Ancheta săptămânii
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați

”Prin noi înșine... dar mai ales cu statul”, aceasta pare să fie noua deviză a marii mase a liberalilor botoșăneni. Partidul care, în teorie, își bazează politicile publice așezând antreprenorul la loc de cinste s-a transformat la Botoșani într-o grupare aproape în exclusivitate a bugetarilor și a lucrătorilor la unitățile de stat.

Alegerile municipale de la PNL, o veritabilă defilare a angajaților unităților de la municipiu conduse de foștii PDL-iști


Iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la alegerile din cadrul organizației municipale a PNL Botoșani, care au avut loc pe data de 1 iulie la Casa de Cultură a Sindicatelor. A fost o veritabilă defilare a salariaților unităților de stat. O puzderie de angajați de la SC Locativa SA și Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) au fost delegați la conferința unde s-a votat conducerea pe următorii patru ani.

 

De la compania municipalității condusă de Cătălin Flutur au fost prezenți inclusiv casierul și zidarul, în timp ce Eugen Țurcanu, ajunsese să aranjeze cu propriile mâini membrii de partid la balconul amintitei săli. Nu au lipsit oameni de la Direcția de Asistență Socială (DAS) în frunte cu directorul Dorin Burlacu și nici angajați de la SC Eltrans SA. Iar lor li s-au adăugat tot felul de directori de la instituțiile cu subordonare guvernamentală.

 

În aceste condiții, rezultatul scrutinului nu putea fi decât unul de... stat. Președinte a fost ales Cristian Achiței, senator, provenit de la Inspectoratul Județean în Construcții, iar prim-vicepreședinți Cătălin Flutur, director la SC Locativa SA încă de la înființarea societății, în 1998 și Gabriel Alecsandru, consilier la cabinetul parlamentar al amintitului senator. În prima ședință de după alegerile interne, Biroul Politic Municipal l-a desemnat secretar general pe Andrei Amos, tot lucrător la stat, director adjunct la Clubul Sportiv Botoșani. Abia ca secretar general adjunct au încăput un antreprenor, Gabriela Ciobanu, cu businessuri în imobiliare și, mai nou, în HoReCa și Ionuț Voicu, care activează în privat.

 

CATALIN FLUTUR salariati locativa

 

alegeri pnl botosani

 

liberali botosaneni

 

eugen

 

scrutin pnl

 

Consilierii municipali PNL: 8 bugetari din primii 9 aleși


Alegerile și rezultatul cu profund caracter bugetar de la PNL Botoșani nu au reprezentat altceva decât o continuare a fenomenului de la scrutinul local din 2020. Liberalii s-au prezentat în fața botoșănenilor cu o listă în care și-au găsit loc eligibil lucrători la stat proveniți din tot felul de domenii, dar din care au fost uitați tocmai cei care, în discursuri și în campanie, s-ar afla în centrul liberalismului: antreprenorul, omul din privat care produce plus valoare.


Dar iată care au fost cei nouă liberali care au intrat inițial în Consiliul Local cu locurile lor de muncă din momentul depunerii candidaturilor:


Cătălin Flutur – primar (cu post blocat la SC Locativa SA)
Costel Șoptică – senator
Viorel Iliuță - manager la SC Elsaco Electronic SRL
Marius Oroșanu – șef Centrul Sfântul Mina din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului
Eugen Țurcanu – director DSPSA (ocupă postul încă de la înființarea acestei structuri)
Cătălina Lupașcu – profesor consilier la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională & director al Asociației GAL Botoșani pentru Viitor
Cătălin Boboc – director Registrul Auto Român, reprezentanța Botoșani
Daniel Botezatu – profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu
Andrei Amos – director adjunct CS Botoșani.

 

Ca să intre în sfârșit un om de afaceri a fost nevoie de o demisie


Așadar, nici măcar un singur om de afaceri, ci doar un manager la o firmă care nu îi aparține și care ulterior a și demisionat.


Abia după ce senatorul de atunci Costel Șoptică a renunțat la mandat, de pe locul 10 pe listă a intrat în Consiliul Local din partea PNL un om de afaceri: Maricel Maxim, deținătorul unor firme de construcții.


