Ancheta săptămânii
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul

Ultima sută de metri până la semnarea contractului de 34 de milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun cu tramvaiele în municipiul Botoșani, pe fonduri europene. Ultimul tren cu bani pleacă definitiv în luna martie. Adică luna viitoare.

Consiliul Concurenței a dat undă verde


Până când în municipiul Botoșani va mirosi a civilizație, adică și botoșănenii vor circula cu tramvaie decente, societatea Eltrans a început demersurile pentru a oferi cetățenilor o variantă de transport în condiții civilizate.


Asta ar putea să însemne și începutul sfârșitului pentru actualul sistem de transport public local.


Anul trecut, conducerea societății Etrans a transmis o adresă către Consiliul Concurenței cu două întrebări esențiale:


1.    Pe perioada implementării proiectului european, Eltrans poate folosi autobuze pe traseele proprii?


2.    Poate societatea Eltrans să integreze întreg transportul în comun de la Botoșani, adică și tramvaie și autobuze?


„Am cerut un punct de vedere de la Consiliul Concurenței să vedem dacă noi am putea înlocui modul de transport prin tramvaie cu autobuze. Am primit un răspuns favorabil că lucrul acesta nu se avizează de către Consiliul Concurenței și este doar la latitudinea administrației locale. În adresă trimisă eu am cerut și un alt punct de vedere și anume dacă autoritatea publică poate să delege întreg transportul public din municipiul Botoșani către operatorul intern. Și răspunsul a fost da”,


Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA.


Eltrans pregătește închirierea de autobuze noi


victor ivanescuCeea ce face în prezent Microbuzul, poate fi copiat în mare parte de Eltrans, singura condiție, spune cei de la Consiliul Concurenței, fiind ca Primăria Botoșani să nu se implice financiar.


Cât despre prima opțiune și anume introducerea pe trasee de autobuze noi, Victor Ivănescu susține că s-a gândit la un leasing operațional, adică să închirieze nouă mijloace de transport noi, Euro 6, pentru cele două trasee ale societății Eltrans: „Noi punem șoferul și motorina și în rest taxe, asigurări sau mentenanță, revine firmei respective”.


Varianta înlocuirii tramvaielor cu autobuze noi este agreată și de edilul șef.


„Când am scos prima bucată de șină, tramvaiele nu mai circulă, nu? Dar avem obligația să asigurăm transportul în comun. Pentru asta, facem un leasing operațional prin care vom închiria un număr de autobuze, suficient cât înseamnă pentru noi să respectăm timpii și asta e. Altă soluție nu avem, oamenii trebuie transportați”,


Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.


Arată totodată că acest demers nu ar trebui să fie neapărat înțeles ca unul împotriva SC Microbuzul SRL pentru că: „Fiecare merge pe traseul lui. Doar pe zona de la Gară până la fabrica de mobilă se suprapune, pentru că așa este infrastructura orașului”.


Microbuzul reacționează cu un manager prost: statul


dumitru balanDumitru Bălan în schimb a fost surprins cel puțin de faptul că Primăria s-a interesat de o eventuală modificare a sistemului de transport în comun din municipiul Botoșani. Căruia nu prea îi dă șanse de succes după principiul că, ”statul nu-i un manager tocmai bun”.

 

„Ei au mai luat niște microbuze cu ceva ani în urmă și nu le-au folosit. Managementul care este făcut de stat știu că este în general prost. Am dreptate, da? Așa este. Așa s-a întâmplat. S-au cumpărat niște microbuze care nu s-au mai folosit și s-au îngropat banii contribuabilului botoșănean. Înțeleg, nu au privatizat Eltransul, dar acum să aud că ei vor să facă treaba asta, mă întreb, de unde bani?”,


Dumitru Bălan, administrator SC Microbuzul SA.

 

Deadline de 34 de milioane de euro

 

Termenul final până la care Primăria Botoșani poate atrage banii pentru modernizarea transportului cu tramvaiul este 15 martie 2019.


„Acum este în stadiul de finalizare, a fost reactualizat DALI, anul trecut s-a scos la licitație de vreo patru ori, nu a venit nici o firmă, a venit una în cele din urmă și a abandonat. Nu găsești proiectanți. În momentul în care este gata DALI, proiectul se depune la ADR, până pe 15 martie, se verifică și se semnează contractul de finanțare. Banii sunt alocați numai trebuie luați. Oricum, anul acesta, Doamne ferește dacă nu se depune în martie, adio bani”,


Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA.


În cazul în care reactualizarea documentației nu va fi finalizată sau proiectul nu va fi eligibil, Botoșaniul riscă să rămână cu actualele tramvaie și microbuze care transportă călători.


Sau să viseze în continuare.

 

sediul eltrans botosani

 

loading...
Idee de la privat : Firmă unică de transport mixt, tramvaie plus maxi-taxi
Primăria cumpără 9 tramvaie la 2 milioane de euro bucata

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
inpuff.ro
Loading...
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Loading...
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
"O alta problema domnule primar!, strazile de la marginea orasului sunt de pământ, înoți in gloduri pana la gat, sunt comune in judet cu toate strazile asfaltate, ori aici in oras, sunt strazi pline de gropi si glod, v-ati gandit sa faceti ceva pt oamenii aceia?" Normal că s-a gândit. Toată ziua se gândeşte,şi când doarme se gândeşte.......la modern calor, ce ar mai putea asfalta prin incinta ibricului.
18 februarie 2019, 18:15
astia vand gogosi !, adica dau vrabia din mana pe cea de pe gard!, daca proiectul nu se stie daca va fi aprobat, atunci de ce nu spuneti ca de fapt sunt niste planuri, ganduri, intentii si atat!Cat despre varianta inlocuirii tramvaielor si a microbuzelor, TOTI cetatenii orasului sunt de acord ca asa nu se mai poate! s-au scumpit biletele mai tare ca in Bucuresti sau Iasi in schimb calatoresti intr-o mizerie de nedescris, niste sicrie pe roti, scaunele de prin microbuze sunt rupte, inghesuiala , abia de se inchid usile si la anumite ore acestea sunt bucsite de oameni, nu o sa inteleg de ce mai opresc in statii sa ia calatori daca deja sunt calatoricare stau in picioare? mai bine ar desfiinta microbuzele astea rapanoase pe care au pretentia sa platesti 2.5 lei calatoria!, nu am nimic cu societatea asta, insa asa cum se face transportul cu microbuzele este mai rau decat in INDIA! Si apoi, in conditiile unui transport in comun civilizat, curat, oamenii nu ar mai apela asa de des la propriile masini , adica s-ar face mai putina poluare.O alta problema domnule primar!, strazile de la marginea orasului sunt de pamant, inoti in gloduri pana la gat, sunt comune in judet cu toate strazile asfaltate, ori aici in oras, sunt strazi pline de gropi si glod, v-ati gandit sa faceti ceva pt oamenii aceia?, de cel ptin 10 ani acestia plang..........taiati festivalurile in strada, distractiile ieftine si faceti ceva pt oamenii care traiesc in orasul Botosani insa au conditii de ultimul sat tot din India!
18 februarie 2019, 08:39
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
22 mai 2020
EUR
Euro
4.8422 lei
USD
Dolarul SUA
4.4424 lei
CHF
Francul elveţian
4.5692 lei
GBP
Lira sterlină
5.4112 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1337 lei
XAU
Gramul de aur
247.7333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2483 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3856 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8989 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1686 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1774 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.