Ancheta săptămânii
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș

Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.

Botoșani și Suceava, primele două la votat AUR, sunt ultimele două la vaccinare


Datele făcute publice pe 26 mai de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) arată că județele cu cele mai mici procente de populație eligibilă vaccinată sunt:


Suceava – 15%
Botoșani – 15,8%
Giurgiu – 15,8%
Bacău – 16,5%
Covasna – 17,3%


Haideți să vedem și care au fost județele în care AUR a obținut rezultatele de top la scrutinul din decembrie.


Suceava


Senat: 14,71% / Camera Deputaților: 14,51


Botoșani


Senat: 14,42% / Camera Deputaților: 14,47%


Neamț


Senat: 14,34 / Camera Deputaților: 13,72


Constanța


Senat: 14,24 / Camera Deputaților: 14,00


Arad


Senat: 13,67 / Camera Deputaților: 13,69

 

Așadar, cele două județe în care AUR a înregistrat cel mai mare succes la alegerile generale sunt acum tocmai județele cu cea mai redusă rată a vaccinării, adică Suceava și Botoșani. Aceasta în condițiile în care vocile pe care AUR și-a axat campania electorală, George Simion și Diana Șoșoacă (exclusă între timp din partid) și-au construit întregul discurs pe teorii conspiraționiste, anti vaccin și anti sistem.

 

Județele care au votat cel mai puțin AUR deschid topul vaccinării


Să o luăm și invers, adică de la unitățile administrativ-teritoriale care au cea mai bună rată a vaccinării. Iată-le:


București – 43,48
Cluj - 39,95%
Sibiu - 33,65%;
Braşov - 31,97%;
Timiş - 30,5%.


Iată și județele în care AUR a înregistrat cele mai slabe procente la scrutinul din luna decembrie a anului trecut:


Bucureşti (5%)
Dolj (5,17%)  
Cluj (5,47%)
Giurgiu (5,58%)
Olt (5,81%).


Și de la cap la coadă și de la coadă la cap avem cam același rezultat. București, unde AUR a scos cel mai slab scor, este pe primul loc la vaccinare, iar Cluj unde AUR a obținut al treilea cel mai prost procent, se află pe locul al doilea în topul vaccinării.


Sărăcie antiimunizare


Dar nu este vorba doar despre politică și AUR, ci și despre nivelul de trai. Patru din primele cinci unități administrativ-teritoriale din fruntea vaccinării se regăsesc și în topul salariilor nete din România:


București - 4.343     
Cluj -    3.970     
Timiș - 3.634     
Iași - 3.439     
Sibiu - 3.423


De cealaltă parte, Suceava, campioana nevaccinării, ocupă locul 39 din 42 la nivel național ca salariu mediu net.

 

Cine n-are carte, are... conspirație


Contributors.ro a mers și mai departe și a făcut o comparație la nivel european între acceptarea vaccinării și gradul de educație al populației. Rezultatele au fost mai mult decât grăitoare.


Potrivit rezultatelor ultimului Eurobarometru, mai mult de jumătate din populația României, 52% mai exact, respinge ideea vaccinării. Doar trei țării au procent mai mari decât a noastră: Croația, Bulgaria și Cipru. Imediat deasupra noastră sunt tot țări est-europene, Ungaria și Polonia.


De cealaltă parte, în Irlanda, Danemarca, Suedia, Olanda și Finlanda, procentul de respingere a vaccinării variază de la 6% la 15%.


Ei bine, Eurobarometru arată că țările cu cele mai avansate cunoștințe în domeniul vaccinării sunt Olanda, Suedia, Danemarca, Finlanda și Spania. România se află în ultima treime a clasamentului, alături fără excepție de state est-europene.


Altfel spus, teoriile conspiraționiste prind teren în țările cu oameni mai puțin educați și sunt respinse în statele unde populația are un grad înalt de educație. Și mai departe aceste lucru este valabil și la nivel regional și județean în România.