Celelalte demisii din rândurile liberalilor de la Consiliul Local nu au făcut altceva decât să aducă noi bugetari în deliberativul municipal: Ada Macovei, inspector școlar general, Monica Răileanu, consilier la cancelaria prefectului și Monica Adăscăliței, director la Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Astfel, din nouă consilieri, cât are PNL la municipiu, doar unul singur activează în mediul privat.


3 oameni din privat în primii 12 consilieri județeni


Nici lista prezentată de liberali la Consiliul Județean la alegerile locale de anul trecut nu a fost însă profund diferită ca structură. Partidul a obținut 12 mandate, iar trei sferturi au plecat la lucrători din aparatul de stat. Iată locurile de muncă pe care le aveau cei în cauză:

 

Costel Șoptică – senator
Cătălin Flutur – primar
Viorel Iliuță – manager SC Elsaco Electronic SRL
Radu Malancea – director Spitalul Județean
Gabriel Alecsandru – consilier cabinet parlamentar
Rodica Abăcioaei – profesor Școala ”Ion Bojoi” Flămânzi
Valerian Andrieș – medic Spitalul Municipal Dorohoi
Liviu Hrimiuc – primar Darabani
Sorin Cornilă – manager SC Powerline SRL
Claudiu Vrajotis – salariat SC Nova Apaserv SA
Ionuț Gireadă – șef birou Primăria Mihai Eminescu
Mirela Saucă – manager Laborator Analize Medicale Misano

 

Așadar, din 12 consilieri aleși inițial, PNL avea doi oameni cu businessuri în privat, Sorin Cornilă și Mirela Saucă, și un manager la o firmă la care nu era acționar. Ceilalți nouă, cu toții erau lucrători la stat. Față de Consiliul Local, numărul celor are activează în domeniul privat s-a mărit însă după retragerile unor aleși.

 

Unii liberali cu afaceri vor și ei la stat


PNL-ul bugetofag de la Botoșani nu se oprește însă doar aici. Și așa tot mai puțini, unii liberali cu afaceri în privat încearcă să se angajeze la stat. Mirela Saucă, deținătoarea unui laborator de analize private în Săveni, a participat de două ori la concursul de director la Casa de Asigurări de Sănătate, Florin Plian, care la rândul său are un business, a încercat să revină la Autoritatea Rutieră Română, însă și el a picat la concurs.


Două întrebări de bun simț

 

Am adresat capilor de listă pe care PNL i-a avut la Consiliul Județean și Consiliul Local, Costel Șoptică, respectiv Cătălin Flutur, două întrebări prin mesaje telefonice:


1.Cum a ajuns PNL Botoșani în situația de a avea atât de puțini oameni din mediul privat în organismele de conducere?


2.Care sunt motivele pentru care PNL Botoșani nu a avut decât 1-2 oameni din mediul privat pe locurile eligibile de candidați la Consiliul Județean / Consiliul Local?

 

”Cred că va trebui să purtăm o discuție mai aplecată pe subiect”, a fost răspunsul lui Cătălin Flutur, lăsând să se înțeleagă faptul că la astfel de întrebări nu poate ori nu dorește să răspundă telefonic. Ceilalți liberali cărora le-am cerut acest lucru au făcut-o.

 

”Problemele unui municipiu sau al unui județ nu se rezumă doar la neajunsurile celor din mediul privat”


”Este firesc ca, o dată la patru ani, structura de conducere a partidului să sufere modificări, pe de o parte în mod natural, în sensul că planurile sau activitățile unora nu le mai permit să se implice suficient. Pe de altă parte, fiind democrație, în urma competiției dintre colegi, au reușit să acceadă în organismele de conducere cei care au convins prin discurs sau prin notorietatea lor. Votul a fost secret, așadar fiecare și-a exprimat liber opțiunea față de un coleg sau altul. Atât în BPL cât și în BPJ sunt și oameni din mediul privat, pentru că dincolo de funcțiile publice sau de partid, fiecare are în spate o meserie, un loc de muncă. Trebuie să ținem cont și de faptul că ambele structuri au în componență și femei și tineri, așadar există un echilibru, iar promovarea s-a făcut strict pe competență și profesionalism”.

 

Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani, profesor la bază, intrat în partid din postura de om de afaceri în urmă cu un deceniu.

