Ancheta săptămânii
„Nababul” de la şomeri : Cum a ajuns Şologon să câştige 90 – 100 de milioane de lei vechi pe lună
În ciuda faptului că nu şi-a trecut în declaraţia de avere veniturile pe care le-a avut anul trecut şi a refuzului insistent de a face publice sumele câştigate ca lector, Botoşăneanul.ro a reuşit să afle câţi bani a făcut directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în 2010 şi 2011. Ei bine, aceştia nu sunt tocmai puţini şi ar stârni probabil invidia la o mulţime de botoşăneni care trebuie să muncească luni bune pentru a încasa într-o lună cât şeful de la şomaj.

Director de aproape o sută de milioane în ianuarie
Astfel, numai în luna iulie a anului precedent Sorin Şologon a primit exclusiv în calitatea sa de director executiv suma brută de 7.721 de lei. În noiembrie a luat 6.846 de lei, iar în decembrie nici mai mult, nici mai puţin de 8.364 de lei. Recordul a fost stabilit însă abia în luna ianuarie din acest an, când directorul AJOFM a fost plătit cu, ţineţi-vă bine, 9.584 de lei. Motivul oficial? Şologon a primit stimulente pentru activitatea sa în fruntea agenţiei, ceea ce ar fi trebuit să însemne, cel puţin teoretic, că a avut realizări deosebite în funcţia de director. Datele statistice nu arată însă tocmai aşa ceva, cel puţin prin prisma numărului de şomeri. El a devenit director plin al AJOFM  la începutul lunii noiembrie a anului 2009, când a susţinut un concurs la care a fost unic participant. Acesta a avut loc la scurt timp după ce PSD a ieşit de la guvernare şi Teodor Dimitriu, directorul coordonator susţinut de social-democraţi, a renunţat la funcţie.
Stimulente pentru "numai" 9.939 de şomeri
PDL-istul Sorin Şologon a dat concurs pe 5 noiembrie 2009, lună în care la Botoşani erau înregistraţi 10.625 de şomeri. Numărul acestora a cunoscut în continuare o creştere accentuată, ajungând până la 12.552 în februarie 2010, adică cei mai mulţi oameni fără loc de muncă din judeţ înregistraţi în ultimele două legislaturi. În luna ianuarie a acestui an, când Şologon a primit salariu şi stimulente în sumă brută de aproape o sută de milioane de lei vechi, numărul şomerilor a fost de 9.939. Cu alte cuvinte, după 14 luni de directorat acesta a reuşit să scadă numărul şomerilor cu numai 686 de persoane, adică un procent de aproximativ 6%, lucru care nu l-a oprit însă să încaseze stimulente consistente. Acest lucru este şi o consecinţă a modului de acordare a acestora. Până inclusiv în luna ianuarie a acestui an teoretic existau unele criterii în funcţie de care acestea se acordau. Practic însă, ca director, erai la mâna şefului de la Bucureşti. Şi aceasta deoarece preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) era cel care transmitea luna fondul de stimulente repartizat fiecărei agenţii din ţară, specificându-se totodată mai departe cât din acesta revine fiecărui director în parte. Mai departe, pentru ceilalţi angajaţi cuantumul acestor bonusuri financiare se stabilea la nivelul fiecărei AJOFM. Pe această schemă în numai două luni de zile (decembrie 2010 şi ianuarie 2011) Şologon a reuşit să încaseze însumat 17.948 de lei. Ulterior, după izbucnirea scandalului naţional privitor la stimulentele primite de anumite categorii de bugetari, modul de acordare a acestora a fost modificat. Bonusurile financiare au fost introduse direct în salariu, iar acest lucru s-a resimţit şi la şeful AJOFM, care în februarie şi martie a fost plătit cu câte 5.405 lei în brut.
4.800 de lei pentru un singur curs
Veniturile din salariul de la AJOFM nu au fost însă singurele înregistrate de Şologon în acest an. În lunile ianuarie şi februarie acesta s-a regăsit pe statele de plată ale SC Fed Consult SRL Piatra Neamţ. Stranie coincidenţă, firma nu este alta decât cea cu care acelaşi Şologon, în calitatea sa de director al AJOFM, semnase un parteneriat pentru accesarea unor fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Proiectul a început efectiv să se deruleze în luna octombrie a anului precedent, iar în ianuarie Şologon a încasat deja bani de la firma în cauză, care era şi beneficiarul programului. Dintre toţi botoşănenii care ar fi putut preda cursuri de inspector resurse umane în cadrul programului „Ocupare prin măsuri active în judeţul Botoşani”, în valoare de 1,86 milioane de lei, societatea comercială din Neamţ l-a ales exact pe directorul AJOFM, cel cu care parafase parteneriatul. Acesta a fost plătit cu 1.125 de lei în ianuarie şi cu 3.675 de lei în februarie, ceea ce înseamnă o sumă totală de 4.800 de lei. Adunând aceşti bani la cei încasaţi în primele două luni din salariu rezultă că Şologon a avut în ianuarie venituri de 10.709 lei, adică peste o sută de milioane de lei vechi, iar în februarie de 9.080 de lei.
