Ancheta săptămânii
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare

Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.

Iubire și răzbunare 

 

O poveste de dragoste între un adolescent din județul Botoșani și o fată din Suceava s-a terminat urât: cu acuzații de viol și o condamnare la închisoare cu executare. Totul a plecat de la o răzbunare a fetei împotriva părinților.

 

Denisa era pe atunci elevă în clasa a VI-a la o unitate de învățământ din Suceava. Locuiește în mediul rural alături de mamă, tatăl vitreg, doi frați și un bunic. Mama ei s-a căsătorit cu Radu I. un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet.

 

Și fiica, Denisa, a cunoscut în mediul online un băiat din Botoșani, pe nume Cosmin, de care s-a îndrăgostit rapid, așa cum fac adolescenții. Vorbea cu el mai ales la telefon, prin mesaje.

 

Până când într-una din zile, mama sa, care era mai strictă și de care nu era foarte apropiată, i-a smuls telefonul din mână. Nu era de acord ca Denisa să vorbească cu băieți pe care nu-i cunoaște. A început cearta iar fata a așteptat ca tatăl vitreg, adică Radu I., de care era apropiată, să vină în apărarea ei.

Acesta a fost momentul care mai apoi a declanșat toată nebunia. Pentru că el nu a făcut-o.

 

Violul... inventat sau nu?

 

„După ce mama m-a certat și întrucât am văzut că Radu nu îmi ia apărarea cum face de obicei, deși știa de prietenia mea cu băiatul respectiv, m-am supărat pe Radu și i-am spus mamei că acesta m-a violat și am început să țip la mama mea. Radu care era de față i-a spus mamei că nu e adevărat, la care mama a spus că mă crede pe mine iar Radu a ieșit din cameră”,

a povestit Denisa într-una din declarațiile date ulterior

 

Cearta între părinți a continuat până târziu în noapte și s-a terminat cu plecarea tatălui vitreg, dat afară de mama fetei. A doua zi a fost anunțată Poliția cu privire la presupusul viol săvârșit de Radu, bărbatul de 33 de ani, asupra fetei de 13 ani.

 

 

„Primul” presupus viol -  penetrarea cu degetul

 

Prima declarație a fetei a fost dată în martie 2018. Denisa a povestit că violul ar fi avut loc în noiembrie 2017 când mama ei era plecată la priveghiul unei rude. Atunci Radu ar fi venit în camera unde dormeau și frații, a început să o sărute și să o mângâie. Violurile, prin penetrare cu degetul, ar fi avut loc undeva în noiembrie și mai apoi în ianuarie 2019.

 

„Nu se precizează o dată exactă a comiterii faptelor, un prim aspect care induce dubii. Nu s-a precizat niciodată care ar fi data comiterii ultimului act sexual și nici a comiterii primului sau a celorlalte acte. Persoana vătămată spune într-o primă fază că a fost violată doar o dată, prin penetrare vaginală cu degetul. Ulterior, în fază de judecată revine asupra declarației și spune că s-a intervenit de mai multe ori și că a fost violată în mai multe zile, în mod repetat”

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani (foto jos)

 

 

„Al doilea” presupus viol s-a transformat în partide 

 

Ulterior, fata revine asupra declarației inițiale și aduce o altă poveste prin care arată că a făcut sex cu tatăl vitreg în mai multe rânduri. O versiune agravantă a ceea ce se presupune că s-ar fi întâmplat între tatăl vitreg și fiica de 13 ani.

 

„În urmă cu două săptămâni, nu mai rețin exact ziua, în timp ce dormeam în camera mea cu fratele și sora mea, în jurul orelor 1:30 – 2:00, a venit la mine tatăl meu vitreg care m-a trezit și s-a băgat în pat alături de mine și a început să tragă de pantalonii mei pe care mi i-a dat jos, s-a dezbrăcat și el și a început să mă sărute și a avut contact sexual cu mine, în primă fază cu degetele și apoi normal, acest lucru durând circa o oră. În timpul actului sexual nu am țipat deoarece îmi era frică, iar acesta mi-a spus că mama mă va da la stat dacă află ce s-a întâmplat între noi”

declarația fetei din aprilie 2018

 

 

Mai departe fata a spus că tatăl vitreg a încercat să-i dea niște somnifere care erau de fapt destinate fratelui ei, pe care ea le-a refuzat. Și că, timp de două săptămâni, în jur de ora 2:00, el ar fi venit în camera fetei noapte de noapte.

 

„A întreținut relații sexuale normale cu mine de aproximativ 10 ori. În zilele de 5 și 6 aprilie 2018 cel în cauză mi-a propus să fug cu el și să fiu femeia lui. Într-una din seri acesta mi-a propus să fac sex oral însă am refuzat și acest lucru nu s-a întâmplat”,

declarația fetei din aprilie 2018

 

A treia oară, doar și-a imaginat 

 

Mai apoi, fata are o a treia declarație în care spune de fapt că a inventat totul, pentru a se răzbuna pe tatăl ei vitreg. Se întâmpla în 24 mai 2018.

