Ancheta săptămânii
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș

Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.

Botoșani și Suceava, primele două la votat AUR, sunt ultimele două la vaccinare


Datele făcute publice pe 26 mai de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) arată că județele cu cele mai mici procente de populație eligibilă vaccinată sunt:


Suceava – 15%
Botoșani – 15,8%
Giurgiu – 15,8%
Bacău – 16,5%
Covasna – 17,3%


Haideți să vedem și care au fost județele în care AUR a obținut rezultatele de top la scrutinul din decembrie.


Suceava


Senat: 14,71% / Camera Deputaților: 14,51


Botoșani


Senat: 14,42% / Camera Deputaților: 14,47%


Neamț


Senat: 14,34 / Camera Deputaților: 13,72


Constanța


Senat: 14,24 / Camera Deputaților: 14,00


Arad


Senat: 13,67 / Camera Deputaților: 13,69

 

Așadar, cele două județe în care AUR a înregistrat cel mai mare succes la alegerile generale sunt acum tocmai județele cu cea mai redusă rată a vaccinării, adică Suceava și Botoșani. Aceasta în condițiile în care vocile pe care AUR și-a axat campania electorală, George Simion și Diana Șoșoacă (exclusă între timp din partid) și-au construit întregul discurs pe teorii conspiraționiste, anti vaccin și anti sistem.

 

Județele care au votat cel mai puțin AUR deschid topul vaccinării


Să o luăm și invers, adică de la unitățile administrativ-teritoriale care au cea mai bună rată a vaccinării. Iată-le:


București – 43,48
Cluj - 39,95%
Sibiu - 33,65%;
Braşov - 31,97%;
Timiş - 30,5%.


Iată și județele în care AUR a înregistrat cele mai slabe procente la scrutinul din luna decembrie a anului trecut:


Bucureşti (5%)
Dolj (5,17%)  
Cluj (5,47%)
Giurgiu (5,58%)
Olt (5,81%).


Și de la cap la coadă și de la coadă la cap avem cam același rezultat. București, unde AUR a scos cel mai slab scor, este pe primul loc la vaccinare, iar Cluj unde AUR a obținut al treilea cel mai prost procent, se află pe locul al doilea în topul vaccinării.


Sărăcie antiimunizare


Dar nu este vorba doar despre politică și AUR, ci și despre nivelul de trai. Patru din primele cinci unități administrativ-teritoriale din fruntea vaccinării se regăsesc și în topul salariilor nete din România:


București - 4.343     
Cluj -    3.970     
Timiș - 3.634     
Iași - 3.439     
Sibiu - 3.423


De cealaltă parte, Suceava, campioana nevaccinării, ocupă locul 39 din 42 la nivel național ca salariu mediu net.

 

Cine n-are carte, are... conspirație


Contributors.ro a mers și mai departe și a făcut o comparație la nivel european între acceptarea vaccinării și gradul de educație al populației. Rezultatele au fost mai mult decât grăitoare.


Potrivit rezultatelor ultimului Eurobarometru, mai mult de jumătate din populația României, 52% mai exact, respinge ideea vaccinării. Doar trei țării au procent mai mari decât a noastră: Croația, Bulgaria și Cipru. Imediat deasupra noastră sunt tot țări est-europene, Ungaria și Polonia.


De cealaltă parte, în Irlanda, Danemarca, Suedia, Olanda și Finlanda, procentul de respingere a vaccinării variază de la 6% la 15%.


Ei bine, Eurobarometru arată că țările cu cele mai avansate cunoștințe în domeniul vaccinării sunt Olanda, Suedia, Danemarca, Finlanda și Spania. România se află în ultima treime a clasamentului, alături fără excepție de state est-europene.


Altfel spus, teoriile conspiraționiste prind teren în țările cu oameni mai puțin educați și sunt respinse în statele unde populația are un grad înalt de educație. Și mai departe aceste lucru este valabil și la nivel regional și județean în România.

 

Prefectul care refuză să se vaccineze aruncă vina pe medici


Revenind la ceea ce se întâmplă în România și nordul Moldovei, trebuie spus că situația de aici a intrat inclusiv în atenția postului Europa Liberă, care l-a chestionat pe prefect referitor la procentul atât de slab al vaccinării la Botoșani.


