Ancheta săptămânii
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei

„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.

Cei mai mulți dintre pensionarii de la Botoșani se află la limita de subzistență. Își târâie triști bătrânețile de pe o zi pe alta în lupta continuă de a împărți pensia de câteva sute de lei între medicamente, utlități și mâncare. De venit în ajutorul copiilor sau nepoților nici nu poate  fi vorba.

 

Există însă și pensionarii de lux ai județului care își permit să aibă zilnic mese bogate, nu tremură la regularizările din facturile la gazele naturale și merg și în concedii prelungite în țară sau străinătate. Sunt acei pensionari cărora le intră în case, în fiecare lună, sume de mii de lei. Iar o parte dintre aceștia stau la masa dezbaterilor din Consiliul Județean unde votează în interesul județului și mai câștigă niște bani și de aici. Cam cât o pensie de om sărac, ce vine în completarea pensiei lor, de om cu carnet de partid.

 

Col (r) Radu Anton, consilier județean PNL

 

 

Colonelul în rezervă nu este născut la Botoșani, s-a pripășit pe meleagurile noastre datorită, sau din cauza, serviciului. A rămas pentru că s-a obișnuit și i-a plăcut această zonă a țării. După ce s-a pensionat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) s-a mutat la Vorona.

 

Acolo deține două terenuri, unul intravilan și altul agricol de aproape 5.000 de mp fiecare, ce au fost dobândite prin contract de vânzare cumpărare.

 

Casa lui de la Vorona în care se bucură de pensie, are 150 mp. Conduce un autoturism Nubira din 2006 și mai deține și un VW din 2001.

 

Ca orice familie, cea a colonelului Radu Anton are și datorii, respectiv patru credite cumulate de 45.000 de euro și 51.000 de lei.

 

Soția sa lucrează în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) unde câștigă anual 12.212 lei. Radu Anton este pensionar MAI și aduce în casă aproximativ 7.500 de lei pe lună sau 91.146 de lei într-un an.

 

Partenera sa de viață îmbogățește bugetul familiei cu suma 10.585 lei din salariu.

 

În buzunarul familiei Anton mai intră 657 lei din activități agricole, dar și suma de 26.412 lei indemnizația de consilier județean și cea de membru în ATOP a colonelului în rezervă.

 

Tot soția mai aduce în casă 9.128 lei însă în paragraful care explică obiectul generator de venit, Radu Anton a trecut o serie de abrevieri (C.O.+NH), exprimare mai rar întâlnită într-o declarație de avere și care se înscrie în seria celor ilegibile, mai degrabă.

 

Ana Marin – consilier județean PSD

 

 

Este una dintre senioarele la sensul propriu, din plenul județean, trecând de pragul de șapte decenii de viață. La prima vedere Ana Marin este o doamnă drăguță care locuiește într-un apartament de 43 de mp din municipiul Botoșani.

 

Are o pensie anuală de 21.500 de lei la care se adaugă 12.000 de lei indemnizația de consilier județean. Față de alte doamne pensionare din Botoșani, dar mai ales din județ, adică de la țară, Ana Marin își trăiește bătrânețile liniștită. Pensia sa lunară de 1.791 de lei plus cei 1.000 de lei de la CJ Botoșani, adică suma 2.791 de lei reprezintă un mod de viață decent de care ar trebui să beneficieze toți bătrânii Botoșaniului.

 

Gheorghe Nazare – consilier județean PSD

 

 

Fost polițist, frate de primar, originar din comuna Concești, Gheorghe Nazare nu se poate plânge că se plictisește la pensie. Este consilier județean PSD și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

 

Deține un teren intravilan la Concești și o casă de locuit tot acolo (1987) dar și două apartamente, unul în municipiul Botoșani (1990) și altul în Iași (2006). Conduce un VW Tiguan, an de fabrcație 2014. Și o a doua mașină, aceeași marcă, diferența fiind la anul de fabricație și anume 2010.

 

Are o pensie de aproximativ 7.000 de lei pe lună, însă în declarația de avere, Gheorghe Nazare nu a fost consecvent din punct de vedere financiar. La veniturile anuale din pensie, în urmă cu doi ani a trecut un venit de 60.000 de lei

 

Un an mai târziu acesta a crescut la 96.000 de lei.

 

Anul acesta a explodat la 840.000 de lei – „Am greșit, am scris cu un zero în plus”, a explicat Gheorghe Nazare contactat telefonic.

 

Chiar și fără un zero, suma rămasă anul acesta este de 84.000 de lei față de 96.000 de lei anul trecut, ceea ce ar însemna că Gheorghe Nazare ar fi primul pensionar (PSD pe deasupra) căruia i-a scăzut pensia în vremuri în care aceste venituri cresc la megafon.

 

„Într-un an am trecut netul, în altul brutul”, a fost din nou explicația președintelui ATOP.

 

Pe lângă pensie, anul trecut Gheorghe Nazare a mai câștigat 26.412 lei, indemnizație de la CJ și ATOP.

 

Florentin Pietraru, consilier județean PSD

 

 

Social-democratul de la CJ este un mic „latifundiar” al județului, având în proprietate două terenuri la Curtești de 9.500 și 7.200 mp, un apartament din 2006 în Botoșani precum și o casă de vacanță la… Curtești de 140 mp construită în anul 2000.

 

Circulă cu un autoturism Citroen din 2012 iar anul trecut a obținut suma de 5.000 de euro după ce a vândut o suprafață de 500 de mp teren.

