Ancheta săptămânii
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media

Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.

S-a stins lumina din capătul tunelului?!

 

Erau (și poate sunt în continuare) partidele de care au nevoie românii. Pentru a se reîntoarce acasă, din străinătate. Pentru a-și redobândi speranța că România poate scăpa de imaginea coruptă și maculată. Că sistemul poate fi reformat cu oameni capabili. Că nu mai vedem la televizor persoane agramate. Parveniți cu carnet de partid.

 

România avea și are în continuare nevoie de speranță.

 

Doar că una dintre aceste formațiuni politice dezamăgește deja.

 

Și nu neapărat pe cei care i-au votat la europarlamentare, ci tocmai pe cei care s-au alăturat partidului condus de la centru de Dacian Cioloș și au dobândit calitatea de membri.

 

Partidul lui Cioloș de la Botoșani fugărește ziariștii 

 

Duminică, 28 iulie 2019, de la ora 11:00, la etajul IV al Uvertura Mall, PLUS – Filiala Botoșani și-a ales structura de conducere. Nu a fost trimisă nicio invitație către mass media locală. Informația privind alegerile din PLUS „a transpirat” din rândul unor membri ai partidului care voiau transparență. 

 

Înainte de aceste alegeri, pe adresa redacției au fost primite mai multe mesaje prin care se comunica faptul că vor fi organizate alegeri și există suspiciuni asupra corectitudinii lor. Mesajele nu vor fi făcute publice (cel puțin nu la acest moment), pentru a fi protejată identitatea respectivelor persoane. 

 

Un reporter Botoșăneanul a ajuns la mall însă a fost rugat să plece, alegerile nefiind publice.

 

Mai răi ca PSD-ul?!

 

Și asta în condițiile în care, la Botoșani, la ORICARE alt partid, inclusiv PSD care comunică cu jurnaliștii prin comunicate de presă, alegerile au fost publice. Ziariștii au avut acces la tot procesul de alegeri, de la prezentarea discursurilor de către candidați până la numărarea voturilor.

 

La fel și la PNL. Sau ALDE. Sau oricare alt partid.

 

La PLUS, mass media locală nu a primit nicio invitație și nici nu a fost lăsată în sala în care se aflau în jur de 20 de persoane. Și-au depus candidatura două persoane, Magda Oleniuc și Bogdan Hapău.

 

„Ne simțeam penibil”

 

Mai multe voci din rândul celor care au participat efectiv la alegeri susțin că procedura nu a fost altceva decât un simulacru, acesta fiind probabil motivul pentru care nu s-a dorit să fie transparentă.

 

„E ridicol, eram niște oameni acolo care ne simțeam penibil de tot ceea ce se întâmplă și am spus că locul nostru nu este aici. Eu habar nu am ce voi face. Eu când m-am înscris și suntem foarte mulți membri care ne-am înscris, am avut alte așteptări. Eu nu vreau notorietate și nu vreau ca numele meu să apară și nici a oamenilor celorlalți care avem bun simț și decență și nu vrem să apărem în vreun scandal care nu ne onorează”,

ne-a transmis un membru PLUS

 

O altă persoană de la PLUS Botoșani care de asemenea nu a dorit să își asume public nemulțumirile arată că probabil la centru nu se știe despre ceea ce s-a întâmplat la Botoșani.

 

„Mi s-a spus că decizia cu privire la accesul presei în timpul convenției este luată de la București și peste tot nu a fost permis accesul presei, ceea ce este puțin așa… Noi vrem să fim altfel, vrem să fim transparenți, vrem să facem nu știu ce, dar până la urmă  noi suntem de fapt altfel dar în sensul cam rău al cuvântului. Mai sunt câțiva membri care au crezut că e altceva, că se vrea transparență și corectitudine și aspecte pe care inclusiv Cioloș le promovează dar până la urmă nici nu știu dacă Cioloș știe ce se întâmplă în teritoriu, vis a vis de aspectele astea”,

un alt membru din PLUS Botoșani

 

Întrebări fără răspuns...

 

În urma votului, calitatea de președinte i-a revenit Magdei Oleniuc. Ea este acuzată că ar avea legături familiale cu anumite persoane cu funcții importante din Organizația Județeană a PSD Botoșani. Am încercat să o contactăm pe Magda Oleniuc, în calitate de președinte al PLUS Botoșani. Nu am primit niciun răspuns.

 

Prin intermediul purtătorului de cuvânt al partidului, Ovidiu Porohniuc, am primit totuși un răspuns ușor ironic prin care ni se explica faptul că liderii PLUS de la Botoșani au dreptul la viață personală sau job.

 

Iar membrii nemulțumiți din interior ar fi de fapt persoane puse de alte partide să provoace scandal în interiorul PLUS.

 

„Nu știu ce voci sunt din interior dar dacă sunt tot acelea care au încercat să destabilizeze prin demagogie și ură înainte de alegerile interne, cel mai probabil puși de alte partide, atunci nu sunt prea credibile. Noi ne axăm pe obiectivul nostru.  Ține cont că avem și o viață personala și un job nu putem răspunde instant, doar învățăm și creștem. Eu îți stau oricum la dispoziție oricând chiar nu avem nimic de ascuns și suntem conștienți în ce ne băgăm”,

Ovidiu Porohniuc, responsabil comunicare PLUS Botoșani

 

Opțiunea de a intra într-un partid și de a face politică, de a candida pentru un post reprezentativ și a fi ales, este una proprie și neimpusă de nimeni, într-un stat democratic cum este România.

 

Iar dobândirea calității de lider al unui partid atrage după sine responsabilitate și abilitatea de a comunica cu presa, pentru ca locuitorii acestui oraș și simpatizanții PLUS să nu fie privați de anumite informații la care au dreptul.

 

Simpla solicitare a unor membri ca alegerile să fie organizate transparent, este catalogată de noua conducere a PLUS Botoșani drept ”demagogie și ură”, iar unica solicitare de comunicare a Publicației Botoșăneanul cu noul președinte Magda Oleniuc primește un răspuns ironic: „avem și o viață personală și un job”

 

Oricum, ceea ce s-a întâmplat duminică la alegerile PLUS a fost de fapt un deja-vu al vizitei la Botoșani a liderului central, Dacian Cioloș. Atunci, spre deosebire de acum, presa a primit invitație la evenimentul politic. Acum, la fel ca atunci, a fost lăsată să aștepte la ușă, discuțiile fiind secrete și interne.

loading...
ACUM: Întâlnire SECRETĂ la Mall cu un fost premier al României – FOTO&VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
inpuff.ro
Loading...
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.