 

Prefectul care refuză să se vaccineze aruncă vina pe medici


Revenind la ceea ce se întâmplă în România și nordul Moldovei, trebuie spus că situația de aici a intrat inclusiv în atenția postului Europa Liberă, care l-a chestionat pe prefect referitor la procentul atât de slab al vaccinării la Botoșani.


Iar Dan Nechifor, care el însuși evită de jumătate de an să se vaccineze, dar declarativ îndeamnă populația să o facă, a aruncat vina pe medicii de familie, care în opinia sa sunt cei care trebuie să convingă populația, pentru că vaccinarea nu o poate explica primarul sau prefectul.


„În comune am mers din casă în casă cu medicii de familie”, a subliniat oficialul.

 

Primul reprezentant al Guvernului în Botoșani a transmis însă la Europa Liberă că nu crede în datele oficiale de la Institutul Național de Statistică (INS) privind numărul de locuitori, deoarece în ultimii zece ani mulți au plecat în Occident la muncă. Mai exact, populația anunțată de INS pentru Botoșani ar fi mult peste cea efectiv existentă astfel încât raportarea persoanelor vaccinate la numărul de locuitori ar fi una eronată.


„Nu sunt mulțumit de ritmul de vaccinare, dar eu nu pot obliga oamenii să se vaccineze dacă nu doresc”, a mai spus prefectul.


Tot așa cum nici însuși Dan Nechifor nu poate fi obligat să se vaccineze.

 

Ce poți să te aștepți de la un județ în care capii Botoșanilor și majoritatea medicilor refuză vaccinarea?


”Fă ce face preotul, nu ce spune preotul”, este o vorbă veche din popor cât se poate de actuală în vremurile pe care le trăim la Botoșani. Și aceasta pentru că, dincolo de politică și educație, oamenii sunt obișnuiți să urmeze și exemplul liderilor lor.


Ori prefectul Dan Nechifor nu este singurul șef de anvergură din Botoșani care refuză să se vaccineze. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, nu se imunizase până pe data de 26 mai, promițând doar că o va face, iar primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a condiționat vaccinarea de ridicarea obligativității de purtare a măștii, chiar dacă în aer liber aceasta nu mai trebuie aplicată decât în zonele aglomerate.


Mai mult, însăși managerul Spitalului Județean Mavromati a recunoscut că majoritatea cadrelor medicale angajate refuză să se vaccineze. Și mai puțin de un sfert dintre medicii de familie au răspuns apelului făcut de Direcția de Sănătate Publică de a efectua imunizări în propriile cabinete.

 