Iar Dan Nechifor, care el însuși evită de jumătate de an să se vaccineze, dar declarativ îndeamnă populația să o facă, a aruncat vina pe medicii de familie, care în opinia sa sunt cei care trebuie să convingă populația, pentru că vaccinarea nu o poate explica primarul sau prefectul.


„În comune am mers din casă în casă cu medicii de familie”, a subliniat oficialul.

 

Primul reprezentant al Guvernului în Botoșani a transmis însă la Europa Liberă că nu crede în datele oficiale de la Institutul Național de Statistică (INS) privind numărul de locuitori, deoarece în ultimii zece ani mulți au plecat în Occident la muncă. Mai exact, populația anunțată de INS pentru Botoșani ar fi mult peste cea efectiv existentă astfel încât raportarea persoanelor vaccinate la numărul de locuitori ar fi una eronată.


„Nu sunt mulțumit de ritmul de vaccinare, dar eu nu pot obliga oamenii să se vaccineze dacă nu doresc”, a mai spus prefectul.


Tot așa cum nici însuși Dan Nechifor nu poate fi obligat să se vaccineze.

 

Ce poți să te aștepți de la un județ în care capii Botoșanilor și majoritatea medicilor refuză vaccinarea?


”Fă ce face preotul, nu ce spune preotul”, este o vorbă veche din popor cât se poate de actuală în vremurile pe care le trăim la Botoșani. Și aceasta pentru că, dincolo de politică și educație, oamenii sunt obișnuiți să urmeze și exemplul liderilor lor.


Ori prefectul Dan Nechifor nu este singurul șef de anvergură din Botoșani care refuză să se vaccineze. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, nu se imunizase până pe data de 26 mai, promițând doar că o va face, iar primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a condiționat vaccinarea de ridicarea obligativității de purtare a măștii, chiar dacă în aer liber aceasta nu mai trebuie aplicată decât în zonele aglomerate.