 

costel soptica

 

”Atât în Consiliul Județean cât și în Consiliul Local avem oameni pregătiți, fie că provin din mediul privat sau din sectorul public. Vă asigur că fiecare coleg de-al meu, dincolo de a fi consilier local sau consilier județean, așa cum am precizat și anterior, este în primul rând un profesionist în domeniul în care activează. Dacă analizați cele două componențe ale CJ și CL, veți remarca că avem și oameni care lucrează în mediul privat, și oameni care își administrează propria afacere, dar și oameni care lucrează în administrația publică, pentru că este firesc să existe această diversitate. Problemele unui municipiu sau al unui județ nu se rezumă doar la neajunsurile celor din mediul privat, de aceea eu sunt convins că am reușit să creăm un echilibru în așa fel încât colegii noștri să reprezinte”.

 

Costel Șoptică, președinte PNL Botoșani

 

”Din cauza acestui derapaj am avut de suferit”

 

Iată răspunsul lui Sorin Cornilă, prim-vicepreședinte, singurul dintre conducătorii de prim rang ai filialei județene care provine din mediul privat. Pentru că președinte este deputatul Costel Șoptică, celălalt prim-vicepreședinte este Verginel Gireadă, primar de Mihai Eminescu, iar secretar general Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, unitate care totuși, în afara unor ajutoare punctuale ale statului, se autofinanțează.


”După părerea mea exista un cumul de cauze și ca să fiu mai explicit, mă voi întoarce un pic în timp, la una din cauze care cred eu ne-a afectat parcursul. Și aici mă refer la acel USL din 2012 care a fost un compromis grav la adresa liberalismului, o asociere care a dezamăgit electoratul tradițional de dreapta, elita, antreprenorii, oamenii care sunt definiți de valorile liberale. Din cauza acestui derapaj am avut de suferit în timp și aici cred eu că este răspunsul la întrebare. În altă ordine de idei, PNL Botoșani are în continuare mulți membri antreprenori, profesioniști din toate domeniile de activitate, membri care activează în administrație în diverse instituții, colegi capabili care au soluții pentru administrația locală și județeană”.

 

 

sorin cornila

 


”În ce privește echipa din Consiliul Local, vă pot spune că, în ciuda faptului că doar un singur coleg vine din mediul privat, ceilalți colegi au în spate o experiență vastă în administrație în diferite zone de activitate și acest lucru este un mare plus. Drept compensație, dacă pot spune așa, la Consiliul Județean, suntem opt colegi care activăm in mediul privat”,


Sorin Cornilă, consilier județean, prim-vicepreședinte PNL Botoșani.

 

”Cei care lucrează pe funcții de conducere la stat le obțin și le păstrează și cu ajutorul politicului”


Dar ce părere are singurul liberal din Consiliul Local Botoșani care activează în mediul privat?


”Cei care lucrează pe funcții de conducere la stat le obțin și le păstrează și cu ajutorul politicului. Sau de multe ori doar cu ajutorul politicului. Sunt oameni competenți și acolo, nu zice nimeni că nu ar fi, dar după cum se vede de multe ori, printre directorii de deconcentrate sau directorii care sunt în subordinea Consiliilor Locale apar și oameni mai puțin pregătiți, dar mai implicați în zona politică”.

 

 

maricel maxim

 


”Am făcut o analiză în sensul acesta și le spuneam colegilor: cred că trebuia să ieșim cu mai mulți colegi în Consiliul Local care desfășoară activitate economică directă, nu care sunt doar tangențial în contact cu zona economică. Și, bineînțeles, nu a fost un răspuns din partea nimănui, pur și simplu a fost alegerea partidului să iasă cu acești oameni. Răspunsurile trebuie să fie scurte și directe, adică ce ascundem și unde ne ascundem? Că așa, teorii, putem scoate mulți și mi se pare un gest cel puțin de respect față de cineva care a adresat o întrebare să dai un răspuns. Așa, doar să ieșim în conferințe de presă și să spunem povești care vin de la București și cosmetizate pentru Botoșani, nu e în regulă”.

 

 

De ce bugetari pe listă? Oare pentru că sunt mult mai ușor de controlat și de determinat să voteze în Consiliul Local și Consiliul Județean cum vrea șeful?


Dacă nu au spus-o liberalii – chiar dacă neoficial o mulțime dintre ei o recunosc – încercăm să vă spunem noi, dragi cititori. Oricărui primar ori președinte de Consiliu Județean îi convine să aibă câți mai mulți bugetari pe listă fiindcă sunt mult mai ușor de controlat și de determinat să voteze într-un anume fel în plenul Consiliului Județean și Consiliului Local. Mai ales când ocupă funcții de directori la unități de stat, care, lucru foarte bine știut în România, se dobândesc și se mențin cu sprijin politic.