loading...
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Protest antidiscriminare prin vaccin eșuat, organizatorul a plecat acasă când a văzut că nu vine lumea – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Dumitru Zmău în fața celei mai mari tragedii din carieră: Erau distruși. Oameni plângeau, țipau, răcneau. O nenorocire ca asta sper să nu mai prind în viața asta - VIDEO
Doar cei care au prins o bucată din comunism își pot aminti cum decurgeau călătoriile între localități sau cele interjudețene. Autobuzele plecau exclusiv din autogări, nu existau firme private, cum sunt în zilele noastre, pentru transportul călătorilor la orice destinație dorită. Nu erau bilete rezervate, aer condiționat sau altele de acest gen.
Pompierul care a intervenit la tragedia de la Huțani: Se scoteau oameni, intra unul, ieșea altul / Când vezi ce ai văzut acolo... nu-ți găsești cuvintele - VIDEO
Pe Liviu Adronic l-am cunoscut prin prisma activităților din ultimele două decenii, el dezvăluindu-și public sufletul sensibil îndrăgostit de cultură. A apărut și s-a poziționat firesc în mijlocul evenimentelor artistice ca și cum ar fi fost acolo dintotdeauna. Puțini cunosc faptul că Liviu Andronic a trăit o zi și o noapte în mijlocul celei mai mari tragedii rutiere care a lovit România. Și care l-a schimbat și pe el, pe viață. Deși, nu a pierdut pe nimeni drag. A preluat însă din durerea celorlalți, a celor care și-au plâns morții.
Eroul care OFICIAL nu există! Gheorghe Podaru, omul care într-o după-amiază de vară a salvat șase oameni din mlaștina de la Huțani: Totul s-a petrecut într-o tăcere de mormântVIDEO & GALERIE FOTO
Ne reîntoarcem în timp, în duminica zilei de 29 iunie 1980, în localitatea Huțani, unde a avut loc cea mai mare tragedie rutieră a României.Gheorghe Podaru a avut o implicare uriașă în partea a doua a evenimentului rutier, în ceea ce s-a înțeles pe atunci a fi misiunea de salvare.
Mărturiile femeii care a supraviețuit celei mai mari tragedii rutiere din România: Șoferul a strigat - ne răsturnăm / Fetițele alea au murit cu garoafele în mânăVIDEO & FOTO
Margareta Hergheligiu avea 27 de ani în anul care avea să marcheze iremediabil sute de oameni din trei județe ale Moldovei și este una dintre puținele persoane care a supraviețuit teribilului accident rutier din 29 iunie 1980.Își amintește fiecare detaliu extrem de clar, iar amintirile încă-i rănesc memoria pentru că, în cei 41 de ani care au trecut de atunci, nu s-a oprit din întrebările adresate Divinității: „De ce am trăit eu și nu unul dintre copiii care se aflau în autobuz? Sau una dintre familiile fericite care se aflau printre călători?”.
41 de ani de la cea mai mare tragedie rutieră din România, petrecută la Botoșani! MISTERUL nenorocirii încă este ținut ascuns de autorități – FOTO&VIDEO
Au trecut patru decenii de la cea mai mare tragedie rutieră care a lovit România, la Botoșani. O nenorocire care a frânt zeci de familii și a împietrit numeroase inimi, ale celor care au înregistrat pierderi omenești, dar și ale celor care pe atunci au fost salvatori sau martori. În limitele posibile, permise de un sistem comunist opresiv, botoșănenii i-au plâns mai mult în șoaptă pe cei plecați, fără să tragă prea multe speranțe în aflarea adevărului.
Femeie paralizată din copilărie, obligată de Casa de Pensii să își demonstreze handicapul cu acte medicale din urmă cu 3-4 decenii ca să îi acorde pensie de urmaș
Larisa are 43 de ani... patru decenii și ceva de chin. Este țintuită de mică într-un scaun cu rotile. Rănită aprig de destin, primește și o lovitură din partea unui sistem pe cât de absurd, pe atât de lipsit de orice urmă de empatie.
Ruslan, un moldovean născut peste Prut, a ajuns cel mai mare afacerist din Botoșani într-un business cu iz de clonă