Mai mult, însăși managerul Spitalului Județean Mavromati a recunoscut că majoritatea cadrelor medicale angajate refuză să se vaccineze. Și mai puțin de un sfert dintre medicii de familie au răspuns apelului făcut de Direcția de Sănătate Publică de a efectua imunizări în propriile cabinete.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Protest antidiscriminare prin vaccin eșuat, organizatorul a plecat acasă când a văzut că nu vine lumea – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Pu?ulica - cenzura se aplica doar la nickname-ul tau, iar asta cumva te avantajeaza, macar in spatiul public sa nu fie dimensiunile asa reduse. :)) Si ca tot vorbeam despre cenzura, tin sa te anunt ca e al doilea mesaj in care incerc sa iti raspund. Fiindca e de domeniul evidentei ca habar nu ai despre ce vorbesti, tin sa te anunt ca nu sunt votant PNL si PSD (nici n-am fost). Bineinteles, nu sunt nici votant AUR. Cu siguranta iau in considerare varianta de a vota PNL daca demersul lui Muraru de a-ti scoate favoritii din afara legii va avea succes. Voi, antivaxxerii, sunteti grobieni, o sleahtă de exaltati ce vitupereaza impotriva oricarui om cu o alta opinie fata de a voastra si unii dintre voi chiar ajungeti sa amenintati cu acte de violenta. Cat despre vaccin, da, am vazut cum au fost mult mai putine decese in statele in care procentajul celor vaccinati e dublu fata de al romanilor. Am vazut si cum oamenii ce sufera de probleme grave de sanatate au putut avea acces la serviciile medicale, nefiindu-le ocupate locurile de indivizi de teapa ta. Sunt niste chestii care din pacate - nu o spun cu bucurie - te depasesc mult de tot. P.S.: Ma amuzi - tinereii nu au plecat din cauza mea din tara, ci exact din vina celor ca tine, care au votat cum au votat, au tacut, au acceptat umilinte, compromisuri, s-au dus dupa fentele falsilor patri(h)oti si ati lasat tara pe mana unor corupti, semidocti, total depasiti de standardele unei societati democratice, sanatoase, cu respect fata de absolut toti cetatenii. Si tot voi sunteti cei care asaza intunericul inaintea rasaritului peste destinul fiecarui tanar cinstit, onest al tarii.
4 ianuarie 2022, 22:19
UP78! După 6 luni de zile am văzut valoarea ta! Pnl pupat în fund psd şi indivizi ca tine ne dau lecţii. Cunosc papagali ca tine care fac doar gargară, împroaşcă cu noroi pe toţi cei ce nu sunt de acord cu ei, vezi interdicţia de aţi spune părerea în legătură cu această escrocherie numită pandemie, cu vaxxinul cred că te-ai lămurit, vaccinaţii împrăştie boala iar nevaxxinaţii primesc interdicţii peste tot, şi asemenea retardaţi ne dau lecţii. Ca să dormi liniştit află că nu am nici o culoare politică, politică fac numai analfabeţii care nu au făcut în viaţa lor un leu plus valoare, dovadă tot ce s-a întâmplat după 89, aţi distrus totul, aţi dat toate bogăţiile ţării unor firme străine, tinerii au trebuit să plece din ţară nu din cauza exprimării mele ci a hoţiei voastre, sunteţi vai mama voastră numai ifose şi prostie.
20 decembrie 2021, 19:40
Pe langa greselile de exprimare pe care le faci - oare de ce nu ma mira?! - ce aduci, in principiu, in afara unor insulte? Nici un argument. Ceea ce ai insirat tu in cele cateva randuri nu are nici cea mai mica legatura cu afirmatiile mele. Ti-am vazut comentariile in cadrul altor stiri si mi-am putut da seama ca orientare politica ai, care este educatia de care ai beneficiat, asa, putina cat e ea si orice incercare de a intra intr-o dezbatere cu tine reprezinta doar timp irosit. Nu poti avea asteptari de la unul care afirma cu inversunare ca Romania e singurul stat care a cheltuit bani pentru gestionarea pandemiei. In privinta altruismului, n-ai inteles nimic. In general voi, socialistii, nu ajungeti asa departe. Cu pregatirea si ratiunea, bineinteles.
15 iunie 2021, 23:11
"Ai auzit de notiunea de altruism, de a-ti proteja aproapele - nu doar pe tine?" Ce poţi să-i spui acestui individ cu probleme de logică elementară, supranumit up78, decât să-şi facă testul PCR la mansardă. Adică o gaşcă de mafioţi s-au îmbogăţit pe seama unui întreg popor, iar Ghiţă-bombă visează la altruism. Ghiţăăă!!! da caricaturile din fruntea ţării de ce nu sunt altruiste?
6 iunie 2021, 21:42
