Ancheta săptămânii
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei

„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.

Cei mai mulți dintre pensionarii de la Botoșani se află la limita de subzistență. Își târâie triști bătrânețile de pe o zi pe alta în lupta continuă de a împărți pensia de câteva sute de lei între medicamente, utlități și mâncare. De venit în ajutorul copiilor sau nepoților nici nu poate  fi vorba.

 

Există însă și pensionarii de lux ai județului care își permit să aibă zilnic mese bogate, nu tremură la regularizările din facturile la gazele naturale și merg și în concedii prelungite în țară sau străinătate. Sunt acei pensionari cărora le intră în case, în fiecare lună, sume de mii de lei. Iar o parte dintre aceștia stau la masa dezbaterilor din Consiliul Județean unde votează în interesul județului și mai câștigă niște bani și de aici. Cam cât o pensie de om sărac, ce vine în completarea pensiei lor, de om cu carnet de partid.

 

Col (r) Radu Anton, consilier județean PNL

 

 

Colonelul în rezervă nu este născut la Botoșani, s-a pripășit pe meleagurile noastre datorită, sau din cauza, serviciului. A rămas pentru că s-a obișnuit și i-a plăcut această zonă a țării. După ce s-a pensionat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) s-a mutat la Vorona.

 

Acolo deține două terenuri, unul intravilan și altul agricol de aproape 5.000 de mp fiecare, ce au fost dobândite prin contract de vânzare cumpărare.

 

Casa lui de la Vorona în care se bucură de pensie, are 150 mp. Conduce un autoturism Nubira din 2006 și mai deține și un VW din 2001.

 

Ca orice familie, cea a colonelului Radu Anton are și datorii, respectiv patru credite cumulate de 45.000 de euro și 51.000 de lei.

 

Soția sa lucrează în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) unde câștigă anual 12.212 lei. Radu Anton este pensionar MAI și aduce în casă aproximativ 7.500 de lei pe lună sau 91.146 de lei într-un an.

 

Partenera sa de viață îmbogățește bugetul familiei cu suma 10.585 lei din salariu.

 

În buzunarul familiei Anton mai intră 657 lei din activități agricole, dar și suma de 26.412 lei indemnizația de consilier județean și cea de membru în ATOP a colonelului în rezervă.

 

Tot soția mai aduce în casă 9.128 lei însă în paragraful care explică obiectul generator de venit, Radu Anton a trecut o serie de abrevieri (C.O.+NH), exprimare mai rar întâlnită într-o declarație de avere și care se înscrie în seria celor ilegibile, mai degrabă.

 

Ana Marin – consilier județean PSD

 

 

Este una dintre senioarele la sensul propriu, din plenul județean, trecând de pragul de șapte decenii de viață. La prima vedere Ana Marin este o doamnă drăguță care locuiește într-un apartament de 43 de mp din municipiul Botoșani.

 

Are o pensie anuală de 21.500 de lei la care se adaugă 12.000 de lei indemnizația de consilier județean. Față de alte doamne pensionare din Botoșani, dar mai ales din județ, adică de la țară, Ana Marin își trăiește bătrânețile liniștită. Pensia sa lunară de 1.791 de lei plus cei 1.000 de lei de la CJ Botoșani, adică suma 2.791 de lei reprezintă un mod de viață decent de care ar trebui să beneficieze toți bătrânii Botoșaniului.

 

Gheorghe Nazare – consilier județean PSD

 

 

Fost polițist, frate de primar, originar din comuna Concești, Gheorghe Nazare nu se poate plânge că se plictisește la pensie. Este consilier județean PSD și președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

 

Deține un teren intravilan la Concești și o casă de locuit tot acolo (1987) dar și două apartamente, unul în municipiul Botoșani (1990) și altul în Iași (2006). Conduce un VW Tiguan, an de fabrcație 2014. Și o a doua mașină, aceeași marcă, diferența fiind la anul de fabricație și anume 2010.

 

Are o pensie de aproximativ 7.000 de lei pe lună, însă în declarația de avere, Gheorghe Nazare nu a fost consecvent din punct de vedere financiar. La veniturile anuale din pensie, în urmă cu doi ani a trecut un venit de 60.000 de lei

 

Un an mai târziu acesta a crescut la 96.000 de lei.

 

Anul acesta a explodat la 840.000 de lei – „Am greșit, am scris cu un zero în plus”, a explicat Gheorghe Nazare contactat telefonic.

 

Chiar și fără un zero, suma rămasă anul acesta este de 84.000 de lei față de 96.000 de lei anul trecut, ceea ce ar însemna că Gheorghe Nazare ar fi primul pensionar (PSD pe deasupra) căruia i-a scăzut pensia în vremuri în care aceste venituri cresc la megafon.

 

„Într-un an am trecut netul, în altul brutul”, a fost din nou explicația președintelui ATOP.

 

Pe lângă pensie, anul trecut Gheorghe Nazare a mai câștigat 26.412 lei, indemnizație de la CJ și ATOP.

 

Florentin Pietraru, consilier județean PSD

 

 

Social-democratul de la CJ este un mic „latifundiar” al județului, având în proprietate două terenuri la Curtești de 9.500 și 7.200 mp, un apartament din 2006 în Botoșani precum și o casă de vacanță la… Curtești de 140 mp construită în anul 2000.

 

Circulă cu un autoturism Citroen din 2012 iar anul trecut a obținut suma de 5.000 de euro după ce a vândut o suprafață de 500 de mp teren.