Să înființezi o companie în 2015 și cinci ani mai târziu să ajungi pe primul loc în Topul Județean al Firmelor întocmit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, aceasta este o performanță care ani la rând nu a fost la îndemâna vreunui om de afaceri născut în România. Ceea ce nu au putut însă românii, a fost la îndemâna unui basarabean.
Proces de-o încâlceală uluitoare: ALDE cere un spațiu ultracentral de la Locativa și daune de 100 de lei pe zi, alt partid acuză falsuri în acte
Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) a deschis un proces la Judecătoria Botoșani împotriva SC Locativa SA pentru un spațiu din zona ultracentrală a orașului. Primul termen s-a judecat pe 5 octombrie, la cinci luni și jumătate de la înregistrarea dosarului, și scoate la iveală o încurcătură definitorie pentru politica botoșăneană.
Primărie executată silit de un IFN din celălalt capăt al țării cu care nu a avut vreun contract de credit: Ne-au dat toate planurile peste cap
Întruniți în ședință extraordinară pe data de 17 septembrie 2021, consilierii județeni au hotărât să aloce 219.000 de lei Primăriei Viișoara. Dacă la alte proiecte de hotărâre care vizează repartizarea unor fonduri unităților administrativ-teritoriale apar discuții aprinse cu acuzații privind atribuirea banilor pe criterii politice, de această dată proiectul propus de conducerea Consiliului Județean a fost aprobat în unanimitate.
Loading...
ANALIZĂ: Pandemia dă cu virgulă la Botoșani: avem de peste 4 ori mai multe îmbolnăviri decât anul trecut pe vremea asta
10, 12, 5, 9, 3, 11, 0și...13, 26, 20, 27, 35, 20, 40Ce e cu aceste numere? Sunt noile cazuri zilnice din prima săptămână a lunii septembrie, de anul trecut și de anul acesta.
Laptopurile de aproape 1.000 de euro bucata ale aleșilor de la Județ, numai bune de pus milieuri pe ele: Niște bani aruncați aiurea - GALERIE FOTO
21 aprilie 2021, Consiliul Județean Botoșani... După un an în care atât fostul, cât și actualul președinte al CJ au invocat pandemia pentru a nu organiza ședințe de plen în format fizic, consilierii județeni primesc laptopuri pentru a le facilita munca în slujba comunității.
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.
Sensul giratoriu care mai mult încurcă decât ajută! Accidente cu victime sau fără, în zona care înnebunește conducătorii auto – GALERIE FOTO
17 iulie 2021. Colonelul Narcis Jachel din cadrul ISU Botoșani este implicat alături de soție într-un accident rutier care s-a produs exact în fața instituției unde lucrează aproape de-o viață. Pe un drum pe care l-a parcurs probabil de sute de ori. Un drum pe care-l cunoștea extrem de bine. Dar asta până la amenajarea noului sens giratoriu care se dovedește a fi de fapt o brambrureală de indicatoare și reguli rutiere, care nu au neapărat logică. 
Noii șefi de la Nova Apaserv și-au pus în cap să demaște furturile de apă! Angajați în comisia de disciplină, se aduc controlori din alte județe
Legende sau realități, la Botoșani circulă tot felul de povești cu conducte ascunse sub pământ pe care le folosesc ilegal anumiți utilizatori, cea oficială fiind conectată la un apometru pentru care se face plata lunară. Prin aceste tertipuri s-ar umple piscine, s-ar desfășura activități în spălătorii (auto, mai ales) și tot felul de alte lucruri. Și, evident, aceleași voci arată că aceste duble branșamente nu au putut fi făcute fără ajutor de la angajați tocmai din cadrul operatorului de apă și canalizare.
Loading...
DOCUMENT: Lucrările la Botoșani – Tg. Frumos avizate pe bucăți, mai mult pe partea ieșeană! „Strategicul” nostru din beton lăsat la urmă – FOTO&VIDEO
Asta reiese din documentul de avizare pentru lucrările efectuate la DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, fiind dată undă verde doar pentru o distanță de 51,2, din totalul de 71,50 de kilometri. Cel mai mare tronson pentru care NU s-au obținut autorizațiile necesare efectuării lucrărilor este pe teritoriul județului Botoșani.