Tin sa felicit autorul articolului pentru curajul de a transmite niste lucruri perfect logice si pe care eu, ca botosanean, le-am sesizat in mentalitatea colectiva, iar diferentele de receptivitate a acestei situatii evident simple sunt evidente si, totodata, usor intelese in judetele din zonele central-vestice ale tarii comparativ cu regiunea noastra istorica. Si doar atat, istorica, fiindca prezentul ne cam face de rusine cu indivizi precum majoritatea celor care au comentat aici. "Mirela" nici dupa 6 luni de zile nu isi da seama ca AUR e mana de sprijin a PSD, faptul ca voteaza sau resping impreuna orice initiativa si isi sustin punctele de vedere (totul fiind oficial dupa cina cea de taina dintre Simion, Dincu si Ciolacu de dupa alegerile parlamentare); "Zamfir" raspandeste aberatiile insirate de Sosoaca in live-uri nocturne - fara a avea nici cel mai mic habar despre ceea ce transmite; "Codreanu" se pare ca e asa rapus de frustrarile cotidiene, incat asociaza un vaccin cu o comunitate/minoritate ce nu are nici cea mai mica legatura cu COVID-19, vaccinarea si orice alta tema apropiata subiectului propus in articol; "BOTOSANEAN" urca pe piedestal si ne da sfaturi despre moralitate - iar la final se incurca intre democratie si antidemocratie - dar sa nu uitam, nenorocitii aia progresisti, sorosisti, globalisti, le confisca lor drepturile si credinta! Criminalii!; nu in ultimul rand, "ghita", care s-a impiedicat la portita, fiindu-i teasta... sumenita! A descuraja vaccinarea colectiva si alegand sa afirmi ca X care se vaccineaza e mai vulnerabil decat Y care nu o face este ca si cum ai acuza un om care se trateaza de o boala grava din cauza conditiilor insalubre de munca fiindca a patit-o deoarece a vrut sa castige un ban cinstit, iar altul care sta acasa, asteptand ajutorul social, e sanatos fiindca n-a avut chef sa puna osul la treaba. Ai auzit de notiunea de altruism, de a-ti proteja aproapele - nu doar pe tine? Nu, n-ai auzit, ca nu ai fi aparut cu acest comentariu in caz contrar. Concluzia e ca da, articolul a deranjat, reactiile sunt previzibile si cu asa oameni, nu e de mirare ca Botosaniul ramane fara tineri, fara viitor. Suntem ceea ce votam, nu? Un tablou... graitor aici, in comentarii.
4 iunie 2021, 22:46
vaccinatii imprastie virusul mai mult decat cei nevaccinati si cu imunitate buna, ies numai nespecialistii in fata, care n-au habar de nimic decat SA RAPORTEZE INTEPAREA LA HECTAR, pe cap de bovina, nu este nicio corelatie intre partide si optiunile oamenilor, un articol de rahat
31 mai 2021, 18:02
Există o multitudine de oameni săraci și inteligenți. Stimate botoșănean, un exemplu este tocmai Leon Dănăilă, medic contemporan cu noi, somitate. Hristos nu a fost tolerant așa că nu este nevoie să fim nici noi cu oricine. În exponenții prostiei colective vă încadrați și dumneavoastră așa după cum spune cuvântul dar există premise care vă pot scoate din turmă. Educația,scoala, cărțile, În fine, fiecare cetățean votează cu cine dorește în democrație. O zi frumoasă dragi simpatizanți staliniști!
31 mai 2021, 18:01
Te vaccinezi ca sa nu transmiti boala mai departe si sa nu faci o forma grava , in cazul in care corpul tau nu poate respinge virusul asa de usor. Ce a atata filosofie cu vaccinul asta parca nustiu ce v-ar baga sub piele. Ai 8 clase nu stii daca luna se invarte in jurul pamantului sau invers ,dar esti mare virusolog.Va e frica de pisica neagra, sa nu va iasa cu galeata goala sau mai stiu eu ce gogomanii ,dar cand auziti de un vaccin va e frica. Vaccinul a tinut variola ,varicela departe ( boli care dau moarte,encefalita,pneumonie). Prosti si saraci ,dar cu aere de specialisti.
31 mai 2021, 15:41
Analizele sociologice mi se par puțin discriminatorii. Să înțelegem că suntem proști, iar țările cu cei mai mulți homosexuali sunt alea deștepte și civilizate? Că așa vedem din marile studii pe care le-ați prezentat. De acum, pe lângă opoziția românilor la Sodoma și Gomora, va fi și vaccinarea un element pentru acceptarea în Schengen?
31 mai 2021, 13:10
Există o multitudine de oameni săraci și inteligenți. Stimate botoșănean, un exemplu este tocmai Leon Dănăilă, medic contemporan cu noi, somitate. Hristos nu a fost tolerant așa că nu este nevoie să fim nici noi cu oricine. În exponenții prostiei colective vă încadrați și dumneavoastră așa după cum spune cuvântul dar există premise care vă pot scoate din turmă. Educația,scoala, cărțile, În fine, fiecare cetățean votează cu cine dorește în democrație. O zi frumoasă dragi simpatizanți staliniști!
31 mai 2021, 12:48
Incultura,imbecilitate,intoleranta!Unde-i saracie este si multa prostie!Cel mai tare ma deranjeaza persoanele care isi dau cu parerea cu privire la cat de eficient este vaccinul de parca ei ar fi cine stie ce somitati in domeniul medicinii.De fapt ei sunt exponentii prostiei colective!
31 mai 2021, 10:31
Saracie + Educatie_precara + Indoctrinare_religioasa = AUR
31 mai 2021, 10:22
zamfir e un ratat
31 mai 2021, 09:38
Folosiți foarte des cuvântul imunizare. Bine, nu numai dumneavoastră. Nu ne puteți explica ce înseamnă această imunizare? Asta în contextul în care foarte multe persoane vaccinate au făcut forme ale bolii și răspândesc în continuare microorganisme. Ce fel de imunizare este aceasta?
31 mai 2021, 09:14
Măcar AUR a devenit principalul partid din opoziție pt ca PSD-ul condus de Colacul și Viorici este pe cale de dispariție.
31 mai 2021, 07:39
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.8 o C
Dorohoi
-2.2 o C
Bucecea
-2.3 o C
Darabani
-2.7 o C
Saveni
-2.1 o C
Ştefăneşti
-5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.