim de a citi un e-mail!!Doamna Doina...personal te suna ma-ta sa.ti ureze la multi ani....si limbistii cu două clase cu care ai împînzit toate instituțiile publice...mai ai un an....si o sa uite lumea ca ai existat...cu tot cu pIlele tale de la SRI.Niste mincinoși ordinari!!!Bai atata de prosti incat nu s-au gândit că această corespondență electronică ramane salvată...si omul se poate apara!!sa va dam ....binete...:))))
4 noiembrie 2019, 19:36
Au gresit aia ca nu au chemat o pe fedo la servit meniul.Se aude ca are ca meserie de baza ospataria.
4 noiembrie 2019, 14:05
"i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul." Şi vă miraţi că nu au bani pentru salarii decente. Aşa e când toţi fomoştii au ajuns ne-oameni de afaceri.
4 noiembrie 2019, 13:57
Adevarul este ca lui Iftime i s-a cam urcat la cap succesul si este o vorba care spune cam asa : cind te imbata succesul, cu sigurata vei incepe sa gresesti iar prabusirea este la 2 pasi !
4 noiembrie 2019, 12:42
Nu mai poate Mustacioara de amenintarile unei chelnerite..bine ca am cistigat la Voluntari.
4 noiembrie 2019, 12:08
Pt mine prezenta la eveniment a Doinei Federovici și Marius Budai ar fi însemnat sa-i văd pe Dancila și Dragnea . Le mulțumesc pt neparticipare și pt ca nu mi-au stricat plăcerea de a fi prezent la acest eveniment.
4 noiembrie 2019, 11:54
Dle Mustacioara...stii ca atunci cand trezesti ”doi si-un sfert”raman urme de la cuie...e timpul sa zbarlim mustacioara...
4 noiembrie 2019, 11:52
La ce trebuia sa fie prezente ciumele lui dragnea?poate doar ca sa aiba cei din sala motiv de bashcalie :l
4 noiembrie 2019, 11:30
Valy tu acorzi unei menajere niste puteri inchipuite.Cui ii pasa de supararile ei?Vax albina.
4 noiembrie 2019, 10:54
Lui Iftimie i s-a urcat marime la cap.Mare investitor, mare patron în fotbal, mare la Camera de Comerț.S-au mai văzut cazuri, când persoane mult mai mari și mult mai tari, au dispărut, eterni necunoscuți din viața publică.Valerică nici nu știi cât de mic poți fi!Mi-ar părea rău!Totuși trebuie să învețe că umblatul cu fundul în două luntrii, nu e folositor, pe termen lung.Cât privește comentatorii de mai sus, i-aș întreba, dacă și la cei din PNL e valabilă afirmația că nu știu citi e-maillul?
4 noiembrie 2019, 10:17
Și dacă ajungeau la bal, ce oare aveau sa povestească, mediului de afaceri, slugile infractorului Dragnea și mai recent cititoarei de fițuici Viorica Vasilica ????? Despre drumul Tg Frumos - Botosani ??? Te apuca greața .
4 noiembrie 2019, 08:22
Vai Valeriu ti-ai facut-o cu Doinita, cine a suparat-o de-a lungul vremii si-a LUAT-O, nu iarta niciodata.
4 noiembrie 2019, 08:06
Doar nu ați crezut domnule Iftimie că șparlamentarii își citesc mail-urile...Doința e la nivel de abac, Clipici nu citește decât dacă e ceva despre drumuri, studii de prefezabilitate, proiecte copy paste via aky etc, iar mătușii Tamara ajunsă la 60+ sigur memoria i-a jucat o festă...
4 noiembrie 2019, 08:04
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7769 lei
USD
Dolarul SUA
4.3418 lei
CHF
Francul elveţian
4.4536 lei
GBP
Lira sterlină
5.6485 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9804 lei
XAU
Gramul de aur
219.3158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2464 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4149 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9311 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1895 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6392 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.