 

„Menționez faptul că eu mi-am imaginat că, dacă voi spune aceste lucruri, mă voi răzbuna pe tatăl meu vitreg și pe mama mea iar eu voi putea vorbi în continuare cu prietenul meu din Botoșani. Declarația a fost luată în prezența organului de cercetare penală, a avocatului persoanei vătămate, a asistentului social și a reprezentantului persoanei vătămate, adică mama. Deci, în prezența a patru persoane. Nu se poate trage concluzia că a existat vreo formă de constrângere din partea organului de Poliție sau alte persoane. Fata neagă”,

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani

 

În susținerea acestei ultime declarații a Denisei vine și raportul medico-legal care indică fără niciun dubiu faptul că ea nu a fost victima vreunei agresiuni de orice fel: „Potrivit examinării făcută de Serviciul Județean de Medicină Legală nu avem elemente din care să rezulte producerea unui viol sau a unei tentative de viol. Deci, fapta nu există”, mai spune avocatul.

 

Viol cu o fată virgină

 

Potrivit actului medical, după examinare medicii au constat faptul că fata nu prezenta urme de violență pe suprafața externă a corpului. Mai mult decât atât, era… virgină.

 

 

A fost examinată și din punct de vedere psihologic, de specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava care ulterior au întocmit un raport de evaluare.

 

„Starea sa emoțională a fost profund afectată. În fața celor de la DGASPC minora spune încă o dată adevărul:

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani

 

 

Minora prezintă un comportament duplicitar, teamă, neîncredere, vigilență anxioasă, dificultăți de înțelegere, vulnerabilitate la situații stresante

 

„Se recomandă includerea într-un progra de consiliere psihologică”

raport DGASPC

 

 

De altfel și mama ei a aflat între timp faptul că fiica ei a mințit la audieri. Însă trecând peste faptul că și-a „sacrificat” în acest fel soțul, femeia a devenit îngrijorată de eventualele repercusiuni.

Ea a dat o declarație la procuror în care a recunoscut că fata s-a răzbunat pe tatăl vitreg dar și motivul pentru care a făcut acest lucru.

 

„Cred că fiica mea s-a răzbunat deoarece nu am fost de acord cu relația sa cu un băiat din județul Botoșani pe care știu că îl cheamă Cosmin. Și sunt de acord să fie examinată medico-legal”,

mama Denisei

 

Deci mama ei vine și spune: a fost o răzbunare. Pentru că nu a lăsat-o tatăl vitreg să vorbească cu un băiat din județul Botoșani.

 

Convorbiri telefonice interceptate

 

Iar asta reiese și dintr-o convorbire avută cu mama ei, din Italia în care îi infirma că soțul ei Radu s-ar fi atins de fată.

La dosarul din instanță, ca mijloc de probă au fost depuse și o serie de interceptări telefonice între cele două care au discutat liber, fără să știe că sunt ascultate.

 

„Am întrebat-o pe Denisa, ia spune tu lui mama, este adevărat ce ți-a făcut Radu? Nu, mamă. – Și îți era greu să spui adevărul la Poliție? Nu trebuia să minți. – Și e adevărat că s-a atins Radu de ea? – Nu. Ea vrea să repare tot ce a făcut dar i-a fost teamă”,

 

Teama mamei era că prin faptul că fiica ei a mințit, era pusă în situația să plătească cheltuieli de judecată.

 

 

O altă probă din dosar a fost o convorbire dintre mama lui Radu și fată care îi confirma și ei că a mințit. Filmarea care avea în jur de 14 minute a fost ascultată în instanță de judecător. Denisa a repetat de mai multe ori că nu a fost violată.

Și nu în ultimul rând, Radu a fost testat cu aparatul poligraf. Rezultatele au arătat că spune adevărul la întrebările privitoare la viol.

 

„Nu au provocat în traseele diagramelor poligraf modificări semnificativ – caracteristice prezenței indicilor comportamentului stimulat”,

test poligraf

 

Mai mult au fost prelevate și probe ADN de pe pijamaua fetei, pătura de pe pat dar și blugii bărbatului. Mostrele prelevate au fost neconcludente pentru stabilirea ADN-ului.

 

După denunț, Radu I. a fost reținut pentru 24 de ore în data de 6 aprilie 2018 și mai apoi instanța i-a dat mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. A stat în arest până în 21 martie 2019 când a fost plasat sub control judiciar.

 

Procesul în care a fost acuzat de viol s-a judecat la Judecătoria Suceava și s-a terminat cu o condamnare la 8 ani de închisoare cu executare pentru Radu I. Apărătorul său legal, Eduard Luca, a făcut apel la Curtea de Apel Suceava care a dispus desființarea primei sentințe și rejudecarea cauzei cu schimbarea juridică a faptei, de la viol la act sexual cu un minor.

 

loading...
S-a certat cu fratele ei, apoi a sunat la 112 spunând că a fost violată: Minora de 16 ani a fost AMENDATĂ

 

Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
Loading...
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Loading...
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Un singur aspect aș dori să vă aduc în atenție. Numărul insuficient de locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară și anume pentru copiii de  0 -3 ani care la noi în oraș au la dispoziție doar trei clase, doar trei ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7748 lei
USD
Dolarul SUA
4.4026 lei
CHF
Francul elveţian
4.4844 lei
GBP
Lira sterlină
5.7369 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0060 lei
XAU
Gramul de aur
223.7158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2491 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4271 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9596 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3277 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6392 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.