 

Are o pensie anuală de 32.652 lei iar soția sa Filofteia de 18.360 de lei. Florentin Pietraru mai aduce în casă bani de la societatea Carvioli în cuantum de 13.560 de lei plus alți 11.299 de lei indemnizație de consilier.

 

Familia Pietraru trăiește lin la bătrânețe cu 2.721 lei pensia lui + 1530 pensia ei + 1.100 de la societate  + 941 indemnizația = 6.292 lei pe lună în bugetul familiei.

 

Gheorghe Rusu – consilier județean PSD

 

Este fost director la Direcția Silvică, membru PSD și consilier județean. Gheorghe Rusu este probabil „campionul economiilor” din plenul județean.

 

La capitolul bunuri și proprietăți lista nu este foarte lungă: un teren de 625 mp în Botoșani și casă de locuit de 145 mp tot în Botoșani. Are trei mașini, un Audi A6 din 2014, un Land Rover din 2012 și o autoutilitară Mercedes Vito din 2008.

 

Se poate lăuda însă cu depozitele sale bancare, ce sunt practic în înșiruire ce cifre, semn că familia într-adevăr crede în conceptul „bani pentru zile negre”

 

*depozite bancare opt în total: 9.645 euro, 8.970 euro, 9.481 euro, 9.466 euro

lei: 51.621 lei, 51.621 lei, 61.566 lei, 14.901 lei

 

Gheorghe Rusu are o pensie de 3.133 de lei pe lună, respectiv 37.596 lei pe an.

Soția sa, Isteria Rusu îl întrece: 3.301 lei pe lună, respectiv 39.612 lei

Alți 5.600 sunt obținuți din activități agricole de către ambii soți.

Iar 12.000 este indemnizația de consilier județean a lui Gheorghe Rusu.

 

În total, pe lună, soții Rusu trăiesc cu 7.500 de lei.

 

Gheorghe Vâzdoagă – consilier județean PSD

 

 

Cel mai longeviv consilier (județean sau local) de la Botoșani dar și membru al PSD Botoșani este Gheorghe Vâzdoagă. Și poate cel mai vocal.

 

S-a pensionat și el.

 

Și nu o duce rău. Are un teren primit moștenire de 7.700 mp și un apartament de 75 mp în municipiul Botoșani. Și un Ford Focus vechi, care a ajuns major.

 

A și economisit puțin, având la bancă sume de 2.100 și 17.500 lei, dar plătește și rate la un credit de 12.000 de lei refinanțat.

 

La capitolul venituri, câștigă anual 18.252 lei din postura de președinte al Consiliului de Administrație de la Consumcoop, 26.412 lei indemnizație de la CJ și ATOP dar și o sumă de la asociația de proprietari unde este președinte, adică 1.800 lei.

 

Are o pensie de 27.552 lei, adică 2.296 lei pe lună, cea a soției fiind de 14.940 lei adică 1.245 lei pe lună.

 

Petre Tupiluș – consilier local PNL

 

Liberalul trăiește la un nivel apropiat de normalitate.

Petre Tupiluș deține două terenuri, unul agricol (0,7a ha) în sat Năstase și forestier (500 mp) în comuna Mihai Eminescu. 

 

În sarul Năstase, comuna Mihălășeni are și o casă de locuit primită moștenire. Conduce o Honda din 2009 și are o pensie de 26.000 lei, iar soția de 9.360 de lei. La pensiile celor doi se adaugă indemnizațiile de la CJ și ATOP, de 26.412 lei.

 

loading...
COADĂ ca la pâine caldă: Pensionarii botoșăneni, asalt la abonamentele de maxi-taxi gratuite – FOTOGALERIE

 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
Loading...
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Loading...
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Astea sunt pensiile mari ? Nu sunteti seriosi .astia sunt niste oameni modesti,postati pe cei care au pensie intre 10.000 si 80.000 lei pe luna ca sunt destui in Botosani si inca muncesc la stat.Daca si Tupilus sau Petraru au pensii mari atunci ziarul dvs nu are documentarist,astea sunt cistiguri modeste pentru peste 45 de ani de activitate si cotizare,pe trintori nu-i vedeti care au chiulit toata viata ca altfel nu se explica zero cotizare la fondul de pensii si le dati 704 lei pensie ,subventie la incalzire, transport gratuit,masa gratuita zilnic ajutoare de tot felul si adunati aceste sume si vedeti ca incaseaza de la stat mai mult decit Tupilus,oare este drept sa va luati de cei care au muncit si inca mai muncesc iar clientii traditionali ai crismelor sa fie compatimiti.De asta au plecat tinerii in strainatate s-au satura sa cotizeze pentru ca voi incurajati nemunca.
16 decembrie 2019, 11:34
Anton s-a nascut la Vorona
29 iulie 2019, 16:45
Tot ce este mai rau in tara asta e opera ciumei rosii.
29 iulie 2019, 15:23
din pacate aceste relicve comuniste sunt valorile promovate de fiecare partid in parte. fara acesti elefanti judetul nu ar exista. nici unul din cei prezentati in articol nu s-a facut remarcat prin nimic in ceea ce priveste destinul cetatenilor judetului nostru.
29 iulie 2019, 14:22
Pe Zmau si probabil Onutu e o intimplare ca I-ati omis, sau..... ?
29 iulie 2019, 13:08
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7769 lei
USD
Dolarul SUA
4.3418 lei
CHF
Francul elveţian
4.4536 lei
GBP
Lira sterlină
5.6485 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9804 lei
XAU
Gramul de aur
219.3158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2464 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4149 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9311 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1895 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6392 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.