Ancheta săptămânii
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș

Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.

Botoșani și Suceava, primele două la votat AUR, sunt ultimele două la vaccinare


Datele făcute publice pe 26 mai de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) arată că județele cu cele mai mici procente de populație eligibilă vaccinată sunt:


Suceava – 15%
Botoșani – 15,8%
Giurgiu – 15,8%
Bacău – 16,5%
Covasna – 17,3%


Haideți să vedem și care au fost județele în care AUR a obținut rezultatele de top la scrutinul din decembrie.


Suceava


Senat: 14,71% / Camera Deputaților: 14,51


Botoșani


Senat: 14,42% / Camera Deputaților: 14,47%


Neamț


Senat: 14,34 / Camera Deputaților: 13,72


Constanța


Senat: 14,24 / Camera Deputaților: 14,00


Arad


Senat: 13,67 / Camera Deputaților: 13,69

 

Așadar, cele două județe în care AUR a înregistrat cel mai mare succes la alegerile generale sunt acum tocmai județele cu cea mai redusă rată a vaccinării, adică Suceava și Botoșani. Aceasta în condițiile în care vocile pe care AUR și-a axat campania electorală, George Simion și Diana Șoșoacă (exclusă între timp din partid) și-au construit întregul discurs pe teorii conspiraționiste, anti vaccin și anti sistem.

 

Județele care au votat cel mai puțin AUR deschid topul vaccinării


Să o luăm și invers, adică de la unitățile administrativ-teritoriale care au cea mai bună rată a vaccinării. Iată-le:


București – 43,48
Cluj - 39,95%
Sibiu - 33,65%;
Braşov - 31,97%;
Timiş - 30,5%.


Iată și județele în care AUR a înregistrat cele mai slabe procente la scrutinul din luna decembrie a anului trecut:


Bucureşti (5%)
Dolj (5,17%)  
Cluj (5,47%)
Giurgiu (5,58%)
Olt (5,81%).


Și de la cap la coadă și de la coadă la cap avem cam același rezultat. București, unde AUR a scos cel mai slab scor, este pe primul loc la vaccinare, iar Cluj unde AUR a obținut al treilea cel mai prost procent, se află pe locul al doilea în topul vaccinării.


Sărăcie antiimunizare


Dar nu este vorba doar despre politică și AUR, ci și despre nivelul de trai. Patru din primele cinci unități administrativ-teritoriale din fruntea vaccinării se regăsesc și în topul salariilor nete din România:


București - 4.343     
Cluj -    3.970     
Timiș - 3.634     
Iași - 3.439     
Sibiu - 3.423


De cealaltă parte, Suceava, campioana nevaccinării, ocupă locul 39 din 42 la nivel național ca salariu mediu net.

 

Cine n-are carte, are... conspirație


Contributors.ro a mers și mai departe și a făcut o comparație la nivel european între acceptarea vaccinării și gradul de educație al populației. Rezultatele au fost mai mult decât grăitoare.


Potrivit rezultatelor ultimului Eurobarometru, mai mult de jumătate din populația României, 52% mai exact, respinge ideea vaccinării. Doar trei țării au procent mai mari decât a noastră: Croația, Bulgaria și Cipru. Imediat deasupra noastră sunt tot țări est-europene, Ungaria și Polonia.


De cealaltă parte, în Irlanda, Danemarca, Suedia, Olanda și Finlanda, procentul de respingere a vaccinării variază de la 6% la 15%.


Ei bine, Eurobarometru arată că țările cu cele mai avansate cunoștințe în domeniul vaccinării sunt Olanda, Suedia, Danemarca, Finlanda și Spania. România se află în ultima treime a clasamentului, alături fără excepție de state est-europene.


Altfel spus, teoriile conspiraționiste prind teren în țările cu oameni mai puțin educați și sunt respinse în statele unde populația are un grad înalt de educație. Și mai departe aceste lucru este valabil și la nivel regional și județean în România.

 

Prefectul care refuză să se vaccineze aruncă vina pe medici


Revenind la ceea ce se întâmplă în România și nordul Moldovei, trebuie spus că situația de aici a intrat inclusiv în atenția postului Europa Liberă, care l-a chestionat pe prefect referitor la procentul atât de slab al vaccinării la Botoșani.


