Ancheta săptămânii
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare

Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.

Iubire și răzbunare 

 

O poveste de dragoste între un adolescent din județul Botoșani și o fată din Suceava s-a terminat urât: cu acuzații de viol și o condamnare la închisoare cu executare. Totul a plecat de la o răzbunare a fetei împotriva părinților.

 

Denisa era pe atunci elevă în clasa a VI-a la o unitate de învățământ din Suceava. Locuiește în mediul rural alături de mamă, tatăl vitreg, doi frați și un bunic. Mama ei s-a căsătorit cu Radu I. un bărbat pe care l-a cunoscut pe internet.

 

Și fiica, Denisa, a cunoscut în mediul online un băiat din Botoșani, pe nume Cosmin, de care s-a îndrăgostit rapid, așa cum fac adolescenții. Vorbea cu el mai ales la telefon, prin mesaje.

 

Până când într-una din zile, mama sa, care era mai strictă și de care nu era foarte apropiată, i-a smuls telefonul din mână. Nu era de acord ca Denisa să vorbească cu băieți pe care nu-i cunoaște. A început cearta iar fata a așteptat ca tatăl vitreg, adică Radu I., de care era apropiată, să vină în apărarea ei.

Acesta a fost momentul care mai apoi a declanșat toată nebunia. Pentru că el nu a făcut-o.

 

Violul... inventat sau nu?

 

„După ce mama m-a certat și întrucât am văzut că Radu nu îmi ia apărarea cum face de obicei, deși știa de prietenia mea cu băiatul respectiv, m-am supărat pe Radu și i-am spus mamei că acesta m-a violat și am început să țip la mama mea. Radu care era de față i-a spus mamei că nu e adevărat, la care mama a spus că mă crede pe mine iar Radu a ieșit din cameră”,

a povestit Denisa într-una din declarațiile date ulterior

 

Cearta între părinți a continuat până târziu în noapte și s-a terminat cu plecarea tatălui vitreg, dat afară de mama fetei. A doua zi a fost anunțată Poliția cu privire la presupusul viol săvârșit de Radu, bărbatul de 33 de ani, asupra fetei de 13 ani.

 

 

„Primul” presupus viol -  penetrarea cu degetul

 

Prima declarație a fetei a fost dată în martie 2018. Denisa a povestit că violul ar fi avut loc în noiembrie 2017 când mama ei era plecată la priveghiul unei rude. Atunci Radu ar fi venit în camera unde dormeau și frații, a început să o sărute și să o mângâie. Violurile, prin penetrare cu degetul, ar fi avut loc undeva în noiembrie și mai apoi în ianuarie 2019.

 

„Nu se precizează o dată exactă a comiterii faptelor, un prim aspect care induce dubii. Nu s-a precizat niciodată care ar fi data comiterii ultimului act sexual și nici a comiterii primului sau a celorlalte acte. Persoana vătămată spune într-o primă fază că a fost violată doar o dată, prin penetrare vaginală cu degetul. Ulterior, în fază de judecată revine asupra declarației și spune că s-a intervenit de mai multe ori și că a fost violată în mai multe zile, în mod repetat”

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani (foto jos)

 

 

„Al doilea” presupus viol s-a transformat în partide 

 

Ulterior, fata revine asupra declarației inițiale și aduce o altă poveste prin care arată că a făcut sex cu tatăl vitreg în mai multe rânduri. O versiune agravantă a ceea ce se presupune că s-ar fi întâmplat între tatăl vitreg și fiica de 13 ani.

 

„În urmă cu două săptămâni, nu mai rețin exact ziua, în timp ce dormeam în camera mea cu fratele și sora mea, în jurul orelor 1:30 – 2:00, a venit la mine tatăl meu vitreg care m-a trezit și s-a băgat în pat alături de mine și a început să tragă de pantalonii mei pe care mi i-a dat jos, s-a dezbrăcat și el și a început să mă sărute și a avut contact sexual cu mine, în primă fază cu degetele și apoi normal, acest lucru durând circa o oră. În timpul actului sexual nu am țipat deoarece îmi era frică, iar acesta mi-a spus că mama mă va da la stat dacă află ce s-a întâmplat între noi”

declarația fetei din aprilie 2018

 

 

Mai departe fata a spus că tatăl vitreg a încercat să-i dea niște somnifere care erau de fapt destinate fratelui ei, pe care ea le-a refuzat. Și că, timp de două săptămâni, în jur de ora 2:00, el ar fi venit în camera fetei noapte de noapte.

 

„A întreținut relații sexuale normale cu mine de aproximativ 10 ori. În zilele de 5 și 6 aprilie 2018 cel în cauză mi-a propus să fug cu el și să fiu femeia lui. Într-una din seri acesta mi-a propus să fac sex oral însă am refuzat și acest lucru nu s-a întâmplat”,

declarația fetei din aprilie 2018

 

A treia oară, doar și-a imaginat 

 

Mai apoi, fata are o a treia declarație în care spune de fapt că a inventat totul, pentru a se răzbuna pe tatăl ei vitreg. Se întâmpla în 24 mai 2018.