Clădirea cu două instituții în interior pasată între miniștri botoșăneni! Pesediștii și-au arătat mușchii și au „omorât” un proiect de modernizare
Marius Budăi și Raluca Turcan. Doi botoșăneni care au reușit, datorită partidului, să acceadă în funcții de miniștri. Ambii la același minister, cel al Muncii.
Fosta casă a PDL-ului, interzisă prin hotărâre la PNL, a început bătaia pe imobilul din buricul târgului – GALERIE FOTO
Strada Teatrului nr.16, undeva în spatele fostului restaurant ”Pod de Piatră”, pe frontispiciul unei clădiri stă scris ”Partidul Național Liberal – Filiala Teritorială Botoșani”.Aleea Maxim Gorki nr.2, în vecinătatea fostei Case a Corpului Didactic, un alt imobil la intrarea căruia este afișată o emblemă generoasă: ”Partidul Național Liberal – filiala Botoșani”.
DOCUMENT Casa tuturor posibilităților: Județul și Municipiul s-au zbătut să cumpere o casă monument care nu era de vânzare și pe care, de fapt, au refuzat să o achiziționeze când au avut prilejul
Se spune deseori că ”România este țara tuturor posibilităților”. Și cum Botoșani face parte din această țară, nu poate constitui o excepție. Mai ales atunci când discutăm despre administrația publică locală.
O fuziune cum n-a mai fost: USR a ras PLUS la Botoșani, o treime dintre delegații de la municipiu sunt rude între ei
”Miercuri și joi, 105 delegați ai filialelor partidelor proaspăt fuzionate USR și PLUS din întreg județul au ales prin vot direct conducerea județeană a USR Botoșani pentru următorii 4 ani”.
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Pu?ulica - cenzura se aplica doar la nickname-ul tau, iar asta cumva te avantajeaza, macar in spatiul public sa nu fie dimensiunile asa reduse. :)) Si ca tot vorbeam despre cenzura, tin sa te anunt ca e al doilea mesaj in care incerc sa iti raspund. Fiindca e de domeniul evidentei ca habar nu ai despre ce vorbesti, tin sa te anunt ca nu sunt votant PNL si PSD (nici n-am fost). Bineinteles, nu sunt nici votant AUR. Cu siguranta iau in considerare varianta de a vota PNL daca demersul lui Muraru de a-ti scoate favoritii din afara legii va avea succes. Voi, antivaxxerii, sunteti grobieni, o sleahtă de exaltati ce vitupereaza impotriva oricarui om cu o alta opinie fata de a voastra si unii dintre voi chiar ajungeti sa amenintati cu acte de violenta. Cat despre vaccin, da, am vazut cum au fost mult mai putine decese in statele in care procentajul celor vaccinati e dublu fata de al romanilor. Am vazut si cum oamenii ce sufera de probleme grave de sanatate au putut avea acces la serviciile medicale, nefiindu-le ocupate locurile de indivizi de teapa ta. Sunt niste chestii care din pacate - nu o spun cu bucurie - te depasesc mult de tot. P.S.: Ma amuzi - tinereii nu au plecat din cauza mea din tara, ci exact din vina celor ca tine, care au votat cum au votat, au tacut, au acceptat umilinte, compromisuri, s-au dus dupa fentele falsilor patri(h)oti si ati lasat tara pe mana unor corupti, semidocti, total depasiti de standardele unei societati democratice, sanatoase, cu respect fata de absolut toti cetatenii. Si tot voi sunteti cei care asaza intunericul inaintea rasaritului peste destinul fiecarui tanar cinstit, onest al tarii.
4 ianuarie 2022, 22:19
UP78! După 6 luni de zile am văzut valoarea ta! Pnl pupat în fund psd şi indivizi ca tine ne dau lecţii. Cunosc papagali ca tine care fac doar gargară, împroaşcă cu noroi pe toţi cei ce nu sunt de acord cu ei, vezi interdicţia de aţi spune părerea în legătură cu această escrocherie numită pandemie, cu vaxxinul cred că te-ai lămurit, vaccinaţii împrăştie boala iar nevaxxinaţii primesc interdicţii peste tot, şi asemenea retardaţi ne dau lecţii. Ca să dormi liniştit află că nu am nici o culoare politică, politică fac numai analfabeţii care nu au făcut în viaţa lor un leu plus valoare, dovadă tot ce s-a întâmplat după 89, aţi distrus totul, aţi dat toate bogăţiile ţării unor firme străine, tinerii au trebuit să plece din ţară nu din cauza exprimării mele ci a hoţiei voastre, sunteţi vai mama voastră numai ifose şi prostie.