Iar Dan Nechifor, care el însuși evită de jumătate de an să se vaccineze, dar declarativ îndeamnă populația să o facă, a aruncat vina pe medicii de familie, care în opinia sa sunt cei care trebuie să convingă populația, pentru că vaccinarea nu o poate explica primarul sau prefectul.


„În comune am mers din casă în casă cu medicii de familie”, a subliniat oficialul.

 

Primul reprezentant al Guvernului în Botoșani a transmis însă la Europa Liberă că nu crede în datele oficiale de la Institutul Național de Statistică (INS) privind numărul de locuitori, deoarece în ultimii zece ani mulți au plecat în Occident la muncă. Mai exact, populația anunțată de INS pentru Botoșani ar fi mult peste cea efectiv existentă astfel încât raportarea persoanelor vaccinate la numărul de locuitori ar fi una eronată.


„Nu sunt mulțumit de ritmul de vaccinare, dar eu nu pot obliga oamenii să se vaccineze dacă nu doresc”, a mai spus prefectul.


Tot așa cum nici însuși Dan Nechifor nu poate fi obligat să se vaccineze.

 

Ce poți să te aștepți de la un județ în care capii Botoșanilor și majoritatea medicilor refuză vaccinarea?


”Fă ce face preotul, nu ce spune preotul”, este o vorbă veche din popor cât se poate de actuală în vremurile pe care le trăim la Botoșani. Și aceasta pentru că, dincolo de politică și educație, oamenii sunt obișnuiți să urmeze și exemplul liderilor lor.


Ori prefectul Dan Nechifor nu este singurul șef de anvergură din Botoșani care refuză să se vaccineze. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, nu se imunizase până pe data de 26 mai, promițând doar că o va face, iar primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a condiționat vaccinarea de ridicarea obligativității de purtare a măștii, chiar dacă în aer liber aceasta nu mai trebuie aplicată decât în zonele aglomerate.


Mai mult, însăși managerul Spitalului Județean Mavromati a recunoscut că majoritatea cadrelor medicale angajate refuză să se vaccineze. Și mai puțin de un sfert dintre medicii de familie au răspuns apelului făcut de Direcția de Sănătate Publică de a efectua imunizări în propriile cabinete.

 