Probleme cu memoria
 „Eu am predat un singur curs, eu cu firma asta nu am absolut nimic. Firma asta a venit şi a semnat cu noi un contract în toamnă. Şi nu numai cu ei, mai sunt încă vreo 10 firme”, a declarat Sorin Şologon, care nu şi-a mai amintit actul în baza căruia a predat cursul şi a fost răsplătit cu aproape 50 de milioane de lei vechi şi nici câte ore a avut cursul. În schimb, el şi-a amintit că a predat doar după-amiază, de la 17:00 la 20:00, lucru care însă vine în contradicţie cu norma de lucru de opt ore pe care a avut-o la SC Fed Consult SRL. Cum a ajuns să predea cursuri în cadrul acestui program? „Fiecare a trimis CV-ul la ei, deci se trimite un CV la ei, înţelegi? Ei aleg acolo”, a explicat Sorin Şologon. De unde a ştiut să-şi trimită CV-ul? „Dar este pe site-ul lor, au site, uită-te pe site”, a replicat şeful AJOFM. Şirul coincidenţelor continuă cu fosta soţie a directorului AJOFM, Simona Mihaela, cea cu care şeful agenţiei locuieşte de fapt în continuare împreună şi care îi poartă şi numele şi care a ajuns să fie plătită în chiar luna demarării programului menţionat tot de aceeaşi SC Fed Consult SRL.
"Nu ştiu de ce am luat 80 de milioane, sincer"
Ca şi în cazul banilor primiţi de la firma din Piatra Neamţ şi în privinţa stimulentelor şi salariilor directorul AJOFM a încercat la început să spună că nu ar fi luat aceşti bani. Răspunsul său a fost halucinant: „Nu ştiu… nu ştiu dacă a fost aşa. 80 de milioane…? Nu ştiu de ce am luat 80 de milioane, sincer. Nu pentru că acolo este vorba de salariul meu, deci salariul meu de director, care era la data respectivă era 35 sau 40 de milioane, nu ştiu cât era acolo”. Întrucât reporterul Botoşăneanul.ro a continuat să susţină că a luat peste 8.000 de lei şi mai mult de 9.000 de lei în decembrie 2010, respectiv ianuarie 2011, şeful AJOFM a cerut câteva minute de pauză să meargă la serviciul de personal. Când s-a întors a acceptat că în decembrie a primit banii respectivi, explicând că o bună parte din sumă reprezintă stimulente.
Cât a câştigat în trei luni directorul AJOFM 

 LUNA AJOFMSC Fed Consult SRL
 TOTAL
 Decembrie 2010
 8.364  0
 8.364
 Ianuarie 2011
 9.584 1.125 10.709
 Februarie 2011
 5.405 3.675 9.080

*Sumele sunt brute şi exprimate în RON

Dacă atunci când a fost întrebat de o mulţime de lucruri şeful AJOFM, nu îşi mai aminteşte, în schimb după apariţia la "Ancheta Săptămânii" din perioada 30 mai - 5 iunie a materialului privitor la modul în care el şi fosta sa soţie au ajuns să câştige circa 500 de milioane de lei vechi printr-o firmă şi o asociaţie c care AJOFM este partener în derularea a două programe europene, Sorin Şologon ne-a trimis un drept la replică:
Referitor la activitatea pentru care eu am fos tremunerat, in cadrul proiectului, mentionez faptul ca AJOFM Botosani nu administreaza buget, remuneratia am primit-o caurmare a desfasurarii unor activitati (formare profesionala), care, conform art. 96, alin 1 din Legea  161/2003, “functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionary ipublici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic………..”, neexistand nici un conflict de interese.
In baza acestei legi, atunci v aintreb d-le reporter unde este incompatibilitatea?
Referitor la datele inscrise in declaratia de avere pentru anul 2010, au fost incorecte avand in vedere faptul ca sunt divortat si nu trebuia sa fie completata acea rubrica declaratia definitiva avand termen maxim de depunere data de15 iunie 2011. Dar pentru corectitudinea declaratiei de avere din punct de vedere al continutului si al formei, exista un organism in Romania – A.N.I. in fata caruia pot da explicatii daca va fi cazul.
Cu alte cuvinte, şeful AJOFM recunoaşte că nu şi-a completat corect declaraţia de avere. El introduce şi un termen nou "declaraţia definitivă" de avere, dar nu răspunde de ce nu şi-a trecut veniturile pe care le-a avut anul trecut.
Sergiu BĂLĂŞCĂUAcuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Loading...
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
Loading...
