Ancheta săptămânii
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media

Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.

S-a stins lumina din capătul tunelului?!

 

Erau (și poate sunt în continuare) partidele de care au nevoie românii. Pentru a se reîntoarce acasă, din străinătate. Pentru a-și redobândi speranța că România poate scăpa de imaginea coruptă și maculată. Că sistemul poate fi reformat cu oameni capabili. Că nu mai vedem la televizor persoane agramate. Parveniți cu carnet de partid.

 

România avea și are în continuare nevoie de speranță.

 

Doar că una dintre aceste formațiuni politice dezamăgește deja.

 

Și nu neapărat pe cei care i-au votat la europarlamentare, ci tocmai pe cei care s-au alăturat partidului condus de la centru de Dacian Cioloș și au dobândit calitatea de membri.

 

Partidul lui Cioloș de la Botoșani fugărește ziariștii 

 

Duminică, 28 iulie 2019, de la ora 11:00, la etajul IV al Uvertura Mall, PLUS – Filiala Botoșani și-a ales structura de conducere. Nu a fost trimisă nicio invitație către mass media locală. Informația privind alegerile din PLUS „a transpirat” din rândul unor membri ai partidului care voiau transparență. 

 

Înainte de aceste alegeri, pe adresa redacției au fost primite mai multe mesaje prin care se comunica faptul că vor fi organizate alegeri și există suspiciuni asupra corectitudinii lor. Mesajele nu vor fi făcute publice (cel puțin nu la acest moment), pentru a fi protejată identitatea respectivelor persoane. 

 

Un reporter Botoșăneanul a ajuns la mall însă a fost rugat să plece, alegerile nefiind publice.

 

Mai răi ca PSD-ul?!

 

Și asta în condițiile în care, la Botoșani, la ORICARE alt partid, inclusiv PSD care comunică cu jurnaliștii prin comunicate de presă, alegerile au fost publice. Ziariștii au avut acces la tot procesul de alegeri, de la prezentarea discursurilor de către candidați până la numărarea voturilor.

 

La fel și la PNL. Sau ALDE. Sau oricare alt partid.

 

La PLUS, mass media locală nu a primit nicio invitație și nici nu a fost lăsată în sala în care se aflau în jur de 20 de persoane. Și-au depus candidatura două persoane, Magda Oleniuc și Bogdan Hapău.

 

„Ne simțeam penibil”

 

Mai multe voci din rândul celor care au participat efectiv la alegeri susțin că procedura nu a fost altceva decât un simulacru, acesta fiind probabil motivul pentru care nu s-a dorit să fie transparentă.

 

„E ridicol, eram niște oameni acolo care ne simțeam penibil de tot ceea ce se întâmplă și am spus că locul nostru nu este aici. Eu habar nu am ce voi face. Eu când m-am înscris și suntem foarte mulți membri care ne-am înscris, am avut alte așteptări. Eu nu vreau notorietate și nu vreau ca numele meu să apară și nici a oamenilor celorlalți care avem bun simț și decență și nu vrem să apărem în vreun scandal care nu ne onorează”,

ne-a transmis un membru PLUS

 

O altă persoană de la PLUS Botoșani care de asemenea nu a dorit să își asume public nemulțumirile arată că probabil la centru nu se știe despre ceea ce s-a întâmplat la Botoșani.

 

„Mi s-a spus că decizia cu privire la accesul presei în timpul convenției este luată de la București și peste tot nu a fost permis accesul presei, ceea ce este puțin așa… Noi vrem să fim altfel, vrem să fim transparenți, vrem să facem nu știu ce, dar până la urmă  noi suntem de fapt altfel dar în sensul cam rău al cuvântului. Mai sunt câțiva membri care au crezut că e altceva, că se vrea transparență și corectitudine și aspecte pe care inclusiv Cioloș le promovează dar până la urmă nici nu știu dacă Cioloș știe ce se întâmplă în teritoriu, vis a vis de aspectele astea”,

un alt membru din PLUS Botoșani

 

Întrebări fără răspuns...

