Ancheta săptămânii
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde

Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman.

...

Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.

Moarte dureroasă în spital

 

Electricitatea omoară omul întrerupând ritmul inimii care este afectată de aritmie. Toate celelalte organe cedează și ele la scurt timp.

 

De o astfel de moarte a avut parte un botoșănean care se afla, într-un dureros paradox, internat în spital. Și nu oricare spital. Ci într-unul unde gradul de atenție acordat pacienților ar trebui să fie, în mod normal, unul la nivel maxim.

 

Un spital în care până la acest incident nu exista o procedură privitoare la supravegherea pacienților care se plimbă prin curtea interioară.

 

 

26 august 2019

 

ora: 7:00 – 7:30

 

Mirel Chebac, un bărbat de 51 de ani internat la Secția de Psihiatrie Botoșani este văzut dormind în patul său din salon, de un asistent medical.

 

ora 8:00

 

Personalul medical este alertat de un infirmier că Mirel Chebac este căzut lângă un transformator electric din curtea secției.

 

ora 8:03

 

Este chemat medicul de gardă și se sună la 112.

 

ora 8:09

 

Echipajul medical de urgență ajunge la Psihiatrie unde medicul de gardă începuse manevrele de resuscitare a pacientului. Mirel Chebac este urcat în ambulanță, medicii continuă resuscitarea

 

ora 8:36

 

Ambulanța ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati

 

ora 9:18

 

Este declarat decesul pacientului

 

 

Pacient depresiv electrocutat în mod ciudat

 

Mirel Chebac s-a prezentat la Secția de Psihiatrie pentru a cere ajutor de specialitate. Nu a mai ieșit viu de acolo.

 

Era sudor de meserie. Culmea, toată viața lui a lucrat cu curentul electric care l-a omorât în cele din urmă. S-a internat în spital cu mai multe simptome: neliniște psiho-motorie, dispoziție oscilantă predominant depresivă, irascibilitate, iritabilitate, tulburări de comportament, dificultăți de relaționare. Starea sa s-ar fi ameliorat după mai multe zile de tratament. Astfel că, era lăsat liber să se plimbe pe unde dorea, nefiind necesar să fie supravegheat îndeaproape.

 

Modul în care a murit a fost cercetat administrativ de o comisie constituită de conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

 

Raportul final semnat de cinci persoane indică foarte clar că nimeni nu este responsabil de această moarte tristă care a fost un nefericit accident.

 

Și totuși…

 

Comisia de cercetare administrativă a constatat faptul că la momentul morții acestui pacient la Psihiatrie erau efectuate o serie de lucrări de schimbare a ușilor interioare și exterioare precum și lucrări pentru detecție și semnalizare a incendiilor.

 

Tabloul electric se afla pe un stâlp într-o zonă delimitată de un gard cu două porți de sârmă, neasigurate cu lacăt sau încuietoare. Pe stâlp se găsesc două tablouri electrice, cel în cauză fiind de dimensiuni mici și situat în spatele acestora, fără a fi semnalizat cu însemne specifice privind pericolul de electrocutare.

 

Toate cele trei tablouri erau încuiate, fiind nevoie de chei speciale pentru a le deschide.

 

Și totuși Mirel Chebac s-a electrocutat la unul dintre ele.

 

 

Un simplu lacăt la 12 lei ar fi evitat tragedia 

 

Comisia a concluzionat:

 

Pacientul a ieșit în curte, în timp ce personalul medical avea alte treburi: pregătirea tratamentului pacienților, curățenie, schimbarea lenjeriei și transportul la spălătorie.

 

Mirel Chebac a pătruns în spațiul unde se afla tabloul electric porțile fiind deschise, fără vreun lacăt, sau alt tip de încuietoare.

 

Iar de aici…

 

Membrii comisiei nu pot aprecia condițiile și cauzele producerii evenimentului, arătând că moartea este considerată un accident ce nu poate fi anticipat.

 

… mister.

 

„Nu au putut fi identificate persoanele responsabile cu securitatea rețelelor electrice din cadrul secției, întrucât electricienii au atribuții comune pentru toate secțiile spitalului, nefiind desemnat vreun salariat anume pentru Secția de Psihiatrie”

 

Cu alte cuvinte, simplul fapt că în fișa postului nu era nominalizat cineva anume să se ocupe cu securizarea rețelelor electrice ii disculpă pe toți cei care au totuși atribuții pe această linie. Pentru că oricare și fiecare dintre ei ar fi putut lua simpla decizie de a pune un lacăt în zona unde se află cele trei tablouri electrice.

 

Însă, pe viitor, comisia de cercetare disciplinară a propus totuși delimitarea și marcarea zonelor unde sunt tablouri electrice în curtea Spitalului de Psihiatrie. Dar și verificarea acestor tablouri și securizarea lor, precum și stabilirea în fiecare spital a unui electrician responsabil cu instalațiile electrice.

loading...
Botoșănean de 44 de ani MORT după ce s-a prăbușit în plină stradă

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Loading...
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Loading...
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
Sunt întrerupătoare care declanşează în 0,2s când atingi faza cu mâna dar în românica omul e ceva secundar, doar hoţul contează.
21 octombrie 2019, 18:29
Nu cred ca s-a dus el, de nebun, sa umble la tabloul ala ! Cred ca a fost "rugat" sa intervina, sa lucreze ceva ( nu era un novice ) si o clipa de neatentie l-a costat viata . Mortul e de vina ! Doar camerele de luat vederi pot deslusi miserul /.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
21 octombrie 2019, 18:27
Cum nu poate anticipa o tragedie, un tablou deschis in curtea un spital de psihiatrie ???????????Refuz sa cred ca anumit a fost deschis deci clar este vorga de o neglijenta dar totdeauna mortul este vinovat. Daca acel om era primar probabil se facea o ancheta mai amanuntita se chemau toti angajatii care au lucrat si au avut nevoie ce acel tablou sa spuna cine a umblat ultimul la tablou .
21 octombrie 2019, 14:09
Loading...
Sondaj
Credeți că anul 2020 va fi:
Mai bun decât 2019
La fel ca 2019
Mai rău ca 2019
Declaraţia zilei
„Este ofițer în rezervă, el va candida la comuna Leorda, a fost șef de post în această localitate, soția domniei sale este o doamnă respectată în comunitate. Este agentul agricol din comună și este un om care locuiește în ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7792 lei
USD
Dolarul SUA
4.2976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4485 lei
GBP
Lira sterlină
5.6074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9023 lei
XAU
Gramul de aur
215.0476 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4251 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9663 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1901 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.