20 decembrie 2021, 19:40
Pe langa greselile de exprimare pe care le faci - oare de ce nu ma mira?! - ce aduci, in principiu, in afara unor insulte? Nici un argument. Ceea ce ai insirat tu in cele cateva randuri nu are nici cea mai mica legatura cu afirmatiile mele. Ti-am vazut comentariile in cadrul altor stiri si mi-am putut da seama ca orientare politica ai, care este educatia de care ai beneficiat, asa, putina cat e ea si orice incercare de a intra intr-o dezbatere cu tine reprezinta doar timp irosit. Nu poti avea asteptari de la unul care afirma cu inversunare ca Romania e singurul stat care a cheltuit bani pentru gestionarea pandemiei. In privinta altruismului, n-ai inteles nimic. In general voi, socialistii, nu ajungeti asa departe. Cu pregatirea si ratiunea, bineinteles.
15 iunie 2021, 23:11
"Ai auzit de notiunea de altruism, de a-ti proteja aproapele - nu doar pe tine?" Ce poţi să-i spui acestui individ cu probleme de logică elementară, supranumit up78, decât să-şi facă testul PCR la mansardă. Adică o gaşcă de mafioţi s-au îmbogăţit pe seama unui întreg popor, iar Ghiţă-bombă visează la altruism. Ghiţăăă!!! da caricaturile din fruntea ţării de ce nu sunt altruiste?
6 iunie 2021, 21:42
Tin sa felicit autorul articolului pentru curajul de a transmite niste lucruri perfect logice si pe care eu, ca botosanean, le-am sesizat in mentalitatea colectiva, iar diferentele de receptivitate a acestei situatii evident simple sunt evidente si, totodata, usor intelese in judetele din zonele central-vestice ale tarii comparativ cu regiunea noastra istorica. Si doar atat, istorica, fiindca prezentul ne cam face de rusine cu indivizi precum majoritatea celor care au comentat aici. "Mirela" nici dupa 6 luni de zile nu isi da seama ca AUR e mana de sprijin a PSD, faptul ca voteaza sau resping impreuna orice initiativa si isi sustin punctele de vedere (totul fiind oficial dupa cina cea de taina dintre Simion, Dincu si Ciolacu de dupa alegerile parlamentare); "Zamfir" raspandeste aberatiile insirate de Sosoaca in live-uri nocturne - fara a avea nici cel mai mic habar despre ceea ce transmite; "Codreanu" se pare ca e asa rapus de frustrarile cotidiene, incat asociaza un vaccin cu o comunitate/minoritate ce nu are nici cea mai mica legatura cu COVID-19, vaccinarea si orice alta tema apropiata subiectului propus in articol; "BOTOSANEAN" urca pe piedestal si ne da sfaturi despre moralitate - iar la final se incurca intre democratie si antidemocratie - dar sa nu uitam, nenorocitii aia progresisti, sorosisti, globalisti, le confisca lor drepturile si credinta! Criminalii!; nu in ultimul rand, "ghita", care s-a impiedicat la portita, fiindu-i teasta... sumenita! A descuraja vaccinarea colectiva si alegand sa afirmi ca X care se vaccineaza e mai vulnerabil decat Y care nu o face este ca si cum ai acuza un om care se trateaza de o boala grava din cauza conditiilor insalubre de munca fiindca a patit-o deoarece a vrut sa castige un ban cinstit, iar altul care sta acasa, asteptand ajutorul social, e sanatos fiindca n-a avut chef sa puna osul la treaba. Ai auzit de notiunea de altruism, de a-ti proteja aproapele - nu doar pe tine? Nu, n-ai auzit, ca nu ai fi aparut cu acest comentariu in caz contrar. Concluzia e ca da, articolul a deranjat, reactiile sunt previzibile si cu asa oameni, nu e de mirare ca Botosaniul ramane fara tineri, fara viitor. Suntem ceea ce votam, nu? Un tablou... graitor aici, in comentarii.
4 iunie 2021, 22:46
vaccinatii imprastie virusul mai mult decat cei nevaccinati si cu imunitate buna, ies numai nespecialistii in fata, care n-au habar de nimic decat SA RAPORTEZE INTEPAREA LA HECTAR, pe cap de bovina, nu este nicio corelatie intre partide si optiunile oamenilor, un articol de rahat