loading...
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Protest antidiscriminare prin vaccin eșuat, organizatorul a plecat acasă când a văzut că nu vine lumea – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Legende sau realități, la Botoșani circulă tot felul de povești cu conducte ascunse sub pământ pe care le folosesc ilegal anumiți utilizatori, cea oficială fiind conectată la un apometru pentru care se face plata lunară. Prin aceste tertipuri s-ar umple piscine, s-ar desfășura activități în spălătorii (auto, mai ales) și tot felul de alte lucruri. Și, evident, aceleași voci arată că aceste duble branșamente nu au putut fi făcute fără ajutor de la angajați tocmai din cadrul operatorului de apă și canalizare.
DOCUMENT: Lucrările la Botoșani – Tg. Frumos avizate pe bucăți, mai mult pe partea ieșeană! „Strategicul” nostru din beton lăsat la urmă – FOTO&VIDEO
Asta reiese din documentul de avizare pentru lucrările efectuate la DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, fiind dată undă verde doar pentru o distanță de 51,2, din totalul de 71,50 de kilometri. Cel mai mare tronson pentru care NU s-au obținut autorizațiile necesare efectuării lucrărilor este pe teritoriul județului Botoșani.
Clădirea cu două instituții în interior pasată între miniștri botoșăneni! Pesediștii și-au arătat mușchii și au „omorât” un proiect de modernizare
Marius Budăi și Raluca Turcan. Doi botoșăneni care au reușit, datorită partidului, să acceadă în funcții de miniștri. Ambii la același minister, cel al Muncii.
Fosta casă a PDL-ului, interzisă prin hotărâre la PNL, a început bătaia pe imobilul din buricul târgului – GALERIE FOTO
Strada Teatrului nr.16, undeva în spatele fostului restaurant ”Pod de Piatră”, pe frontispiciul unei clădiri stă scris ”Partidul Național Liberal – Filiala Teritorială Botoșani”.Aleea Maxim Gorki nr.2, în vecinătatea fostei Case a Corpului Didactic, un alt imobil la intrarea căruia este afișată o emblemă generoasă: ”Partidul Național Liberal – filiala Botoșani”.
DOCUMENT Casa tuturor posibilităților: Județul și Municipiul s-au zbătut să cumpere o casă monument care nu era de vânzare și pe care, de fapt, au refuzat să o achiziționeze când au avut prilejul
Se spune deseori că ”România este țara tuturor posibilităților”. Și cum Botoșani face parte din această țară, nu poate constitui o excepție. Mai ales atunci când discutăm despre administrația publică locală.
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
”Miercuri și joi, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană a USR Botoșani pentru următorii 4 ani”.
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Loading...
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Loading...
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
Pe langa greselile de exprimare pe care le faci - oare de ce nu ma mira?! - ce aduci, in principiu, in afara unor insulte? Nici un argument. Ceea ce ai insirat tu in cele cateva randuri nu are nici cea mai mica legatura cu afirmatiile mele. Ti-am vazut comentariile in cadrul altor stiri si mi-am putut da seama ca orientare politica ai, care este educatia de care ai beneficiat, asa, putina cat e ea si orice incercare de a intra intr-o dezbatere cu tine reprezinta doar timp irosit. Nu poti avea asteptari de la unul care afirma cu inversunare ca Romania e singurul stat care a cheltuit bani pentru gestionarea pandemiei. In privinta altruismului, n-ai inteles nimic. In general voi, socialistii, nu ajungeti asa departe. Cu pregatirea si ratiunea, bineinteles.
15 iunie 2021, 23:11
"Ai auzit de notiunea de altruism, de a-ti proteja aproapele - nu doar pe tine?" Ce poţi să-i spui acestui individ cu probleme de logică elementară, supranumit up78, decât să-şi facă testul PCR la mansardă. Adică o gaşcă de mafioţi s-au îmbogăţit pe seama unui întreg popor, iar Ghiţă-bombă visează la altruism. Ghiţăăă!!! da caricaturile din fruntea ţării de ce nu sunt altruiste?
6 iunie 2021, 21:42
Tin sa felicit autorul articolului pentru curajul de a transmite niste lucruri perfect logice si pe care eu, ca botosanean, le-am sesizat in mentalitatea colectiva, iar diferentele de receptivitate a acestei situatii evident simple sunt evidente si, totodata, usor intelese in judetele din zonele central-vestice ale tarii comparativ cu regiunea noastra istorica. Si doar atat, istorica, fiindca prezentul ne cam face de rusine cu indivizi precum majoritatea celor care au comentat aici. "Mirela" nici dupa 6 luni de zile nu isi da seama ca AUR e mana de sprijin a PSD, faptul ca voteaza sau resping impreuna orice initiativa si isi sustin punctele de vedere (totul fiind oficial dupa cina cea de taina dintre Simion, Dincu si Ciolacu de dupa alegerile parlamentare); "Zamfir" raspandeste aberatiile insirate de Sosoaca in live-uri nocturne - fara a avea nici cel mai mic habar despre ceea ce transmite; "Codreanu" se pare ca e asa rapus de frustrarile cotidiene, incat asociaza un vaccin cu o comunitate/minoritate ce nu are nici cea mai mica legatura cu COVID-19, vaccinarea si orice alta tema apropiata subiectului propus in articol; "BOTOSANEAN" urca pe piedestal si ne da sfaturi despre moralitate - iar la final se incurca intre democratie si