 

Are o pensie anuală de 32.652 lei iar soția sa Filofteia de 18.360 de lei. Florentin Pietraru mai aduce în casă bani de la societatea Carvioli în cuantum de 13.560 de lei plus alți 11.299 de lei indemnizație de consilier.

 

Familia Pietraru trăiește lin la bătrânețe cu 2.721 lei pensia lui + 1530 pensia ei + 1.100 de la societate  + 941 indemnizația = 6.292 lei pe lună în bugetul familiei.

 

Gheorghe Rusu – consilier județean PSD

 

Este fost director la Direcția Silvică, membru PSD și consilier județean. Gheorghe Rusu este probabil „campionul economiilor” din plenul județean.

 

La capitolul bunuri și proprietăți lista nu este foarte lungă: un teren de 625 mp în Botoșani și casă de locuit de 145 mp tot în Botoșani. Are trei mașini, un Audi A6 din 2014, un Land Rover din 2012 și o autoutilitară Mercedes Vito din 2008.

 

Se poate lăuda însă cu depozitele sale bancare, ce sunt practic în înșiruire ce cifre, semn că familia într-adevăr crede în conceptul „bani pentru zile negre”

 

*depozite bancare opt în total: 9.645 euro, 8.970 euro, 9.481 euro, 9.466 euro

lei: 51.621 lei, 51.621 lei, 61.566 lei, 14.901 lei

 

Gheorghe Rusu are o pensie de 3.133 de lei pe lună, respectiv 37.596 lei pe an.

Soția sa, Isteria Rusu îl întrece: 3.301 lei pe lună, respectiv 39.612 lei

Alți 5.600 sunt obținuți din activități agricole de către ambii soți.

Iar 12.000 este indemnizația de consilier județean a lui Gheorghe Rusu.

 

În total, pe lună, soții Rusu trăiesc cu 7.500 de lei.

 

Gheorghe Vâzdoagă – consilier județean PSD

 

 

Cel mai longeviv consilier (județean sau local) de la Botoșani dar și membru al PSD Botoșani este Gheorghe Vâzdoagă. Și poate cel mai vocal.

 

S-a pensionat și el.

 

Și nu o duce rău. Are un teren primit moștenire de 7.700 mp și un apartament de 75 mp în municipiul Botoșani. Și un Ford Focus vechi, care a ajuns major.

 

A și economisit puțin, având la bancă sume de 2.100 și 17.500 lei, dar plătește și rate la un credit de 12.000 de lei refinanțat.

 

La capitolul venituri, câștigă anual 18.252 lei din postura de președinte al Consiliului de Administrație de la Consumcoop, 26.412 lei indemnizație de la CJ și ATOP dar și o sumă de la asociația de proprietari unde este președinte, adică 1.800 lei.

 

Are o pensie de 27.552 lei, adică 2.296 lei pe lună, cea a soției fiind de 14.940 lei adică 1.245 lei pe lună.

 

Petre Tupiluș – consilier local PNL

 

Liberalul trăiește la un nivel apropiat de normalitate.

Petre Tupiluș deține două terenuri, unul agricol (0,7a ha) în sat Năstase și forestier (500 mp) în comuna Mihai Eminescu. 

 

În sarul Năstase, comuna Mihălășeni are și o casă de locuit primită moștenire. Conduce o Honda din 2009 și are o pensie de 26.000 lei, iar soția de 9.360 de lei. La pensiile celor doi se adaugă indemnizațiile de la CJ și ATOP, de 26.412 lei.

 

loading...
COADĂ ca la pâine caldă: Pensionarii botoșăneni, asalt la abonamentele de maxi-taxi gratuite – FOTOGALERIE

 

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
inpuff.ro
Loading...
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Astea sunt pensiile mari ? Nu sunteti seriosi .astia sunt niste oameni modesti,postati pe cei care au pensie intre 10.000 si 80.000 lei pe luna ca sunt destui in Botosani si inca muncesc la stat.Daca si Tupilus sau Petraru au pensii mari atunci ziarul dvs nu are documentarist,astea sunt cistiguri modeste pentru peste 45 de ani de activitate si cotizare,pe trintori nu-i vedeti care au chiulit toata viata ca altfel nu se explica zero cotizare la fondul de pensii si le dati 704 lei pensie ,subventie la incalzire, transport gratuit,masa gratuita zilnic ajutoare de tot felul si adunati aceste sume si vedeti ca incaseaza de la stat mai mult decit Tupilus,oare este drept sa va luati de cei care au muncit si inca mai muncesc iar clientii traditionali ai crismelor sa fie compatimiti.De asta au plecat tinerii in strainatate s-au satura sa cotizeze pentru ca voi incurajati nemunca.
16 decembrie 2019, 11:34
Anton s-a nascut la Vorona
29 iulie 2019, 16:45
Tot ce este mai rau in tara asta e opera ciumei rosii.
29 iulie 2019, 15:23
din pacate aceste relicve comuniste sunt valorile promovate de fiecare partid in parte. fara acesti elefanti judetul nu ar exista. nici unul din cei prezentati in articol nu s-a facut remarcat prin nimic in ceea ce priveste destinul cetatenilor judetului nostru.
29 iulie 2019, 14:22
Pe Zmau si probabil Onutu e o intimplare ca I-ati omis, sau..... ?
29 iulie 2019, 13:08
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.