 

În urma votului, calitatea de președinte i-a revenit Magdei Oleniuc. Ea este acuzată că ar avea legături familiale cu anumite persoane cu funcții importante din Organizația Județeană a PSD Botoșani. Am încercat să o contactăm pe Magda Oleniuc, în calitate de președinte al PLUS Botoșani. Nu am primit niciun răspuns.

 

Prin intermediul purtătorului de cuvânt al partidului, Ovidiu Porohniuc, am primit totuși un răspuns ușor ironic prin care ni se explica faptul că liderii PLUS de la Botoșani au dreptul la viață personală sau job.

 

Iar membrii nemulțumiți din interior ar fi de fapt persoane puse de alte partide să provoace scandal în interiorul PLUS.

 

„Nu știu ce voci sunt din interior dar dacă sunt tot acelea care au încercat să destabilizeze prin demagogie și ură înainte de alegerile interne, cel mai probabil puși de alte partide, atunci nu sunt prea credibile. Noi ne axăm pe obiectivul nostru.  Ține cont că avem și o viață personala și un job nu putem răspunde instant, doar învățăm și creștem. Eu îți stau oricum la dispoziție oricând chiar nu avem nimic de ascuns și suntem conștienți în ce ne băgăm”,

Ovidiu Porohniuc, responsabil comunicare PLUS Botoșani

 

Opțiunea de a intra într-un partid și de a face politică, de a candida pentru un post reprezentativ și a fi ales, este una proprie și neimpusă de nimeni, într-un stat democratic cum este România.

 

Iar dobândirea calității de lider al unui partid atrage după sine responsabilitate și abilitatea de a comunica cu presa, pentru ca locuitorii acestui oraș și simpatizanții PLUS să nu fie privați de anumite informații la care au dreptul.

 

Simpla solicitare a unor membri ca alegerile să fie organizate transparent, este catalogată de noua conducere a PLUS Botoșani drept ”demagogie și ură”, iar unica solicitare de comunicare a Publicației Botoșăneanul cu noul președinte Magda Oleniuc primește un răspuns ironic: „avem și o viață personală și un job”

 

Oricum, ceea ce s-a întâmplat duminică la alegerile PLUS a fost de fapt un deja-vu al vizitei la Botoșani a liderului central, Dacian Cioloș. Atunci, spre deosebire de acum, presa a primit invitație la evenimentul politic. Acum, la fel ca atunci, a fost lăsată să aștepte la ușă, discuțiile fiind secrete și interne.