 

„Menționez faptul că eu mi-am imaginat că, dacă voi spune aceste lucruri, mă voi răzbuna pe tatăl meu vitreg și pe mama mea iar eu voi putea vorbi în continuare cu prietenul meu din Botoșani. Declarația a fost luată în prezența organului de cercetare penală, a avocatului persoanei vătămate, a asistentului social și a reprezentantului persoanei vătămate, adică mama. Deci, în prezența a patru persoane. Nu se poate trage concluzia că a existat vreo formă de constrângere din partea organului de Poliție sau alte persoane. Fata neagă”,

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani

 

În susținerea acestei ultime declarații a Denisei vine și raportul medico-legal care indică fără niciun dubiu faptul că ea nu a fost victima vreunei agresiuni de orice fel: „Potrivit examinării făcută de Serviciul Județean de Medicină Legală nu avem elemente din care să rezulte producerea unui viol sau a unei tentative de viol. Deci, fapta nu există”, mai spune avocatul.

 

Viol cu o fată virgină

 

Potrivit actului medical, după examinare medicii au constat faptul că fata nu prezenta urme de violență pe suprafața externă a corpului. Mai mult decât atât, era… virgină.

 

 

A fost examinată și din punct de vedere psihologic, de specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava care ulterior au întocmit un raport de evaluare.

 

„Starea sa emoțională a fost profund afectată. În fața celor de la DGASPC minora spune încă o dată adevărul:

Eduard Luca, avocat Baroul Botoșani

 

 

Minora prezintă un comportament duplicitar, teamă, neîncredere, vigilență anxioasă, dificultăți de înțelegere, vulnerabilitate la situații stresante

 

„Se recomandă includerea într-un progra de consiliere psihologică”

raport DGASPC

 

 

De altfel și mama ei a aflat între timp faptul că fiica ei a mințit la audieri. Însă trecând peste faptul că și-a „sacrificat” în acest fel soțul, femeia a devenit îngrijorată de eventualele repercusiuni.

Ea a dat o declarație la procuror în care a recunoscut că fata s-a răzbunat pe tatăl vitreg dar și motivul pentru care a făcut acest lucru.

 

„Cred că fiica mea s-a răzbunat deoarece nu am fost de acord cu relația sa cu un băiat din județul Botoșani pe care știu că îl cheamă Cosmin. Și sunt de acord să fie examinată medico-legal”,

mama Denisei

 

Deci mama ei vine și spune: a fost o răzbunare. Pentru că nu a lăsat-o tatăl vitreg să vorbească cu un băiat din județul Botoșani.

 

Convorbiri telefonice interceptate

 

Iar asta reiese și dintr-o convorbire avută cu mama ei, din Italia în care îi infirma că soțul ei Radu s-ar fi atins de fată.

La dosarul din instanță, ca mijloc de probă au fost depuse și o serie de interceptări telefonice între cele două care au discutat liber, fără să știe că sunt ascultate.

 

„Am întrebat-o pe Denisa, ia spune tu lui mama, este adevărat ce ți-a făcut Radu? Nu, mamă. – Și îți era greu să spui adevărul la Poliție? Nu trebuia să minți. – Și e adevărat că s-a atins Radu de ea? – Nu. Ea vrea să repare tot ce a făcut dar i-a fost teamă”,

 

Teama mamei era că prin faptul că fiica ei a mințit, era pusă în situația să plătească cheltuieli de judecată.

 

 

O altă probă din dosar a fost o convorbire dintre mama lui Radu și fată care îi confirma și ei că a mințit. Filmarea care avea în jur de 14 minute a fost ascultată în instanță de judecător. Denisa a repetat de mai multe ori că nu a fost violată.

Și nu în ultimul rând, Radu a fost testat cu aparatul poligraf. Rezultatele au arătat că spune adevărul la întrebările privitoare la viol.

 

„Nu au provocat în traseele diagramelor poligraf modificări semnificativ – caracteristice prezenței indicilor comportamentului stimulat”,

test poligraf

 

Mai mult au fost prelevate și probe ADN de pe pijamaua fetei, pătura de pe pat dar și blugii bărbatului. Mostrele prelevate au fost neconcludente pentru stabilirea ADN-ului.

 

După denunț, Radu I. a fost reținut pentru 24 de ore în data de 6 aprilie 2018 și mai apoi instanța i-a dat mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. A stat în arest până în 21 martie 2019 când a fost plasat sub control judiciar.

 

Procesul în care a fost acuzat de viol s-a judecat la Judecătoria Suceava și s-a terminat cu o condamnare la 8 ani de închisoare cu executare pentru Radu I. Apărătorul său legal, Eduard Luca, a făcut apel la Curtea de Apel Suceava care a dispus desființarea primei sentințe și rejudecarea cauzei cu schimbarea juridică a faptei, de la viol la act sexual cu un minor.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
S-a certat cu fratele ei, apoi a sunat la 112 spunând că a fost violată: Minora de 16 ani a fost AMENDATĂ

 

Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.9 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.