31 mai 2021, 18:02
Există o multitudine de oameni săraci și inteligenți. Stimate botoșănean, un exemplu este tocmai Leon Dănăilă, medic contemporan cu noi, somitate. Hristos nu a fost tolerant așa că nu este nevoie să fim nici noi cu oricine. În exponenții prostiei colective vă încadrați și dumneavoastră așa după cum spune cuvântul dar există premise care vă pot scoate din turmă. Educația,scoala, cărțile, În fine, fiecare cetățean votează cu cine dorește în democrație. O zi frumoasă dragi simpatizanți staliniști!
31 mai 2021, 18:01
Te vaccinezi ca sa nu transmiti boala mai departe si sa nu faci o forma grava , in cazul in care corpul tau nu poate respinge virusul asa de usor. Ce a atata filosofie cu vaccinul asta parca nustiu ce v-ar baga sub piele. Ai 8 clase nu stii daca luna se invarte in jurul pamantului sau invers ,dar esti mare virusolog.Va e frica de pisica neagra, sa nu va iasa cu galeata goala sau mai stiu eu ce gogomanii ,dar cand auziti de un vaccin va e frica. Vaccinul a tinut variola ,varicela departe ( boli care dau moarte,encefalita,pneumonie). Prosti si saraci ,dar cu aere de specialisti.
31 mai 2021, 15:41
Analizele sociologice mi se par puțin discriminatorii. Să înțelegem că suntem proști, iar țările cu cei mai mulți homosexuali sunt alea deștepte și civilizate? Că așa vedem din marile studii pe care le-ați prezentat. De acum, pe lângă opoziția românilor la Sodoma și Gomora, va fi și vaccinarea un element pentru acceptarea în Schengen?
31 mai 2021, 13:10
Există o multitudine de oameni săraci și inteligenți. Stimate botoșănean, un exemplu este tocmai Leon Dănăilă, medic contemporan cu noi, somitate. Hristos nu a fost tolerant așa că nu este nevoie să fim nici noi cu oricine. În exponenții prostiei colective vă încadrați și dumneavoastră așa după cum spune cuvântul dar există premise care vă pot scoate din turmă. Educația,scoala, cărțile, În fine, fiecare cetățean votează cu cine dorește în democrație. O zi frumoasă dragi simpatizanți staliniști!
31 mai 2021, 12:48
Incultura,imbecilitate,intoleranta!Unde-i saracie este si multa prostie!Cel mai tare ma deranjeaza persoanele care isi dau cu parerea cu privire la cat de eficient este vaccinul de parca ei ar fi cine stie ce somitati in domeniul medicinii.De fapt ei sunt exponentii prostiei colective!
31 mai 2021, 10:31
Saracie + Educatie_precara + Indoctrinare_religioasa = AUR
31 mai 2021, 10:22
zamfir e un ratat
31 mai 2021, 09:38
Folosiți foarte des cuvântul imunizare. Bine, nu numai dumneavoastră. Nu ne puteți explica ce înseamnă această imunizare? Asta în contextul în care foarte multe persoane vaccinate au făcut forme ale bolii și răspândesc în continuare microorganisme. Ce fel de imunizare este aceasta?
31 mai 2021, 09:14
Măcar AUR a devenit principalul partid din opoziție pt ca PSD-ul condus de Colacul și Viorici este pe cale de dispariție.
31 mai 2021, 07:39
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Timp de 12 ani prin natura profesiei mele am fost în slujba cetățeanului, a celui care mi-a cerut ajutorul. Am învățat să le ascult problemele, am învățat că fiecare persoană are propria poveste și propria dorință, îns ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
21 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9449 lei
USD
Dolarul SUA
4.3614 lei
CHF
Francul elveţian
4.7821 lei
GBP
Lira sterlină
5.9178 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8290 lei
XAU
Gramul de aur
257.2300 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3843 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1405 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4856 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2032 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.4 o C
Dorohoi
-7.2 o C
Bucecea
-7.1 o C
Darabani
-8.1 o C
Saveni
-6.5 o C
Ştefăneşti
-4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.