antidemocratie - dar sa nu uitam, nenorocitii aia progresisti, sorosisti, globalisti, le confisca lor drepturile si credinta! Criminalii!; nu in ultimul rand, "ghita", care s-a impiedicat la portita, fiindu-i teasta... sumenita! A descuraja vaccinarea colectiva si alegand sa afirmi ca X care se vaccineaza e mai vulnerabil decat Y care nu o face este ca si cum ai acuza un om care se trateaza de o boala grava din cauza conditiilor insalubre de munca fiindca a patit-o deoarece a vrut sa castige un ban cinstit, iar altul care sta acasa, asteptand ajutorul social, e sanatos fiindca n-a avut chef sa puna osul la treaba. Ai auzit de notiunea de altruism, de a-ti proteja aproapele - nu doar pe tine? Nu, n-ai auzit, ca nu ai fi aparut cu acest comentariu in caz contrar. Concluzia e ca da, articolul a deranjat, reactiile sunt previzibile si cu asa oameni, nu e de mirare ca Botosaniul ramane fara tineri, fara viitor. Suntem ceea ce votam, nu? Un tablou... graitor aici, in comentarii.
4 iunie 2021, 22:46
vaccinatii imprastie virusul mai mult decat cei nevaccinati si cu imunitate buna, ies numai nespecialistii in fata, care n-au habar de nimic decat SA RAPORTEZE INTEPAREA LA HECTAR, pe cap de bovina, nu este nicio corelatie intre partide si optiunile oamenilor, un articol de rahat
31 mai 2021, 18:02
Există o multitudine de oameni săraci și inteligenți. Stimate botoșănean, un exemplu este tocmai Leon Dănăilă, medic contemporan cu noi, somitate. Hristos nu a fost tolerant așa că nu este nevoie să fim nici noi cu oricine. În exponenții prostiei colective vă încadrați și dumneavoastră așa după cum spune cuvântul dar există premise care vă pot scoate din turmă. Educația,scoala, cărțile, În fine, fiecare cetățean votează cu cine dorește în democrație. O zi frumoasă dragi simpatizanți staliniști!
31 mai 2021, 18:01
Te vaccinezi ca sa nu transmiti boala mai departe si sa nu faci o forma grava , in cazul in care corpul tau nu poate respinge virusul asa de usor. Ce a atata filosofie cu vaccinul asta parca nustiu ce v-ar baga sub piele. Ai 8 clase nu stii daca luna se invarte in jurul pamantului sau invers ,dar esti mare virusolog.Va e frica de pisica neagra, sa nu va iasa cu galeata goala sau mai stiu eu ce gogomanii ,dar cand auziti de un vaccin va e frica. Vaccinul a tinut variola ,varicela departe ( boli care dau moarte,encefalita,pneumonie). Prosti si saraci ,dar cu aere de specialisti.
31 mai 2021, 15:41
Analizele sociologice mi se par puțin discriminatorii. Să înțelegem că suntem proști, iar țările cu cei mai mulți homosexuali sunt alea deștepte și civilizate? Că așa vedem din marile studii pe care le-ați prezentat. De acum, pe lângă opoziția românilor la Sodoma și Gomora, va fi și vaccinarea un element pentru acceptarea în Schengen?
31 mai 2021, 13:10
Există o multitudine de oameni săraci și inteligenți. Stimate botoșănean, un exemplu este tocmai Leon Dănăilă, medic contemporan cu noi, somitate. Hristos nu a fost tolerant așa că nu este nevoie să fim nici noi cu oricine. În exponenții prostiei colective vă încadrați și dumneavoastră așa după cum spune cuvântul dar există premise care vă pot scoate din turmă. Educația,scoala, cărțile, În fine, fiecare cetățean votează cu cine dorește în democrație. O zi frumoasă dragi simpatizanți staliniști!
31 mai 2021, 12:48
Incultura,imbecilitate,intoleranta!Unde-i saracie este si multa prostie!Cel mai tare ma deranjeaza persoanele care isi dau cu parerea cu privire la cat de eficient este vaccinul de parca ei ar fi cine stie ce somitati in domeniul medicinii.De fapt ei sunt exponentii prostiei colective!
31 mai 2021, 10:31
Saracie + Educatie_precara + Indoctrinare_religioasa = AUR
31 mai 2021, 10:22
zamfir e un ratat
31 mai 2021, 09:38
Folosiți foarte des cuvântul imunizare. Bine, nu numai dumneavoastră. Nu ne puteți explica ce înseamnă această imunizare? Asta în contextul în care foarte multe persoane vaccinate au făcut forme ale bolii și răspândesc în continuare microorganisme. Ce fel de imunizare este aceasta?
31 mai 2021, 09:14
Măcar AUR a devenit principalul partid din opoziție pt ca PSD-ul condus de Colacul și Viorici este pe cale de dispariție.
31 mai 2021, 07:39
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Eu și în București, merg pe jos sau mă duc cu autobuzul sau cu taxiul câteodată. Dar în general merg cu autobuzul sau cu metroul la Parlament și am fost găsit și de control. Și se mirau, dle, dar dumneata ești parlamentar? ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9481 lei
USD
Dolarul SUA
4.2382 lei
CHF
Francul elveţian
4.5670 lei
GBP
Lira sterlină
5.7829 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8068 lei
XAU
Gramul de aur
236.8761 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2388 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3773 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0744 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3509 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1938 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6654 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.9 o C
Dorohoi
13.0 o C
Bucecea
12.3 o C
Darabani
12.7 o C
Saveni
13.4 o C
Ştefăneşti
14.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.