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
Pana mai eri dom prefect Roman darea cu acest hopa mitica de la AJOFM de pamant si se lauda cal va da afara. Dar cind a incercat ca faca acest lucru i sa transmis : Cicul mic ca noi suntem la guvernare adica PDL , asa ca laso moale cu corectitudinea si cinste tov prefect.
12 iunie 2011, 21:12
Este prea mare plapuma pentru patul lui... Nu urechiti magarul, vedeti care-i stapanul...
11 iunie 2011, 02:23
Va rog intrebati-va cine l-a pus (numit, investit, uns sau cum mai vreti sa spuneti) director pe acest exemplar. Este dureros de jenant. Sau, mai bine zis, jenant de dureros. Stie cineva de pe la Guvernare ce inseamna sa fii competent?!?
11 iunie 2011, 02:15
ASTA ESTE CEL MAI SLAB DIRECTOR PDL. DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. SI PE DEASUPRA MAI SI CASTIGA CAT PRIMARUL SI PREFECTUL LA UN LOC...
10 iunie 2011, 13:13
Are si accese de megalomanie.Nu-l incapea fostul birou si s-a mutat in sala de sedinte in acelasi timp disparand camera de supraveghere de la usa acesteia.Nu vroia sa ramana in memoria serverului de supraveghere parasutele si mituitorii care se perinda pe la el
9 iunie 2011, 22:31
e jidan?
8 iunie 2011, 18:23
voi toti care credeti ca problemele se rezolva in modul de mai sus inclusiv domnul si respectabilul Sergiu Balascau care a scris asemenea articol sunteti cu totii infectati cu virusul invidiei si a rautatii , nu aveti nimic uman in voi , in viata daca vrei sa ajuti pe cineva fa un bine daca nu , nu incerca sa faci rau caci cine sapa groapa altuia cade in ea
7 iunie 2011, 17:55
acest gainar nu este bun mici macar la facut copii ca era un singur c...i; jidanul nu pleaca din functie dacat cu un sut in fund..........afara cu tine non valoare ce esti.
6 iunie 2011, 19:42
E incredibil!!!!Pai stimulente si alte beneficii ceilalti bugetari nu vad de 2 ani iar altii nu au avut niciodata...poc!poc!
6 iunie 2011, 17:47
Cunosc la el.E din Saveni,si i se spunea ,,jidanul".E fiul celebrului cârciumar Iluţă,odihnească-se în pace,de la fostul celebru local speluncă ,,Doi".Ca şi studii e varză,adică ca toţi incapabilii şi le-a ,,definitivat" după revoluţie....non valoare!
6 iunie 2011, 14:51
De ce e atmosfera asta de rahat la somaj? va panditi unul pe altul, va dati in gat etcOare pentru ca sunt anumiti oameni de rahat care nu concep viata fara a fi sefi pana la pensie? Le recomand celor doi mari fosti sefi, vesnic nemultumiti( td+cf), un control la spitalul din bariera Sulita.
6 iunie 2011, 13:33
Carnatii astia fac ce vor pentru ca noi ii acceptam tacit.
6 iunie 2011, 12:48
AR FI INTERESANT DE CERUT UN PUNCT DE VEDERE SI PRIMARULUI FLUTUR,CA DOAR SOLOGON SE LAUDA CA E IN GRATIILE ACESTUIA SI NU ARE CE-I FACE NIMENI NIMIC!!!
6 iunie 2011, 12:20
De curiozitate întrebaţi câţi din banii ăştia a dat la pdl.,,Activităţi didactice''... aiurea... un prost ca noaptea lector. E contradicţie în termeni ... ce naiba. Nu observaţi că nu ştie limba română?!
6 iunie 2011, 09:17
CE FRUMOS LEAGA CUVINTELE INTRE ELE ACEST 'DIRECTOR'! ZICI CA E PROFESOR DE ROMANA! DOUA CUVINTE , 3 BALBAIELI! ASTIA SUNT OAMENII CARE NE CONDUC? SUNT MUNCITORI CARE VORBESC MAI FRUMOS SI NU SUNT PLATITI DECAT CU CATEVA MILIOANE AMARATE PT CARE MUNCESC DE LE SAR OCHII. AU MURIT OAMENII DESTEPTI? SAU ASTIA NU SE BAGA IN POLITICA! RUSINE PT CEI CE L AU PROMOVAT.
6 iunie 2011, 09:02
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Viața mi-a demonstrat că noi, oamenii, ne putem adapta în orice situație și cu orice caracter, atât timp cât suntem disponibili să înțelegem “de ce-ul”. Îmi place foarte mult să tratez orice experiență care mi se dă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8357 lei
USD
Dolarul SUA
4.1087 lei
CHF
Francul elveţian
4.4964 lei
GBP
Lira sterlină
5.3638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8470 lei
XAU
Gramul de aur
255.0694 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3994 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9324 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0904 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.