Ancheta săptămânii
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde

Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman.

...

Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.

Moarte dureroasă în spital

 

Electricitatea omoară omul întrerupând ritmul inimii care este afectată de aritmie. Toate celelalte organe cedează și ele la scurt timp.

 

De o astfel de moarte a avut parte un botoșănean care se afla, într-un dureros paradox, internat în spital. Și nu oricare spital. Ci într-unul unde gradul de atenție acordat pacienților ar trebui să fie, în mod normal, unul la nivel maxim.

 

Un spital în care până la acest incident nu exista o procedură privitoare la supravegherea pacienților care se plimbă prin curtea interioară.

 

 

26 august 2019

 

ora: 7:00 – 7:30

 

Mirel Chebac, un bărbat de 51 de ani internat la Secția de Psihiatrie Botoșani este văzut dormind în patul său din salon, de un asistent medical.

 

ora 8:00

 

Personalul medical este alertat de un infirmier că Mirel Chebac este căzut lângă un transformator electric din curtea secției.

 

ora 8:03

 

Este chemat medicul de gardă și se sună la 112.

 

ora 8:09

 

Echipajul medical de urgență ajunge la Psihiatrie unde medicul de gardă începuse manevrele de resuscitare a pacientului. Mirel Chebac este urcat în ambulanță, medicii continuă resuscitarea

 

ora 8:36

 

Ambulanța ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati

 

ora 9:18

 

Este declarat decesul pacientului

 

 

Pacient depresiv electrocutat în mod ciudat

 

Mirel Chebac s-a prezentat la Secția de Psihiatrie pentru a cere ajutor de specialitate. Nu a mai ieșit viu de acolo.

 

Era sudor de meserie. Culmea, toată viața lui a lucrat cu curentul electric care l-a omorât în cele din urmă. S-a internat în spital cu mai multe simptome: neliniște psiho-motorie, dispoziție oscilantă predominant depresivă, irascibilitate, iritabilitate, tulburări de comportament, dificultăți de relaționare. Starea sa s-ar fi ameliorat după mai multe zile de tratament. Astfel că, era lăsat liber să se plimbe pe unde dorea, nefiind necesar să fie supravegheat îndeaproape.

 

Modul în care a murit a fost cercetat administrativ de o comisie constituită de conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

 

Raportul final semnat de cinci persoane indică foarte clar că nimeni nu este responsabil de această moarte tristă care a fost un nefericit accident.

 

Și totuși…

 

Comisia de cercetare administrativă a constatat faptul că la momentul morții acestui pacient la Psihiatrie erau efectuate o serie de lucrări de schimbare a ușilor interioare și exterioare precum și lucrări pentru detecție și semnalizare a incendiilor.

 

Tabloul electric se afla pe un stâlp într-o zonă delimitată de un gard cu două porți de sârmă, neasigurate cu lacăt sau încuietoare. Pe stâlp se găsesc două tablouri electrice, cel în cauză fiind de dimensiuni mici și situat în spatele acestora, fără a fi semnalizat cu însemne specifice privind pericolul de electrocutare.

 

Toate cele trei tablouri erau încuiate, fiind nevoie de chei speciale pentru a le deschide.

 

Și totuși Mirel Chebac s-a electrocutat la unul dintre ele.

 

 

Un simplu lacăt la 12 lei ar fi evitat tragedia 

 

Comisia a concluzionat:

 

Pacientul a ieșit în curte, în timp ce personalul medical avea alte treburi: pregătirea tratamentului pacienților, curățenie, schimbarea lenjeriei și transportul la spălătorie.

 

Mirel Chebac a pătruns în spațiul unde se afla tabloul electric porțile fiind deschise, fără vreun lacăt, sau alt tip de încuietoare.

 

Iar de aici…

 

Membrii comisiei nu pot aprecia condițiile și cauzele producerii evenimentului, arătând că moartea este considerată un accident ce nu poate fi anticipat.

 

… mister.