 

Un antreprenor ar putea vota conform propriilor convingeri, mai ales dacă nu are afaceri cu statul, lucru care îi este însă aproape imposibil unui director numit practic de partid și care dacă nu votează cum îi cere șeful de la partid își poate pierde nu doar mandatul de consilier, ci și funcția de conducător de instituție ori companie de stat. Aceasta este poate prima explicație pentru avalanșa de bugetari din PNL.

 

”Antreprenorul este un erou” doar în discursurile liberalilor


Cum vă spuneam însă, când e vorba de teorie și discursuri, PNL își fixează antreprenorul în centrul politicii sale. Iată ce spunea chiar europarlamentarul Rareș Bogdan atunci când a fost la Botoșani alături de Florin Cîțu în campania electorală internă a liberalilor:


„Poți să spui că Florin Cîțu nu-i un liberal autentic care înțelege bine mecanismele economice și care înțelege antreprenorul? Asta este prima propoziție pe care a spus-o când și-a anunțat candidatura. Mi-a plăcut foarte tare și tot i-o repet. Cred că el a uitat-o sau o are întipărită acolo în minte: Antreprenorul este un erou. Pentru că PNL nu poate dezvolta România fără mediul privat. Nu are cum să facă acest lucru. Noi nu stăm la cei cu mâna întinsă. Îi ajutăm să se ridice și să meargă mai departe ajutându-i să construiască, să facă lucruri”.

 


Așa și este, PNL își ajută unii membri să se ridice și le oferă posturi călduțe la stat. La municipiu avem un director din 1998, altul din 2008, ambii ocupă respectivele posturi încă de la înființarea respectivelor unități. Bănuim că încă mai au nevoie de ajutor să se ridice, un deceniu sau două par insuficiente.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Luptă la baionetă pentru Parlament în PNL: A intrat și Flutur în joc, s-a pus la bătaie și postul de prefect
Paradoxul alegerilor: Marele câștigător PSD s-a prăbușit de fapt în patru ani la Botoșani, marele pierzător PNL a rămas la același nivel – TABEL procente 2016 – 2020

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
de aia au si bagat 30% din firmele romanesti in faliment in anul pandemiei, caci nu-i intereseaa fenomenul privat , sursa de bani la bugetul de stat..........niste vai de capul lor, fripturisti din tata in fiu..........apropo de cornila, afacerile lui sunt tot cu statul, toate.......si maxim face constructii de anvergura, izolatii exterioare
6 septembrie 2021, 20:26
Cu maldare de mandate in spate si averi s. f., cei ce au distrus Romania"pas cu pas" se considera valabili ever. Tupeu maxim.
6 septembrie 2021, 19:54
Un articol curajos si echilibrat. Adevarul in cateva fraze simple. Nu este scris un amanunt minor, respectivii sunt si in famigllia bogatilor din Bt, cu mici exceptii.
6 septembrie 2021, 19:50
.....ai descoperit roata Balascau!
6 septembrie 2021, 18:02
reprezentativa fotografia cu pozarul Iovu in pozitie gheboasa, un politruc fara scrupule
6 septembrie 2021, 14:17
TURCANU eugen a fost ales si de femeia de serviciu a DSPSA, ieșită la pensie săracă, dar adusă de acasă la 12 noaptea, mai mult i s-a plătit inclusiv cotizația la zi , ca ea nu ar fi plătit. Pe lângă familiile angajate soț și soție la Direcția lui țurcanu eujeeen.
6 septembrie 2021, 13:52
la celelalte societăți subordonate CL-ului v-ați pus intrebarea câte angajări și cum s-au făcut ?De ex la Urban Service am auzit ca s-au angajat o mulțime de persoane cu numele de Federovici, o fi coincidenta. Tot coincidenta la PSD o fi și cuplurile de cumatri care conduc partidul. Decât oameni de afaceri in politica mai siguri sunt neamurile și cumatrii, acestora nici nu le trebuie minte multă.
6 septembrie 2021, 08:48
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.2 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.4 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.5 o C
Ştefăneşti
-0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.