loading...
ACUM: Întâlnire SECRETĂ la Mall cu un fost premier al României – FOTO&VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
Circul foamei de la Botoșani LOVEȘTE și în copii: 8 ani de bătut pasul pe loc, bucăți din școli ajung ruine și aproape cad peste elevi – GALERIE FOTO
Patru ani în care municipiul Botoșani a avut primar PSD (Ovidiu Portariuc 2012 - 2016) și Consiliul Local într-o bună parte a timpului a fost majoritar PNL - PDL (odată cu destrămarea USL-ului). Următorii patru ani a avut loc rocada politică, primarul a devenit liberal (Cătălin Flutur), iar Consiliul Local este al PSD-ului. Vara viitoare se vor împlini opt ani în care și-au pus piedici unii altora, s-au stopat proiecte mai mici sau mai mari pentru Botoșani, iar lupta a fost una aproape exclusiv politică și mai deloc pentru botoșăneni. Opt ani în care nu s-a întâmplat ceva notabil.
RADIOGRAFIA unui județ sărac… dar fudul: Numai 1 din 4 botoșăneni merg la muncă, restul ajung slugi la străini, iar statul își omoară fabricile
1 din 4 botoșăneni apți de muncă merg la serviciu în prezent la Botoșani. Este drept, mare parte dintre oamenii aflați în floarea vârstei care pot munci, o fac, dar în alte țări. Iar cei rămași sunt fie copii, fie pensionari sau bolnavi. Și botoșănenii care pur și simplu NU vor să muncească, în ciuda văicărelilor, de pe rețelele de socializare mai ales.
Alegerile de la Corpul Polițiștilor ANULATE după contestația unei femei subcomisar, mare șef din Poliție AMENDAT
După un proces început în urmă cu un an și trei luni, Tribunalul Botoșani s-a pronunțat marți, 26 martie 2019, în dosarul privind alegerile desfășurate la Corpul Național al Polițiștilor (CNP) Botoșani și a hotărât anularea scrutinului.
Vama Racovăț, scheletul din dulapul politicienilor – SECRET bine păstrat cu punctul de trecere ținut la naftalină de un deceniu - FOTO
În 2010 punctul vamal Racovăț se închidea pentru lucrări de modernizare care aveau să dureze câțiva ani. Se împlinește aproape un deceniu de atunci, iar în zona Vămii Racovăț imaginea dominantă este aceea a unui gard peste care atârnă un lanț gros cu lacăt. Și pustiul care cuprinde puținii vizitatori ce se încumetă să meargă, din curiozitate, până acolo.
RECORD negativ: 67 de plângeri penale împotriva unui singur om, familia și copiii amenințați după o decizie colectivă - VIDEO
Probabil că nici pentru copii maltratați sau trimiși la cerșit, bolnavi infectați în spitale, drumuri care omoară oameni în accidente rutiere sau femei violate nu există așa o organizare impecabilă ca atunci când vine vorba despre câini omorâți. Exemplele au fost multe la Botoșani și nu mai au nevoie de o trecere în revistă, în acest articol.
Mii de copii din Botoșani abandonați acasă, unii ajung criminali, alții se apucă de droguri, culmea, DIN CAUZA părinților
„Pentru tine plec. Plec ca să te pot susține în școală, plec să îți fie ție bine”. Sunt cuvintele ce se aud ca un ecou și se împletesc în eter și apoi se desprind din miile de convorbiri telefonice care au loc frecvent între copiii din Botoșani și mamele sau tații lor plecați la muncă în Italia, Spania, Grecia sau Anglia.
O înmormântare a ajuns să coste aproape cât o mașină: Nici să murim nu ne mai permitem? – CE spune religia
Se pare că decesul unei persoane dragi din familie nu este doar un moment foarte trist. Este cu adevărat o situație de cumpănă, mai ales pentru membrii familiei, deoarece în zilele noastre o înmormântare a ajuns să coste cât o mașină, la mâna a doua, mai puțin pretențioasă.
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul
Ultima sută de metri până la semnarea contractului de 34 de milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun cu tramvaiele în municipiul Botoșani, pe fonduri europene. Ultimul tren cu bani pleacă definitiv în luna martie. Adică luna viitoare.
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine
Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.
Maternitate pericol public? Botoșaniul, locul 3 pe țară la infecțiile nou-născuților - DOCUMENT
Nici mai mult, nici mai puțin de 178 de pacienți s-au îmbolnăvit în spitalele din Botoșani într-un an și jumătate. Din nefericire, cele mai multe cazuri de infecții intraspitalicești s-au înregistrat pe secțiile de nou-născuți.
Personalitate de 80 de ani lăsată fără titlul de cetăţean de onoare fiindcă soţia a făcut infarct şi el n-a putut veni la decernare
Pentru al doilea an consecutiv Premiul Național pentru Poezie Mihai Eminescu a generat o dispută cu reverberații naționale. Dacă anul trecut scandalul a fost generat de citirea unei poezii obscene, în 2019 adevăratul câștigătorul a fost deposedat de premiu și automat de titlul de cetățean al Botoșanilor pentru că nu s-a putut deplasa până în oraș din motive de sănătate.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
„Situația este valabilă în toată țara, nu numai într-un anumit județ. Vă dăm exemplu cu activitățile din luna în august în școli, mai avem activitatea de inspecție care se face prin corpul de control al ministrului. Avem ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7305 lei
USD
Dolarul SUA
4.2682 lei
CHF
Francul elveţian
4.3593 lei
GBP
Lira sterlină
5.1654 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0142 lei
XAU
Gramul de aur
206.3020 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4457 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8919 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2029 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6345 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.