 

„Nu au putut fi identificate persoanele responsabile cu securitatea rețelelor electrice din cadrul secției, întrucât electricienii au atribuții comune pentru toate secțiile spitalului, nefiind desemnat vreun salariat anume pentru Secția de Psihiatrie”

 

Cu alte cuvinte, simplul fapt că în fișa postului nu era nominalizat cineva anume să se ocupe cu securizarea rețelelor electrice ii disculpă pe toți cei care au totuși atribuții pe această linie. Pentru că oricare și fiecare dintre ei ar fi putut lua simpla decizie de a pune un lacăt în zona unde se află cele trei tablouri electrice.

 

Însă, pe viitor, comisia de cercetare disciplinară a propus totuși delimitarea și marcarea zonelor unde sunt tablouri electrice în curtea Spitalului de Psihiatrie. Dar și verificarea acestor tablouri și securizarea lor, precum și stabilirea în fiecare spital a unui electrician responsabil cu instalațiile electrice.

loading...
Botoșănean de 44 de ani MORT după ce s-a prăbușit în plină stradă

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
Conacul familiei Pillat de la Miorcani iese din hățișul licitațiilor: Aşteptăm ordinul - GALERIE FOTO
O şansă istorică, când părea că totul e fără speranţă, pentru ca o clădire monument din Botoşani să îşi recapete nu doar utilitatea socială, ci şi importanţa culturală pe care o merită.
Parcă e un vis! Proiect european gigant lansat la Primărie, de la asfalt în mahalale și scuaruri cu relaxare la magazine sociale și analize gratuite pentru nevoiași – VIDEO
GAL.Acronimul a fost auzit probabil de majoritatea botoșănenilor la nivel de informație, însă puțin conștientizat ca impact asupra orașului. Un impact care valorează 7 milioane de euro, bani care vor intra în municipiul Botoșani, în asfalt, în sensuri giratorii și spații verzi, locuri de joacă și magazine sociale pentru cei săraci.
Pensii speciale pentru foști senatori de Botoșani! Peste 5.000 de euro la 4 oameni, numele ascunse sub regulamente europene, urmează și alții
Scopul principal al adoptării GDPR – Regulamentul de Prelucrare al Datelor cu Caracter Personal l-a reprezentat înlăturarea situațiilor în care o serie de informații duc la o persoana fizică identificată sau identificabilă. Intră în această categorie, din fericire pentru ei, și politicienii. Inclusiv cei care beneficiază de venituri de orice fel, din fonduri publice.
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
Loading...
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Loading...
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Sunt întrerupătoare care declanşează în 0,2s când atingi faza cu mâna dar în românica omul e ceva secundar, doar hoţul contează.
21 octombrie 2019, 18:29
Nu cred ca s-a dus el, de nebun, sa umble la tabloul ala ! Cred ca a fost "rugat" sa intervina, sa lucreze ceva ( nu era un novice ) si o clipa de neatentie l-a costat viata . Mortul e de vina ! Doar camerele de luat vederi pot deslusi miserul /.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
21 octombrie 2019, 18:27
Cum nu poate anticipa o tragedie, un tablou deschis in curtea un spital de psihiatrie ???????????Refuz sa cred ca anumit a fost deschis deci clar este vorga de o neglijenta dar totdeauna mortul este vinovat. Daca acel om era primar probabil se facea o ancheta mai amanuntita se chemau toti angajatii care au lucrat si au avut nevoie ce acel tablou sa spuna cine a umblat ultimul la tablou .
21 octombrie 2019, 14:09
Loading...
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
„Astăzi s-au făcut publice, după o lungă perioadă, primele raportări de cazuri diagnosticate pe județe și sper ca acestea să fie actualizate zilnic. În astfel de vremuri, reprezentanții autorităților trebuie să înțeleag ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8286 lei
USD
Dolarul SUA
4.4674 lei
CHF
Francul elveţian
4.5775 lei
GBP
Lira sterlină
5.4858 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1201 lei
XAU
Gramul de aur
231.4961 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2400 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3246 lei
AUD
Dolarul Australian
2.6811 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1753 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6464 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.